Problem z uruchomieniem Gothica 7570 8

O temacie

Autor Amoryczny

Zaczęty 15.03.2020 roku

Wyświetleń 7570

Odpowiedzi 8

Amoryczny

Amoryczny

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Posiadam laptop acer aspire 5, od wczoraj męcze się z uruchomieniem gothica - na starym komputerze gdy pojawiał się któryś z tych problemów zawsze go rozwiązywałem tutaj ( screeny poniżej ). Nie mogę zainstalować player kita ani system packa, ponieważ opcja "zainstaluj" jest zablokowana. Gra wyświetla mi się w oknie, lub w ogóle i wtedy pojawia się "acces violation".
Pytanie co robić ?

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Żeby zainstalować SystemPack, trzeba chyba najpierw zainstalować Fix 2.6.

Albo pobierz innego Gothica xD

How can I see roses... and only feel thorns...

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
To jest Gothic II czy Gothic II z dodatkiem Nocy Kruka? Pytam, bo w adresie i w logo widnieje jedynie "Gothic II", z kolei startscreen ma grafikę z Nocy Kruka.

http://www.worldofgothic.de/dl/download_278.htm (do G2NK jest 2.6.0.0, a do klasycznego 1.30.0.0).

Amoryczny

Amoryczny

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
CHappi - fix 2.6 również nie chce się zainstalować
Fabio - to jest gothic 2 noc kruka

voidweb

voidweb

Użytkownicy
posty4
Propsy2
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Wersja z Goga?

Amoryczny

Amoryczny

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wersja z Goga?

Tak, pobrałem z neta ponieważ w lapku nie mam wejścia na płyte.

voidweb

voidweb

Użytkownicy
posty4
Propsy2
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Spróbuj pobrać to, kolejność podana
1. Klik rev2
2. Klik
3. Klik (system pack 1.7)
Jeśli punkt 2. dalej cię nie przepuści to w folderze yandex z punktu 3 masz player kita 2.8, spróbuj tym najwyżej.

Amoryczny

Amoryczny

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spróbuj pobrać to, kolejność podana
1. Klik rev2
2. Klik
3. Klik (system pack 1.7)
Jeśli punkt 2. dalej cię nie przepuści to w folderze yandex z punktu 3 masz player kita 2.8, spróbuj tym najwyżej.

1,2 - pisałem, że nie moge tego zainstalować
3 - również nie działa

Patrix9999

Patrix9999

Użytkownicy
posty127
Propsy38
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Prawdopodobnie problem polega na tym, że zainstalowałeś wersję angielską.
Zwróć uwagę na to, że numer wersji gry jest "niestandardowy" (2.7).

Mi ta wersja osobiście działała (miałem ją ze steama, ale to nie robi dużej różnicy).
Co do crashy, ciężko powiedzieć z czego one mogą wynikać, ale na pewno jeśli chcesz pograć w mody, od razu pozbyłbym się tej wersji gry, gdyż nie pozwoli ci ona ogrywać modów, które hackują silnik.

Nie musisz odinstalowywać tej gry, zrób to co zaleciły ci osoby powyżej, jeśli instalator "nie wykrywa" gry, to zapewne wynika to z tego, że sprawdza on Gothic2.exe.
Możesz ten "problem" rozwiązać na dwa sposoby:

1.Albo ktoś ci może rzucić Gothic2.exe wersji raportowej (plik ten waży 8mb+ i to na nim jest wiele opartych modów)
2.Albo po prostu pobierz 7zipa i "wypakuj" zawartość instalatora.
Instalatory oparte na NSIS, da się odczytać za pomocą programu 7zip tak jakby były skompresowanym archiwum (bo poniekąd tym właśnie są) i wypakować pliki bez większego problemu.

Long story short, musisz podmienić Gothic2.exe na właściwy, najlepiej będzie jak zainstalujesz 7zip'a i wypakujesz Gothic2.exe z WoG'a (gothic2_fix-2.6.0.0-rev2.exe) do folderu:
Gra/System

Po tym zabiegu instalator SystemPacka powinien nie mieć problemów z wykryciem gry, jeśli jednak by miał, możesz powtórzyć proces z system packiem, ich instalator również jest wykonany w NSIS.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry