[G2NK] L'Hiver Edition 0.9.6 70054 149

O temacie

Autor Nefario

Zaczęty 5.01.2017 roku

Wyświetleń 70054

Odpowiedzi 149

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Gram w wersję 0.9.8. Byłem w obozie piratów i te sosny jakoś mi zbytnio nie przeszkadzały. Nawet mi się podobało. Nie osądzajcie czegoś po kilku screenach.

http://imgur.com/a/AHHCZ
http://imgur.com/a/HL55h

Japierdole wygląda to pięknie  :ok:

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Zapomniałem napisać, że gram z modem [G½] Gothic DirectX 11 #2 - http://themodders.org/index.php?topic=25128.0
Mod [G½] Gothic DirectX 11 #2 nie tylko bardzo poprawił grafikę, ale też wpłynął na płynność gry. Są co prawda małe niedociągnięcia (kilka przezroczystych drzew), ale to bez znaczenia.

Frizbick
  • Gość
Gram w wersję 0.9.8. Byłem w obozie piratów i te sosny jakoś mi zbytnio nie przeszkadzały. Nawet mi się podobało. Nie osądzajcie czegoś po kilku screenach.

http://imgur.com/a/AHHCZ
http://imgur.com/a/HL55h

Może i ładnie ale zmiana "karaibskiego" klimatu Jarkendaru na "zwykły" jakoś mi w żaden sposób nie pasuje (chociaż te drzewa z tyłu 2 screena wyglądają na śródziemnomorskie cedry).

kremuwkarz

kremuwkarz

Użytkownicy
posty54
Propsy9
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
pustynie tez obsadził drzewami? pewnie autorowi nie podobają się te nagle zmiany klimatu na wyspie bo to takie nie realistyczne...

po to PB zrobila ten jarkendar tropikalny żebyśmy nie musieli znowu oglądać tego samego.

potezny2

potezny2

Użytkownicy
posty145
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zaraz wpakują palmy do farmy Onara  :trollface:

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Czy nadal nie ma run teleportacyjnych? :P

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Mi tam oryginalny jarkendar nigdyn się nie podobał :D Więc taka zmiana według mnie jest ok.

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

(od wersji 0.9.6)
 - przywrócono runę teleportacyjną do zamku w Górniczej Dolinie

A gdzie ona się w takim razie znajduje? Bo w tym budynku magów jej nie było ;x

W tym budynku magów znalazłem też jakiś klucz, który się nazywa "klucz do drzwi". Które drzwi on otwiera?

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Runa teleportacyjna do zamku jest w starej wieży Xsardasa.
"Klucz do drzwi" otwiera drzwi w budynku magów.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Ciekawe :D screen oczywiście z oryginalnego tematu na WoGu

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Wow, fajnie wygląda :O

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Misiek12

Misiek12

Użytkownicy
posty12
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich, to mój pierwszy post, zarejestrowałem się ponieważ mam taki problem, po wgraniu tego moda na Gothica 2 z DX 11, wszystko działa, ale po paru minutach ekran robi się czarny, słyszę dźwięki gry, ale nie ma obrazu. Czasami dzieje się to po paru sekundach od wczytania, a czasami po paru minutach.

Co do Jarkendaru z iglakam, to z geograficznegu punktu widzenia jest  to  prawidłowe, bo na takiej małej wyspie nie może być taka różnica  klimatu, strefa umiarkowana Khorinis i tropiki w Jarkendarze. Po za tym Jarkendar leży na Północy, więc roślinność charakterystyczna dla klimatu chlodnego jest oczywista, jeżei patrzeć na to w taki sposób.

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś, które runy z Khorinis zostały usunięte? Widzę, że na pewno do tawerny Orlana, bo nie dał mi jej.

Ale czy otrzymam runę do klasztoru?
Czy runa na farmę Onara także została usunięta, czy po prostu znajduje się w innym miejscu, bo Lee mi jej nie daje.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Misiek12 obstawiłbym że to jest wina DX11, możliwe że twój sprzęt nie wyrabia się już i wywala out of memory :| Jak tak miałem przez co nie gram na DX11.

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cześć, mam problem
Sprawa wygląda tak: podczas modlitwy do beliara (chram w wieży xardasa) nie mam okna dialogowego, jest tylko ta czerwana poświata dookoła; łóżka działają normalnie; wiem, że już ktoś miał taki problem, ale nie widziałem odpowiedzi. Zainstalowane mam: l'hiver 0.96 + vurts + sumpfis + postal + evelons texturepacki i do tego dx11 17.4, teselacja i smaa wyłączone. Poza tymi kapliczkami chyba wszystko jest okej, jednak boje się, że w późniejszej fazie gry jął będą poszukiwacze problem będzie sie powtarzał, a wtedy gra będzie uciazliwa. Jest na to jakaś rada? Warto wspomnieć że jakiś czas temu grałem na l'hiver 0.93 + vurts + dx11 i wszystko było w porządku.

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Mam pytanie do twórców spolszczenia do L'Hivera 0.9.6.
Będzie tłumaczona wersja 0.9.8?

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Z tego co mi wiadomo, to nie. Gram teraz w wersję 0.9.8 i są zmiany, ale nie są to jakieś zmiany zasadnicze.
Sądzę, że spolszczona zostanie wersja finalna.

Kilka zdań o modzie L'Hiver. Można nauczyć się nie tylko kucia broni, wyrobu strzał i łuków, ale też wykuwania i ulepszania niektórych pancerzy. Dla przykładu Skórzany pancerz można ulepszać chyba 4 razy. Można zrobić pancerz ze skóry trolla, pancerz najemnika, z czarnej rudy, szatę maga bojowego, królewski pancerz. To świetny pomysł i urozmaicenie rozgrywki.

W miejscach to tej pory pustych np. las za farmą Onara, ale nie tylko, dodano wiele nowych miejsc do których warto zajrzeć. Dodano wiele nowych przejść ułatwiających poruszanie się po lokacjach. Ogólnie mówiąc dodano wiele nowego, za długo było by to opisywać.

W wersji 0.9.8 z łuku stalowego można zabić nawet trolla.

Co mnie zaskoczyło grając w wersję 0.9.8, to animacja używania broni jednoręcznej. Używam szpady mistrzowskiej (preferuję broń jednoręczną) i tam po kilku machnięciach na boki następuje samoczynne pchnięcie.

Przeszukując zniszczone domy przy murach zamku w Górniczej Dolinie znalazłem zamkniętą skrzynię. Jakież było moje zdziwienie, jak po jej otworzeniu zginąłem zabity spadającym kowadłem. Kompletne zaskoczenie.

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Dzięki za odpowiedź. Już się nie mogę doczekać następnej wersji :)

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Ktoś wie gdzie są te całe stoły do zaklinania? Byłbym wdzięczny za odpowiedź.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Jeden nie jest czasem w GD ? W siedzibie magów.

0 użytkowników
Do góry