Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 994532 3363

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 29.07.2016 roku

Wyświetleń 994532

Odpowiedzi 3363

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Idąc od strony kopalni paladynów (tej na gruzach starej kopalni) trzeba iść w stronę głównego wejścia do lodowej krainy. Przed pierwszym mostem skręcamy w prawo i idziemy wzdłuż ściany skalnej i znajdujemy jaskinie. Są tam dawni skazańcy i jeden handlarz, który przeżył zawalenie się kopalni z G 1. Powinien mieć róg w asortymencie. Jeśli dobrze pamiętam a grałem w sierpniu XD w G1 do tej jaskini zwabia nas dwóch szkodników i próbuje zabić.

pablo7890

pablo7890

Użytkownicy
posty27
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie :)

Witajcie. Jak ruszyć dalej zadanie Demoniczne Ostrze? Doszedłem do momentu, w którym oddałem bezimienne miecze Imperanonowi i mam wpis w dzienniku, że Imperanon nie wie co robić i jedyny, kto może pomóc, to wielki mistrz Apogeon. Dzięki!

bula158

bula158

Użytkownicy
posty27
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To i ja ponowie. Gdzie są ochroniarze Broma? Nie mogę ich znaleźć.

Vechpro

Vechpro

Użytkownicy
posty109
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zniknał mi Imperanon, nie ma go przy wieży Xardasa(w 2R, chce mu oddac orkowy totem a jego nie ma). Czy móglby ktos podac kod na niego bo jako mroczny musze go mieć koniecznie
PS. Odrazu uprzedzam, że nie uzywalem wczesniej konsoli, ani niczego co mogło spowodować jego zniknięcie, to jest błąd gry po prostu.

rusek1234

rusek1234

Użytkownicy
posty24
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Vechpro
DOTYCZY WSZYSTKICH OSÓB, KTÓRE MAJĄ PROBLEM ZE ZNIKAJĄCYMI POSTACIAMI!!!
Jeśli zniknęła Ci  postać to robisz tak:
- Wchodzisz w nową grę,
- włączasz marvin mode,
- idziesz do npc, który Ci zniknął (w Twoim przypadku to był Imperanon),
- najeżdżasz na niego tak, aby nazwa była widoczna,
- wpisujesz edit focus; tam masz wszystkie informacje, ale patrz na samą górę. Znajduje się tam kod do postaci, przepisujesz go na kartkę i wchodzisz do swojego save'a.
- idziesz do miejsca gdzie dany npc zazwyczaj stoi (u Ciebie to przed wieża Xardasa),
- wpisujesz: "insert (...)" ((...) - to miejsce gdzie wpisujesz kod na postać, która zapisałeś na kartce),
- to wszystko.
Myślę, że mnie zrozumieliście. xd

Post połączony: 2016-12-23, 13:15
@bula158 Czy nie chodzi przypadkiem o ochroniarzy Bromora? Być może w Twojej wypowiedzi jest literówka. Jeśli chodzi Ci o ochroniarzy Bromora to wydaje mi się, że stoją oni obok Bromora w Czerwonej Latarnii.

pablo7890

pablo7890

Użytkownicy
posty27
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To i ja ponowie. Gdzie są ochroniarze Broma? Nie mogę ich znaleźć.

Po tym jak okradną Bromora znajdziesz ich na terenie piramid, przy ognisku, prawie przy granicy mapy.

Jonxx

Jonxx

Użytkownicy
Wędrowiec
posty20
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wędrowiec
@Vechpro
DOTYCZY WSZYSTKICH OSÓB, KTÓRE MAJĄ PROBLEM ZE ZNIKAJĄCYMI POSTACIAMI!!!
Jeśli zniknęła Ci  postać to robisz tak:
- Wchodzisz w nową grę,
- włączasz marvin mode,
- idziesz do npc, który Ci zniknął (w Twoim przypadku to był Imperanon),
- najeżdżasz na niego tak, aby nazwa była widoczna,
- wpisujesz edit focus; tam masz wszystkie informacje, ale patrz na samą górę. Znajduje się tam kod do postaci, przepisujesz go na kartkę i wchodzisz do swojego save'a.
- idziesz do miejsca gdzie dany npc zazwyczaj stoi (u Ciebie to przed wieża Xardasa),
- wpisujesz: "insert (...)" ((...) - to miejsce gdzie wpisujesz kod na postać, która zapisałeś na kartce),
- to wszystko.
Myślę, że mnie zrozumieliście. xd

Post połączony: 2016-12-23, 13:15
@bula158 Czy nie chodzi przypadkiem o ochroniarzy Bromora? Być może w Twojej wypowiedzi jest literówka. Jeśli chodzi Ci o ochroniarzy Bromora to wydaje mi się, że stoją oni obok Bromora w Czerwonej Latarnii.

Nie zapomnijcie później wyłączyć konsoli wpisując b42b! W przeciwnym wypadku możecie sobie popsuć save'a jeszcze bardziej.

Even if the morrow is barren of promises...
Nothing shall forestall... my return.

bula158

bula158

Użytkownicy
posty27
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest prywatna skrzynia Thorusa? Zadanie z naszyjnikiem.
Gdzie jest Wąż? (kowal z kopalni bandytów) Wypowiedział słowa i zniknął nie wiadomo gdzie.
A co z Wielkim Czarnym Trollem w ZD? Myśliwi o nim mówią ale nie mogę go nigdzie znaleść?

PS:
Jonxx Ochroniarzy już znalazłem. Koło piramid był jeden. Już po tym jak od niego uciekli o to mi chodziło.

Jonxx

Jonxx

Użytkownicy
Wędrowiec
posty20
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wędrowiec
Gdzie jest prywatna skrzynia Thorusa? Zadanie z naszyjnikiem.
Gdzie jest Wąż? (kowal z kopalni bandytów) Wypowiedział słowa i zniknął nie wiadomo gdzie.
A co z Wielkim Czarnym Trollem w ZD? Myśliwi o nim mówią ale nie mogę go nigdzie znaleść?

PS:
Jonxx Ochroniarzy już znalazłem. Koło piramid był jeden. Już po tym jak od niego uciekli o to mi chodziło.

Dokładnie nie pamiętam, ale tam musisz pobiegać po obozie i gadać z ludźmi, nie ma tego przedmiotu chyba w jego skrzyni, bo ktoś go zwinął.
Kowal znika na zawsze, i nie ma go nigdzie niestety.
On jest chyba tylko wspominany, nie ma tego trolla faktycznie w grze. A przynajmniej nie pamiętam abym go znalazł.

rusek1234

rusek1234

Użytkownicy
posty24
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Odnośnie zadania ,,Gdzie jest Dobar?"
Spoiler
Dobar jest za kratą w Świątyni Śniącego. Z tego co wiem to miałem 3 pergaminy: 1 Kruk, 1 od zadania z Kryptą Wasiliego, 1 za 10000 złota u Lutero. Jeden od Kruka zużyłem na pierwszą teleportację. Aby Dobara wyteleportować od ŚŚ to muszę mieć 3 pergaminy. A pytanie brzmi: gdzie zdobędę resztę pergaminów?
Gdzieś czytałem, że właśnie są te 3, które wcześniej zdobyłem. 

Jonxx

Jonxx

Użytkownicy
Wędrowiec
posty20
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wędrowiec
Jeszcze od pewnego kartografa w Khorinis.

thedagon

thedagon

Użytkownicy
posty88
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Lepiej dołączyć do jastrzębi czy złodziei ? Są nowe zadanie w gildii złodziei dużo ich jest ?

Jonxx

Jonxx

Użytkownicy
Wędrowiec
posty20
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wędrowiec
Złodzieje mają sporo nowych zadań. Generalnie Złodzieje są dla postaci pod zręczność, a Jastrzębie pod siłę, ale tak naprawdę nie ma problemów z np. ukończeniem wątku złodziejów grając pod siłę, o ile zbiera się sumiennie wszystkie bonusy.

Dokładniej na temat zadań Jastrzębi się nie wypowiem, bo nimi nie grałem, ale z tego co słyszałem są interesującą gildią.

thedagon

thedagon

Użytkownicy
posty88
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No właśnie nie mogę się zdecydować do kogo dołączyć ciężki wybór.
Mógłby ktoś napisać jak wygląda sprawa z questami u jastrzębi ?

MiStErQ

MiStErQ

Użytkownicy
posty1
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
Wiecie może czy wycofali exp za przypłynięcie do Khorinis bo przy rozmowie z laresem nic nie dostałem ?

Jonxx

Jonxx

Użytkownicy
Wędrowiec
posty20
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wędrowiec
@thedagon Ja się nie wypowiem, bo nimi nie grałem. Podejrzewam,że ilościowo jest podobnie.

@MiStErQ Tak, ponadto należy do Khorinis wchodzić przez główną bramę, inaczej może ci się bugować gra.

thedagon

thedagon

Użytkownicy
posty88
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wiecie może czy wycofali exp za przypłynięcie do Khorinis bo przy rozmowie z laresem nic nie dostałem ?

Z tego co wiem to wycofali trzeba normalnie wchodzić.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ta, jest jakiś bug z laresem. Ktoś z JbwK chciał pomóc i podał gotowy skrypt Laresa na facebooku przeznaczenia i został przez to zbanowany.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

thedagon

thedagon

Użytkownicy
posty88
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z tego co wiem twórcy na swojej stronie pisali że specjalnie to zrobili wiec to nie bug.

bula158

bula158

Użytkownicy
posty27
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Lepiej dołączyć do jastrzębi czy złodziei ? Są nowe zadanie w gildii złodziei dużo ich jest ?

Ukończyłem zadania złodziejami, Jastrzębiami nie grałem.
Zadania złodziej to. Głowne z podstawki (Pierścień alchemika, Krawe puchary, sekstans) + 5 dodanych.
Jeszcze mam dodatkową informacje, gildie założył rączka którego spotkamy w GD i da nam jeszcze jedno zadanie do gildii złodziej.

0 użytkowników
Do góry