[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1237479 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1237479

Odpowiedzi 5178

Ardello

Ardello

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie w dolinie cieni jest książka z opisem ładowania oka gniewu? Byłem już wszędzie chyba, u dakkata itd i nigdzie jej nie ma.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Słabo szukasz, bo to właśnie u Dakkata jest. Na początku jaskini, zamiast w prawo, skręć w lewo, na samym końcu będzie skrzynia do otwarcia kluczem, który z niego wypadł.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Ardello

Ardello

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie było. Była tylko notatka o Rudzie.

Ta książka była tak ciemna że myślałem że skrzynka jest pusta. Szkoda gadać, dzięki Jao

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
kruk świątynia adanosa
Gram na poustawianym najwyższym z poziomów, wszystkie utrudnienia na maks.
Mam 32lv. Ciężka zbroje najemnika, jestem najemnikiem.
Poszedłem w zręczność i dwureczne bronie.
180 zręczności i włócznia  Ramadesal190 obr.
Rozdzial 2

Teraz pytanie jak przejść kruka?
Ja rozumiem poziom trudny ale jego sie nie da przejść,  ma mnie na strzała, ma 13k HP z czego ja bije go z włóczni po 300 a on mnie na strzała...
Probowalem juz wszystkiego a jestem dobry w kombinacje tego typu. Na różne sposoby chciałem go zrobić jednak ciężko jest go uderzyć chociaż raz i uciekać co chwile... Gdy jesteśmy na 1 strzała a blokowanie jego techniki miecza to nie lada wyzwanie...
Jak go przejść bez kodów oczywiście?

Edit: ok juz neaktualne pytanie, wykminiłem!
Jak kogos interesuje jak to \/
SPOILER: po rozmowie z krukiem wskoczył en na jedną z łap posągów Budowniczych w okół areny. Ciężko było z Krukiem na karku i nie sadziłem że to sie zrobić bo juz wcześniej chciałem wskoczyć ale nie udawało się, dopiero dziś :)
Dojechały na ręce z łuku😉

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
kruk świątynia adanosa
Gram na poustawianym najwyższym z poziomów, wszystkie utrudnienia na maks.
Mam 32lv. Ciężka zbroje najemnika, jestem najemnikiem.
Poszedłem w zręczność i dwureczne bronie.
180 zręczności i włócznia  Ramadesal190 obr.
Rozdzial 2

Teraz pytanie jak przejść kruka?
Ja rozumiem poziom trudny ale jego sie nie da przejść,  ma mnie na strzała, ma 13k HP z czego ja bije go z włóczni po 300 a on mnie na strzała...
Probowalem juz wszystkiego a jestem dobry w kombinacje tego typu. Na różne sposoby chciałem go zrobić jednak ciężko jest go uderzyć chociaż raz i uciekać co chwile... Gdy jesteśmy na 1 strzała a blokowanie jego techniki miecza to nie lada wyzwanie...
Jak go przejść bez kodów oczywiście?

Odpowiedź, to broń dystansowa. Strzelasz, uciekasz, strzelasz, uciekasz, aż ubijesz niemilca. Druga taktyka, to bardziej exploit, ale... ustawiasz się w strategicznym, niedostępnym dla przeciwnika miejscu i walisz do niego z czego się da. To w skrócie przepis na każdego bossa w Returningu.

Myślę, że powinieneś cofnąć się i spróbować zrobić wszystkie możliwe zadania poboczne, bo w AB to głównie za nie dostajesz expa (polecam steamową solucję) + wybić moby w Khorinis, Jarkendarze i Forcie Azgan. Zrezygnuj z broni białej, przerzuć się na broń dystansową. Polecam zainwestować w akrobatykę, regenerację wytrzymałości i przyzwyczaić się do sprintu. Będzie trochę łatwiej.

Niestety, ten mod opiera się głównie na grindzie, maksowaniu lokacji i walki o każdy punkt expa, żebyś potem nie został zmieciony z powierzchni ziemi, przez bossa, który ma 80k punktów życia, regenerację hp i co chwilę przywołuje szkielety hehe. Dosyć specyficzna rozgrywka, szczególnie na wyższych poziomach trudności. Co kto lubi. Co do Twojej postaci - jest miernie, ale mogło być gorzej + ustawienie życia przeciwników na 200% musi być bolesne, w kontekście i tak już przesadzonych bossów (smoki będą cierpieniem).

Z tego co pamiętam, to ja w 2 rozdziale, miałem w sumie z bonusami około 400 zręczności, a punktów nauki na umiejętności poboczne, nie oszczędzałem. Kruk poleciał na kilkanaście strzałów. Też gram na poziomie "Gothic" z wymasowanym wszystkim, jednak % HP przeciwników zostawiłem na domyślnej wartości ;) Przejście 2 lata temu podstawowego R2.0 pokazało mi zamiłowanie Rosjan do dużych numerków hehe.

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na nightmarze przy 5 punktach na poziom osiągnałem 466 zręki w 2 rozdziale. Myśle, że przy maxymalnym grindzie można dojść do 500 zręki. Na 10 punktach nauki to luźno 600 można wyciągnąć.
Nie pamiętam dokładnie ale używając łuku kerenowego od falka, kruk uciekł po około 6-7 strzałach.
https://zapodaj.net/d4c8728b6742e.png.html
https://zapodaj.net/d2bd3dda14224.png.html
https://zapodaj.net/b3230ae83da04.png.html

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
No jednak są  tacy co potrafią grac :)

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chciałem dobić do 50 lvl ale jak zobaczyłem ile expa trzeba z 49 na 50 lvl to doszedłem do wniosku, że za dużo czasu na to zajdzie, trzeba by wybijać już niemal wszystko totalnie, orków pod zamkiem, smocze jaszczuroczłeki, a pewnie i co nieco npców. Zrobiłem też kilka błedów np. nie wskrzeszałem martwych npców aby ich później okradać kradzieżą kieszonkową. Czy też rozdałem pny na bardzo mało opłacalne kły, na magicznych strzałach i akrobatyce też mogłem zaoszczędzić i nauczyć się tego w 3 rozdziale. Dlatego myślę, że 500 zręki jest do osiągnięcia w 2 akcie.
Może podejmę to wyzwanie w najbliższym czasie :)

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na nightmarze przy 5 punktach na poziom osiągnałem 466 zręki w 2 rozdziale. Myśle, że przy maxymalnym grindzie można dojść do 500 zręki. Na 10 punktach nauki to luźno 600 można wyciągnąć.
Nie pamiętam dokładnie ale używając łuku kerenowego od falka, kruk uciekł po około 6-7 strzałach.
Niezły wynik ;)
Przed chwilą, sprawdziłem mojego save'a z końcówki 2 rozdziału - 54lvl, 449 zręki, 1h i łuk nauczone 80+. Wszystkie dostępne umiejętności poboczne także wyuczone + trochę wolnych punktów nauki. Grind był niemiłosierny, wytłuczone absolutnie wszytko, oprócz znienawidzonej rodzinki 3 trolli z Khorinis, z braku cierpliwości. NPC nieruszane. Nie wiem dlaczego, ale bawiłem się świetnie. To chyba moje gothicowe skrzywienie.
Spoiler
Spoiler

Sorry za offtop, ale jestem ciekawy, co to za pancerz u Ciebie @Grasant na screenach? Coś od łowców smoków? Nigdy nie ruszałem AB najemnikiem.

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niezły wynik ;)
Przed chwilą sprawdziłem save'a z końcówki 2 rozdziału - 54lvl, 449 zręki, 1h i łuk nauczone 80+. Wszystkie dostępne umiejętności poboczne także wyuczone + trochę wolnych punktów nauki. Grind był niemiłosierny, wytłuczone absolutnie wszytko, oprócz znienawidzonej rodzinki 3 trolli z Khorinis, z braku cierpliwości. NPC nieruszane.
Spoiler
Spoiler

Sorry za offtop, ale jestem ciekawy, co to za pancerz u Ciebie @Grasant na screenach? Coś od łowców smoków? Nigdy nie ruszałem AB najemnikiem.
To jest pancerz ze skóry czarnego trolla od myśliwych - nie ma nic lepszego w 2 rozdziale.
54 lvl postaci? Grasz na 100% expa za potwory jak rozumiem?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie do końca pancerz raczki+hełm er-hazira będzie  porównywalny w sumie lepszy nawet

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No ale hełm erhazira nie daje +10 do zręki :)
Ogólnie podobno panerze dla postaci pod zręke zostały zbuffowane poprzez dodanie umiejki unik. Problem jest taki, że taką umiejkę mają tylko pancerze gildyjne (złodzieje, zabójcy, myśliwi tego nie mają). Te pancerze gildyjne pod zręke są tak słabe porównując staty do innych dostępnych na ten moment że śmiech na sali. Jakaś śmieszna umiejętność uniku nie jest zupełnie tego warta.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak.

Te pancerze gildyjne pod zręke są tak słabe porównując staty do innych dostępnych na ten moment że śmiech na sali. Jakaś śmieszna umiejętność uniku nie jest zupełnie tego warta.
Przekuty pancerz włócznika bractwa naprawdę daje radę. No i cenowo przebija niewiele lepszy ostatni pancerz od złodziei. Co do reszty gildii to się zgodzę, straż i najemnicy oferują bezużyteczny szmelc.

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak.

No ale hełm erhazira nie daje +10 do zręki :)
Te pancerze gildyjne pod zręke są tak słabe porównując staty do innych dostępnych na ten moment że śmiech na sali. Jakaś śmieszna umiejętność uniku nie jest zupełnie tego warta.

Przekuty pancerz włócznika bractwa naprawdę daje radę.
Jakie ma staty?

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wersja przekuta z jakiegoś powodu nie jest oznaczona, jako przekuta, ale zgłosiłem to już chłopakom od spolszczenia. Nie jestem pewien, ale coś lepszego chyba można znaleźć dopiero na pustyni/u asasynów? Mówimy oczywiście o 3 rozdziale.
Spoiler

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
pancerz raczki + hełm er hazira jest lepszy mimo ze defensywnie jest niemal taki sam to free 10% do luków i 1h nie jest tak łatwe do wyrównania

Pancerz od myśliwych nie maja opcji noszenia hełmów chyba ze coś z tym zmienili 

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Korone adanosa można założyć, która daje bonus zależny od klasy postaci. W moim przypadku + 10 do zręki.
Innych chełmów nie można nosić z pancerzem od myśliwych.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A tutaj pancerz z czarnego trolla
https://zapodaj.net/aa47296c7f61b.png.html
To wiele wyjaśnia, myślałem, że chodzi Ci o pancerz, który dostajemy za trolla Netbeka. Tego ze screena nie mogę wykonać, mimo tego, że oddałem skórę czarnego trolla Falkowi. Na RPGRussia jest napisane, że trzeba mu oddać "cave black troll". Chodzi o tego na pustyni?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

0 użytkowników
Do góry