" Mam ci przypomnieć desant kilkakrotnie większych sił amerykańskich na Che Guevare i jego ludzi? No i może jeszcze to, jak szybko resztki wojsk amerykańskich spierdalało z wyspy?" jeśli tak to zwracam honor - myślałem że chodzi ci o rok '62.
" No to wymieniaj mi te większe bitwy o których mówisz." - La Drang na przykład. Operacja Junction City. Oj było ich kilka....z pamięci ich nie wymienie.
" A pan ekspert o tym wie, tyle że mówiłem o gównianym M16, a nie o całej rodzinie AR-15, ani też o wszystkich jej krewnych i znajomych. Możliwe że źle sie zrozumieiśmy." - na początku mówiłeś o całej rodzinie więc teraz sie nie wypieraj.
" Widać że mało w życiu słyszałeś. Może troszke przesadziłem ale nie powiem że się nie zdarza." - coś spore to troszke
" Przypomne ci może że po pierwszym spotkaniu z chińską piechotą. Amerykanie tak się przestraszyli że zagrozili użyciem broni atomowej." - jedna bitwa nie świadczy o wojnie.
" Czyżby tylko Beryle? A co do tego łapsa, czyżbym wyprowadził pana z równowagi?" - no może jeszcze Tantalle. ale u nas nie było nigdy dokładnej kopii AK-74. woleliśmy własne konstrukcje. i często one były lepsze od orginałów Kałasza. Na przykład taki kbk wz.1960.
" No to już wiemy skąd ty takie wiadomości wytrzaskujesz." - powiedz mi skąd bierzesz wiadomości o rekordowej ilości Amerykanów w Somalii? a może mówiąc Amerykanie masz na myśli całe siły ONZ? gdybyś jasno powiedział że doliczasz jeszcze Pakistańczyków i Koreańczyków to bym sie zgodził. bo faktycznie jakby ich zsumować to wyszłoby na to że ONZ przewage miało.
" różne młodzieżowe bojówki z krajów Afrykańskich jadą na prochach, i to ostrych więc włacza im się jakby berserker" - traffix to sprubój celnie strzelić będąc najarany np. amfą. nie przecze że te dzieciaki w taki jakby szał wpadają, ale ja mówiłem o celnym, bezbłędnym strzelaniu.
"stary, weź ty idź stąd i wróć jak nauczysz się szacunku dla ludzi, ekspercie (znaczy dziecko, znaczy przestań pierdolić lapsie)" - traffix ja do ciebie nic nie mam ale nielubie takiego np. HWEP'a bo typ najpierw mówił że OICW jest do bani, a jak mu argumentowałem i zbiłem jego argumenty to teraz sie wykręca ze swoich słów. potem najeżdżał na AR-15 i znowu jak powiedziałem mu co i jak to znowu sie wykręca.chodzi mi o zasade że jak sie coś mówi i popełnia sie błąd to sie do tego przyznaje a nie z tego wykręca. HWEP tak osobiście uważam że nadawałbyś sie na polskiego polityka ;) a traffix ty byś sie nadawał na szefa ONZ - niewiesz o co idzie a i tak sie wpierdalasz