Zarówno AB_MusicKaiRo, jak i AB_MusicNew podmieniają muzykę w Khorinis na tę ze zwykłego Gothica 2.
[...]
Co ciekawe, jeśli nie umieścimy w folderze żadnego z tych plików, usłyszymy muzykę z Returna. :F
Yup, faktycznie tak się dzieje, jednak pomimo nieumieszczania plików nadal słychać było u mnie soundtrack KaiRo, już po instalacji rosyjskiego AB (pominąłem AB_MusicKaiRo również z wersji RU). Udało mi się wymusić na grze nową muzykę przez usunięcie MUSIC.DAT z AB_Scripts. Przy okazji usunąłem też GAMESTART.WAV z AB_Data_01, bo przy uruchamianiu gry pękały mi bębenki ^^"
Mam za to inny problem - próbowałem usunąć polskie ścieżki z AB_Scripts_pl, żeby w pełni zrusyfikować dubbing i zostawić tylko napisy. Jednak po zbudowaniu nowego .vdf'a i wrzuceniu go do folderu z grą, wszystkie polskie znaki w grze były zmienione na cyrylicę. TYLKO polskie znaki. Próbowałem to naprawić, zostawiając niektóre ścieżki/usuwając całe foldery SFX i SPEECH, ale bez skutku. Zmiana daty w Builderze też nic nie daje. Pominąłem jakąś opcję w GothicVDFS, czy jak? :V
EDIT: Zdecydowanie coś pomijam, bo przy wypakowaniu i zbudowaniu pliku bez jakichkolwiek zmian również polskie znaki są w cyrylicy. Pliki (oryginalny i nowo zbudowany) są identyczne - tyle samo bajtów. Ustawiam datę, jak w oryginalnym, 2039.1.1 0:00:00. Nie mam pojęcia, co może być nie tak :/