Oddaje swój głos na Granvie. Powód jest prosty. Oceniam screen'a, tylko to jedno zdjątko, a nie modyfikację.
Ucieczka - screen w żaden sposób mnie nie porwał jeśli chodzi o szatę graficzną. Jednak uważam, że pozwala on odebrać modyfikację pozytywnie ponieważ screen pokazuje akcję, coś się dzieje, a to oznacza, że twórcy się nie opierdalają.
Piątek trzynastego - rozumiem, że tutaj miało chodzić głównie o ten mroczny klimat grozy, jednak uważam, że screen zrobiony dość niestarannie.
Gothic I - w porównaniu do Piątku trzynastego screen dobrze oddaje klimat, kolonia karna jako miejsce ponure, przy czym zawsze gdy screen prezentuje noc/ciemne lokacje jest ciężko o właściwą ocenę. Jeśli mod wyjdzie na pewno sobie kiedyś zagram, ale niestety nie zagłosuje na ten projekt ponieważ po prostu konkurencja pokazała wyższy poziom.
Żeglarze Burz - ładny screen, pokazuje pracę włożoną w tworzenie modyfikacje przez twórców, natomiast jak dla mnie brakuje tutaj "tego czegoś", nie mówię, że jest za dużo wszystkiego, bo jest odpowiednio jak dla mnie, natomiast w screen'ie brakuje mi punktu głównego/motywu przewodniego.
Sequel - #nożeszkurwajapierdole, szkoda strzępić ryja, to wygląda jakby ktoś robił coś przez pięć minut po czym stwierdził, że chuj jednak nie robię modyfikacji, nie chcę mi się, nuda, nie wychodzi to idę grać w lola i w ogóle jak można coś takiego wstawiać w takim konkursie, jakbym wiedział, że można odpierdalać takie rzeczy to bym zgłosił projekt po czym wrzucił kurwa rysunek z pajnta, lol ja pierdole jednak postrzępiłem ryja
Granvia - jak dla mnie zwycięzca, oddałem swój głos, screen zrobiony wzorowo estetycznie, świetnie zachowane proporcje, dbałość o szczegóły, twórca wiedział co chce osiągnąć, jedyny screen tutaj który mógłbym będąc trochę młodszym ustawić sobie jako tło pulpitu na lapku.
Tabu - nie szczególnie się wyróżnia, wygląda trochę jakby był robiony przez osoby rozpoczynające swoją przygodę z moddingiem, postawiono na prostotę, trochę brak klimatu, mogło być lepiej.
Przystań Heladii - dla mnie drugie miejsce, bardzo ładny screen, na pewno będę obserwował projekt, gdyby nie Granvia dodałbym swój głos tutaj, jedyne do czego mogę się porządnie przywalić to mam wrażenie, że wybrano do screen'a dobrą lokację, nieźle zrobioną natomiast wybraną złą perspektywę do zrobienia screen'a która nie oddaje wszystkich atutów lokalizacji, a szkoda.
Dolina Satos - niezłe aczkolwiek brakuje mi tutaj tak jak w przypadku Żeglarze Burz konkretów, czegoś co potrafiłoby odbić się mi nawet po jakimś czasie, a tak wyszedł screen który mi się podoba, jest solidny, ale brak mu tożsamości.
Złote Wrota: Królestwo Elei - jak dla mnie największe tegoroczne rozczarowanie przynajmniej jeśli chodzi o screen wybrany do konkursu. Nie ukazuje potencjału z jakim tworzony jest projekt. Mam wrażenie, że twórcy przez grzeczność chcieli wziąć udział w konkursie natomiast nie mieli ochotę pokazywać zbyt dużo zawartości modyfikacji i wyszło porządnie, ale bez szału.