DUBBING [Temat zbiorczy] 137337 241

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 22.10.2016 roku

Wyświetleń 137337

Odpowiedzi 241

Dark2

Dark2

Użytkownicy
posty7
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark2

DUBBING [Temat zbiorczy]
#120 2016-12-30, 10:17(Ostatnia zmiana: 2016-12-30, 10:51)
@Maciejk - nie ma obaw. Już dawno postawiłem sobie taki cel. Dialogi będą dość rozbudowane (i to nie tylko z jedną postacią) a efekt jest tak niesamowity jakby pan Marek Obertyn wrócił zza grobu :) podpowiem tylko że posłużyły mi do tego choćby jego nieużyte dialogi (wala się ich w plikach calkiem sporo).
Swoją drogą fajnie że ktoś ma identyczne do mnie myślenie, z prawdziwym zaszczytem uhonoruje w taki (najlepszy możliwy) sposób pana Obertyna.

EDIT: A kto użycza głosu magowi wody, Cronosowi?
Nie ma dyskusji - Kopczyński. Jak mówiłem nie zminiamy ORYGINALNEJ obsady

Post połączony: 2016-12-30, 10:51
No i jeszcze pytanko odnośnie pań, bo dotychczas znamy tylko męską obsadę. Czy jest szansa na udział  Agaty Gawrońkiej-Bauman oraz Kingi Ilgner, jedynych aktorek będących w obsadzie: G1 oraz G2:NK? No i czy w DK panie będą miały większą rolę, bo dotychczas były zaniedbywane przez PB? Może jakiś wątek romansowy?
Nie widzę przeciwwskazań, powalczymy zobaczymy ;)  im bliżej końca tym więcej nazwisk będzie się klarować

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy

EDIT: A kto użycza głosu magowi wody, Cronosowi?
Nie ma dyskusji - Kopczyński. Jak mówiłem nie zminiamy ORYGINALNEJ obsady

Cytując jedną z kwestii Jacka Kopczyńskiego, gdy wcielał się w postać Lee: "Miałem nadzieję, że to powiesz! Przyda się nam każdy pewny człowiek!"

Nie spodziewałem się udziału Marka Obertyna w DK, ale niezmiernie cieszy mnie ta wiadomość, tak jak napisałem wcześniej i wspomniał to też sebogothic, jego głos, był jednym z tych, które budowały klimat obu pierwszych Gothiców, dlatego liczę też na udział kilku innych aktorów, zwłaszcza z G1, którzy nie grali zbyt ważnych ról (Jacek Sołtysiak, Robert Tondera, Łukasz Nowicki), a wpisali się gdzieś w ten mroczny klimat kolonii, stąd też bardzo cieszy mnie udział w udźwiękowaniu Andrzeja Tomeckiego, który każdej postaci, której głosu użyczał, potrafił nadać unikalny charakter, a jego Greg to prawdziwy majstersztyk, pirat z krwi i kości.

Dark2

Dark2

Użytkownicy
posty7
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sołtysiak (m.in Baal Netbek, Melvin) będzie na 100%, to już mogę potwierdzić teraz. Też bolał mnie brak tych głosów w dalszych obsadach (poza gothic 1).
 To jest w ogóle dobra historia - że Gothic 1 miał większą obsade od Gothic 2 :D

Drex

Drex

Użytkownicy
posty5
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z głosów ,które pasowały by do klimatu Gothica :
Marek Barbasiewicz
Miłogost Reczek
Waldemar Barwiński
Zbigniew Konopka
Jacek Braciak
Mieczysław Morański
Wiktor Zborowski
Sławomir Pacek
Janusz Wituch (on tu musi być koniecznie :D )
Dariusz Odija (jego też chętnie bym usłyszał )
Marek Frąckowiak (jak wyżej :D)
Andrzej Blumenfeld
Piotr Fronczewski , przewijał się już w poprzednich wypowiedziach
Robert Tondera , dobrze zapamiętany z podkładu głosu dla ukochanego Wrzoda .
Jarosław Domin
Zbigniew Suszyński
Mirosław Zbrojewicz
Krzysztof Banaszyk
Robert Czebotar
Łukasz Nowicki (tu też uważam ,że nie może go zabraknąć )
Jerzy Dominik
Jarosław Boberek
Mirosław Konarowski
Krzysztof Kowalewski
Paweł Iwanicki
Jacek Lenartowicz
Aleksander Wysocki
Marian Opania
Radosław Pazura(Szybciej pasuje do Gothica jego głos ,niż Cezarego,przy całym szacunku)
Emilian Kamiński
Mirosław Baka
Piotr Bąk (kolejny jakże charakterystyczny głos w serii G.)
Jacek Kopczyński

Z kobiecych znanych głosów to tu mi pasuje tylko Olga Bończyk , Danuta Stenka , Agata Gawrońska-Bauman, Kinga Ilgner.

To chyba wszystko . Może udałoby się wam namówić którąś z z osób do współpracy w waszym projekcie .

bezi50

bezi50

Użytkownicy
posty53
Propsy5
  • Użytkownicy

bezi50

DUBBING [Temat zbiorczy]
#124 2017-01-02, 04:57(Ostatnia zmiana: 2017-01-02, 05:05)
Z głosów ,które pasowały by do klimatu Gothica :
Marek Barbasiewicz
Miłogost Reczek
Waldemar Barwiński
Zbigniew Konopka
Jacek Braciak
Mieczysław Morański
Wiktor Zborowski
Sławomir Pacek
Janusz Wituch (on tu musi być koniecznie :D )
Dariusz Odija (jego też chętnie bym usłyszał )
Marek Frąckowiak (jak wyżej :D)
Andrzej Blumenfeld
Piotr Fronczewski , przewijał się już w poprzednich wypowiedziach
Robert Tondera , dobrze zapamiętany z podkładu głosu dla ukochanego Wrzoda .
Jarosław Domin
Zbigniew Suszyński
Mirosław Zbrojewicz
Krzysztof Banaszyk
Robert Czebotar
Łukasz Nowicki (tu też uważam ,że nie może go zabraknąć )
Jerzy Dominik
Jarosław Boberek
Mirosław Konarowski
Krzysztof Kowalewski
Paweł Iwanicki
Jacek Lenartowicz
Aleksander Wysocki
Marian Opania
Radosław Pazura(Szybciej pasuje do Gothica jego głos ,niż Cezarego,przy całym szacunku)
Emilian Kamiński
Mirosław Baka
Piotr Bąk (kolejny jakże charakterystyczny głos w serii G.)
Jacek Kopczyński

Z kobiecych znanych głosów to tu mi pasuje tylko Olga Bończyk , Danuta Stenka , Agata Gawrońska-Bauman, Kinga Ilgner.

To chyba wszystko . Może udałoby się wam namówić którąś z z osób do współpracy w waszym projekcie .

Do tej listy dopisałbym jeszcze Wojciecha Malajkata, Krzysztofa tyńca i Jana Kobuszewskiego. Ale z tym Radosławem Pazurą to żeś jednak przesadził.

Solymr

Solymr

Użytkownicy
posty13
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mogę znaleźć informacji - kto będzie podkładał głos dla Larsa?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3474
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie mogę znaleźć informacji - kto będzie podkładał głos dla Larsa?

Może Jacek Rozenek.  :P

Ale Lars to chłystek i to by kompletnie nie pasowało.

bezi50

bezi50

Użytkownicy
posty53
Propsy5
  • Użytkownicy
Dla mnie Larsa może dubbingować ktokolwiek byleby tylko pasował do postaci i nie był jakimś totalnym no name'em.

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
Zgłosił się do nas aktor z Wiedźmina 3 Maksymilian Bogumił (żeby za darmo pomóc), jest jeszcze Damian Kulec z Teatru Powszechnego w Łodzi, aktor Grzegorz Borowski, ale ostatnio ludzie coraz bardziej domagają się żeby to Arkadiusz Woźniak podłożył głos głównemu bohaterowi. Zobaczymy

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Arek pasuje idealnie :D

thedagon

thedagon

Użytkownicy
posty88
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No tak średnio bym powiedział  :hmmm:

bezi50

bezi50

Użytkownicy
posty53
Propsy5
  • Użytkownicy
Zgłosił się do nas aktor z Wiedźmina 3 Maksymilian Bogumił (żeby za darmo pomóc), jest jeszcze Damian Kulec z Teatru Powszechnego w Łodzi, aktor Grzegorz Borowski, ale ostatnio ludzie coraz bardziej domagają się żeby to Arkadiusz Woźniak podłożył głos głównemu bohaterowi. Zobaczymy

Z wyżej wymienionych nazwisk brałbym kogoś z dwójki Maksymilian Bogumił-Grzegorz Borowski z naciskiem na tego pierwszego.

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
A ktoś może mógłby podrzucić próbki wszystkich wymienionych Panów, poza Arkadiuszem, bo sądzę, że każdy wie, jaki on ma głos. :D I kogo Pan Maksymilian grał w Wiedźminie 3?

PS. Okazuje się, że powinienem go znać z roli w X-men Apocalypse... Muszę to sprawdzić.

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty99
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek

porfirion

DUBBING [Temat zbiorczy]
#133 2017-01-04, 00:17(Ostatnia zmiana: 2017-01-04, 00:31)
Kolega z forum polski-dubbing podrzucił mi taką próbkę Maksymiliana Bogumiła:
https://www.youtube.com/watch?v=t2AoUqEP6ys

Moim zdaniem brzmi nieźle i nadałby się.

A inni mówią, że to mało reprezentacyjny kawałek i w innych rzeczach był jeszcze lepszy (np. w Sailor Moon - niestety nie mam na podorędziu żadnej próbki z tego)

(A nawiasem mówiąc, to w Wiedźminie 3 ma jako rolę wpisane "gwary" więc pewnie jakieś mało znaczące postaci gdzieś w tle.)

Co do Arkadiusza Woźniaka - głos ma mega, ale skoro, jak to ktoś wyżej napisał, Lars ma być chłystkiem, to jakoś niezbyt mi ten głos do niego pasuje...

If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element

Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu

We internecie...

bezi50

bezi50

Użytkownicy
posty53
Propsy5
  • Użytkownicy
Tutaj natomiast można posłuchać Grzegorza Borowskiego:
https://www.youtube.com/watch?v=FF7wUS6lmOo

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty99
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
Nawet nie spojrzałem wcześniej, a na YT jest też wizytówka Maksymiliana Bogumiła:
https://www.youtube.com/watch?v=TCYARBX5oxY

Borowski też niezły, ale chyba Bogumił lepszy - w moim odczuciu przynajmniej.

If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element

Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu

We internecie...

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Co do Arkadiusza Woźniaka - głos ma mega, ale skoro, jak to ktoś wyżej napisał, Lars ma być chłystkiem, to jakoś niezbyt mi ten głos do niego pasuje...

Lars nie jest chłystkiem!!! nie wiem skąd te plotki, ale to na złośliwe insynuacje. dodam że p. Damian Kulec prawdopodobne podłoży głos tej postaci (idealnie do niej pasuje), link poniżej jest przykładem lektorskim nie AKTORSKIM jaki będzie w modzie.
https://www.youtube.com/watch?v=ywI8O5Inolk

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Arkadiusz Woźniak ma bardzo dobry głos, ale jakoś nie widzę go w roli Larsa, co do tej trójki.... Nie wiem kto byłby najlepszy, próbka D. Kulca jest najmniej reprezentatywna, bo to próbka lektorska - tak jak wspomniał Kazzmir, ja bym chyba skłaniał się ku Panu Maksymilianowi, ale Pan Grzegorz też jest bardzo dobry... Fajnie byłoby też usłyszeć jakieś próbki DUBBINGOWE Damiana Kulca, ale Panowie z SoulFire będą mieli pozytywny ból głowy... :D

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty99
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
dodam że p. Damian Kulec prawdopodobne podłoży głos tej postaci (idealnie do niej pasuje), link poniżej jest przykładem lektorskim nie AKTORSKIM jaki będzie w modzie.
https://www.youtube.com/watch?v=ywI8O5Inolk

No, skoro tak dbacie o szczegóły, to ufam, że i w tym względzie się uda - ale fajnie by było usłyszeć jakąś próbkę aktorską/dubbingową p. Damiana, bo takie demo lektorskie jest bardzo mało miarodajne (mnie osobiście dodatkowo odrzuca od niego, tj. dema sam fakt, że nie cierpię lektora - tylko napisy albo dubbing ;))

Osobiście dalej się skłaniam ku głosowi p. Maksymiliana - ale zrobicie, jak uznacie za najlepsze, i będę kibicował, by wyszło świetnie, ku chwale Dziejów Khorinis :)

@Żelazko: czołem! ;)

We internecie...

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek

Xardas47

DUBBING [Temat zbiorczy]
#139 2017-01-08, 21:04(Ostatnia zmiana: 2017-01-09, 15:30)
Andrzej Tomecki (Torlof, Greg, Gravo, Lothar) mimo wieku 85 LAT cały czas pozostaje w aktywnej formie! Powiedział, że prędzej sczeźnie niż nie wystąpi w Dziejach Khorinis :D

Gwiazda estrady, uczestnik Powstania Warszawskiego, i głos bez którego gra Gothic NIE ISTNIEJE.

Panie Andrzeju, za wielkie serce, udział non-profit i wspaniałe poczucie humoru, dziękujemy!
 ~Ekipa SoulFire

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry