[G2NK] UnBalance v1.4.1 183836 485

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.01.2017 roku

Wyświetleń 183836

Odpowiedzi 485

Xeron

Xeron

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Naprawiłem, mogę grać dalej! :D
Pomogła ponowna instalacja, wyczyszczenie wyjątków DEP i ponowne ich dodanie. Coś mi się tam pokręciło przy reinstalu, a bez tego nie odpalę gry.

Najlepsze jest to że gram na swoim PC kończę już prawie MODa a crashy żadnych >.< Tylko te o których wiedziałem i informowałem, ale tak to nic... Skąd im się to bierze xD
Myślę, że taka mieszanka robi swoje: Win10 + GTX 1060 + wyjątek w DEP + konieczność gry z DX11.1 (bez tego mam artefakty i kosmiczne wahania FPS) + zgodność z XP SP3.

Proszę o pomoc zainstalowałem moda tak jak trzeba potem 1.4.1 pliki przepakowałem do gry i nic włączam i cały czas mam zwykłego Gothica IINK otwieram przez administratora i dalej nic jak poprawnie zainstalować moda czy trzeba koniecznie zainstalować DX11 w jakieś wersji czy jest on nie konieczny proszę o pomoc
No to wygląda na to, że nie zainstalowałeś go tak jak trzeba.
1. Zachowałeś kolejność instalacji? Wszystkie elementy zainstalowałeś? Tj.: Fix 2.6 -> playerkit 2.6 -> systempack 1.6 -> mod 1.4 -> łatka 1.4.1
2. Uruchamiasz grę ze standardowego Gothic2.exe? Powinieneś z GothicStarter.exe
3. Zwróciłeś uwagę jak instaluje się mod 1.4? Nawet jak wskażesz folder z grą on i tak utworzy wewnątrz folder "Gothic II" i tam wypakuje swoje pliki. Błąd Siemka, który zniknie w przyszłej wersji, ale póki co trzeba ZAWARTOŚĆ tego folderu przenieść ręcznie do głównego katalogu gry. Jeśli to jest Twój problem, to pamiętaj, żeby po przeniesieniu plików zastosować łątkę 1.4.1 ponownie.

Ok chyba masz rację zrobiłem tak jak mówisz i w oknie GothicStarter pojawia się już modyfikacja. Natomiast nie wiem jak włączyć żeby ona działała. Jak lecę normalnie ze skrótu na pulpicie to włącza normalnego G2 NK. Wiesz może co z tym zrobić ?

Legal

Legal

Użytkownicy
Zryta czacha
posty118
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zryta czacha

Legal

Gothic II UnBalance 1.4
#181 2017-02-07, 20:09(Ostatnia zmiana: 2017-02-07, 20:41)
Xeron, próbowałeś może włączyć startera z uprawnieniami admina? Mi to pomogło.

Xeron

Xeron

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Xeron, próbowałeś może włączyć startera z trybem admina? Mi to pomogło.
O dziękuję pomogło. Wielkie dzięki dla Ciebie i dla Ronniego bo już myślałem że w ogóle nie będzie działać.

Krz

Krz

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Krz

Gothic II UnBalance 1.4
#183 2017-02-07, 20:35(Ostatnia zmiana: 2017-02-07, 21:14)
jak narazie w tego moda nie da się grać gram jakieś 20 minut i już mam błędy, crash przy spaniu czyli gra bez snu, z tego co widzę szponem nie da rady grać, to ze potwory po śmierci pominę ale takie podstawy, nie można grać na rozdzielczości 1360x600 chyba bo jak chcemy pogadać to się gra zawiesza nie można grać na tych 1900 coś na 1080 bo wtedy paski zdrowia many nie widać na innych rozdzielczościach paski są rozmieszczone poza ekran pozostaje grać przy rozmowach na innej potem na czas gry na innej kiepsko, modzik jak na moje ładnie się zapowiadał ale z niektórymi błędami to wyszła klapa.

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Krz, problem z rozjeżdżającymi się paskami, rozmiarami okien i innymi problemami z interfejsem był już wałkowany i podano do niego rozwiązanie. Zobacz mój post ze strony 4 i zastosuj u siebie, powinno to rozwiązać problem wysokich rozdzielczości.
Co do crashy przy spaniu: tak sobie teraz pomyślałem, na jakich ustawieniach zasięgu grasz? Siemekk o tym nie wspomina tu nigdzie, ale oryginalny mod l'Hiver ma takie info w swoim temacie:
Uwaga! Autor moda doradza, by ustawić widoczność na 180%.
Ja gram na domyślnie ustawionych 220% zasięgu i 180% zanikania, nie próbowałem wyżej, a i tak po ponad godzinie grania w świecie Khorinis zdarza mi się crash przy zapisie/wczytywaniu. Drażni, ale da się grać ;)
Z tymi crashami przy spaniu zacząłbym od zasięgu, moze to pomoże. Btw, ile masz RAMu?
I jakie inne błędy u Ciebie występują?

Donatel

Donatel

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest jeszcze błąd natury ekonomicznej. czyli możliwość sprzedaży i odzyskiwania pewnych itemów.

Samiuel

Samiuel

Użytkownicy
posty38
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Jest jakiś kod na te nowe rzeczy ?

Największym zwycięstwem nie jest zabicie przeciwnika, a oszczędzenie go.

Malxik

Malxik

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm obszarowe obrażenia, fajna sprawa  w walce z orkami :)

Krz

Krz

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Krz

Gothic II UnBalance 1.4
#188 2017-02-08, 17:08(Ostatnia zmiana: 2017-02-08, 17:14)
jak narazie mam jeszcze jeden błąd znalazłem kamień przy Xardasie po rozmowie z nim dał mi zwój i kamień podchodze do kamienia odpalam zwój i Bezi tylko go wyciąga i chowa co trzeba konkretnie zrobić?

Rozdzielczość naprawiona dzięki a ze spaniem dalej nic dałem zasięg widzenia i te 2 na 20% nawet i dalej acces volation co mozna jeszcze zrobic z tym spaniem?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Właśnie ukończyłem moda :D Tak wyglądała moja postać przed końcem gry.
Spoiler
Dość przyjemnie mi się grało ;p Korzystałem z wielu bugów które wyeliminuje w 1.4.2 . Nie wiem co macie z tymi Crashami... Podczas mojej rozgrywki miałem z 20 crashy nie więcej... Więc jest to znośne.
jak narazie mam jeszcze jeden błąd znalazłem kamień przy Xardasie po rozmowie z nim dał mi zwój i kamień podchodze do kamienia odpalam zwój i Bezi tylko go wyciąga i chowa co trzeba konkretnie zrobić?
Tysiąc razy mówiłem: "Potrzebne są aktywatory, nawet Xardas o tym mówi..." Nie podam ich lokalizacji, bo nie. Sami się wymęczcie a nie.
Spoiler::: Mapa z aktu 5 która ma złą teksturę:
Spoiler
Należy jej użyć, by Quest ruszył dalej!!!

Dodam od siebie, że w 1.4.2 menu dostanie nowe umiejętności :P

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Krz

Krz

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Krz

Gothic II UnBalance 1.4
#190 2017-02-08, 17:35(Ostatnia zmiana: 2017-02-08, 17:41)
lepiej coś z tym spaniem i ze szponem zrobić żeby ataki nie przenikały i crashy z uderzenia z błyskawicy jak już to będzie naprawione i inne rzeczy to już w ogóle będzie piękny modzik :)

A i czy fix 1.4.1 będzie działał z modem 1.4.2?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Oczywiście, że nie. Fix 1.4.2 / 1.5 będzie nową wersją UnBalance która zapewne będzie w 100% dopracowana. Jeżeli ktoś chętny do pomocy to zapraszam :F Potrzeba kogoś do bardzo ważnej rzeczy xd

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Poddałem się. Nie chce grać bez szponu, a przez niego wywala grę. możliwe że okienko z "failed to load dpi object file" ma coś z tym wspólnego, ale grać nie będę w takich warunkach xD

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Po 5 min grania jestem jak narazie zadowolony, tylko o co chodzi z tymi crashami jak się śpi? Przespałem się u Xardasa, lecz nie doświadczyłem nic. Pytam, bo mogę zacząć nową grę bo nic tak naprawdę jeszcze nie tracę.

Lepiej nie śpij w grze ja też nie miałem crashy na patchu 1.3 aż do GD dopiero potem się zaczęło :) teraz jak na razie 19h gry i jeden crash ale to nic nadzwyczajnego w gothicu  :P

:D

Krz

Krz

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no spanie w gothicu pomaga w tym patchu szczegolnie dlatego fajnie jakby ten i inne błedy bylyby poprawione i oby ta nowa opcja nauki od razu dobrze dzialala :D

UnnamedLSPD

UnnamedLSPD

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie ma ktoś save po wyjściu z jarkendaru?

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Cóż długo czekałem na tą wersję moda bo poprzednich się nie dało ukończyć. Niestety tutaj błędy wywalają mi jeszcze szybciej. Gdy wchodzę do magów wody przy wejściu w różnych momentach dostaje "Access Violation" i wywala do pulpitu i tak za każdym razem. Kolejny błędem jest brak możliwości strzelania z łuku (albo jakoś inaczej się to robi ?). Bohater namierza mi cel ale nie chcę wypuścić strzały.

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Arthaz

Arthaz

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie w sprawie kowalstwa u Harada - czy Wam też Harad nie chce kupować wykutych mieczy?

Legal

Legal

Użytkownicy
Zryta czacha
posty118
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zryta czacha
Ponawiam pytanie w sprawie kowalstwa u Harada - czy Wam też Harad nie chce kupować wykutych mieczy?
A patrzyłeś w EQ czy na pewno jest tam miecz który chciałeś wykuć? Możliwe że próbujesz sprzedać niewykończone ostrze. Jeśli masz ostrze to musisz najpierw wychłodzić je w wiadrze z wodą(nie jestem pewien czy wiadro jest obowiązkowe), później warsztat kowalski i na końcu spotykasz się z osełką.

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Ronnie

Gothic II UnBalance 1.4
#199 2017-02-09, 08:29(Ostatnia zmiana: 2017-02-09, 08:42)
Nie ma ktoś save po wyjściu z jarkendaru?
Mam save jak stoję przed portalem w Jarkendarze. W spoilerze stan postaci:
Spoiler
- najemnik ~20-25 lvl, rozdział 2
- broń dwuręczna 60%
- Jarkendar ukończony (nie mam wszystkich pierścieni budowniczych, tablice zebrałem chyba wszystkie)
- wykonane wszystkie zadania w Khorinis dostępne w I rozdziale (w tym gildia złodziei - joined)
- czeladnik Harada
- Szpon Beliara "niepomodlony" (i tak nie da się nim grać w tej wersji, więc można od razu podejść do Saturasa i mu go oddać)
- GD jeszcze nieruszona
Poza tym dużo złota, mnóstwo nieotwartych mieszków, brak umiejętności szybka nauka.

Kolejny błędem jest brak możliwości strzelania z łuku (albo jakoś inaczej się to robi ?). Bohater namierza mi cel ale nie chcę wypuścić strzały.
Wolne celowanie wymaga włączenia opcji "Sterowanie z Gothic 1".

A patrzyłeś w EQ czy na pewno jest tam miecz który chciałeś wykuć? Możliwe że próbujesz sprzedać niewykończone ostrze. Jeśli masz ostrze to musisz najpierw wychłodzić je w wiadrze z wodą(nie jestem pewien czy wiadro jest obowiązkowe), później warsztat kowalski i na końcu spotykasz się z osełką.
Harad normalnie kupuje miecze. Zapewne nie wykułeś do końca. Ostatnim etapem jest wykończenie miecza na Warsztacie kowalskim. Kowadło->wiadro->osełka->warsztat. Szkoda, że w tym procesie piec jest kompletnie zbędny dopóki nie wytapiasz sztabek sam :F

Przy okazji: Engor w zamku w GD ma quest o przyniesienie mu dwóch tuzinów surowego mięsa. Miałem 96 w eq, więc mu je daję, a tu pojawia się komunikat "Oddane mięso: 96 szt." albo "Posiadane mięso: 96 szt.", (nie pamiętam dokładnie treści), no a quest zaliczony. Problem w tym, że dalej mam 96 sztuk w ekwipunku :F

Siemekk, na którym poziomie wyuczyłeś się szybkiej nauki? Jak dla mnie (lvl 26+) to strata PN i pieniędzy, skoro PN zwrócą mi się dopiero za 20 poziomów.
A, i czy szybka nauka ma wpływ na ilość PN za Bohaterski Bonus?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry