[G2NK] UnBalance v1.4.1 184059 485

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.01.2017 roku

Wyświetleń 184059

Odpowiedzi 485

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Najlepsze jest to że gram na swoim PC kończę już prawie MODa a crashy żadnych >.< Tylko te o których wiedziałem i informowałem, ale tak to nic... Skąd im się to bierze xD

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Ja też gram w moda i też nie mam crashy xD

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Siemek czy ten nowy patch naprawiający błędy który szykujesz będzie działał z zapisami 1.4.1 bo właśnie zacząłem moda ?? Miałem czekać z graniem na patcha , ale aktualnie nie ma żadnego innego moda do ogrania więc postanowiłem zacząć już teraz najwyżej nie bedę spał w grze żeby nie mieć niepotrzebnych crashy :)

:D

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Eh. Walka szponem jest niemożliwa. Co jakiś czas wywala przy efekcie pioruna :/

Arthaz

Arthaz

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Arthaz

Gothic II UnBalance 1.4
#164 2017-02-06, 17:01(Ostatnia zmiana: 2017-02-06, 17:18)
Mam taki problem, że po zainstalowani jak grę uruchamiam to zamiast tego napisu że się wczytuje jest coś po rusku i to wszystko potem uruchamia się normalny Gothic. Czy wie ktoś z was jak to naprawić
Spróbuj przenieść z folderu Data>ModVDF wszystkie pliki (wszystkie chyba mają typ *.mod) do folderu Data.

Mam pytanie odnośnie bycia czeladnikiem u Harada - czy Wam też kowal nie skupuje stworzonych mieczy?

ruunaldo

ruunaldo

Użytkownicy
posty117
Propsy14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram pod zręczność kończę 1 rozdział i latam z mieczem 40 obrażeń.. ktoś handluje tymi mieczami lub znalazł ktoś fajny? Drugie pytanie o kamienie teleportacyjne mają takie same rozmieszczenie jak w Returningu 2.0??

Zapraszam na mój kanał!

https://www.youtube.com/watch?v=UCy34kgDAxy

Milux

Milux

Użytkownicy
posty66
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podpowiem że Siemekk dał listę kamieni teleportacyjnych do kamieni druidów w starym temacie lub Zmienił ich położenie

ruunaldo

ruunaldo

Użytkownicy
posty117
Propsy14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podpowiem że Siemekk dał listę kamieni teleportacyjnych do kamieni druidów w starym temacie lub Zmienił ich położenie

Można link?

Zapraszam na mój kanał!

https://www.youtube.com/watch?v=UCy34kgDAxy

Krz

Krz

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Proszę o pomoc zainstalowałem moda tak jak trzeba potem 1.4.1 pliki przepakowałem do gry i nic włączam i cały czas mam zwykłego Gothica IINK otwieram przez administratora i dalej nic jak poprawnie zainstalować moda czy trzeba koniecznie zainstalować DX11 w jakieś wersji czy jest on nie konieczny proszę o pomoc

DiegoxxD

DiegoxxD

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć. Może mi ktoś link do mapy (jej obraz) od Pyrokara podrzucić?
Podczas zadania z nieumarłymi daje mi mapę na której nic nie widać.

Xeron

Xeron

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Proszę o pomoc zainstalowałem moda tak jak trzeba potem 1.4.1 pliki przepakowałem do gry i nic włączam i cały czas mam zwykłego Gothica IINK otwieram przez administratora i dalej nic jak poprawnie zainstalować moda czy trzeba koniecznie zainstalować DX11 w jakieś wersji czy jest on nie konieczny proszę o pomoc
Też mam ten problem. Jakby mi w ogóle nie instalowało moda. Również proszę o pomoc :(

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
10h gry za mną i póki co niespanie się sprawdza 0 crashy :D jak na razie napotkałem tylko buga z przeciwnikami którzy zamiast zginąć to lecą w bok i dwa razy napotkałem bug że moje ataki nic nie robiły przeciwnikom ale to wystarczyło zapisać i wczytać :D

SoulTream

SoulTream

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanko, to nie dziwne że na najwyższym poziome trudności jarkendar zaczołem na poziomie 15 a skończyłem 20, jestem w górniczej dolinie, 90 siły, 60% dwuręki, czyszcze całą lokacje. Tyle razy przeszedlem ta gre i w tym modzie szukalem wyzwania, a tu taka lipa :/

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Mam pytanko, to nie dziwne że na najwyższym poziome trudności jarkendar zaczołem na poziomie 15 a skończyłem 20, jestem w górniczej dolinie, 90 siły, 60% dwuręki, czyszcze całą lokacje. Tyle razy przeszedlem ta gre i w tym modzie szukalem wyzwania, a tu taka lipa :/

A na jakim poziomie grasz?? zawsze możesz wybrać najwyższy i wtedy wyzwanie będziesz miał?

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Mam śmiesznego buga, co jakiś czas klonują mi się zbroje te co noszę.

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Naprawiłem, mogę grać dalej! :D
Pomogła ponowna instalacja, wyczyszczenie wyjątków DEP i ponowne ich dodanie. Coś mi się tam pokręciło przy reinstalu, a bez tego nie odpalę gry.

Najlepsze jest to że gram na swoim PC kończę już prawie MODa a crashy żadnych >.< Tylko te o których wiedziałem i informowałem, ale tak to nic... Skąd im się to bierze xD
Myślę, że taka mieszanka robi swoje: Win10 + GTX 1060 + wyjątek w DEP + konieczność gry z DX11.1 (bez tego mam artefakty i kosmiczne wahania FPS) + zgodność z XP SP3.

No to wygląda na to, że nie zainstalowałeś go tak jak trzeba.
1. Zachowałeś kolejność instalacji? Wszystkie elementy zainstalowałeś? Tj.: Fix 2.6 -> playerkit 2.6 -> systempack 1.6 -> mod 1.4 -> łatka 1.4.1
2. Uruchamiasz grę ze standardowego Gothic2.exe? Powinieneś z GothicStarter.exe
3. Zwróciłeś uwagę jak instaluje się mod 1.4? Nawet jak wskażesz folder z grą on i tak utworzy wewnątrz folder "Gothic II" i tam wypakuje swoje pliki. Błąd Siemka, który zniknie w przyszłej wersji, ale póki co trzeba ZAWARTOŚĆ tego folderu przenieść ręcznie do głównego katalogu gry. Jeśli to jest Twój problem, to pamiętaj, żeby po przeniesieniu plików zastosować łątkę 1.4.1 ponownie.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Po 5 min grania jestem jak narazie zadowolony, tylko o co chodzi z tymi crashami jak się śpi? Przespałem się u Xardasa, lecz nie doświadczyłem nic. Pytam, bo mogę zacząć nową grę bo nic tak naprawdę jeszcze nie tracę.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Szpon muszę naprawić, a najlepiej niech gracz odda go Saturasowi (10LP).
Patch poprawiający resztę błędów pojawi się pod koniec lutego, oraz wymagana będzie nowa gra. Spokojnie możecie teraz grać dalej ;)

A i mała rada dla graczy na poziomie trudnym. Gra z początku jest trudna, ale potem to przyjemność :) Oto umiejętności które polecam się nauczyć na początku(Pod wojownika):
-Na początku 1h na 30% i starać się wybijać gobliny, wilki i szczury + robić questy.
-W mieście naucz się od początku: Futra, górnictwo, płatnerstwo, kowalstwo oraz skórnictwo i otwieranie zamków.
-Przed wyruszeniem do Onara naucz się drugiego poziomu walki tarczą.
-Zrób wszystkie questy i wbijaj siłę, przy okazji zdobywając stal.
-Gdy masz ok. 90 siły możesz wykuć bardzo fajny miecz (+10% bonusu do 1h)
-Oszczędź najlepiej 25PN i 5k golda i na początku drugiego rozdziału wyucz się szybkiej nauki u Xardasa lub Vatrasa
-Ukończ wątek Jarkendaru i wbij mistrza 1h.
-Wykup płatnerstwo i górnictwo na poziomie 2
-Odnajdź Crait'a
-Na początku trzeciego rozdziłu naucz się "Regeneracji Życia".
I to wszystko. Naprawdę :) 1h + obrażenia obszarowe to mistrzostwo :P Mając trzeci rozdział miałem 100PN i nie miałem na co wydać(miałem, ale nie miałem golda xD)

P.S W 1.4.2(lub 1.5 xD) Zostaną zmienione nieco animację walki tarczą.
Pozdrawiam.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Szczerze? Poziom trudny to ma być trudny przez całą grę :P A nie takie coś, ja osobiście kocham wyzwanie w gothicu. Proponuję urozmaicić szpon Beliara coś podobnego jak w Returningu :P

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Szpon muszę naprawić, a najlepiej niech gracz odda go Saturasowi (10LP).
Czyli jest tak jak myślę i to on powoduje te problemy z obrażeniami (a raczej ich brakiem)? Ja akurat nie mam żadnych crashy przy błyskawicach, ale przeszedłem cały Jarkendar, wybiłem w nim wszystko co się dało i nie miałem żadnego problemu. Pomodliłem się do Beliara po Szpon u Xardasa, ruszyłem prosto do GD i nie mogę dalej grać, bo prędzej czy później przestaję zadawać obrażenia.
Właśnie przed chwilą stało się to ponownie, wszyscy orkowie i paladyni w GD stali się niezabijalni :(

Szczerze? Poziom trudny to ma być trudny przez całą grę :P A nie takie coś, ja osobiście kocham wyzwanie w gothicu. Proponuję urozmaicić szpon Beliara coś podobnego jak w Returningu :P
No bez Szponu GD to będzie niezłe wyzwanie, pod warunkiem, że chce się pokonać przeciwników, a nie przebiegać obok nich :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry