Gothic Przygody Ardaricka 3330 8

O temacie

Autor

Zaczęty 7.08.2008 roku

Wyświetleń 3330

Odpowiedzi 8

FireBoll
  • Gość
No cóż postanowiłem wreszcie zrobić coś normalnego  to już coś xD starałem się jak mogłem ale i tak musze jeszcze nad kamerą popracowąć :P  mam nadzieje że się wam spodoba ;) )
Tu macie linka.
http://pl.youtube.com/watch?v=Y7RG4CkGBME

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.

bROXmor

Gothic Przygody Ardaricka
#1 2008-08-07, 13:00(Ostatnia zmiana: 2008-08-07, 13:01)
Cytat: FireBoll link=topic=3086.msg26808#msg26808 date=Aug 7 2008, 11:11\'
musze jeszcze nad kamerą popracowąć
Co racja, to racja...[list=1]
  • Błąd pierwszy, wspomagany definicją z Nonsensopedii:

"W Internecie można się czasem natknąć na błędną odmianę słowa "ork" w liczbie mnogiej - "orki". (...) Jest to odmiana absolutnie niepoprawna, bo przecież orkowie są zieloni i nie żyją w morzu (...). Używanie tej niepoprawnej formy wywołuje u niektórych domorosłych znawców języka silne odruchy mordercze." Chyba wiesz już, co masz robić, a raczej czego masz nie robić, co?   :P  
  • Poza tym jakość dźwięku (zwłaszcza motywu z G3) jest koszmarna, na szczęście wszystko jest w miarę zrozumiałe. Tylko ci nieszczęśni "orki"... w ogóle totalnie położyłeś gramatykę, składnię etc. No, przyjmijmy więc, że ci skazańcy niekoniecznie wychowywali się na uniwersytetach... OK, OK.
  • Jakim cudem Ardarick nie otrzymał ani jednego ciosu od hordy stworów, zwłaszcza poniekąd inteligentnych orków, pozostaje zagadką... i jeszcze coś. W 3:32 horda potworów nagle znika! Totalny bezsens z punktu widzenia fabuły, która, trzeba przyznać, jest dość mizerna. Nie ma nawet tak podstawowej rzeczy jak bezcenny artefakt (por. "Życie Fletchera"  ;)  )...
  • Imię Ardarick też nie powstało samo z siebie... nie wiem, czy historia ma jakiś związek z Diccurikiem...
  • Po kilku sukcesach na polu dubbingowania Gorzelni Xardasa i Aragorns Company, domorośli filmowcy coraz częściej używają tej przydatnej opcji w swoich filmach. Duży plus FireBollu! Zdaje się, że takie "poważne" filmiki lepiej ci wychodzą niż beznadziejne parodie pokroju "Gothic Wyspa Klonów"...
Ocena to jak na razie 5/10. Nie wiem, czy nie zawyżona, ale nie chcę oglądać tego filmu jeszcze raz ;]  W każdym razie film jest, jak sam to podkreślasz, "normalny"... Cóż, mogło być gorzej.

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano

Damianx

#2 2008-08-07, 14:07(Ostatnia zmiana: 2008-08-07, 14:08)
Ja dam gościowi 7/10 ;)
Postarałeś się, i nie zrobiłeś pseudo śmiesznego gówno z iwoną na czele. Dubbing to już coś, choć nie jest na wysokim poziomie, ale + za same chęci. Fabuła też nie powala, posiedź nad nią dłużej a wyjdzie coś ciekawego, no i z kamerką popracuj a będzie gitara. Życze powodzenia i chęci ;d

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

FireBoll
  • Gość
Tak wiem zaporzyczyłem imie bohatera z Diccuric ale co z tego lubie tego bohatera i Dicuricc więc chyba mogłem xD a co do filmu to cały czas pracuje nad kamerą czasami jakieś błędy a czasami brak doświadczenia xD ale to sie kiedyś zmieni :P  np. 2 odc który aktualnie kręce ma już mniej błędów i są w nim lepsze ujęcia kamerą :D  dziękuje za w miare dobre oceny i mam nadzieje że bd. Dalej oglądać  mój film :D  
Pozdrawiam FireBoll

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Sugerowałbym jakiś "Oczyszczacz dźwięku/mowy", bo Twój głos po przetworzeniu przez mikrofon robi się jakiś poszarpany. Ale gratuluję braku użycia ivony :D

FireBoll
  • Gość
Cóż to mój pierwszy dubing więc się nie dziw :P  musze nad tym popracować :P

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Trolle atakują obóz? Tak z nikąd się wzięło kilku "maleńkich" stworzeń. Z tym trochę przesadziłeś :P  Tak na marginesie, powodzenia z obcinaniem głowy kilofem xD Te fajne "orki" jakoś dziwnym trafem czasami znikają nagle ;]
Jednak nie taki zły dubbing i ogólnie nawet nawet, tylko poprawisz to co już wiesz, że masz poprawić i będzie dużo lepiej :P

Nastro

Nastro

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
No całkiem fajne 6,5/10 powodzenia przy dalszym kręceniu filmików

toptik

toptik

Użytkownicy
posty146
Propsy14
  • Użytkownicy

toptik

#8 2009-02-06, 14:44(Ostatnia zmiana: 2009-02-06, 14:44)
daje 6/10
bo te trolle atakujące obóz
dubling spoko :]
ale podkład muzyczny prawie ten sam z Intra orkowego  ;]  
ale nawet fajny

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry