[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1237988 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1237988

Odpowiedzi 5178

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sam wybierasz w co ma się zmienić o ile masz odpowiedni parametr, np 300 zręczności

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

damosan69

damosan69

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zmienili w jakiś sposób Mora Ultaru w AB? Po użyciu runy nie wypadają mi dusze z przeciwników. Może ktoś wyjaśnić jak działa ta runa teraz?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Jeśli dobrze zrozumiałem, tylko z S'enyaka da się pozyskać teraz duszę. Do zwykłego ulepszenia Szponu potrzeba tylko karmy.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

JDOrka

JDOrka

Użytkownicy
posty42
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam drogich forumowiczów, moje pytanie dla wyjadaczy modyfikacji pewnie wyda się zabawne, no ale wolę spytać niż się niepotrzebnie męczyć.

Niedawno skończyłem sobie oryginalnego G2NK i zabrałem się za polecanego Returninga z AB i mam pytanie - to normalne że potwory na początku są wyraźnie za silne i mam się nauczyć je omijać, żeby poprawnie grać w moda? Mówię np o zastąpieniu szczurów w jaskini za Lesterem jaszczurami lub wrzuceniu do jego dolinki dzików. Zębacz pod wieżą Xardasa jest z jego misji to wiem, ale czy również muszę go na start omijać? Zbiłem go do połowy HP taktyką krok w tył + dwa ataki, ale skończyła mi się wytrzymałość. Wiem, że post wydaje się wybitnie głupi, ale wolę wiedzieć czy mam iść dalej do miasta, czy mod polega na przezwyciężaniu takich trudności.

Deviusowaty

Deviusowaty

Użytkownicy
posty55
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@JDOrka dużo zależy od poziomu trudności jaki wybrałeś i wersji AB, bo niektóre rzeczy regularnie są dodawane i usuwane (ja na przykład gram między normalnym a trudnym - tak sobie ustawiłem i jaszczurów za Lesterem nie miałem, tylko gobliny). Zębacz Ci nie ucieknie, nagroda za tego questa i tak jest mizerna, więc możesz wrócić później. I tak, na trudniejszych poziomach głównie przeciwników się omija, dostajesz dużo expa za zadania i tak się na początku leveluje.

gelenczei

gelenczei

Użytkownicy
posty81
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gra ktoś w AB jako Guru i chce się podzielić wskazówkami? Czy warto, jak się gra i w ogóle? :)

gelenczei

gelenczei

Użytkownicy
posty81
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
No ja pierdole ta rozpadlina w jaskini golema z rudy xddddd niemogę znowu przeskoczyć tam

W dzień monarcha, w nocy He-Man! Jak Batman!

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
oplaca sie dalej grac pod zrecznosc albo lucznikiem? jak tak to jaka gildie? zapewne najemnikow ta?

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W AB opłaca się jeszcze bardziej niż w RET 2.0, chyba, że w najnowszych wersjach coś ukrócili i o to pytasz.
A jeżeli generalnie pytasz to zmiany jakie widziałem grając łucznikiem w AB w wersji z października albo jakiejś takiej to nowe umiejętności łucznicze po tym jak się nauczysz przebijających strzał u Raffa typu - +25% obrażeń nieumarłym, +30% zwierzętom itp.
Dalej to np szpady mają znacznie większą szanse na niwelowanie pancerza, złota igła od rączki do zdobycia w R2 a nie R3 i ze zwiększonymi statami, szpon beliara może być szpadą i włócznią. Duale mogą być 1h, ale to chyba wymaga pobrania pliku od ruskich i kilka innych zmian.
Ja tu polecam paladynów bo szybko dostajesz dobre runy np 100% leczenia hp i wytrz w jednej runie + lepsza regeneracja many niż u reszty wojowników, tak więc leczenie często za darmo. Ale to już kto co lubi

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
a co mozesz powiedziec na temat SŚ z lucznikiem? czy paladyn najbardziej OP?

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie grałem ale przyglądając się runom to paladyn moim zdaniem lepszy bo:
- SŚ co prawda ma lepsze czary ofensywne i działają na wszystkie potwory, tylko po co one łucznikom, a paladyn lepsze defensywne (leczenie życia i wytrzymki)
- Są one droższe w nauce w pn u SŚ (a przynajmniej w normalnym Ret 2 są), a do tego SŚ wybiera tylko jedną z dróg typu czy ofensywne czy defensywne
- Paladyn ma szybszą regenerację many

Co do reszty aspektów, SŚ jest jeszcze o tyle do D, że musi mieć wyuczone 30% walki bronią dwuręczną, więc jak chcesz iść w szpady to w ogóle odpada

Zbroje i tak nosi się niegildijne tylko neutralne więc nie ma tu żadna gildia przewagi, ale jeśli nie zrobisz szybko motywu morderców, to przy przyłączeniu się do straży dostajesz całkiem przydatną zbroję od Wulfgara.

Ale jak powiedziałem, nie znam szczegółów co się dzieje w bractwie, ale Palek wydaje się dużo lepszy

eldo

eldo

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, mam Returninga 2.0 z AB.

1. Czy na poziomie trudnym/legendarnym dalej jest głód i ograniczenie snu?
2. Widziałem, jak jakiś gracz pisał, że można ustawić niestandardowy tryb trudności. O co mu chodziło, ja miałem do wyboru jeden z czterech.
Dziękuję!

AB zainstalowane mam na pewno, bo widzę choćby po wysokości wieży Xardasa, że to nie czysty 2.0. :D

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Wszystko masz do wyboru po kliknięciu Nowa gra. Są 2 poziomy trudnosci na AB. Gothic gdzie można wszystko poustawiać od limitu snu, do ilości hp za lv i Nightmare o którym nic nie wiem bo nie gram. Coś zrobiłeś źle.

eldo

eldo

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Już wszystko mam, proszę jeszcze o powiedzenie, czy da się coś zrobić z tą okropną czcionką. http://prntscr.com/mi63uq

Rzeczywiście miałem złe patche wtedy, dzięki Buub za posta wyżej.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Z tego screena wynika, że dalej nie masz aktualnej wersji bo teraz opcji nie wybiera się już w rozmowie z Xardasem. Zaznacz podczas instalacji Returninga 2.0 tą czcionkę wysokiej rozdzielczosci, albo poszukaj jej gdzieś.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
czy oprocz ignaza moze mnie ktos nauczyc ognistych i innych strzal ? nie chce tracic teraz PN bo potem on i tak umiera no nie

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

eldo

eldo

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Buub
Wiesz może co zrobić w takiej sytuacji? http://prntscr.com/mi9yhk
Oprócz tej czcionki to gra działa, udało mi się "na czuja" odpalić, z tego co widzę to już po kliknięciu (jak mniemam) nowej gry, wybieram statystyki.

Pobrałem Returninga 2.0.66 z patchami itp.
Pobrałem spolszczenie i dubbing - sprawdziłem, działa
Pobrałem Alternatywny Balans z rosyjskiej strony
Najpierw zamieniłem plik 5mb, potem ten 1.2G
Wrzuciłem plik AB.Translation do System

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@eldo Czy ty zainstalowałeś spolszczenie z returninga 2.0.66 do AB? Nie zadziała. :D
Pobierasz rosyjskie skrypty i 1.2G mod i wrzucasz.
Potem AB. Translationa i przetłumaczone angielskie skrypty.

@templartitan Constantino (ogniste/magiczne) po morderstwie Ignaza i zatrute u assasynów.

eldo

eldo

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@WhiskasReturn
Spolszczenie do Returninga wgrałem przed zainstalowaniem AB. Nie robić tego?
W ogóle kiedy wgrywam Alternative Balance Scripts_en to zmienia mi się tak jakby wersja gry na starszą, i już nie wybiera się trudności z Menu gry, tylko u Xardasa.

0 użytkowników
Do góry