Returning 2.0 AB 17-11-2020 - Spolszczenie [Linki,Instrukcja,Galeria] 325794 930

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 27.02.2019 roku

Wyświetleń 325794

Odpowiedzi 930

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Czy można wgrać Spolsczenie Returing 2.0 (dubbing polski) na wersję Balansu Alternatywnego?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Na pewno. Tym niemniej niektórych kwestii, które Return z niewiadomych przyczyn podmienił na te z rosyjskiej wersji gry, będzie brakować, a ciężko zrobić ich kompletną listę. Osobiście zalecam użyć GothicVDFS-a, żeby wyciągnąć wszystkie pliki dźwiękowe ze Speech1, Speech2 i Speech_Addon, a potem spakować je pod nazwą RET2_Sounds_06.vdf.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Alex12

Alex12

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam jak przywrócić tekstury z podstawowego returna 2.0 ?
Bo te z ab są strasznie brzydkie, mam tu na myśli pancerze strażników miejskich, magów, paladynów etc.     

rejzu

rejzu

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Instalował ktoś AB na linuxie przy użyciu wine? Ogólnie G2 i G2 Returning 2.0 śmiga bez problemu, dopiero po wrzuceniu plików AB gra crashuje się po wyborze nowej gry, mniej więcej w 3/4 ładowania.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Na pewno. Tym niemniej niektórych kwestii, które Return z niewiadomych przyczyn podmienił na te z rosyjskiej wersji gry, będzie brakować, a ciężko zrobić ich kompletną listę. Osobiście zalecam użyć GothicVDFS-a, żeby wyciągnąć wszystkie pliki dźwiękowe ze Speech1, Speech2 i Speech_Addon, a potem spakować je pod nazwą RET2_Sounds_06.vdf.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Nie chodzi mi wywalwnie ruskiego dubbingu i przywrócenia polskiego z Nocy Kruka - bo to potrafię zrobić. Chodzi mi czy fanowski polski dubbing do returninga można wgrać na balans alternatywny? Program do pakowania tych .vdf to g2mdk?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ale przecież nie ma polskiego fanowskiego dubbingu do Returninga, chyba że mnie coś ominęło.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Ten plik jest tylko dla przywrócenia oryginalnego dubbingu z Nocy Kruka (i dotyczy go to, co pisałem wcześniej) lub zastąpienia całego dubbingu w grze rosyjskim.

You didn't grow.
You didn't improve.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Naprawdę? Aby Wywalić rosyjski dubbing wystarczy usunąć cztery pliki RET2_Sounds_02 -05.vdf
Ta installka waży prawie 2GB. Sprawdzę ją, ale dopiero w sobotę bo tak nie mam czasu bawić się.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Naprawdę? Aby Wywalić rosyjski dubbing wystarczy usunąć cztery pliki RET2_Sounds_02 -05.vdf
No, właśnie nie. W RET2_Sounds_01 też są pliki dubbingu. Można je wywalić, usuwając folder "SPEECH" GothicVDFS-em, ale ten plik z instalki po wyborze opcji "częściowy dubbing polski" zawiera też niektóre kwestie np. podebrane z G3 - choć te są też w spolszczeniu AB, jak się zdaje. Poza tym idzie o pomysł dubbingu mieszanego - polskie kwestie z podstawki, rosyjskie z moda, dlatego wywalenie całkowite dubbingu Returna nie jest rozwiązaniem. Instalka waży dużo, bo zawiera też rosyjski pełen dubbing gry.

You didn't grow.
You didn't improve.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Ukazała się nowa wersja spolszczenia, należy na początku pobrać nową podstawkę ab z 13 marca. Nowa gra nie jest wymagana lecz aby zauważyć zmiany i poprawioną wydajność w lokacjach należy rozpocząć rozgrywkę od początku.

Darant

Darant

Użytkownicy
posty77
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy linki apropo podstawki modyfikacji sa zaktualizowane do tej wersji o której mowa? bo nie mam pewnosci a chce wszystko dobrze zrobic

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig

Myszax

Myszax

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po tej dzisiejszej aktualizacji nie działa mi szybkie zbieranie z kufrów PPM.

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ktoś już obejrzał ostatnie zmiany? Dali coś ciekawego do świata? Słyszałem tylko o Wieży Mgieł i zmienionym sanktuarium Innosa.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Faktycznie, ale to już proszę obwiniać ruskich. Pewnie poprawią.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Ukazała się nowa wersja spolszczenia, należy na początku pobrać nową podstawkę ab z 13 marca. Nowa gra nie jest wymagana lecz aby zauważyć zmiany i poprawioną wydajność w lokacjach należy rozpocząć rozgrywkę od początku.

Ehh szkoda ale nie będę porzucał zapisu .. mogli by zrobić jakiś plik do ponownej generacji świata gry wtedy takie rozpoczęcie nowej gry nie było by wymagane a tak to niestety trzeba grać dalej i zapomnieć na jakiś czas ja już nawet nie będę instalował tych patchy bo jeszczę mi zapis rozwalą.. niestabilne dziadostwo nigdy nie wiadomo co zepsują

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
OK na razie pasuję granie w AB, szkoda tylko że usunąłem już starą Ret2.0 jak widać nie ma sensu grać i co jakiś czas zaczynać od nowa.

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przecież nic się nie zepsuje. Zmiany w lokacjach działają tylko na tych których jeszcze nie odwiedziliście.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Nikt Was nie zmusza do aktualizowania jeśli patch wymaga nowej gry. Na każdej niemal wersji AB da się ukończyć moda bez żadnego problemu. Zamiast się cieszyć, że Rosjanie dalej nad tym pracują to jęczą. @Keldorn Graj sobie w tego gniota 2.0, choć obecnie nie ma to najmniejszego sensu

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry