G3 Content Mod 3.0 PL 32325 32

O temacie

Autor Quasch

Zaczęty 1.06.2016 roku

Wyświetleń 32325

Odpowiedzi 32

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Co sądzicie o moim autorskim systemie uników w Gothiczku 3?

Wideo demonstracja:
https://www.youtube.com/watch?v=OToj2bTuW-U

Użyłem programików Cheat Engine i AutoHotkey :)

potezny2

potezny2

Użytkownicy
posty145
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niezłe  :) Ale to jakiś hack czy co?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Squerol

G3 Content Mod 3.0 PL
#22 2016-06-21, 15:18(Ostatnia zmiana: 2016-06-21, 15:29)
Niezłe  :) Ale to jakiś hack czy co?

Dzięki, tak to hack  :ok:
Podzielę się jak to zrobiłem - znalazłem wartości prędkości poruszania się postaci do przodu, do tyłu i na boki przy pomocy Cheat Engine'a i komendy "edit" w grze. Ustawiłem 3 hotkey'e - jeden na zwiększenie prędkości poruszania się, drugi na przywrócenie tej wartości do wartości domyślnej, trzeci na zablokowanie możliwości wykonywania uników podczas blokowania ataków. W programie AutoHotkey napisałem skrypt, żeby pod jeden klawisz (w tym wypadku "Shift") przypisać dwa inne klawisze (klawisze hotkey'ów z CheatEngine'a) - jeden wciska się od razu, drugi w odstępie 260 milisekund od pierwszego - jest to również czas trwania przyspieszenia postaci, a zarazem uniku. Na dodatek skrypt nie pozawala na przytrzymywanie klawisza, tylko pojedyncze naciskanie  :ok: To tyle  :ok: Nic nie instalujemy, jedynie uruchamiamy, żeby w trakcie gry chodziły skrypt z AutoKey'a i plik tabeli z hotkey'ami Cheat Engine'a  :)

Potwory szybciej się poruszają na wideo jakby coś ponieważ zmieniłem ich szybkość w plikach .tple, udostępnie je gdy skończę wersję 2.0 ADRENALINE MODE'a  :P A przeciwnicy są agresywniejsi z powodu zmiany wartości "MinHitDuration=6" na "0" w pliku "ge3.ini"  :ok:

Revoke

Revoke

Użytkownicy
posty62
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wow! A dałbyś radę zrobić tak, by bezi nie reagował na ataki (tzn. nie chodzi mi god mode'a, ma otrzymywać obrażenia, ale żeby nie było tej animacji podczas dostawania obrażeń bo to jest bardzo denerwujące gdy się walczy z kilkoma przeciwnikami na raz, praktycznie nie można sie uratować)?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Wow! A dałbyś radę zrobić tak, by bezi nie reagował na ataki (tzn. nie chodzi mi god mode'a, ma otrzymywać obrażenia, ale żeby nie było tej animacji podczas dostawania obrażeń bo to jest bardzo denerwujące gdy się walczy z kilkoma przeciwnikami na raz, praktycznie nie można sie uratować)?

Przykro mi, nie dałbym rady tego zrobić... Wiem, że tu już niestety trzeba modyfikować silnik gry. Zandr (twórca Update Pack'a) już to kiedyś wykonał w swoim Combat System modzie, ale usuwało to animacje "stunlock'a" zarówno bohatera, jak i przeciwników, zmieniało parę innych rzeczy i niestety, również zdarzały się często nieprzyjemne bugi - np. NPC'ci po paru przyjętych uderzeniach zaczynali lewitować, permanentnie ich "wykrzywiało" (tzn. NPC'ci obróceni w bok nawet o 90° niezależnie od kierunku ruchu  :lol2: ), czy wtapianie się stóp naszego bohatera pod podłogę. Tak czy siak, mod ten już nie jest rozwijany ani nawet kompatybilny z nowszymi Update Pack'ami, wg zapewnień twórcy.

Zawsze możesz się bawić z "Toggle-Escape'm" który pokazałem na końcu wideo, albo unikać walk z większymi grupami przeciwników hehe :ok:

potezny2

potezny2

Użytkownicy
posty145
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A wiec to hack. A bedziesz go aktualizował?
PS:Props za prace :)

Kejczbi

Kejczbi

Użytkownicy
posty7
Propsy1
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
z tą runą teleportacyjną do porgana ktos cos wie?

Kejczbi

Kejczbi

Użytkownicy
posty7
Propsy1
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
gdzie teraz jest miecz samuela?

Xankir

Xankir

Złote Wrota
posty255
Propsy85
Profesjabrak
  • Złote Wrota
Jeśli chodzi ci o tego paladyna z Cape Dun to jest nadal tam gdzie był.
Edit:
Sorry pomyliły mi się postacie.

,,Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty. Drugim zaś śmierć."
A.Sapkowski

KuX

KuX

Użytkownicy
posty42
Propsy13
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
A Samuel nie ma tego miecza? Jeżeli nie to był on chyba w skrzyni którejś.

Kejczbi

Kejczbi

Użytkownicy
posty7
Propsy1
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
zmienili widocznie w tym nowym contentmodzie

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zapoda ktoś Content Moda 3.0 FINAL? W guglach wyszukuje mi tylko starsze wersje lub tą INT, która podobno nie jest spolszczona :F

krix1995

krix1995

Użytkownicy
Retard
posty16
Propsy6
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Retard

Mój kanał na Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=UCaQGA88avv

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry