[G2NK] UnBalance v1.4.1 184812 485

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.01.2017 roku

Wyświetleń 184812

Odpowiedzi 485

mettju97

mettju97

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szybkie bieganie włącza się tyldą ( ~ )

Kubuciok

Kubuciok

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy można prosić Moda w wersji Zip ???

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Miałem już instalować modyfikację i rozpocząć przygodę ale po przeczytaniu wszystkich stron tego tematu wolę poczekać aż mod będzie w pełni naprawiony bo ilość bugów które wyczytałem w tym temacie skutecznie zniechęca do rozpoczęcia moda zwłaszcza bug z crashami przy spaniu który spowodował że nie ukończyłem tego moda na wersji 1.3  :/  No nic trzeba poczekać :) Co do łuków to wystarczy zmniejszyć znacznie obrażenia i zwiększyć poziom zręczności wymagany do założenia danego łuku i już powinno być ok

:D

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Mam poważny błąd - nie zadaję obrażeń. Rozdział 2, jestem w GD, walczę Szponem z orkami i wargami przed zamkiem. Machając mieczem przelatuje on przez wrogów nie zadając im obrażeń, mija ich blok, nie ma żadnego dźwięku uderzenia. Jedyne obrażenia jakie mogę zadać, to błyskawicą od Szponu. Próbowałem inną bronią, jest to samo. Wczytywanie nic nie dawało, pomagał jedynie restart gry. Teraz nawet i to nic nie daje...
Problem ten pojawił się pierwszy raz przy pierwszym orku jakiego spotyka się po przejściu przełęczy do GD.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie mogę nic zabić w Jarkendarze. zawsze wywala przy próbie uderzenia :/ Mógłbym prosić o lokalizacje dysków?

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja doszedłem do Aktu IV, powrót do Doliny i po patchu wiele zostało naprawionych. Tak jak pisane było przez moją osobe wcześniej.

Na czas obecny nie ma nic co przeszkadzało by w dalszej rozgrywce. No może prócz hord zwierzyny w okolicach gdzie w Gothicu 1 szło się do obozu Quentina.

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Po paru zmianach świata zacząłem mieć Acces Violation przy każdej próbie zmiany świata na Khorinis... Spróbuję zrobić reinstall gry i moda, ale coś czuję, że dla mnie będzie koniec grania.

Kubuciok

Kubuciok

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy można prosić o ZIP tej modyfikacji ?? byłbym bardzo wdzięczny

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Zabiłem Kruka (walka bardzo fajna, widziałem podobną w Requiem)
Pora na listę bugów:
-Martwe postaci idą w bok
-Z początku wywalało mnie przy zabijaniu w Jarkendarze
-strzelając z kuszy do kamiennych strażników, zamiast sprawiać im obrażenia, to dodawało im hp xD
- przy uruchamianiu gry, cały czas mam widoczny wiersz poleceń z jakimś błędem, ale nie przeszkadza mi to, chyba.
- przy misji z teleportami i kamieniami ognikującymi miałem buga i teraz gdy już wszystkie kamienie zostały oddane na piedestały, to nadal mam 1 w plecaku.
Nie wiem czy to bug, ale zadaje masowe obrazenia w walce w ręcz, co jest epickie xD

kaiwzkp

kaiwzkp

Użytkownicy
posty13
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Po paru zmianach świata zacząłem mieć Acces Violation przy każdej próbie zmiany świata na Khorinis... Spróbuję zrobić reinstall gry i moda, ale coś czuję, że dla mnie będzie koniec grania.
Miałem to samo mi pomagało się wczytać przed walką czyli jak przeszedłes do górniczej doliny i tam masz save to go wczytaj i  to ci powinno pomóc, lecz rób często przed walką save bo nigdy nie wiesz kiedy to  sie znów stanie.

SoulTream

SoulTream

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam poważny błąd - nie zadaję obrażeń. Rozdział 2, jestem w GD, walczę Szponem z orkami i wargami przed zamkiem. Machając mieczem przelatuje on przez wrogów nie zadając im obrażeń, mija ich blok, nie ma żadnego dźwięku uderzenia. Jedyne obrażenia jakie mogę zadać, to błyskawicą od Szponu. Próbowałem inną bronią, jest to samo. Wczytywanie nic nie dawało, pomagał jedynie restart gry. Teraz nawet i to nic nie daje...
Problem ten pojawił się pierwszy raz przy pierwszym orku jakiego spotyka się po przejściu przełęczy do GD.
Mam to samo dzieje się to po wciśnięciu guzika bądź włożeniu ornamentu do portalu, dopiero zacząłem jarkendar i nic nie moge ubić lipa straszna :////

pawi534

pawi534

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy

pawi534

Gothic II UnBalance 1.4
#151 2017-02-05, 16:03(Ostatnia zmiana: 2017-02-05, 16:14)
koliduje to z np z gmp?

MarianoItaliano

MarianoItaliano

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam taki problem, że po zainstalowani jak grę uruchamiam to zamiast tego napisu że się wczytuje jest coś po rusku i to wszystko potem uruchamia się normalny Gothic. Czy wie ktoś z was jak to naprawić

Milux

Milux

Użytkownicy
posty66
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomoże ktoś jak zrobić by w system packu 1.6 w pliku Unbalance 1.4.1 po zainstalowaniu nie odbiegały paski życia i many?
Ps: Uprzedzam że w pilku system pack.ini nie pisze słowa "Scale"

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
To dopisz ;p

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Milux

Milux

Użytkownicy
posty66
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dopisywałem "Scale"do [DEBUG], [SYSTEM] i [SHW32] i nadal tak samo czyli nadal te paski wywalają się poza ekran i zmniejszona przez to jest rozdzielczość

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Pisałem o tym parę stron temu:
Jeśli ktoś doświadczył zbyt dużych okien interfejsu i zachodzących na siebie napisów w oknie statystyk, to niech sobie wyłączy skalowanie interfejsu w SystemPack.ini i ustawi własną wielkość okien.

1. Znajdź plik: (folder z grą)\System\SystemPack.ini
2. Otwórz notatnikiem
3. Znajdź znacznik [INTERFACE]
4. Zmień Scale z 1 na 0 (jeśli nie masz tam parametru Scale to go dopisz w nowej linijce)
5. Ustaw sobie rozmiar okien wedle uznania
Dla przykładu moja konfiguracja (dla rozdzielczości 1440x900):
[INTERFACE]
Scale=0
DialogBoxX=800
DialogBoxY=600
SubtitlesBoxX=800

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót

arto
Tester Złotych Wrót

Gothic II UnBalance 1.4
#157 2017-02-05, 20:05(Ostatnia zmiana: 2017-02-05, 20:38)
Gdzie znajdę tego strażnika, który zajmuje się tarczami?

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
No dobra, reinstall gry i moda pomógł na chwilę, bo pograłem 5 minut (co ciekawe nie było muzyki w tle). Po ponownym uruchomieniu gry... Access Violation przy wczytywaniu czegokolwiek, przy zaczynaniu nowej gry to samo. Ponowny reinstall już nie pomógł. Z DX11.1, bez DXa jest to samo.
Gra bez moda działa normalnie.
Spoiler

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
LOGI, dawać LOGI i wysyłać siemkowi. A nie, gadać każdy umi, ale kliknąć dwa guziki a potem skopiować już nie :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry