[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1237542 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1237542

Odpowiedzi 5178

szczeki600

szczeki600

Użytkownicy
posty22
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mistrzowie w Khorinis mają jakieś magazyny, Coragon też ma piwnicę. Czy ktoś wie, jak się do nich dostać?

Do jednego mozna sie chyba włamac rozwalając zamek, tego blisko Alivna. Co do reszty to dostaniesz klucz bodajże w 4 rozdziale od swojego Mistrza tylko do JEGO magazynu.

Klucz do piwnicy Coragona jest u niego w kufrze w tawernie.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@fransA wyprawę na bagno możesz sobie zostawić na później - otrzymasz tego questa nawet, jeśli wcześniej wszedłeś do Ur-Thralla.
W takim razie, ukończenie wyprawy na bagno nie jest warunkiem dostania się do Ur-Thralla?

Czy mogę oddać rudę Wężowi, przed zaproszeniem go do obozu?

Sitter

Sitter

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wróciłem do returninga po około roku i widzę że wprowadzili limit na złoża rudy żelaza ( Doczytałem parę wątków wcześniej że jest to 3k na żelazo i 1k na magiczną rudę ) i teraz pytanie takie czy to znaczy że nieskończone złoto już się skończyło ? i czy ewentualnie da się znieść ten limit tak jak było to wcześniej ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@frans 1. Nie. Do wejścia do Ur-Thralla potrzebujesz 90 punktów reputacji, może nawet mniej. Łącznie jest ich do zebrania ok. 300. (ale wydaje się, że wiele questów przepada po dostaniu się do Ur-Thralla, więc lepiej je wszystkie porobić) Ur-Thrall nie pozwoli ci wejść do kopalni, dopóki nie zrobisz bagna, ale to już osobna sprawa.
2. Możesz i musisz, bez tego nie zgodzi się z tobą pójść. No i potrzebujesz retoryki, nie pamiętam już ile, ale 50 na pewno wystarczy.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
O ile nic się nie zmieniło od czasów oryginalnej wersji 2.0 to faktycznie, wizyta u Ur-Thralla blokowała questy na zdobycie reputacji.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
No, na pewno w AB umożliwili otrzymanie questów od szamana (zwłaszcza bagno), ale nie wiem, co z pozostałymi. Nie próbowałem ich robić po wejściu do Ur-Thralla, a do Returna już raczej nie wrócę, więc tego nie przetestuję. Na wszelki wypadek zatem lepiej te questy zrobić przed ukończeniem "Najemnika orków".

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Ardello

Ardello

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto uczy smoczych trofeów? Wyczytałem że niejaki Godard, ale za cholere nie moge go nigdzie znalesc. Gdzie on jest?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Gestath i gościu z Doliny cieni.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
@Jao Te zadania as odblokowane niezależnie, można w sumie je wszystkie pozbierać  i  wejść do Thralla i nic sie nie stanie  dalej można je normalnie ukończyć z tym ze nie będą dawać repy albo zrobić ile trzeba i potem wciąż odebrać reszt efekt ten sam, każdy quest mozna zrobić tylko nie da wtedy repy bo takowa nie jest potrzebna.
w orkowym mieście mamy raptem chyba z 13 questow  jeśli ur-karas gryzie gleb bo się zapomniało w R1 zrobić co trzeba to i tak żeby dostać się do Thralla trzeba zrobić wszystkiego dostępne.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

bassarka84

bassarka84

Użytkownicy
posty37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam pytanko jak to jest z przekuwaniem pancerzy. dokładnie chodzi mi o Cięzki pancerz łowcy smoków. Jestm w 4 rozdziale. Opis mówi ze potrzeba 20 sztabek magicznej rudy skórę czarnego trolla oraz skórę cieniostwora (mam wszystko). Jednak gdy podchodzę do stołu wyskakuje, że nie mam wszytskich przedmiotów. Kowalstwo mam na poziomie około 320 umiejętności. Proszę o pomoc. pozdrawiam

???????????????????

Ederwolf

Ederwolf

Użytkownicy
posty80
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z dołączeniem do gildii zabójców przez spotkanie Asmala w nocy. Dostałem info od pana G. że mam się oczywiście pokręcić wieczorem po górnym mieście. Po godzinie 22:00 dostaje info na czerwono, że wybiła dana godzina. No to idę na miejsce spotkania Asmala z Wambo i jak tylko tam przybywam to Asmal zakłada ciuchy koncertowe i każdy sobie idzie w swoją stronę. Wtf?

Ok, nie pomyślałem, że trzeba sie schować za murkiem. Na zwykłym returningu wystarczyło po prostu podejść i już się tłukli. Trochę to nie intuicyjne mimo wszystko.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Mam problem z dołączeniem do gildii zabójców przez spotkanie Asmala w nocy. Dostałem info od pana G. że mam się oczywiście pokręcić wieczorem po górnym mieście. Po godzinie 22:00 dostaje info na czerwono, że wybiła dana godzina. No to idę na miejsce spotkania Asmala z Wambo i jak tylko tam przybywam to Asmal zakłada ciuchy koncertowe i każdy sobie idzie w swoją stronę. Wtf?

Ok, nie pomyślałem, że trzeba sie schować za murkiem. Na zwykłym returningu wystarczyło po prostu podejść i już się tłukli. Trochę to nie intuicyjne mimo wszystko.
Polecam się przyzwyczaić bo cała ta modyfikacja jest nie intuicyjna ;)

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Ederwolf

Ederwolf

Użytkownicy
posty80
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na AB łatwiej  i lepiej iść najpierw do Jarkendaru czy do GD?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ty nie masz żadnego wyboru

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Czy mogę bezkarnie wytłuc orki, w drodze do miejsca, gdzie oryginalnie znajdował się Smok bagienny? Mam na myśli te małe grupki przy ogniskach, przed wejściem do ogrodzonego, niewielkiego obozu z m.in. imiennym hersztem orków. Tych w środku nie będę ruszać. Domyślam się, że trzeba z tym hersztem pogadać, żeby wpuścił nas do środka.
2. To samo pytanie tyczy się Cmentarzyska Orków. W R2.0 kojarzy mi się, że na początku były tam same zwykłe orki. Dopiero po rozpoczęciu pewnych zadań, pojawiały się tam imienne istoty.
3. Przy Świątyni Śniącego jest sporo przeklętych orków i demonicznych szkieletów. Czy je także mogę bez problemu wyciąć?
4. Czy jest sens nauczyć się usuwania smoczych płytek + krwi? Gram SŚ pod zręczność + łuk/duale.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem - przy posągu beliara nie mam żadnej opcji dotyczącej szponu(sprawdzałem przy kilku posągach w różnych lokacjach). W dzienniku wpis jedynie odnośnie aktywacji go przy posągu. Jedyne co mogę zrobić to oddać dusze Sen'yaka beliarowi. Czy to dlatego, że właśnie zrobiłem quest z demonem przed aktywacją szponu? Pamiętam, że wcześniej miałem takową opcję :/ Karma - 500

Edit: Problem rozwiązany - można zajmować się szponem przy ołtarzu do czasu aż nie zrobimy gniewu innosa. Drugie pytanie czy w ab też można ulepszać szpon jak w zwykłym returningu - 400 dusz czy tylko duszą Senyaka bo zauważyłem, że dusze nie wypadają już z mobów.

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Czy jest możliwość nauczenia się tworzenia zwoju bądź runy otwierania zamków?

Zwoju i runy  uczy Gallahad. Niestety runy mozesz sie nauczyc tylko jezeli jestes Magiem, poniewaz ja bedac wojem nie mialem takowej mozliwosci, a na postaciach magicznych juz tak.

Panowie i Panie mam problem z zdadaniem od Hagena w sprawie zabojcy Lothara. Mianowicie dostaje rune tp do lokacji z bossem ale po wejsciu w interakcje nic sie nie dzieje, tak jakby przeczytal jakis dokument i koniec 0 wczytywania. Dodam ze na innych postaciach problemu nie mialem,  ale byly to postacie magiczen a aktualnie gram Łowca smoczkow

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
@frans
1. Załóż Ulu-mulu, pogadaj ze strażnikiem wrót, jak ci otworzy oddal się, zdejmij Ulu-mulu i możesz wybić wszystkich na zewnątrz.
2. Też możesz.
3. Tak samo.
@Lukizzz
Najpierw za samą karmę bierzesz Szpon w posiadanie wybierając rodzaj broni, potem za karmę i duszę S'enyaka ulepszasz go. Nigdzie indziej dusz nie wykorzystasz i nie złapiesz.
@oskar378
A spróbuj użyć przy Vatrasie.

Ardello

Ardello

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy w najnowszej wersji AB usunięto Szamanów z Świątyni Śniącego? ide przez tą świątynie ide ide i nie ma żadnego Szamana, to mi sie cos zbugowało czy tak ma być?

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
@Ventrue  no wlasnie przy Vatrasie probowalem i nic ;/ a Magami bez problemu :(

0 użytkowników
Do góry