Kolejne kilka pytań 4574 7

O temacie

Autor Siggat

Zaczęty 23.02.2018 roku

Wyświetleń 4574

Odpowiedzi 7

Siggat

Siggat

Użytkownicy
posty61
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam
Znowu mam kilka pytań.

1.Jak zmienić pozycję paska ładowania świata? Zakładam że trzeba użyć AST

2.Jak wyciągnąć muzykę z modów np: Dark Sagi(na użytek własny)? Bo zdekompilowałem plik MUSIC.dat a tam są tylko skrypty. W paczce z modem tego nie ma.

3.Otóż sobie tak myślę że można by urozmaicić pojedynki. Polegało by to na tym że jeśli Graczy wypije miksturę leczącą w trakcie pojedynku to pojedynek automatycznie się kończy.

4.Jeszcze taka pierdoła bo mam te duale z DS i działają normalnie ale. Są nie tak ustawione .

https://imgur.com/a/YSmU0

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
1) Tak, hook na zCViewProgressBar::Draw(void)
2) Trzeba użyć DirectX Music Producer, w chuj trudne od razu mówię ;/
3) Odpowiedź jest w ZS_Attack.
4) Duale z DS działają na zasadzie kusza + miecz, miecz musi mieć właściwą pozycję, lub musisz sam przerobić animację (dość proste)

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Co do drugiego punktu za kilka złociszy możesz kupić cały album :) https://munruthel.bandcamp.com/album/the-dark-saga-original-soundtrack

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Muzyka nie znajduje się w paczce moda, tylko instalator bezpośrednio umieszcza ją do folderu music. Ale nie polecam. Muzyka w Dark Sadze jest źle zrobiona w Directmusic Producerze. Lubi się odtwarzać 2-3 razy jednocześnie.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Siggat

Siggat

Użytkownicy
posty61
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Halicor @Splash ja podałem tylko przykład.  Chciałbym by muzyka z jakiego kol-wiek była od razu w formacie .sgt
Bo czasami dostaję pier*dolca gdy siedzę w tym Direcmusic producerze.

Coldmen

Coldmen

Użytkownicy
posty36
Propsy8
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
https://themodders.org/index.php?topic=19187.0 @Siggat Na forum jest poradnik nie wiem czy go oglądałeś może ci pomoże? Mnie pomógł a jeśli będziesz mieć problemy to napisz na gg do jego twórcy odpowiada czasami może pomóc.

Siggat

Siggat

Użytkownicy
posty61
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra w sumie mogę powiedzieć że te problemy zostały rozwiązane. No może oprócz kwestii przesunięcia paska ładowania świata ale to obecnie za trudne na mój poziom.

Pozostała jeszcze jedna kwestia. Czy istnieje taka możliwość że GothicSourcer NIE radzi sobie z dekompilacją skryptów?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Tak. Ponieważ AST zawiera nowe externale, a Ikarus dodaje klasy.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry