.tga do .tex 2796 10

O temacie

Autor KornikS

Zaczęty 6.08.2017 roku

Wyświetleń 2796

Odpowiedzi 10

KornikS

KornikS

Użytkownicy
posty104
Propsy72
NagrodyV
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Witam. Posiadam dość okrągłą liczbę textur w formacie .tga, chciałbym natomiast przekonwertować je do .tex. Wiem, że można zrobić to za pomocą GoMan'a, jednak jest ich naprawdę bardzo dużo. Chciałem się dowiedzieć czy jest jakiś sposób, dzięki któremu można uniknąć tyle klikania. Pozdrawiam.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Włącz Gothica i wczytaj save albo rozpocznij nową grę. Najprostszy sposób.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

KornikS

KornikS

Użytkownicy
posty104
Propsy72
NagrodyV
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Wszystko z początku wydaje się być ok, jednak po pewnym czasie wyskakują takie (ok. 10) komunikaty. Textury natomiast nie konwertują się.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bo to fejkowy tga jak mniemam. Odpal to w gimpie albo PS i ponownie wyeksportuj do tga.

KornikS

KornikS

Użytkownicy
posty104
Propsy72
NagrodyV
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Niestety nie. Po tym co napisałeś spróbowałem zrobić to samo jednak z pojedynczymi texturami. Efekt ten sam.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziwne i to bardzo. Spróbuj wrzucić jedną teksture, której co do jakości jesteś sto % pewien i daj znać.

KornikS

KornikS

Użytkownicy
posty104
Propsy72
NagrodyV
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Otwierając Gothic_Startem ukazują się identyczne błędy. Gothic.exe działa normalnie, ale textura nie kompiluje się.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ale ten błąd jest w przypadku każdej tekstury, czy wszystkich? Od siebie dodam, że jeśli w przypadku oryginalnych tekstur Ci je skompiluje, to będzie to błąd samych nowych tekstur, które posiadasz. Przykładowo usuń jakąś oryginalną skompilowaną teksturę, ale nie usuwaj nieskompilowanej (tga) odpal grę i sprawdź, czy skompiluje się - wtedy wywali ci błąd, bo masz pozostałą ilość tekstur, ale będziesz mógł sprawdzić, czy skompilowało Ci ten poprawny, czy nie, jeśli nie, to znaczy, że zepsute powodują ten problem, jeśli tak, to po prostu i tak są zepsute (ogólnie nie powinny powodować problemów gdzie indziej).

Skąd masz te "nowe teksturki" jeśli można wiedzieć?

KornikS

KornikS

Użytkownicy
posty104
Propsy72
NagrodyV
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Zrobiłem tak jak radzisz. W przypadku textury z gry jest ten sam błąd.

PS. Część textur edytowałem sam, reszta jest wyciągnięta z modyfikacji.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Widziałem kiedyś błędu tego typu, ale nie w Gothicu, wychodzi więc na to, że to te zepsute komplikują sprawę (to trochę jak ze spaloną lampką w choince). Ja bym Ci radził oczywistą oczywistość. Przeinstalować sobie grę, a wszystkie nowe tekstury wsadzić (o ile aktualnie nie masz) do jakiegoś folderu, potem sprawdzić jedną, drugą i trzecią, jak okaże się, że działają, to prawdopodobnie jedna lub kilka tektur to psują, chociaż sam w przypadku Gothica nigdy się z czymś takim nie spotkałem, możliwa będzie dłuższa zabawa, kombinuj :P

KornikS

KornikS

Użytkownicy
posty104
Propsy72
NagrodyV
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
W porządku. Dzięki za pomoc.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry