Konkurs - Najlepszy Screen 22775 55

Ankieta

Który screen wywarł na tobie najlepsze wrażenie?

[G2NK] Ucieczka
5 (3.2%)
[G1] Piątek 13-tego
1 (0.6%)
[G2NK] Gothic I
1 (0.6%)
[G2NK] Żeglarze Burz
39 (25.3%)
Gothic Sequel Pełna Wersja
48 (31.2%)
[G2NK] Granvia
34 (22.1%)
[G2NK] Tabu
1 (0.6%)
[G2NK] Przystań Heladii
5 (3.2%)
[G2NK] Dolina Satos (Reboot)
0 (0%)
[G2NK] Złote Wrota: Królestwo Elei
20 (13%)

Głosów w sumie: 154

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 28.07.2018 roku

Wyświetleń 22775

Odpowiedzi 55

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty358
Propsy298
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Spoiler
Trochę słabo to wygląda, zwłaszcza, że jest to screen wystawiony na konkurs

BigCojones

BigCojones

Użytkownicy
#SequelDzienScreena2018
posty2
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • #SequelDzienScreena2018
Wiadomo że Gothic Sequel!!! Kto normalny gra w złote wrota

Gothic Sequel wygra

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1155
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu
Najlepsze screen to moim zdaniem Granvia, ale wiadomo z Sequelem nie pogadasz :P

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na wstępie chciałbym pogratulować wszystkim dziewięciu ekipom modderskim, które wzięły udział w tym jakże legendarnym dla tego forum wydarzeniu. Wynika też że jest to już dziesięciolecie tego konkursu i jak widać w pięknym stylu sie to odbywa bo tegoroczny poziom jest arcy wysoki. Przyznaję że z początku olewałem ten temat bo stwierdziłem że nie ma to najmniejszego sensu w momencie, gdy 99% starszych użytkowników ma wylane na to co się dzieje na forum, czy ktoś przestrzega ustanowionych reguł, zasad czy forumowych tradycji. Zmieniłem zdanie po przemyśleniu tej sprawy jeszcze raz. I stwierdziłem że warto jednak dać innym przykład jak się robi mody w dobrym stylu :D. Dlatego cieszę sie i jestem jednocześnie lekko w szoku że aż tyle osób głosuje tutaj. Szkoda tylko że nie obyło sie bez kontrowersji.

A teraz o samych modach. Na wstępie Granvia. No tutaj jest sztos, screeny prezentują sie mocarnie. Szkoda że te pare vobów nie są autorskie. Niemniej jestem ciekaw jak to wyjdzie w praniu i czy spadki fps nie są znaczące.
Złote Wrota 2, troche przystopowaliście ale też jest dobrze w miarę. Ktoś wcześniej słusznie zauważył że jest zbyt sterylnie, brakuje tutaj jakiś zabrudzeń, efektów zniszczeń czy to w geometrii czy teksturach no i troche płasko jest.
Tabu zauważyłem że jest dosyć pomijanym projektem a szkoda bo ma naprawdę spory potencjał, widzę że model świata jest tworzony w dobrym stylu, z dużym pierwiastkiem gothicowego klimatu, jakbyś dodał więcej vobów to byłoby jeszcze lepiej tak czy inaczej jest git. Co do Ucieczki to szkoda że zdecydowałeś sie tak popsuć swoje screeny tymi obramowaniami, zupełnie niepotrzebne to było bo sceneria i kadry są dosyć ciekawe, mimo że tworzysz to na starym i dobrze znanym już wszystkim świecie to jest ciekawie bo widzę że skupiasz sie też na dodaniu nowych lokacji co zawsze jest na plus.
I przy Dolinie Satos jest naprawde pozytywnie zaskoczony bo pamiętam rok temu jak zostałem pytany o jakieś tipy dla początkującego grafika a tu rok później autor poczynił już takie postępy, trzymam kciuki za dalszy rozwój bo jest naprawdę obiecująco. Przystań Heladii troche rozczarowała, bo naprawde dało sie z tego wycisnąć o wiele więcej. Chociażby ten screen z tym dworkiem, gdybyście to lepiej ovobowali to spokojnie mogłoby walczyć o miano najlepszego screena. Piątek 13-ego, klimatyczny ale niestety lokacja to dobrze znany wszystkim stary obóz z kolonii. Niemniej nie brakuje tu fajnych kadrów i mrocznego klimatu, liczę że przy następnych produkcjach wskoczysz na kolejny poziom i zaserwujesz nam moda w całkowicie nowym świecie.

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty405
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Trochę dziwne jest to, że aż tyle osób głosuje na sequela, choć screeny z moda nie powalają.
Na dodatek większość oddanych głosów na sequela na najlepszy screen, bądź na indywidualną ocenę modyfikacji w wysokości 5-6 są z kont, które zostały założone w tym tygodniu, bądź  nawet dzisiaj.
Radziłbym się przyjrzeć temu dokładnie, bo cuchnie to na kilometr.
Na dodatek niektórzy jego poplecznicy są bardzo bezczelni.

Miałem dylemat między Żeglarzami Burz a Granvią. Jednak z uwagi na wcześniejsze screen'y wybrałem projekt Paradoxla.

Spoiler
nie no co wy zartuje tylko sikłel

while(false) Do();

Drakonter

Drakonter

Użytkownicy
undefined
posty104
Propsy94
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • undefined
A miał być fajny event. Ale oczywiście Simen musiał zaprosić tu Sueskiego.
I teraz ten konkurs nie ma sensu skoro połowa głosów na sekwela to dzieci od Sueskiego, które nawet nie patrzą na screeny tylko głosują, a druga połowa to ich multikonta.

Wystarczy porównać screeny i widać, że coś tu nie tak skoro tak gówniane screeny mają więcej głosów niż screeny modyfikacji robionych na serio. Czy naprawdę ten screen jest lepszy od tego, czy tego? Nie wydaje mi się.

Trzeba coś z tym zrobić bo ten konkurs nie ma sensu.

29.08.2023 - goodbye cruel world

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6465
Propsy3036
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jak będą multikonta to Sequel zostanie zdyskwalifikowany.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Żeglarze mają najlepsze screeny :)

Użyczyłem głosu w modyfikacjach:
- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

KornikS

KornikS

Użytkownicy
posty104
Propsy72
NagrodyV
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Trochę dziwne jest to, że aż tyle osób głosuje na sequela, choć screeny z moda nie powalają.
Na dodatek większość oddanych głosów na sequela na najlepszy screen, bądź na indywidualną ocenę modyfikacji w wysokości 5-6 są z kont, które zostały założone w tym tygodniu, bądź  nawet dzisiaj.
Radziłbym się przyjrzeć temu dokładnie, bo cuchnie to na kilometr.
Na dodatek niektórzy jego poplecznicy są bardzo bezczelni.

Miałem dylemat między Żeglarzami Burz a Granvią. Jednak z uwagi na wcześniejsze screen'y wybrałem projekt Paradoxla.

Spoiler
nie no co wy zartuje tylko sikłel

Jednak ktoś wziął to na poważnie, muszę się lepiej maskować.

sgrodnicki1

sgrodnicki1

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Zbanowany
Najwidoczniej nie chodzi tylko o sam screen, ale również historię moda. Widać, tu pewne stronnictwo. "Przegrywamy, więc musimy kogoś oskarżyć". Wstydźcie się. Sueski ma swoich żołnierzy, wypromował się w necie, to i na niego głosują, poza tym, nigdzie w regulaminie, nie jest napisane, że nie można zakładać konta w czasie trwania konkursu. Dla przykładu, nie mogłem zalogować się na swoje stare konto więc założyłem nowe.

Post połączony: 2018-08-16, 21:52

KornikS

KornikS

Użytkownicy
posty104
Propsy72
NagrodyV
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
^
Przy okazji oddałem głos z obydwóch.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
^
Przy okazji oddałem głos z obydwóch.

Nie da się zagłosować na dwa mody w tym temacie. :P

inrz. Psimek

inrz. Psimek

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Zbanowany
zagłosowałem na Sequela (to mój 1 i jedyny głos) bo mod ma potencjał a screeny wyglądają dosyć ciekawie. Mają wyglądać tak jak wyglądają, destrukcyjnie. Fabio i paradoxal mają chyba ból dupy bo starzy wyjadacze tego forum, zawsze narzekać będą, a Sueski robi wszystko aby ten mod w pełni wyszedł. Mi się podoba i tak wiem że jeszcze wiele zmian lokacja przejdzie, więc póki co na ten moment wygląda to tak a nie inaczej.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6465
Propsy3036
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Przeczytaj co on napisał wyżej xD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3407
ProfesjaNierób
  • Moderator
zagłosowałem na Sequela (to mój 1 i jedyny głos) bo mod ma potencjał a screeny wyglądają dosyć ciekawie. Mają wyglądać tak jak wyglądają, destrukcyjnie.
Jedyne co te screeny przedstawiają to zlepki vobów. Mod z którym to może "konkurować" to mod o myśliwych Orcwarriora, którego robił gdzieś w 2005 roku.

Fabio i paradoxal mają chyba ból dupy bo starzy wyjadacze tego forum, zawsze narzekać będą, a Sueski robi wszystko aby ten mod w pełni wyszedł.
Ale w dniu screena nie chodzi o to kto i co robi. Liczy się efekt, który w przypadku Sequela jest po prostu biedny. Nie ma tu niczego. Czasami jak widzę te screeny, to mam wrażenie, że zostały one wygrzebane z archiwum porzuconych modów.

Zastanawia mnie, czemu osoby z liczbą postów mniejszą niż 5 nie mogą propsować, a mogą brać udział w głosowaniu? Czy naprawdę powinno się uwzględniać głosy osób, które przyjdą, oddadzą głos i  nigdy nic nie włożą w tę społeczność? Od czasu rozpoczęcia dnia screena na forum przybyło ponad 40 osób, a sam Sequel ma 40 głosów. Z mojego punktu widzenia są to sztuczne głosy. Złote Wrota wygrały dzięki fejmowi, ale oni przynajmniej nie kazali głosować fanom na siebie.

I kto w ogóle dopuścił kogoś, kto nie ma prawa bytu tutaj? To forum nigdy nie trzymało regulaminu zbytnio, ale to już jest lekka przesada. Może odbanujecie Hihiego, Varonka i innych?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mi się podoba i tak wiem że jeszcze wiele zmian lokacja przejdzie, więc póki co na ten moment wygląda to tak a nie inaczej.
Screeny są obecnie fatalne ale wiadomo to wczesny stadium i wiele się może zmienić w finalnej wersji.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
@Splash wyjaśnił w sumie już wszystko, zasadniczo mod który wygra Dzień SS-a może nawet  ostatecznie nie wyjść ale to jak  zostało wspomniane nie ma kutwa żadnego znaczenia chodzi o to co jest na Obrazku xd
Jesli sequel wygra Dzień SS-a i nie zostanie zdyskwalifikowany to to będzie upadek jeszcze nie wiem czego ale czegoś na bank.

Zeby było na temat głos oddałem na Granvie bo: pierwsze o tym modzie słyszę a dwa i to najważniejsze podoba mnie się to co jest na obrazku, bo tu ( uwaga Amerykę odkrył ) nie chodzi o jebana historie moda itp a o to co jest na obrazku.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty664
Propsy233
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Również głosowałem na Granvię, choć miałem spory dylemat. Zastanawiałem się jeszcze nad wyborem Żeglarzy Burz. Oba projekty odebrały mi mowę w pierwszej sekundzie. O ile wiele jest tu sporo dobrych modów, o tyle te dwa po prostu wzniosły się na wyższy poziom.

Ostatecznie chatka na tle gór mnie kupiła.

Co do reszty modów. Na większość z nich czekam z niecierpliwieniem. Wyjątkiem jest Dolina Satos, o której pierwszy raz słyszę i dopiero się nią zainteresuję.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

szperekkuchar

szperekkuchar

Użytkownicy
posty65
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ja to czekam na większośc modów również głównie ZW i Ucieczka .Sequel mnie średnio interesuje.Fakt spoko mod lub bardziej cała gra ale mało świeżości wprowadzi

Zakker0105

Zakker0105

Użytkownicy
posty4
Propsy3
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
@Splash wyjaśnił w sumie już wszystko, zasadniczo mod który wygra Dzień SS-a może nawet  ostatecznie nie wyjść ale to jak  zostało wspomniane nie ma kutwa żadnego znaczenia chodzi o to co jest na Obrazku xd
Jesli sequel wygra Dzień SS-a i nie zostanie zdyskwalifikowany to to będzie upadek jeszcze nie wiem czego ale czegoś na bank.

Zeby było na temat głos oddałem na Granvie bo: pierwsze o tym modzie słyszę a dwa i to najważniejsze podoba mnie się to co jest na obrazku, bo tu ( uwaga Amerykę odkrył ) nie chodzi o jebana historie moda itp a o to co jest na obrazku.
Dlaczego miałby nie wyjść?  :hmmm:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry