Gothic 2 NK Returning 2.0 66.2 - Spolszczenie [Linki,Instrukcja,Galeria] 271204 471

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.05.2018 roku

Wyświetleń 271204

Odpowiedzi 471

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Bugi będziemy łatać no a AB też się kiedyś przetłumaczy. Zresztą z tego co wiem został jeden, ten z gildią kupców. Simen, nie ekscytuj się za bardzo.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie ekscytuje, bardziej mnie dziwi oburzenie Tizgara, że nie rozumie, że ludzie nie chcą jego zmian w rozgrywce xD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Jakos nie widzę żeby ci ludzie się wypowiadali na temat tego co napisałem i co będzie każdy wyolbrzymia a jasno jest napisane co zostanie poprawione i jak narazie tylko tobie nie pasuje aby to zostało poprawione. To nie są moje zmiany a zmiany potrzebne ja wiem ze tobie nie przeszkadza ze gildia kupców nie działa masz totalnie w dupie to  ze sagita i hagen maja problem z dialogiem w sumie pewnie masz tez w dupie to  ze gra ma około 180+ problemów cześć z nich możemy załatać ale ty tego nie chcesz i spoko możemy tego nie robić, zrobimy to tylko dla siebie i dla nikogo więcej tylko napisz tutaj żeby każdy widział ze bierzesz to na siebie.

Moja zmiana to by była gdybym chciał coś dodać jakie nowe bronie armory itp podrasować potwory, bossów itp itd, czy coś takiego w logu zostaną napisane? no tak nie i nic takiego tez nie będzie bo raz ani ja ani z tego co wiem Thompson nie mamy na to czasu i chęci w sumie tez, dwa nie jest to potrzebne bo z tego co widzę ludzie na to nie narzekają.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Daj już spokój @Simen niech łatają te jebane bugi, druga sprawa, żadna ze zmian które dał w changelogu @Tizgar nie miesza w balansie. Od kilku dni nieustannie się tu kłócicie, niczemu to nie służy.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jakos nie widzę żeby ci ludzie się wypowiadali na temat tego co napisałem i co będzie każdy wyolbrzymia a jasno jest napisane co zostanie poprawione i jak narazie tylko tobie nie pasuje aby to zostało poprawione.

Nie przesadza. Nie wszyscy życzą sobie zmian w balansach etc, nawet jak jest to w granicach dobrego smaku.

No to już jeden argument obalony :D

To nie są moje zmiany a zmiany potrzebne ja wiem ze tobie nie przeszkadza ze gildia kupców nie działa masz totalnie w dupie to  ze sagita i hagen maja problem z dialogiem w sumie pewnie masz tez w dupie to  ze gra ma około 180+ problemów cześć z nich możemy załatać ale ty tego nie chcesz i spoko możemy tego nie robić, zrobimy to tylko dla siebie i dla nikogo więcej tylko napisz tutaj żeby każdy widział ze bierzesz to na siebie.

No to typie idź łatać te bugi, bo póki co zapowiadasz, że zwiększasz życie brzytwiakom i panterom o 1000 hp, więc kolejny argument obalony. Dosłownie jak z dzieckiem, ale mnie to nie dziwi, retoryka Twoich wypowiedzi nie zmieniła się nic przez ostatnie 4 lata.

Moja zmiana to by była gdybym chciał coś dodać jakie nowe bronie armory itp podrasować potwory, bossów itp itd, czy coś takiego w logu zostaną napisane? no tak nie i nic takiego tez nie będzie bo raz ani ja ani z tego co wiem Thompson nie mamy na to czasu i chęci w sumie tez, dwa nie jest to potrzebne bo z tego co widzę ludzie na to nie narzekają.

Nie, Twoją zmianą jest właśnie dodawanie większej ilości roślin u handlarzy, dodawanie broni dla ŁS czy Paladyna, nie pamiętam już kogo i kolejne zmiany. Chcesz się bawić? Baw się, ale z własnym modem lub tym w formie OPCJONALNEJ ŁATKI, bo za cholerę nie czaisz, że nikt Ci nie broni łatać faktycznych bugów z moda, tylko że Ty się tym nie zajmujesz. Obecnie bawisz się nie swoim modem, wymuszasz na graczach te zmiany (czego byłeś przeciwnikiem w ramach Global Moda, cóż za hipokryzja) i uważasz, że to wszystko jest koniecznie, a nie jest. Subbtelne zmiany czy nie, potem coś spierdzielisz, dodasz, nikomu nie powiesz, a potem przez Ciebie będą lecieć teksty w stylu "Ruskie są spierdolone". Nie Tizgar, od samego początku jak maczasz palce w Returnie to widzę, że coś się psuje, coś kombinujesz. Ciekawe jest też to, że w opisie moda nie ma zawartych informacji o tym, że coś dodaliście. Ciekawe czemu?  :hmmm:

Daj już spokój @Simen niech łatają te jebane bugi, druga sprawa, żadna ze zmian które dał w changelogu @Tizgar nie miesza w balansie. Od kilku dni nieustannie się tu kłócicie, niczemu to nie służy.

Doceniam chęć zażegnania konfliktu, ale prawda jest taka, że jak mu teraz nikt nie powie, by się ogarnął, to wszyscy tego pożałujemy.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Ja już powoli odpadam z tej dyskusji, za dwa dni będziecie się napierdalać, TEMAT JEST PROSTY, ŁATAĆ BUGI W GRZE KTÓRE SĄ PIĘKNIE WYPISANE NA ROSYJSKIM WOGU, NIE MIESZAĆ W BALANSIE, JAK KOMUŚ CHCE SIĘ BAWIĆ i URZĄDZAĆ SAMOWOLKĘ TO NIECH SIE CYCKIEM POBAWI.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Simen szczerze? daj sobie chłopie na wstrzymanie, przynajmniej oni spolszczenie zrobili i niech robią dalej z tym co chcą, a ty pierdoliłeś się z tym tyle czasu i twoimi ziomkami i wielkie g z tego wyszło. Jesteś jedyną osobą która robi jakieś gównoburze o totalne pierdoły i najeżdża na osoby które potrafią dokończyć to co zaczęły.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Dobra, jak tam chcecie. Uświadomię tylko tutaj ludzi, że czym dłużej Tizgar będzie siedział w tym modzie, tym większym gównem on będzie. I nawet przebije niewydanie moda przeze mnie. Pozdrawiam.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Wróćmy do gry w pseudoangielską wersję i wszyscy będą szczęśliwi :D

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
@tldr A co ty pierdolisz, oni nie są twórcami moda żeby mogli robić z nim co chcą, napiszę jeszcze do Quascha w tej sprawie bo wierzę że jest człowiekiem rozsądnym.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tldr A co ty pierdolisz, oni nie są twórcami moda żeby mogli robić z nim co chcą, napiszę jeszcze do Quascha w tej sprawie bo wierzę że jest człowiekiem rozsądnym.

A ty przestań robić z siebie kretyna na WoGu i łykać jak pelikan żarty niemców apropo google translatora jako ich języka, miszczu.

Napisz jeszcze do papieża.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Większość osób ma to naprawdę gdzieś :) Wychodzi spolszczenie grają, a potem przez zmiany przez Was wprowadzane lecą teksty typu "Ruskie są spierdolone" itp, kiedy w rzeczywistości za przesadzę odpowiedzialna jest polska strona, ale oni nie są zainteresowani tematem. Widziałeś ile jest pozytywnych z kolei opinii w stosunku do negatywnych, gdy się wypowiadano? Moim zdaniem tych negatywnych jest dużo więcej. Na grupach fejsbukowych tyle razy słyszałem narzekania na trudność itd i wiesz na jakiej wersji grali? 1.3.2, bo nie wiedzieli że są inne wersje dostępne, bo też skąd?
"Niektórych grup"
Akurat jak lubię Khorinisawkę tak nie jest ona jakimś wielkim wyznacznikiem quality #biedaapelogtykaśniącego czy rzeczowości #wielkiewojnyogrupki. Tam często hejt na returninga jest sztuką dla sztuki i wiele osób narzeka jeszcze na wersje sprzed czasów polskich paczy

Post połączony: 2018-05-13, 00:27
To akurat argument invalid. W ten sposób powstał AB. Jedyna różnica w tym, że powstał jako AB, a nie obligatoryjna rzecz. Ogólnie moje podejście jest między Simenem a Tizgarem, ale pragnę jedynie zaznaczyć, że samo spolszczenie jest submodem zmieniającym język, ale submodem xD

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Simen jeśli chcesz dyskutować to się kurwa przygotuj do dyskusji
Bo kurwa pierdolisz i to teraz konkretnie pierdolisz dlaczego zakładasz ze moja zmianą jest dodanie roślin do handlarzy? otóż kurwa dam ci rade jak czegoś nie wiesz to morda w kubeł i nie pierdol bo to zrobił Ventrue nie ja, ja z tym nic nie miałem wspólnego to on stwierdził ze jemu brakuje i trzeba dodać i dodał. Ciekawostką jest fakt ze nikogo się nie pytał bo i kurwa nie musiał a nam to w sumie zwisa bo to niczego nie zmienia.
Gdzie ci jakaś bron dodaje gdzie kurwa? nic takiego tam nie ma korzystam dokładnie z tego co stworzyli twórcy moda równie dobrze  można poprawić błąd ze khaled handluje z każdym, boom wyjdzie to samo.
Gdyby wszystkie potwory w jarku miały po 200 hp to nic bym nie zmieniał ale skoro wszystkie oprócz ty 2 oscylują pod 1k+ o chyba jasno pokazuje ze coś jest nie tak.

Próbujesz na sile ludziom wmówić  ze coś jest złe dlaczego wciąż nie widzę aby sami tu się wypowiedzieli i napisali co i dlaczego im nie pasuje w tych zmianach.

Masz pierdolone uprzedzenie do mnie może i nawet podstawie i zakładasz ze każda zmiana to moje dzieło, wiec drugi raz czegoś nie wiesz to siedz cicho wyjaśnij mi jak kurwa mogę coś zmienić nie mając skryptów jak kurwa wszystkie dotychczasowe zmiany to dzieło Ventrue dotarło  to do twojego łba czy dalej zbyt trudna informacja?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
@Tizgar w sumie z pierwszą częscią o zielach zgodzę się w pełni bo na nic to nie wpływa. Z HP potworów już bym mocno dyskutował, bo to nie bug. Znak niezbalansowania, ale nie bug. Nie wpływa to mega na rozgrywkę, że mają takie HP a nie inne i to nie ma znaczenia. I tak uwierz mi że dla 90% casuali (no nie oszukujmy się) i tak będą trudne, a 99% i tak pewnie zagra na łatwym.
Ostatniego akapitu nie będę komentował, bo rozmawialiśmy o tym sami i nie widzę potrzeby powtarzania tej rozmowy na forum. Jedno, że nie ze wszystkim np się z tobą zgadzam, drugie, że faktycznie widać tutaj jakieś antypatie u Simena (ja jako niewtajemniczony w wasze relacje tak to odbieram).
@Simen  @Tizgar
Może proponuję po prostu skończyć temat, bo w sumie wyczerpany. Jedyną zmianę drobną nie mieszającą w sumie w balansie, a także nie mieszającą dodał Ventrue, a ani Tomphson ani Tizgar nie mają ochoty na bawienie się w balans. A prawda jest jak dupa każdy ma swoją. Proponowałbym tę dyskusję zakończyć, bo nic z niej owocnego nie wynika, albo założyć na ten spór specjalny temat na subforum. I nie zrozumcie mnie źle nie chcę się angażować w ten konflikt, bo nie mam nic przeciwko żadnemu z was (przyznam, że dyskusja z Tizgarem i Tomphsonem były dosyć ciekawe), ale to nie miejsce i czas na takie dyskusje w głównym wątku kiedy poza ilością ziół do mikstur i tak nic nie zmieniających na stałe nie zostało zmienione, a tym bardziej nie przez kogokolwiek z aktywnie dyskutujących na ten temat

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

geronimo

geronimo

Użytkownicy
posty23
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Panowie Z Bractwa Spolszczenia i Dream Vader ...i Panie (nie chciałbym nikogo pominąć).
Odradzałbym wam wchodzenie w układ z Panem Simenem (nic do Ciebie nie mam), bo nic dobrego z tego nie wyjdzie.
Proszę, róbcie co macie robić bo ta dyskusja zupełnie niczego nie wnosi.

Ps. Już i tak jestem Wam wdzięczny, bo widać że Wam zależy na naszej opinii.
Trzymam kciuki za dalszą pracę, oby tak dalej.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Simen jeśli chcesz dyskutować to się kurwa przygotuj do dyskusji
Bo kurwa pierdolisz i to teraz konkretnie pierdolisz dlaczego zakładasz ze moja zmianą jest dodanie roślin do handlarzy? otóż kurwa dam ci rade jak czegoś nie wiesz to morda w kubeł i nie pierdol bo to zrobił Ventrue nie ja, ja z tym nic nie miałem wspólnego to on stwierdził ze jemu brakuje i trzeba dodać i dodał. Ciekawostką jest fakt ze nikogo się nie pytał bo i kurwa nie musiał a nam to w sumie zwisa bo to niczego nie zmienia.
Gdzie ci jakaś bron dodaje gdzie kurwa? nic takiego tam nie ma korzystam dokładnie z tego co stworzyli twórcy moda równie dobrze  można poprawić błąd ze khaled handluje z każdym, boom wyjdzie to samo.
Gdyby wszystkie potwory w jarku miały po 200 hp to nic bym nie zmieniał ale skoro wszystkie oprócz ty 2 oscylują pod 1k+ o chyba jasno pokazuje ze coś jest nie tak.

Próbujesz na sile ludziom wmówić  ze coś jest złe dlaczego wciąż nie widzę aby sami tu się wypowiedzieli i napisali co i dlaczego im nie pasuje w tych zmianach.

Masz pierdolone uprzedzenie do mnie może i nawet podstawie i zakładasz ze każda zmiana to moje dzieło, wiec drugi raz czegoś nie wiesz to siedz cicho wyjaśnij mi jak kurwa mogę coś zmienić nie mając skryptów jak kurwa wszystkie dotychczasowe zmiany to dzieło Ventrue dotarło  to do twojego łba czy dalej zbyt trudna informacja?
W AB modliszki mają już powyżej 1000 hp z tego co pamiętam.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
@tldr

Jesteś żałośny.

@Luk

Co Ty w ogóle porównujesz AB jest submodem i nikt nie zmusza Cię żebyś w niego grał, nie czujesz różnicy?

Majsiczek

Majsiczek

Użytkownicy
posty64
Propsy4
  • Użytkownicy
Mam pytanie, gdybym zainstowalal returninga 2.0 66.2 z aktualnym AB patchem (10.05) to jakby na to zainstalowac spolszczenie czy one by dzialala na wszystko po za rzeczami ktore AB oferuje czy bylby raczej 1 wielki kleks?

@Edit: A co do hp potworkow z AB mozna sobie zmienic poziom trudnosci % hp itd. Wiec moznagrac na latwym jak dla kogos za trudne albo jak chce sie miec wyzwanie mozna ustawic wyzsze.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Prawdopodobnie to drugie, spolszczenie nie współpracuje z AB, na pewno wszystko a AST (okienko pod B itd.) byłoby po angielsku.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
W sumie takie fixe to dodał bym cegiełkę np do szybkiego picia mikstur stałych <chodzi o 2.0>.

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

0 użytkowników
Do góry