[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1239242 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1239242

Odpowiedzi 5178

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak otrzymujemy teraz dary od bogów?Dawniej przy 100 karmy w kapliczce wybierałem darmowy boost a teraz?Jak to działa?

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Teraz innosa można prosić chyba dopiero w klasztorze, gdzie znajdziesz specjalną kapliczkę obok Talomona. A Beliar to normalnie...

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanie jak zdobyć klucz?Co prawda moge "wejsć" na chama przez ścianę ale nie podoba mi sie takie rozwiązanie ;P

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Gorys211034 Jak zostaniesz magiem ognia to dostaniesz klucz.
Druga opcja to, po zabójstwie Darona, dostajesz misję od Vatrasa by pomodlić się za niego w specjalnym sanktuarium. Idziesz do magów ognia i oni dają ci klucz.

totti112

totti112

Użytkownicy
posty82
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Jak zbierać dusze do szponu beliara ? mam wyuczone morta ultratu , zabijam potworka i brak duszy .
2.Gdzie jest potwór ( chyba drake) którego mam zabić w quescie od Falka "Polowanie na potwory " ? Pisze ze gdzies koło khorinis ale nigdzie nie ma

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
drake jest na plazy tak jak pisze w dzienniku.

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

totti112

totti112

Użytkownicy
posty82
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
bylem na plazy tam gdzie skip i dalej tam gdzie jest rozwalony statek i nic

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
to zle szukasz w takim razie

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Enaxe

Enaxe

Użytkownicy
posty102
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Drake jest na kamienistej plaży niedaleko wieży Nergala, tam gdzie kiedyś był boss ognistych jaszczurów.

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1Więc powiem tak.Kusza jest chyba zbyt OP i mam zamiar ruszyć w kierunku łuków jednak nie wiem czy znajde/dostanę jakiekolwiek łuki "na siłę" nie będąc najemnikiem?
Nie wiem czy tak ma być ale kusze wydają sie bardzo mocne,a przynajmniej w momencie gdy czyszczę Jarkendar.
2 Czy jestem w stanie zdobyć jakikolwiek legendarny łuk pod zręcznośc inwestując w siłę?
3 Mieszanie statystyk w AB siła/zręczność ma szanse wypalić czy raczej w pewnym momencie zablokuje sobie szanse pokonywania bossów

Żeby sprecyzować to gram na 175% enemy power 150% protection 10 LP na poziom i 10 HP na poziom reszta nie ważna raczej

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
@Gorys211034
1.Nie ma dobrych łuków pod siłę. Jedyny dobry łuk pod siłę kupujesz w 6 rozdziale od Diega (200 str)
2.hmmmm.... Nie
3.Jeżeli grasz 2h to nie polecam. Jak grasz 1h to też nie polecam. Jak chcesz pod duale grać to to jest ok.

Krótko mówiąc. Zostań przy kuszy

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1Więc powiem tak.Kusza jest chyba zbyt OP i mam zamiar ruszyć w kierunku łuków jednak nie wiem czy znajde/dostanę jakiekolwiek łuki "na siłę" nie będąc najemnikiem?
Nie wiem czy tak ma być ale kusze wydają sie bardzo mocne,a przynajmniej w momencie gdy czyszczę Jarkendar.
2 Czy jestem w stanie zdobyć jakikolwiek legendarny łuk pod zręcznośc inwestując w siłę?
3 Mieszanie statystyk w AB siła/zręczność ma szanse wypalić czy raczej w pewnym momencie zablokuje sobie szanse pokonywania bossów

Żeby sprecyzować to gram na 175% enemy power 150% protection 10 LP na poziom i 10 HP na poziom reszta nie ważna raczej

Zasada jest jedna w Returnie: grając pod siłę inwestujesz w kusze, a grając pod zręczność w łuki.

Esubane

Esubane

Użytkownicy
posty52
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak robicie sobie woja pod STR jak rozgrywacie początek?

Opłaca się dać 50 do ZR zanim sobie nabijesz PRF przy siłce? Czy olać ZR totalnie i zostawić ją na 10 punktach?

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zależy na jakich punktach grasz. Jeśli 5 PN na poziom to i tak nie bedziesz miał możliwości.To jest moje 2 podejście bo pierwsze było za łatwe a teraz właśnie tak gram.Początek gry zaczynałem z 1 punktem siły zręczności i walki bronią itp. Wszystko ustawiłem żeby było trudno i powiem że poziom jest podobny do R 2.0.
Jeśli grasz na 10 punktach lub więcej to możesz dać,nic sie nie stanie a łatwiej będzie ci okradać ludzi i otwierać zamki.

Jeszcze taka rada dla ludzi z przychodem 25%.
1 Najlepszą opcja jest wybieranie Bospera jako swojego mistrza mimo wszystko.Dlaczego? Harad za przekucie dziennego urobku rudy (1000 bryłek żelaza więcej nie da sie wydobyć) w El Bastardo da nam około 900 złota w tym samym czasie z tego 1000 bryłek robimy 33 pręty co daje nam 1650 grotów strzał lub bełtów które sprzedając za 1 sztukę złota praktycznie podwajamy zarobek.
2 Bosper bierze od nas trofea (chyba tylko skóry) za wiecej niż Alfred w obozie mysliwych + możemy robić dla niego łuki co daje dodatkowy profit.

Według mnie te 10 siły lub zręczności nie robi żadnej różnicy podczas gry w AB
Oczywiście przedstawiona wyżej sytacja nie istnieje jeśli wybieramy zarobek wyższy niż 50% wtedy Harad daje tyle złota że nie warto kombinować

Esubane

Esubane

Użytkownicy
posty52
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
gram na maxie PN co level ale za to 0 HP, nie lubię mieć takich rakowych początków, a początek przy niskiej ilości PN jest koszmarny w każdym z tych modów. Lubię po prostu grać w grę a nie min/maxować postaci jak pojebany i przez 20-30 godzin grać na zasadzie blokowania przeciwników na przeszkodach. Na wyższych poziomach postaci ilość PN i tak nie ma takiego znaczenia, w returnie 1.31 siła bohatera na bardzo łatwym i rzeźniku była podobna mimo 50-60 leveli różnicy.

Return 2.0 dawał komfort z tymi 20 PN na normie, AB wgrałem tylko by naprawić absurdalny balans który występuje w R2.0 w dalszych rozdziałach i dołożyć trochę QOL contentu z tegoż moda. Bo pierwszy rozdział na normie w R2.0 był naprawdę nieźle zbalansowany.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
To możesz się przejechać bo Ab nie naprawia Balansu reta 2.0.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
A w niektórych momentach go jeszcze bardziej rakuje :D.

Ukończone modyfikacje:
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No wcale nie poprawia, brak dmg od inta przy magu wody w AB naprawione, zbugowany dmg u guru w AB naprawione, durne blokowanie pobocznych gildi po wybraniu glownej gildi naprawione, AB teraz to podstawa

ShoferoV

ShoferoV

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak przywołać hoshkara w świątyni śniącego? W AB usunęli te przełączniki w głównej sali. Są jedynie posągi z głową orka, jednak z nimi nic nie mogę zrobić.

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
@zeddicus94
Nie chodzi o bugi tylko o balans. Chociaż trza przyznać że AB na + za te ustawienia gry :D no i za poprawe kilku błędów :)
@ShoferoV
Dziwne. Mnie hoskar pojawił się normalnie.

Ukończone modyfikacje:
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

0 użytkowników
Do góry