[G3] GOTHIC 3 ADRENALINE MODE 198293 338

O temacie

Autor Squerol

Zaczęty 25.06.2016 roku

Wyświetleń 198293

Odpowiedzi 338

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Dorzucenie broni z Risena to dobry pomysł, mam nadzieję, że będzie kilka więcej i dorzucisz też broń dystansową :)
@Cesarz poprostu możemy to uznać za rynsztunek Bogów :D wystarczy trochę podkolorować ten rynsztunek i mamy zestawy ekwipunku dla wybrańca Innosa / Adanosa i Beliara :)

@Squerol mam takie pytanko. Czy da się zrobić takie coś w G3, aby np uwarzenie danej mikstury wymagało daną ilość alchemii, lub wykucie broni daną ilość kowalstwa?

Slejduxx

Slejduxx

Użytkownicy
posty76
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy mógłbyś dodać resztę z załogi Esmeraldy? Pedra, Giriona, Torlofa, Biffa i Benneta? I jakieś wzmianki o Mario? Bo w Gothic 3 te postacie zostają zapomniane.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Czy mógłbyś dodać resztę z załogi Esmeraldy? Pedra, Giriona, Torlofa, Biffa i Benneta? I jakieś wzmianki o Mario? Bo w Gothic 3 te postacie zostają zapomniane.

Nie zapominaj, że Kapitanem mógł zostać jeszcze Jorgen i Jack z miasta.
Miło by było zobaczyć te postacie. W sumie wtedy Zbroje ŁS można by dostać od Benneta za smocze łuski i inne materiały, Pedro mógłby mieć quest, w którym musimy zabrać go do Nordmaru po wybaczenie za zdradę w Khorinis. Co do Torfola, Biffa i Giriona nie miałbym pomysłu ale ciekawe by było zgarniecię Torlofa i Biffa oraz Benneta do Gothy po jej odbiciu a Giriona umieścić gdzieś u Buntowników :D

Slejduxx

Slejduxx

Użytkownicy
posty76
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja bym najbardziej chciał żeby został wspomniany Mario :p Ale fajnie to rozwinąłeś

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
W sumie zobaczymy do czego się przychyli twórca :) Ja poprostu lubie Gothic 3, ale ubolewam, że twórcy nie podzielili gry tak jak poprzednich części (rozdziały, kręgi magii) a miło patrzeć, że ktoś wziął się za rozwijanie kolejnej modyfikacji do G3, która poprostu porzesza grę :)

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Trochę w się musiałem przy tym napocić ale jestem zadowolony z efektu, mam nadzieję że wy też  :P

Daję screen'y:

xardas33 masz ciekawe pomysły, naprawdę  :ok:

Co do wymagań atrybutów do receptury to nie bardzo idzie to zrobić.

Jeszcze co do tych strzał przenoszących choroby - jest efekt oręża "diseased" (w polskiej wersji gry "przeklęty"), po prostu nie ma w grze żadnej broni go wykorzystującej - jeśli my dostaniemy takim mieczem łapiemy chorobę, jak NPC dostanie to jego szybkość drastycznie spada chyba na zawsze a  na potwory nie działa. Tyle razy przechodziłem G3 i dopiero teraz zobaczyłem czar "Przenieś chorobę" - identyczny efekt, muszę ten czar wyłączyć w pizdu jak najprędzej, super-przesadzony.

Co do załogi to pomysł fajny ale nie wiem czy się za to wezmę + nie mam ich mord (za bardzo też nie ma co wykorzystać z gry, twarze NPC'tów to w większości łyse niedorozwoje hehe, Pedro czy jak on tam ma to to tam chuj, ale reszta...)

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@Squerol dzięki :) a Ty jesteś pierwszą osobą na tym forum, która reaguje na moje propozycje.
Ta cała broń.... naprawdę to wszystko już dodałeś?!?! O rany... ty podwoisz ilość nowości :D Świetna robota :) Tylko ten sierp dziwnie wygląda bo jest ogromny :), a Bezi z Monoklem... tego jeszcze nie widziałem, wygląda jak potężna postać :D

Wiesz... Gothic to taka gra, w której odkrywasz coraz coś nowego. Nawet mnie jest w stanie ta gra zaskoczyć po 10 latach bo czegoś nigdy nie zauważałem :D

Miło, że pojawia się trochę broni obuchowej :) Planujesz dodać broń, która będzie posiadała model Uriziela z G1?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
O Chłopie dożywotni szacunek, czekam z niecierpliwością na modyfikację :P To będzie najlepszy mod do gothic 3 :)

Slejduxx

Slejduxx

Użytkownicy
posty76
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders

radex115544
The Modders

[G3] ADRENALINE MODE 2.0
#109 2016-10-11, 17:40(Ostatnia zmiana: 2016-10-11, 17:47)
Co ty zrobiłeś? :O <3 O stary wygląda kozacko jeszcze jakby dało radę podmienić animację walki na tą z risena to już mistrzostwo, ale już czytałem że Gothic3 uniemożliwia takie rzeczy w każdym razie czekam :) Tylko proszę stary zrób tą alternatywną wersję z normalną prędkością to przyciągniesz tylko tym do siebie jeszcze więcej osób bo nie każdy lubi grać na przyśpieszonej/spowolnionej grze a to wygląda jakby każdy biegał z ADHD chociaż jestem za podniesieniem poziomu trudności, ale w standardowy sposób xd

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Warto by sprawdzić tego moda w wersji speed x1.1, x1.2, x1.25, x1.3 :)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
proszę stary zrób tą alternatywną wersję z normalną prędkością to przyciągniesz tylko tym do siebie jeszcze więcej osób bo nie każdy lubi grać na przyśpieszonej/spowolnionej grze a to wygląda jakby każdy biegał z ADHD chociaż jestem za podniesieniem poziomu trudności, ale w standardowy sposób xd
Graj na łatwiejszym poziomie, to nie będzie tak trudno dla ciebie. Ze speedhackiem walka przynajmniej ma normalne tempo  :)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Co ty zrobiłeś? :O <3 O stary wygląda kozacko jeszcze jakby dało radę podmienić animację walki na tą z risena to już mistrzostwo, ale już czytałem że Gothic3 uniemożliwia takie rzeczy w każdym razie czekam :) Tylko proszę stary zrób tą alternatywną wersję z normalną prędkością to przyciągniesz tylko tym do siebie jeszcze więcej osób bo nie każdy lubi grać na przyśpieszonej/spowolnionej grze a to wygląda jakby każdy biegał z ADHD chociaż jestem za podniesieniem poziomu trudności, ale w standardowy sposób xd
Według mnie animacje walki są o wiele lepsze te z gothic 3, + walka dwoma mieczami mistrzostwo :)

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Według mnie animacje walki są o wiele lepsze te z gothic 3, + walka dwoma mieczami mistrzostwo :)

Ty chyba nie grałeś w pierwszego Risena...
Pod względem rozwoju postaci i systemu walki jest to najlepsza gra Piranhi. :)

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Nie rozumiem trochę :I Animacje z Risena wrzuciłeś do poczciwego G3 :O ? Jeżeli tak to chyba wiem czego będę się dalej uczył :lol2:

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
proszę stary zrób tą alternatywną wersję z normalną prędkością to przyciągniesz tylko tym do siebie jeszcze więcej osób bo nie każdy lubi grać na przyśpieszonej/spowolnionej grze a to wygląda jakby każdy biegał z ADHD chociaż jestem za podniesieniem poziomu trudności, ale w standardowy sposób xd
Graj na łatwiejszym poziomie, to nie będzie tak trudno dla ciebie. Ze speedhackiem walka przynajmniej ma normalne tempo  :)
Ale ja nie mówię że jest dla Mnie za trudno... wręcz przeciwnie po prostu nie znoszę narzucania czegoś czego nie chce gdyż nie podoba mi się przyśpieszona gra. Poziom mógłby być o wiele trudniejszy mógłbym nawet przez całą grę jechać po 10pkt obrażeń tylko tu nie oto chodzi... To jak z dziewczynami jedną masz szybką dupodajną wziąłbyś jakby Ci taką narzucali?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek

Ty chyba nie grałeś w pierwszego Risena...
Pod względem rozwoju postaci i systemu walki jest to najlepsza gra Piranhi. :)
Grałem i dla mnie animacje walki w R1 to jest kpina, chodzi mi o broń jednoręczną, dobrze, że autor tego syfu nie może wstawić do G3 bo to był by już level hard total D:

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Animacje g3 tym bardziej ...

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Czy będą zaimportowane z Risena Łuki i Kusze?

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
A gdzie ty ten monokl zamierzasz wpierdzielić, jak to nie te czasy?  :D

0 użytkowników
Do góry