[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1144686 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1144686

Odpowiedzi 5178

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
@xardas33

Poważny błąd. Nie wiem na ilu PN za lv grasz, ale powinieneś priorytetowo wbić prf na manie, jeśli chcesz grać magiem, od tego zależy masa nagród i bonusów. Co więcej, jeśli grasz na koszmarze albo 5pn za lv w ogolę powinieneś nauke many odpuścić bo z samych bonusów dostaniesz jej wystarczająco.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zgoda z przedmówcą ale odpowiadając na twoje pytanie - nie, nie jest w nieskończoność 5 za 5 ale bardzo długo, tak, że prawdopodobnie tego nie przebijesz. Prawdopodobnie jest to liczba 500 albo 600 ale mogę się mylić. Na pewno coś tego typu

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@Buub wszystko na 100% gram i 10 pn na lvl. Do koszmaru nawet nie podchodzę jestem za malo doświadczonym graczem. Zawsze wbijam 60 zręki, dobijam do 80 itemami żeby nosić wlocznie na 80 zręki. Zawsze tak gram i jest dobrze. Tak jak mówiłem w ret 2.0 grałem ale dopiero pierwszy raz podchodzę do AB.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Mówiąc prosto zjebałeś i takie są fakty żeby zmienić prefa musisz go przebić nauka aż dwukrotnie kara za robienie  a raczej probe robienia hybrydy.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@Tizgar wiem o tym. Bodajze będę miał mane między 50 a 60 po 10 lub 15 pn. Niewielka strata tym bardziej że czytając forum natrafilem na posty, że 10 pn to bardzo dużo. To wszystko jest zaplanowane i zawsze tak robię, 50 zręki to za malo niestety.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To zle robisz  zmianę prefa na mane to ty dostaniesz dopiero po wyuczeniu się 120 many podkreślam wyuczeniu się to jest duza strata jak nie grasz pod zreke to nie jest ci ona potrzebna do niczego  bo luźno ponad 200  masz za free  z różnorakich bonusów.

Zadnej gowno wlocznie na magu nie potrzebujesz to jest Ab tu się gra inaczej  zardzewiała szpada i pochodnia robią ci robotę az do zostania magiem i to luźno 

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@Tizgar rozumiem. No coz za drugim podejściem sproboje innego buildu. Myślałem że taki sam rozwój na AB jak i na ret 2.0 zda egzamin.
CIEKAWOSTKA: Sprawdziłem sobie dodając sobie za pomocą konsoli PN i poszedłem uczyć się do Vatrasa many mając prf w zręczności i wyuczone jej 60. Wyuczylem się many spokojnie do ponad 60 (wyuczonej!). Nauka odbyła się bez konsekwencji w postaci wyższego progu PN I mana spokojnie powyżej 60 przeskoczyła na PRF.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Sorki że pytam drugi raz ale zależy mi na odpowiedzi bo nie lubię dziada i zawsze wsadzałem go do pierdla, wiem że w przyszłości jest też q od gildii assasynów na jego głowę ale zastanawiam się czy oszczędzenie Sary nie posypie fabuły.

Mam pytanie o q Względy Canthara, wg. poradnika ze Steam i info z neta w tym zadaniu lepiej wsadzić Sarę do pierdla bo dotychczas w Ret2 wkopanie Canthara powodowało jakiś bug uniemożliwiający przejście wątku kupców, czy w AB ten bug dalej występuje czy mogę spokojnie wsadzić Canthara do pierdla i nie martwić się o to co ma być w 3 czy 4 akcie?

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Keldorn Najwięcej profitów zyskujesz wsadzając mimo wszystko Sarę.

Delth

Delth

Użytkownicy
posty193
Propsy48
  • Użytkownicy
@Keldorn też dziada nie lubię, ale niestety nie masz odpowiedzi, bo niewielu ludzi jest gotowych zaryzykować dziesiątki godzin rozgrywki by się przekonać czy już to zmienili. Dodatkowo zabija się go dla gildii zabójców zdaje się, byłoby to znacząco utrudnione gdyby był w więzieniu.

Kardimo

Kardimo

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś może jak zrobić to trzecie zadanie  na pustyni adanosa? Chodzi o to ze studniami.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Keldorn też dziada nie lubię, ale niestety nie masz odpowiedzi, bo niewielu ludzi jest gotowych zaryzykować dziesiątki godzin rozgrywki by się przekonać czy już to zmienili. Dodatkowo zabija się go dla gildii zabójców zdaje się, byłoby to znacząco utrudnione gdyby był w więzieniu.

Tzn. nie do końca masz rację :) Grając na czystym Ret2.0 bez AB wsadzałem Canthara do pierdla, on chyba w 3 czy 2 akcie wychodzi z niego i trzeba zapłacić mu haracz bo nikt nie będzie kupować stuffu na rynku to wiadomo, Sara tak na prawdę nie znikała tylko siedziała na ławce obok knajpy Coragona ale w AB teraz on tam siedzi... dodatkowo pobyt Canthara w więzieniu nie koliguje z zadaniem na jego głowę bo można po prostu poczekać aż wyjdzie z więzienia sam :) Później jest q na nowy stragan dla Sary itp.

Pytanie pojawiło się dlatego że to co opisałem robiłem wcześniej bez zastanowienia i nigdy nie miałem z tym problemów dopiero po przeczytaniu solucji na steam zauważyłem że autor opisuje ten q jako problematyczny z naciskiem na "możesz zablokować sobie wątek..." Dla pewności wkopię Sarę, myślałem że może ktoś z sentymentu do Sary przeszedł już moda i mógłby opisać ale widać tutaj każdy broni Canthara :D nie no luz.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Broni bo musi po prostu musisz wsadzić sare

modzel1998

modzel1998

Użytkownicy
posty28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem po walce z krukiem,jestem juz po przywołaniu kamiennego strażnika w swiątyni Adanosa.Potem poszedlem do Saturasa-> Złotego Smoka i teraz jestem na poszukiwaniach młota Adanosa lecz w zadnej budowli go nie moge znaleźć :/ To jakiś bug?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Na pewno sprawdziłeś wszystkie pięć ołtarzy?

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
@modzel1998
W AB  od kilku patchy młot po dialogach z Saturasem i Smokiem zawsze respi się na ołtarzu w świątyni w obozie bandytów

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Czy zdobywanie zręki z kradzieży kieszonkowej jest limitowane na rozdzial tak samo jak sily z kowalstwa itd?

minecraftkoxik2008

minecraftkoxik2008

Użytkownicy
tak było
posty28
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • tak było
Czy zdobywanie zręki z kradzieży kieszonkowej jest limitowane na rozdzial tak samo jak sily z kowalstwa itd?

nie, jedyny limit to ilosc postaci na mapie które jestes w stanie okrasc

modzel1998

modzel1998

Użytkownicy
posty28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dopiero co przybyłem do zamku w Górniczej Dolinie,jestem paladynem i posiadam 200pkt siły i mam pytanie do ilu pakować siłe punktami nauki i kiedy zacząć łykać mikstury siły,ciasta siły i inne rzeczy dodające ją ? Mam sporo PN do wydania.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Trochę mało siły, jak na ten etap. Ale nic straconego, bo widzę, że czekasz z bonusami. Otóż nie czekaj. Progi punktowe w nauce będą przeskakiwać tak, jakbyś tych bonusów nie używał.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

0 użytkowników
Do góry