[G3] GOTHIC 3 ADRENALINE MODE 199389 338

O temacie

Autor Squerol

Zaczęty 25.06.2016 roku

Wyświetleń 199389

Odpowiedzi 338

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Squerol A questy będziesz jakieś dodawał? :p bo sporo fajnych itemków dodajesz, więc za zdobycie nie których itemów powinno się zrobić jakiegoś hardcorowego questa xD

= D

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Sracie tak tu tymi propozycjami i nic nie wyjdzie w końcu.Dajcie typowi spokój na chwilę :/ i tak zrobił już kawał dobrej roboty.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Sracie tak tu tymi propozycjami i nic nie wyjdzie w końcu.Dajcie typowi spokój na chwilę :/ i tak zrobił już kawał dobrej roboty.
Ale zwróć uwage, że tutaj podajemy tylko propozycje a nikt nie wymusza na twórcy, żeby je dodał albo żeby jak najszybciej kończył moda "bo każdy chce JUŻ NATYCHMIAST" pograć. To naprawde dwa różne podejścia :)

Slejduxx

Slejduxx

Użytkownicy
posty76
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Squerol czy będziesz dodawał nowe Questy?

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Ja mam lepsze pytanie - czemu nie da się dobijać kosturami?  :lol2:

Milux

Milux

Użytkownicy
posty66
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja tam bym widział chętnie w tym modzie jakieś mapy skarbów czy coś bo cały kontynent a z kilka skarbów się tylko kryje, Dodanie wrednych gnomów z risena 1 jakie znamy, może quest z tropem Esmeraldy bo nadal nie starcza to że nie można znaleźć Esmelardy, Zrobić jakiś użytek po zdobyciu mapy irdorath ,jakiś poboczny wątek z tytanami czy coś ogólnie by dało się we trzech miejscach takich ukrytych w Myrtanie, Varancie i Nordmarze byli by tako w rozmiarze smoka i by pokonać tych tytanów trzeba było by wykonać jakieś questy a za znajdowanie potrzebnego przedmiotu dało by się te itemsy w jakiś świątyniach które wyrosły spod ziemi wiem na pierwszy rzut oka to dodawanie więcej rzeczy z Risen  1 do G3 a strażnikami byli by jakieś potwory do wyboru może nawet tamten boss Łowca dusz czy jakoś tak.

Ps: Ja tam grałem w Risen 1 i ja tylko proponuje to co wymieniłem na górze twórca nie musi tego dodawać jeśli nie chce

Slejduxx

Slejduxx

Użytkownicy
posty76
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Troszkę zaszalałeś z pomysłami ;p

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@Milux chyba przyjacielu za bardzo się zapędziłeś. Przemodowanie aż tak gry jak mówisz to potężna ilość roboty, która jest niewykonalna dla jednego człowieka a zresztą aby aż tak zmienić grę to chyba trzeba być z CSP.

Ja też grałem w Risen 1 oraz 3 (2 jakaś słaba jest...) i powiem tylko, że wyraźnie widać, że Risen 1 kontynuuje Gothica 3 fabularnie.

Jeżeli chodzi o walkę z Tytanami czy podobnymi potężnymi istotami i dodanie ich do G3... moim zdaniem byłby to najgłupszy pomysł. Fabuła G3 dotyczy walki między bogami. A kwestia tytanów to dopiero mógłby być bardzo dobry punkt zaczepny do prawdziwego Gothic 4, który jak dobrze wiemy wszyscy nie powstanie.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
i powiem tylko, że wyraźnie widać, że Risen 1 kontynuuje Gothica 3 fabularnie.

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Squerol

[G3] ADRENALINE MODE 2.0
#129 2016-10-16, 13:29(Ostatnia zmiana: 2016-10-16, 13:53)
@Milux niezłe :P

Kiedyś słyszałem, że to co jest teraz Risen'em 1 pierwotnie miało być Gothic'iem 4 , zobaczcie sobie chociażby te concepty intra

https://www.youtube.com/watch?v=2_nMOiO3kHs

@Cesarz faktycznie, nie da się dobijać kosturami ani dwuręczniakami, ponieważ animacja potężnego ataku jest również animacją dobijania, a tak się składa że ją wyłączyłem, przepraszam za problem. Zawsze możesz mieć byle jaki miecz jednoręczny na quickslocie do dobijania.
Niedługo ten problem powinienem wyeliminować (mam pomysła).

@Duke Nukem niektóre propozycje tu podawane były ciekawe i możliwe do zrobienia, tak poza tym to dzięki  :ok:

O questach na razie nie myślę, jak nie będę miał naprawdę co robić to być może...

Nic wam dziś nie wrzucę, żadnego screen'a ani wideo bo po prostu od ostatniej wrzuty nic z modem nie zrobiłem.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków

Przeanalizuj intro Risena. Jest tam wyraźne nawiązanie do tego, że ludzie byli niewolnikami bogów i ci bogowie zostali wygnani. Jakie jest zakończenie kanoniczne gothica 3? Wygnanie bogów. Więc co cię tak śmieszy?

@Squerol czyli jednak jest trochę więcej prawdy w połączeniu gothica i risena. Spokojnie nie spiesz się z modem. Sam czekam na nowości ale będziesz sobie nad nimi pracował kiedy ty będziesz chciał a nie inni.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ja bym zaproponował wprowadzenie większej ilości ciuszków z Gothiców 1 i 2.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Przeanalizuj intro Risena. Jest tam wyraźne nawiązanie do tego, że ludzie byli niewolnikami bogów i ci bogowie zostali wygnani. Jakie jest zakończenie kanoniczne gothica 3? Wygnanie bogów. Więc co cię tak śmieszy?

@Squerol czyli jednak jest trochę więcej prawdy w połączeniu gothica i risena. Spokojnie nie spiesz się z modem. Sam czekam na nowości ale będziesz sobie nad nimi pracował kiedy ty będziesz chciał a nie inni.
A z kolei w Risen 3 mówi się, że bogowie byli dobrzy, czemu nas zostawili itd.

Post połączony: 2016-10-16, 14:38
No i rozumiem, że może czerpać jakieś wątki, spoko, ale na pewno nie jest kontynuacją. Szczegolnie, że twórcy to już nieraz zaznaczali.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ty rozumiesz co to znaczy fabularnie kontynuacja?  :facepalm:   To że jest wspomniane w risenie o tym to tylko puszczenie oczka dla fana, i może pokazanie że gdzieś daleko istnieją myrtana i wyspa na której dzieje się akcja risen, albo kiedyś w przeszłości było takie wydarzenie.

Wszystko inne jest nowe, nowe postacie, miejsce akcji, nowa fabuła, nowe nacje. Tyle.
Kontynuacja fabularnie to jest między g1 a g2 np. Kurwa, rozróżniajcie pojęcia

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
To ja się lepiej nie odzywam.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Już to zrobiłeś, według mnie autor niech robi po swojemu, póki co idzie mu to zajebiście a nie, że na siłę będzie dodawać jakieś misje które i tak nie będą pasować.

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Nie no mod po prostu świetny, ściągam od razu. Tak trzymać  :D

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Ty rozumiesz co to znaczy fabularnie kontynuacja?  :facepalm:   To że jest wspomniane w risenie o tym to tylko puszczenie oczka dla fana, i może pokazanie że gdzieś daleko istnieją myrtana i wyspa na której dzieje się akcja risen, albo kiedyś w przeszłości było takie wydarzenie.

Wszystko inne jest nowe, nowe postacie, miejsce akcji, nowa fabuła, nowe nacje. Tyle.
Kontynuacja fabularnie to jest między g1 a g2 np. Kurwa, rozróżniajcie pojęcia

Odchodzimy od tematu, ale Pirahnia powiedziała, że Risen i Gothic to co innego, żeby Jowood się nie rzucał.
Poza tym trochę mniej nerwowo, w końcu cały czas panuje tu miła atmosfera, którą niszczysz.

@Squerol
Ziomek, skoro podmieniłeś animację w kosturach, to może potrafisz tak robić z czarami. Leczenie zawsze mi nie pasowało, a lepsza byłaby animacja tej burzy gradowej. No wiesz, co tak Bezimienny przyjmuje jakby kształt krzyża, albo coś podobnego. Lepiej by to chyba wyglądało.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
No dobra wybaczcie, źle się wyraziłem. Chodziło mi o to, że po intrze Risena można odnieść wrażenie, że chce on jakby pociągnąć dalej fabułę z g3, ale w innym uniwersum i z innymi postaciami. W samej konstrukcji Risena można znaleźć wiele nawiązań do serii Gothic (chodzi np o podobieństwo misji).

A wracając do tematu tej modyfikacji to przeczuwam, że może ona osiągnąć spory sukces

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Dzwine, że misje miałby być jakieś inne, skoro twórcy robili Gothice i Riseny :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry