[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1171138 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1171138

Odpowiedzi 5178

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
@Rivenxd100 Nie ma już dusz potworów w AB. Tylko Senyaka.
@tedddy_bear Jak znajdziesz większość w tym dwóch strażników i kowala. Alrik+Gaverni czy jak mu tam
@Enaxe SNC nigdy nie tykałem, ale jak widzę statystyki ludzi którzy w to graja to uważam ze nie jest zbalansowane w najmniejszym stopniu. Pochodnia ma 45% na dodanie 20-40 obrażeń albo w bardzo zbliżonym przedziale. Jedyne źródło porządnych obrażeń na początku gry, szczegolnie na trudniejszych poziomach i nightmare bo zdaje się ignorować obronę celu.

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Enaxe Pochodnia to nadal najlepsza opcja na początek. Masz % na zadanie obrażeń od ognia jak wcześniej i tyle. Wciąż możesz zabijac zębacze na 1 levelu.

@Buub Od 2 rozdziału staty lecą srogo do góry, aż jesteś mocniejszy od bogów.

LordAleksander

LordAleksander

Użytkownicy
posty25
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak zdobyć Pancerz Barona Rudy? ( Jakoś tak się nazywa ) Zrobiłem misje dla Clifa a w skrzyni nie było pancerza.

ZdzislawPetarda

ZdzislawPetarda

Użytkownicy
posty101
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam problerm, wątek assasynów. Haniar nie chce się zgodzić żeby Nazim mógł dołączyć do Osaira, oraz wedlug solucji po 23 obok Nrozasa powinien pojawić się kudir lecz sie nie pojawia :<

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Co do Nazima, to pewnie wybierasz złą opcję dialogową - musisz powiedzieć Haniarowi prawdę. Do gabinetu Nrozasa wejdź po przespaniu się poza nim, a najlepiej poza świątynią w ogóle, jakoś do 3 w nocy.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

ZdzislawPetarda

ZdzislawPetarda

Użytkownicy
posty101
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mowie mu prawdę, chodzi o to ze osair go potrzebuje, Hamiar odpowiada ze jak Osair chce zobaczyc Nazima to niech se idzie do kopalni

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
@LordAleksander  zbroja barona jest w kamiennej twierdzy na pietrze po lewej stronie masz tam zbroje calkiem zacna oraz miecz 2h i 1h. Tyle ze jak zabierzesz fanty to zrespi sie ich dawny właściciel ( boss ) najlepiej wtedy biec do wyjscia zeskoczyc z pietra on sie zbuguje na murku a ty go napierniczasz z kuszy/luku :)

Post połączony: 2019-03-31, 16:08
Hej mam pytanie
na 3 krag magi lepsze golemy czy szkielety wojownicy ?

ZdzislawPetarda

ZdzislawPetarda

Użytkownicy
posty101
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dobra z Kadirem sie udało tak jak pisałeś ale z Haniarem to nie, probowalem kazdej z 4 opcji
EDIT
nwm czy to tak miały być ale jak Haniar sie nie zgodził, poszedłem do Nazima ze ten sie nie zgadza ale on powiedział ze ma hamiara gdzies i se pojdzie do Osaira, poszedlem do Osaira powiedzialem mu o tym i dostałem recepture na ksiezycowe ostrze i zadanie zostalo zaliczone, to tak miało wygladać czy znalazlem jakis alternatywny sposob XD?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
To drugie xD
Żeby Haniar się zgodził, trzeba po prostu pójść do niego jeszcze przed rozmową z Nazimem i powiedzieć mu, że Osair zbiera ludzi do jakiejś akcji. Wtedy przy następnej rozmowie zgodziłby się.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

kam1802

kam1802

Użytkownicy
posty155
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tedddy_bear Powinien do ciebie zagadać jak znajdziesz kowala alchemika i kucharza.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@kam1802, @Buub Brakowało mi drugiego strażnika. Dzięki.

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem czy tylko to u mnie występuje ale Ginnok w jego grobowcu się nie respi ;/ Znacie może kod na niego albo cuś?

Valkirx

Valkirx

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z czego robi się grot strzały z Rudy te do kerenowych?

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A strzały kerenowe się robi, od kiedy?
Te strzały dostaje się od bospera składając na nie codziennie zamówienie.

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Z tego co pamiętam to jak jesteś czeladnikiem Bospera to on ciebie uczy wytwarzania ich. Osobiście ja wolałem kupować od bospera.

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Zaklęcie "czerwona zamieć" krąg 6, nekromanta - ktoś opisze to zaklęcie.
2. Ktoś wie jak otworzyć tę skrzynię w kopalni nowego obozu z gothic'a 1?
Spoiler
3.Na wyspie Irdorath z tego co pamiętam jest przepis na miskturę ze smoczych jaj, czy ktos ma może przepis? Nie wiem czy mam zostawić sobie szczawie.
4.Od czego są te kawałki magicznego kosturu?
Spoiler

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Pomoże ktoś z pustynią adanosa?

Jestem w świątyni łez, druga komnata gdzie są trzy płytki naciskowe, a gdy na nie wchodzimy pojawiają się trzy przyciski, jak to do cholery jasnej zrobić, robie rożne kombinacje i nic nie działa?

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
@tedddy_bear 1. Jako, że gram na 5 PN zwykle olewam 6 krag, ale to czar jak deszcz ognia, bez podpalenia oczywiście i niestety nie może zadać podwójnych obrażeń jak inne czary nekromanty. Krzyk Umarłych z 5 jest super i pozwala szybciej i za mniej many zadawać  większe obrażenia.
2. W zadaniu z przepisem Nefariusa, jeśli oddałeś Płomień ELigora Zurisowi i nie stworzyłes sobie dialogami możliwości jego odkupienia. Inaczej zadania i klucza od Nefariusa nie dostaniesz.
3. Zużyj wszystkie szczawie
4. Zdanie Tajemnice Starej Ksiazki od Ragnara, trzeba znaleźć notatke z wieży gdzie jest Necromincom i pokazać ją Kreolowi. Są to części artefaktu, który przyzywa smoka... Na Irdorath można je chyba skompletować.  Nie gram 7 rozdziału bo jest nudny wiec nigdy tego zadania nie ukończyłem bo i po co.
@garry18 Już ktorys raz to napisze:
1 - kwadrat z prawej
2 - daleki przycisk z lewej
3 - kwadrat zlewej
4- daleki przycisk z prawej
5 - srodkowy kwadarat
6 - bliski przycisk z prawej

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Buub A nie jest to czasem czar "masowe zniszczenie", ponieważ są dwie dostępne runy 6. kręgu.
Spoiler

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

0 użytkowników
Do góry