Janusz Korwin-Mikke Krul inteligencja, mądrość i majestat kobiet. 25965 81

Ankieta

Czy według was kobiety są mniej inteligentniejsze od mężczyzn ?

Tak
Nie
Nie mam zdania
Zawsze się trochę gwałci

O temacie

Autor Duke Nukem

Zaczęty 2.04.2017 roku

Wyświetleń 25965

Odpowiedzi 81

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Można też zaczerpnąć lekcję z Biblii, kto pierwszy zerwał owoc z zakazanego drzewa Ewa czy Adam? Wścibska, naiwna i nieostrożna. Ewunia.  :D
gdyby tę historię pisały kobiety to byłby łysiejący brzuchaty i owłosiony adaś. zireael litości to najgorszy z możliwych przykładów który nie pokazuje tego że kobiety są jakie są, tylko to że mężczyźni uważają je za po prostu coś gorszego :facepalm:
Wg Koranu to Adam był kuszony przez Szatana w raju. xD

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
@Mac Dun weź się wypowiec bo nie ma z kim dyskutować, a zakładam że ty dałeś na nie XD.

Zastanawia mnie druga osoba która dała na nie, która również jest proszona do wypowiedzi.

Zireael potwierdzasz regułę tak jak Kelten, Kazzmir czy Adanos. Dziękuję za odpowiedź.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Wg Koranu to Adam był kuszony przez Szatana w raju. xD
co kraj to obyczaj xD. bardziej prawdopodobne jest że to facet by zrobił coś tak głupiego. z drugiej strony jabłko? grzech pierworodny no kurwa co jeszcze, gadające węże żelazka!!! xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
co kraj to obyczaj xD. bardziej prawdopodobne jest że to facet by zrobił coś tak głupiego. z drugiej strony jabłko? grzech pierworodny no kurwa co jeszcze, gadające węże żelazka!!! xD

Nie schodź z tematu, bo Simen wydziedziczy twoje wypowiedzi do tematu z Biblią XD (oczywiście piszczcie sobie co chcecie bo ani ja nie jestem moderatorem i tym bardziej adminem, szczególnie, że z tego mogło by być coś więcej). Biblię pisali żydowscy Rabini (z tego co wiem) tak więc tutaj nie ma wątpliwości.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Można też zaczerpnąć lekcję z Biblii, kto pierwszy zerwał owoc z zakazanego drzewa Ewa czy Adam? Wścibska, naiwna i nieostrożna. Ewunia.  :D
gdyby tę historię pisały kobiety to byłby łysiejący brzuchaty i owłosiony adaś. zireael litości to najgorszy z możliwych przykładów który nie pokazuje tego że kobiety są jakie są, tylko to że mężczyźni uważają je za po prostu coś gorszego :facepalm:

Boże. :facepalm:
Nie ma znaczenia kto pisał. Treść byłaby taka sama. Przeczytaj i przestudiuj sobie kilka lat Biblię to się czegoś dowiesz.
Mojżesz otrzymał natchnienie i Bóg objawił mu przeszłość, czyli początek naszej planety. Natomiast Adam nie zerwałby jabłka ponieważ wiedział doskonale jakie będą konsekwencje. Więc zrobił to ze względu na Ewę, która go skusiła.
Nie chcę dalej pisać bo to nie temat do tego.
Przepraszam Duke.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Ja uważam, że ogólnie mężczyźni mogą być faktycznie inteligentniejsi od kobiet, ale może też być na odwrót. Jakie to ma znaczenie? Daleko nie patrząc, mamy na forum gościa, która chwali się 144 IQ (z jakiejś stronki internetowej xD), a pierdoli 3 po 3. Nie liczy się jak bardzo jest się inteligentnym, a ile % z tego się wykorzystuje.
Jeśli miałby od siebie dodać, to moim zdaniem kobiety to osobniki, które dużo poważniej podchodzą do życia, rzekłbym, że więcej z nich nie ma dystansu do rzeczywistości, wszystkim się przejmują, są dużo bardziej spięte. A mężczyźni? Mężczyźni po prostu mają wyjebane.https://www.google.pl/search?q=kobiety+steres&oq=kobiety+steres&aqs=chrome..69i57.2088j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=kobiety+m%C4%99%C5%BCczy%C5%BAni+stres+badania&
Z tego powodu są dużo mniej kreatywne, dużo mniej skłonne do buntu i wyrwania się ze schematów, trudno się z nimi dogadać zarówno będąc mężczyzną, jak i kobietą. Argument z tym, że wśród kobiet było dużo mniej pisarek, wynalazczyń itd. jest nietrafiony, bo akurat kiedyś to wyglądało trochę inaczej i kobiety miały bardzo mało do powiedzenia. Było trochę pisarek, które pisały pod pseudonimem męskim, żeby nie zostać wykrytym, kobiety przecież nie można było czytać. Jeszcze nie tak dawno nie było inaczej. Kobiety prawo do głosowania uzyskały w 20 w., jak było z pracą, studiami? Jeśli ktoś zechce się przyjrzeć chociażby życiorysowi Skłodowskiej-Curie, to zobaczy, co musiała przejść tylko i wyłącznie przez to, że była kobietą. Dziś jest trochę inaczej, mężczyźni dalej są hegemonami nauki i sztuki (ale już nie w takim stopniu jak kiedyś, zwłaszcza tego drugiego). Z jednym na pewno ma Korwin, wśród płci męskiej jest dużo większa amplituda, jest więcej geniuszy, jak i dużo więcej skończonych kretynów.To duża generalizacja, ale tak generalnie jest.
(Wybrałbym opcję w ankiecie "To jest możliwe", ale że takiej nie było dałem, że "zawsze się trochę gwałci")

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
mamy na forum gościa, która chwali się 144 IQ (z jakiejś stronki internetowej xD), a pierdoli 3 po 3.

To nie byle jaka strona. Zapłaciłem tam 30zł i otrzymałem plik pdf z wynikiem. :)

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Nie chcę dalej pisać bo to nie temat do tego.
Przepraszam Duke.

Luz możecie to ciągnąć dalej, pomyślałem, że może to dodać kilka nowych argumentów lub choćby rozwinąć dyskusję.

Fareus bardzo mądre słowa, dodatkowo najbardziej wyczekiwana przeze mnie odpowiedź - tak, ale jest jedno ale.
Prawda też jest taka, że to właśnie w epoce pozytywizmu narodził się faktyczny feminizm. Aż dziwne, że dopiero wtedy, a nie wcześniej? Odpowiedź "Zawsze trochę się gwałci" miała być właśnie czymś prawdopodobnym tak jak te słowa wypowiadane przez Korwina, tak więc dobrze zaznaczyłeś.

A i co do IQ to większość tych stron właśnie pobiera opłatę za wynik i daje opcję wydruku. Oczywiście ja nic nie nyguję dałeś to dałeś jest 144 jest. Tylko tak jak napisałem w temacie o małpach w dzisiejszych czasach dla wielu ludzi jest to gówno warte.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
To nie byle jaka strona. Zapłaciłem tam 30zł i otrzymałem plik pdf z wynikiem. :)
na mojej stronie dyplom będzie ładniejszy, wynik wyższy za jedyne 29.99 zł xD

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
mamy na forum gościa, która chwali się 144 IQ (z jakiejś stronki internetowej xD), a pierdoli 3 po 3.

Zweryfikowane badania wykonuje tylko MENSA bodajże. Od czterech lat mam nadzieję, że zrobią badania w Bielsku-Białej.

Czy na Twoim teście były pytania typu "Który miesiąc ma 28 dni?".

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Zgadzam się też z Adanosem, jeśli chodzi o kompleksy, są one moim zdaniem trochę wynikiem działania środowiska (mężczyzn) i tego braku dystansu i przewrażliwienia. Korwin jest tego najlepszym dowodem, gdyby jakaś feministka powiedziała, że to kobiety są inteligentniejsze, to myślę, że co najwyżej paru mizoginów (których wśród mężczyzn jest całkiem dużo) by ją zwyzywało i w najlepszym wypadku napisałaby o niej jakaś gazeta i na tym by się skończyło. A o Korwinie mówi cały świat, wątpię, że czegokolwiek by kobieta o mężczyźnie nie powiedziała, to nawet jednej dziesiątej rozgłosu Korwina by nie uzyskała.

@UP też właśnie miałem napisać o Mensie, choć dla mnie takie testy i tak niewiele znaczą, mogą ogólnie coś powiedzieć, ale trudno na podstawie godzinnego sprawdzianu sprawdzić coś, czego nie da się sprawdzić.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
@Duke Nukem 

Jeszcze nie głosowałem -,-

Łokej, po prostu pojawiły się odpowiedzi na nie, teraz już 3, a nikt z tych Panów lub Pań nie raczył wypowiedzieć się w tym temacie.

Naprawdę zachęcam te osoby do wypowiedzi, ja nie gryzę XD, ani nie będę robił z tego wielkiej afery. Proszę tylko o argumenty lub o przykłady z życia.

Zaznaczmy również, że nikt nie odpowiedział jeszcze "Nie mam zdania".

A o Korwinie mówi cały świat, wątpię, że czegokolwiek by kobieta o mężczyźnie nie powiedziała, to nawet jednej dziesiątej rozgłosu Korwina by nie uzyskała.

@UP też właśnie miałem napisać o Mensie, choć dla mnie takie testy i tak niewiele znaczą, mogą ogólnie coś powiedzieć, ale trudno na podstawie godzinnego sprawdzianu sprawdzić coś, czego nie da się sprawdzić.

Cały świat to mówi akurat tylko wtedy jak powie coś szokującego jak to, ale zakładam że do tego właśnie nawiązujesz.

Co do IQ również masz rację.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Zweryfikowane badania wykonuje tylko MENSA bodajże. Od czterech lat mam nadzieję, że zrobią badania w Bielsku-Białej.
Czy na Twoim teście były pytania typu "Który miesiąc ma 28 dni?".

Nie. Były takie trójkąty, kwadraty i inne figury geometryczne.
Wejdź i się przekonaj. http://www.iq-test.pl/

na mojej stronie dyplom będzie ładniejszy, wynik wyższy za jedyne 29.99 zł xD

No to pochwal się xD

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ja dałem na nie i każdy kto faktycznie uważa, że kobiety są mniej inteligentniejsze powinien się nad sobą zastanowić. Może i jestem młody, ale w szkole spotykałem laski, które były tak samo inteligentne co gostki, laski nawet inteligentniejsze. Prawda jest taka, że większość Was teraz rzuci argumentem, że przez całą historię jest mało kobiet, które osiągnęły coś w nauce. A dziwicie się? Do praktycznie 20 wieku kobiety miały przejebane, siedziały w domu, za garami i musiały słuchać się męża. W średniowieczu co inteligentniejsze laski palili uważając je za wiedźmy. Więc jak, jak w takim społeczeństwie kobiety miały zasłynąć?

Post połączony: 2017-04-02, 21:02
Nie. Były takie trójkąty, kwadraty i inne figury geometryczne.
Wejdź i się przekonaj. http://www.iq-test.pl/

Nie ma żadnego certyfikatu, trójkąty, kwadraty też już widziałem. Trzeba być naiwnym, żeby w coś takiego wierzyć.

EDIT: Zobaczyłem coś jeszcze głupiego, więc muszę na to odpowiedzieć xD:
Ach Grecy, najwięksi myśliciele świata. Głównie byli to mężczyźni. Kobiety w starożytności, były przepiękne, zachwycały swoim pięknym ciałem. One podporządkowywały się mężczyznom. Były do ich dyspozycji.
Później w średniowieczu kultura nieco się zmieniła. Mężczyźni, czyli głównie rycerze mieli szanować damę i oddawali jej serce. Ale to raczej nie wiążę się z tezą.

Na Lesbos mieszkała pewna pani imieniem Safona. Była dość utalentowaną pisarką, jednak ze względu że była kobietą, płci przeciwnej się to zbytnio nie podobało i zniszczyli jej karierę rozpowiadając informację o jej jakowym związku homoseksualnym. Skąd też słowo lesbijka.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Simen ja też jestem młody, ale uważam inaczej. U mnie też w szkole były dziewczyny o wiele inteligentniejsze ode mnie czy od innych, ale znowu w innych klasach było kompletnie odwrotnie. Sprawdza się tutaj to, że na mężczyzn przypada tyle samo geniuszy jak i tyle samo kretynów - grupy na FB pozdrawiają.

Mogły zasłynąć tym, że na swój bunt nie musiały czekać do pozytywizmu, a zrobić go już w średniowieczu przez co świat wyglądałby dzisiaj o wiele inaczej.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ty  w to wierzysz? W średniowieczu te kobiety by zgwałcono, pobito, a następnie spalono, bo tak wyglądał realizm tamtych czasów.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
święci kościoła nie mieli o kobietach dobrego zdania

Akurat Safona była lesbijką, czy raczej biseksualna, ale z większym pociągiem do kobiet.
czy to do czegoś prowadzi?

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Akurat Safona była lesbijką, czy raczej biseksualna, ale z większym pociągiem do kobiet.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Ty  w to wierzysz? W średniowieczu te kobiety by zgwałcono, pobito, a następnie spalono, bo tak wyglądał realizm tamtych czasów.

No tak, ale widzisz mnie nadal dziwi że akurat w epoce pozytywizmu dopiero zaczęły coś robić ze sobą. Nawet jeśli by je wtedy spalono to zawsze byłyby to próby, a za którymś razem musiałoby się im to udać, chociażby w baroku czy w renesansie.

święci kościoła nie mieli o kobietach dobrego zdania

Nie od dziś wiemy, że Św. Mikołaj jest patronem pań z domu publicznego XD.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry