[G2NK] L'Hiver Edition v1.3 PL 261768 467

O temacie

Autor Mikotsune

Zaczęty 3.05.2018 roku

Wyświetleń 261768

Odpowiedzi 467

hake

hake

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Latwopalny

Fajnie, grałeś z wyłączonymi parametrami survivalowymi?

Ktoś z was może potwierdzić, że 4GB patch nie powoduje crashy na tej wersji moda?

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Latwopalny

Fajnie, grałeś z wyłączonymi parametrami survivalowymi?

Ktoś z was może potwierdzić, że 4GB patch nie powoduje crashy na tej wersji moda?

Nawet nie wiedziałem że takowe są. Tzn grałem bez. :)

Co do 4 GB patch nie mam pojęcia ale grałem z system pack 1.7 i nie było tragedii. Poza standardowymi komunikatami ,,Aut of memory,,. Jednak te crashe można w prosty sposób rozwiązać.  ;)

hake

hake

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Latwopalny Są w menu - głód,pragnienie,zmęczenie,wyczerpanie magiczne i udźwig.
Bez tego patcha nie mogłem grać w R2, out of memory co 10 minut, w L Hiver gram już trochę dłużej niż 10 minut i żadnego nie było, tak więc nie będę patchował bez potrzeby.

@Preriowy ścierwojad

1. Udźwig zwiększa się co poziom? są jeszcze jakieś inne sposoby na jego zwiększenie?
2. Zauważyłem problem z wyświetlaniem się ciężaru przedmiotów w ekwipunku, przez pierwsze pół godziny nie było ich wagi, potem się te wartości normalnie wyświetliły, a teraz po wyłączeniu gry i ponownym uruchomieniu znowu zniknęły...
3. Czy zwinność wpływa na szansę otworzenia zamku/kradzież kieszonkową?
4. Czy w tym modzie są beczki z możliwością napicia się z nich wody jak w Returningu?
5. Czy oprócz kupowania i kradzieży jedzenia/picia są jakieś inne możliwości ich pozyskania? niby ten głód i pragnienie bardzo nie dokucza, ale na początku jest problem ze złotem, rozumiesz.

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
3. Wydaje mi się że tak. Głownie dlatego nawet nie próbowałem rozwijać się w kierunku kradzieży kieszonkowej,.

4. Jedna stoi na rynku w Khorinis. Wydaje mi się że jest kilka innych ale nie bardzo zwracałem na nie uwagę.

5. Na farmie Lobarta dostaniesz codziennie miche gulaszu. ;)

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
1. Udźwig zwiększa się co poziom? są jeszcze jakieś inne sposoby na jego zwiększenie?
Tak. Chyba co 3 poziomy 1 punkt. Im większa siła, tym większy udźwig.

2. Zauważyłem problem z wyświetlaniem się ciężaru przedmiotów w ekwipunku, przez pierwsze pół godziny nie było ich wagi, potem się te wartości normalnie wyświetliły, a teraz po wyłączeniu gry i ponownym uruchomieniu znowu zniknęły...
Prawdopodobnie zmieniły Ci się ustawienia. Wejdź do gry, zmień ustawienia, zapisz grę i ją wczytaj - albo zmień ustawienia przed wejściem do gry.

3. Czy zwinność wpływa na szansę otworzenia zamku/kradzież kieszonkową?
Tak. Zręczność zmniejsza szansę na złamanie wytrycha i zwiększa szansę na okradanie innych.

4. Czy w tym modzie są beczki z możliwością napicia się z nich wody jak w Returningu?
Tak.

5. Czy oprócz kupowania i kradzieży jedzenia/picia są jakieś inne możliwości ich pozyskania? niby ten głód i pragnienie bardzo nie dokucza, ale na początku jest problem ze złotem, rozumiesz.
Nie grałem w L'Hivera to Ci za bardzo nie pomogę. Ale na farmie Lobarta masz codziennie do odebrania gulasz, oraz od Eddy zupę rybną. Gdzieniegdzie są jeszcze poustawiane beczki z wodą. Można również jeść niektóre rośliny.

How can I see roses... and only feel thorns...

hake

hake

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Zbanowany
Kolejny raz dzięki za odpowiedzi, mam kolejne @Preriowy ścierwojad W tym modzie są śpiwory? xD

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kolejny raz dzięki za odpowiedzi, mam kolejne @Preriowy ścierwojad W tym modzie są śpiwory? xD

Nie :)

hake

hake

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Latwopalny @Preriowy ścierwojad

Co powoduje wpisanie marvina? wpisałem aby sprawdzić nowe bronie poprzez itemfellera, w momencie zakończenia wpisania marvina w lewym górnym rogu pokazały się takie trzy miniaturowe okienka, to w środku zaświeciło się na czerwono, sprawdziłem co chciałem, gry nie zapisywałem i zresetowałem grę, z ciekawości wpisałem jeszcze raz marvin i te miniaturki już się nie wyświetliły... bardzo podejrzane... czy to coś jak w Returningu, że po wpisaniu kodów buguje grę w późniejszych etapach? Może powinienem skopiować save i reinstalować grę dla pewności?

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Korzystałem z marvina kilkukrotnie.

Przepiłem gdzieś naczynie dla Grega i przywołałem je sobie za pomocą kodu, sprawdzałem jak wyglądają nowe ostrza za pomocą itemhelper oraz sporo latałem po mapie za pomocą K oraz F8 gdy już nużyło mnie czyszczenie mapek i sprawdzanie czy się coś akurat nie zrespiło w jaskini na 2 końcu planszy. Żadnego błędu z tego powodu nie spotkałem ani też opisywanych przez ciebie okienek ;)

Radzę tylko w sytuacji gdy wali ci grę w trakcie zapisu wczytać innego save tzn poprzedniego. Niby w środku lasu tego nie widać ale wczytanie takowego save (gdy cie na nim wywaliło) sprawia że niknie z gry większość NPC.   

Kruszak

Kruszak

Użytkownicy
posty15
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy tylko u mnie animacja bronią dwuręczną na poziomie mistrzowskim nie jest taka jak powinna? To chyba jakiś bug, bo nie pamiętam żeby to tak wyglądało. Koniec końców okazuje się że broń dwuręczna jest praktycznie bezużyteczna, bo timing combosów jest skopany.

Do tego dochodzi kwestia tego jak dużo statystyk dają tarcze i w zasadzie nie ma sensu w ogóle grać zweihanderami :/

Przydałoby się to jakoś zbalansować, bo po prostu mądry gracz zawsze wybierze pewniejsze wyprowadzanie ciosów i lepszą ochronę, niż nieco zasięgu na broni.

hake

hake

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Preriowy ścierwojad

Tak jak sądziłem, coś jest ewidentnie nie tak z wyświetlaniem się procentów przy jedzeniu/piciu oraz ciężaru przedmiotów, raz się pokazują a potem znikają, te opcje konfigurowałem tylko raz i uruchomiłem nową grę, nic nie zmieniałem później... Następnie pomyślałem, że te informacje o zaspokajaniu % głodu,pragnienia pokazują się tylko gdy jesteśmy głodni, figa, tak samo z ciężarem, gdy zaczynamy być przeciążeni to pokazuje się waga przedmiotów.  :/

Może ktoś inny ma podobnie?

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ściągnij sobie Spine i zainstaluj modyfikacje poprzez program.  Grałem ponad 100 h i wszystko śmigało jak trzeba.  W dodatku walczyłem 2H mieczem i nie doświadczyłem żadnych ,,zabagowanych,, animacji walki. Grało mi się bardzo przyjemnie przy użyciu tej broni. :)

jareskus

jareskus

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem.
Tarcze nie dają mi kary do walki wręcz.
Po pewnym czasie gry potwory przestają reagować na gracza i niektórym włącza się regeneracja HP.
Próbowałem reinstallować i zaczynać grę od nowa.Gdy na nowej instalacji wczytam savea na którym już miałem baga  to dalej go mam.Zwykle pojawia się gdy czyszczę okolice karczmy.
Proszę o pomoc

hake

hake

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Zbanowany
Czy lepsze tarcze posiadają wymagania?

Kruszak

Kruszak

Użytkownicy
posty15
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@łatwopalny - nie wiem czy to coś da, ale z tego co kojarzę to l'hiver dodawał nową animacje do poziomu mistrzowskiego dla broni dwuręcznej. U mnie wygląda to tak, że jak wbijam mistrza to mam animacje jakbym był dalej nowicjuszem.

Nadal zastanawiam się po co w ogóle grać bronią 2h, skoro najlepsze tarcze dają nawet po 40-50 punktów ochrony fizycznej i po 100hp, oraz ok 60% szansy na blok. Co ma mnie w ogóle zachęcić do zmiany stylu gry, gdzie kazdy punkt statystyk ochronnych jest na wagę złota.

@hake - najlepsze tarcze w grze wymagają po 140 punktów siły, ale dają bardzo wysokie bonusy do ochrony.

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To masz coś nie tak z modem bo u mnie animacja była ok. Po wykonaniu kombinacji ataku do przodu normalnie wykonujesz combo z obrotem. Nie pamiętam czy każda sekwencja jest jak w oryginale jednak ten obrót doskonale pamiętam z niezmodowanej gry.

Spróbuj ze Spine to kilka minut roboty. Wgraj sobie save którego wrzuciłem kilka postów wyżej. Mam na nim 100% walki bronią dwuręczna (90% wyuczone + 10% premi z broni) Jeśli wszystko będzie ok to znaczy ze coś jest nie tak z twoją wersją modyfikacji.

Nie grałem nigdy bronią 1h chociaż gothica przeszedłem ze 100 razy. Za każdym razem używam broni 2H gdyż przy odpowiednim wyczuciu będziesz w stanie atakować przeciwnika w taki sposób aby nie mógł się do ciebie zbliżyć. (Wykonujesz atak w momencie gdy on chce zrobić to samo) Tyczy się to tylko potworów, na NPC używasz bloku. Teoretycznie każda jedna walkę możesz wygrać nie tracąc nawet 1 HP tak że obrona nie jest ci w ogóle potrzebna (pod warunkiem że walczysz 1vs1).  Zwiększone obrażenia oraz zasięg pozwalają ci dość szybko ubijać trudnych przeciwników a poza tym ta bron pięknie się prezentuje bohaterowi na plecach. :)

hake

hake

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Zbanowany
Bug z wyświetlaniem pełnych informacji o przedmiotach w ekwipunku z włączonymi parametrami dodatkowymi

https://ibb.co/rZLqw8x https://ibb.co/PNyQSvr

To samo tyczy się informacji o wyczerpaniu magicznym przy zwojach/runach oraz ciężaru przedmiotów. Jak zauważyłem, pojawia się najczęściej po restarcie gry, pomaga ponowne przestawienie w menu i wczytanie, bardzo dziwna sprawa.

Kruszak

Kruszak

Użytkownicy
posty15
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@łatwopalny - to może mam coś nie tak z moja wersją, najwyżej jak skończę to zainstaluje na nowo. Chciałem zrobić  build gdzie wszystko bym mial pakować tylko w siłę i bronie 2h i nie używać Szponu Beliara, no chyba że lepszej broni 2h nie ma w grze...

P.s. Opłaca się bawić w kowalstwo i płatnerstwo, czy to co dostane w grze jest i tak na podobnym poziomie? Bo jakoś statystyki żadnych zbroi i mieczy kupnych mnie nie powalały, a ciekawi mnie czy te zdolności poza urozmaiceniem by przyniosły też jakieś korzyści

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Grałem identycznym buildem :)

Dzięki kowalstwu oraz regularnym ulepszeniu zbroi będziesz dysponować o wiele lepszym pancerzem niż w przypadku korzystania z gildyjnych ubranek. Przepaść miedzy nimi jest ogromna. :)

Tak samo jest z mieczami. Korzystałem tylko z broni wykuwanej przez siebie. Poza tym bronie tak pozyskane mają o wiele lepszy współczynnik wymaganej siły do zadawanych obrażeń. :)

Moja rada : Zainwestuj w górnictwo gdyż stalowych sztabek jest jak na lekarstwo. Ja tego nie zrobiłem i w ostatnim rozdziale miałem mały problem aby wykuć ostatnie ostrze.  Poza tym jeśli oddasz Szpon Saturasowi dostaniesz od niego 10 PN z tym że musi być on oddany w formie w której nie możemy z niego korzystać :)

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Aktualizacja

Naprawa błędu, który nie wyświetlał opisu przedmiotów w ekwipunku, typu wartość przedmiotu, udźwig, itp.

Po rozpoczęciu nowej gry należy od razu zapisać grę (nie trzeba wczytywać) w celu pojawienia się tych informacji.
Po restarcie gry i wczytaniu zapisu, niektóre informacje nie pojawią się na przedmiotach, które są założone - pojawią się one dopiero przy ponownym wczytaniu gry.

Na wszelki wypadek zrobić kopie zapisów przed wgraniem tego patcha. Ale nie powinno być żadnych problemów.

Do pobrania na pierwszej stronie tego tematu.

L'Hiver do pobrania ze Spine nie jest mój. Jest to zapewne starsza wersja tej modyfikacji.

How can I see roses... and only feel thorns...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry