Risen 160831 640

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 24.07.2008 roku

Wyświetleń 160831

Odpowiedzi 640

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
A jeśli nie chcesz czegoś sprzedać tylko zostawić z jakiegoś powodu, to co wtedy?

Skrzynie, depozyty. Świat gothic jest na tyle mały że nie powinno to stanowić problemu. W ostateczności rozwiązanie typu wiedźmin gdzie w karczmach mogliśmy deponować wszystko i odbierać to samo w każdej innej - niezbyt realistyczne ale na pewno lepsze niż noszenie na sobie całego złomowiska.

Większość gier z gatunku crpg czy hybryd ma ograniczenie ekwipunku i nie jest to bynajmniej minusem. Zmusza do myślenia, planowania i bardziej rozsądnego stylu gry dlatego też nie ma się co dziwić, że nie odpowiada 12 letnim niedzielnym paladynom dla których liczy się tylko to aby "expić"

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
może to dodaje trochę "role-play", ale zabiera wiele "action", zwłaszcza gdy nie jest rekompensowane przez jakieś mechanizmy, które by wykluczały potrzebę chodzenia w tę i z powrotem. Ograniczenie ekwipunku ma swoje wady i minusy, nie ma rozwiązań doskonałych.

No i co do niedzielnych paladynów, to właśnie widzisz, że niektórym odpowiada jeden styl gry, innym drugi. nie jest to moim zdaniem powód dla którego na tej podstawie powinno się oceniać kogokolwiek. Poza tym wątpię, aby istotna liczba graczy grała w gry single aby "expić". To jest raczej typowe dla gier MMORPG bez ograniczenia doświadczenia.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ograniczenie ekwipunku wpływa korzystnie na złożoność i atrakcyjność rozgrywki, pozwala uniknąć absurdów typu "miecz za 3 złote". Nikt tu nie mówi o absurdach typu potrzeby fizjologiczne bo tego nie ma nawet w symulatorach. Rzecz w tym aby pewna umowność faktycznie pozostała umownością a nie do bólu uproszczoną gierką.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
miecz za 3 złote

Miecz Liktora.
Książnica, 2007

cena rynkowa:
11.99 zł
cena: 3 zł
wysyłamy w: 3-5 dni

Ciesze sie ze moglem pomoc.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Skrzynie, depozyty. Świat gothic jest na tyle mały że nie powinno to stanowić problemu.
Ach... my tu mówimy konkretnie o Gothicu? Wybacz, nie wiedziałem. Ale i tak w większości gier po zostawieniu przedmiotu w skrzyni po jakimś czasie by go po prostu brakło. I wtedy "ups".

W ostateczności rozwiązanie typu wiedźmin gdzie w karczmach mogliśmy deponować wszystko i odbierać to samo w każdej innej - niezbyt realistyczne ale na pewno lepsze niż noszenie na sobie całego złomowiska.
Tak, ganianie od zleceniodawcy do karczmy, od karczmy, questa, potem znowu do karczmy i dopiero odebranie nagrody. Wtedy może znowu do karczmy. Jakże to urozmaica rozgrywkę!

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan

shergar
The Modders

Risen
#285 2009-08-14, 19:06(Ostatnia zmiana: 2009-08-14, 19:17)
W sumie nie wiem dlaczego wy takie halo z tego robicie. Kto chce zagrać to zagra. A poziom Resien jednym odpowiada, innym nie. Wątpię, że przeciętny gracz będzie studiował jakość tekstur, że będą mu przeszkadzać drzewa z ST, czy powielane schematy Gothica.

Jak mam być szczery to mam wielką ochotę pograć sobie w Gothic z lepszą grafą i być może z bardzo podobną fabułą. Na pewno kupię gierkę i może nawet ja ukończę.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Skrzynie, depozyty. Świat gothic jest na tyle mały że nie powinno to stanowić problemu.

A wiec sadzisz ze wsadzenie 5 zbroi + 20 mieczy do skrzyni  w Gothicku jest rozwiązaniem realistycznym ?   No sorry ale ja takiej wielkiej skrzyni jeszcze nie widziałem. Nie ma rozwiązania idealnego z ekwipunkiem zawsze każdemu co innego się będzie podobać.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
A wiec sadzisz ze wsadzenie 5 zbroi + 20 mieczy do skrzyni w Gothicku jest rozwiązaniem realistycznym ?

Z pewnością bardziej realistycznym niż noszenie takiego sprzętu przy sobie. Poza tym nikt nie powiedział, że muszą to być skrzyneczki jak w Gothicu. Polecam pooglądać prawdziwe średniowieczne kufry gdzie niekiedy wpakowałbyś całą rodzinę a i na psa miejsce by się znalazło.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Nie dość, że brzydkie pudełko, to jeszcze naklejkę z gnomami  :roll:

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja kupuję to właśnie dla tych naklejek!

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ja kupuję to właśnie dla tych naklejek!

Słuszna decyzja.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
A ja kupię, żeby mieć klucz do bety  :roll:

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Bety czego? :roll:  

Symulator życia gnomem.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Do bety Risena oczywiście  :roll:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Risen
#295 2009-08-20, 19:45(Ostatnia zmiana: 2009-08-20, 19:45)
Czyli się opłaca, beta Gothica też była lepsza :roll:

No i naklejki

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Będę mieć gnoma na szafce od kompa  :roll:

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
A ja kupię dwie kolekcjonerki i będę miał dwie naklejki z Gnomem, buahahahaha!

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Może zrobią jakieś wypasiste karty z Risena do szukania w czipsach i wymieniania się na przerwach? :P

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
wy co niektórzy poważnie chcecie to kupić? :P
trochę szacunku do pracy rodziców

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry