Gothic 2 L'hiver UnBalance MOD 354088 783

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.04.2016 roku

Wyświetleń 354088

Odpowiedzi 783

J4nek101

J4nek101

Użytkownicy
Arcymistrz Broni Dwurecznej
posty107
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Arcymistrz Broni Dwurecznej
Daj możliwość zakupu większej ilości surowej stali bo w Gothicu jest jej mało bardzo mało

Martwy

Martwy

Użytkownicy
posty44
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To twój mod to nie wnikam, ale mógłbyś zrobić alternatywny plik z poziomem trudności z g2nk, nie jestem z tych co najlepiej by się podłączyli do jakiś elektrowstrząsów jak bezi dostaje obrażenia :D Poziom trudności z g2nk w zupełności wystarcza.

Interesują mnie te nowe rzeczy jak tarcze itd, ale zwiększenie poziomu trudności sprawia że to nie dla mnie.

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie, na ssie widać animacje z Returninga 2.0 zaś w samej modyfikacji ich nie ma (szkoda :C)... To jakiś mój błąd czy ich nie ma... I czy jest sposób na zdobycie ich <3

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
:P Włócznie, dwa miecze, i arcymistrzowie broni białych.
Dla tych co gra była bardzo trudna mam pocieszenie :P Dodano Respawn który działa w podobny sposób jak w Czasie Zapłaty (WIncyj ExPA!) Także umiejętności łowieckich będziemy mogli się nauczyć za dodatkową opłatą w postaci złota :D
Na hiper pocieszenie dodam że dodano nowe potwory (pantera i aligator) oraz trylion nowych trofeów myśliwskich abyśmy nie wyszli na minusie :D
Nawet nie mam Screena aby pochwalić się tym ;-;

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Martwy

Martwy

Użytkownicy
posty44
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja tam wole zwykły L'hvier to jest przekombinowane zamiast coś z questami zrobić to pakują moderzy jakieś pierdoły do gry.

Milux

Milux

Użytkownicy
posty66
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie zapominaj o 30 siły i 30 zręczności na starcie żeby było jakoś jakoś z potworami i przedmiotami, może popraw ten poziom w statach co ciągle się zmienia, dodaj może jakiś fajniejszy przedmiot do fabuły jak runiczny miecz z Czasu Zapłaty by się zrobiło taki wątek z tym mieczem po pokonaniu kruka może jakieś nowe przedmioty do jedzenia jak np: Kapusta, ryż by się przydało to i quest od Lobarta ze zebraniem Kapusty i ryżu  oprócz zbierania rzepy.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Tak już większość poprawiłem. 30 siły na start i po 5 PN aż do 50pkt. Poziom juz na początku naprawilem. Jedzonko dodałem narazie nowe trofea pokroju "Jelita cieniostwora" ale gotowanie na 100% rozwine. Runiczne Ostrze kiedyś próbowałem je zrobić, ale nie chciało mi się z nim męczyć he he. Będę chciał rozwinąć tez wątek magów wody jako gildii oraz dodac npc w Khorinis aby wyglądało jak miasto portowe...
Trochę jest do roboty, a zawsze wpadnę na jakiś nowy pomysł i na pulpicie pojawia się kolejny plik o nazwie statystyki xD
Pozdrawiam i zachęcam do dawania sugestii i propozycje jak @Milux

@Martwy chyba pisałem że zadań nie dodaje, a jak dodam to max. 10-20.  Skoro jesteś taki mądry to siedź 3h nad jednym zadaniem które będzie długie i się nie zabuguje po drodze...
Zadania typu przynieś piwo za 50 szt. Złota to nie będą...

Milux

Milux

Użytkownicy
posty66
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fajnie by było wziąść kilka zadań odnośnie w dolnej części miasta Mistrzów czyli tak jak w returningu 2.0 zgoda kilku osób w porcie to był bo by fajne a nie odrazu po wejściu do miasta idziesz  do mistrzów i wykonujesz questy lepiej tako wolniej czyli zdobycie zaufania trochę osób jak w returningu 2.0 z portu i jeszcze zdobycie stroju obywatela to by zachęciło, było by dobre by na arenie Alrika można by robić zakłady np: Jakiś obywatel na drugiego i jeszcze dodać umiętności targowania się bo zawszę mnie wkurzało że sprzedawało się przedmiot u nas za niższą cenę jak perłe było tak że my sprzedawaliśmy za 6 sztuk złota a u handlarza była taka sama cena, byłby by lepiej dodać taką umiętności by połowę wartości przedmiotu by sprzedać

Martwy

Martwy

Użytkownicy
posty44
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Post połączony: 2016-07-20, 08:29
chyba pisałem że zadań nie dodaje, a jak dodam to max. 10-20.  Skoro jesteś taki mądry to siedź 3h nad jednym zadaniem które będzie długie i się nie zabuguje po drodze...
Zadania typu przynieś piwo za 50 szt. Złota to nie będą...

Jeśli już wyciągasz z innych modów content to czemu i zadań nie wyciągniesz. Ktoś kto przeszedł g2 tyle co ja, ostatnie co by chciał to jakieś jelito cieniostwora zamiast zmian w mechanice/fabule choćby zrobienie coś z tym nudnym jak flaki z olejem Jarkendarem by stał się opcjonalny a nie konieczny kolidujący z fabułą g2. A twój mod mnie nawet nie interesuje przynajmniej teraz. Bo niepotrzebnie podniosłeś poziom trudności a tu jest to moim zdaniem mistrzowsko zbalansowane przez Piranha Bytes.
A Jak już dodajesz nowe przedmioty to mógłbyś zwiększyć ich cene sprzedaży. Ja jestem zainteresowany nowymi broniami, tarczami i nowym systemem teleportacji trudno to wyjąć z innego moda? Zrobiłbym mały patch do L'hiver dodając też skup trofeum wszelakich do bospera, bo pazury i kły za 1 szt złota, to jest kur*a kpina. Nie wspominając o ZŁOTYCH pucharach itd... Za groszę, praktycznie mięso jest więcej warte i trzeba to zmienić.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Akurat takie rzeczy trudno zrobić, trzeba wiedzieć co i jak działa oraz odpowiednio to debugować.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Powodzenia w dekompilowaniu modów gdzie jest Ikarus i LeGo xD #Martwy

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy765
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Można zdekompilować minus jest taki, że wszystko jest w jednym pliku ale na upartego wyciągniesz to co chcesz ;)

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Pozdro jak ma zdekompilować dla samego menu :F Skrypt jest tak chaotyczny i porozrzucany, że aż boli :F
func void Close_Menu()
{
Button_Delete(HeroEDGE_Button);
Button_Delete(Level_Button);
Button_Delete(Exp_Button);
Button_Delete(HeroLp_Button);
Button_Delete(HeroSTR_Button);
Button_Delete(HeroDEX_Button);
Button_Delete(HeroHP_Button);
Button_Delete(HeroMP_Button);
Button_Delete(HeroBLUNT_Button);
Button_Delete(HeroPOINT_Button);
Button_Delete(HeroFIRE_Button);
Button_Delete(HeroMagic_Button);
Button_Delete(Sword1_Button);
Button_Delete(Sword2_Button);
Button_Delete(Sword3_Button);
Button_Delete(Axe1_Button);
Button_Delete(Axe2_Button);
Button_Delete(Axe3_Button);
Button_Delete(Bow_Button);
Button_Delete(Bow2_Button);
Button_Delete(Bow3_Button);
Button_Delete(CrossBow1_Button);
Button_Delete(CrossBow2_Button);
[...]
Fragment kodu xD a same menu ma 1500 linijek+ debugowanie to kolejne 500 :F
Jednak dalej czekam na kolejne propozycje :F (co do targowania... to może je zrobię, ale wtedy trzeba wymyślać kolejne 4 umiejętności do menu statystyk :D)

Milux

Milux

Użytkownicy
posty66
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
By się dało umiejętności takie jak uniki z Czasu zapłaty, by się zrobiło też przedmiot magiczne szpony dla maga i umiejętność władanie magicznymi szponami, umiejętność biegania jak wilk czyli biegasz tylko mniej się męczysz jak w gothic 3

Tendor

Tendor

Użytkownicy
Zenit Team
posty87
Propsy13
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Zenit Team
Powiększ khorinis. :D

"Ścieżka przeznaczenia jest długa i kamienista"

Zeuskyy111

Zeuskyy111

Użytkownicy
posty47
Profesjabrak
  • Użytkownicy
+Gothiceł mam system pakcka 1.1.0.0

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Ale wszystko jest w folderze materiały dodatkowe, a opis instalacji w pliku ReadMe. Jeżeli zainstalowałeś według instrukcji i nie widać tarcz to w pliku SystemPack.ini EnableShields ustaw na 1. System Pack 1.1 + biblioteka z pliku system, w innym wypadku duale nie będą działać...

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
SiemaczyS mógłbyś dodać poziom rozgrywki, podczas startu gry. Proponuję Zielony(łatwy), Adept(normalny), Łowca(trudny), Mistrz(bardzo trudny). :)

Milux

Milux

Użytkownicy
posty66
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja tam wolę w mieście poboczną gildię gidlia zabójców zabijać na zlecenia obywateli i może system reputacji z gothic 3 bo było by to dobrze wykonując zadania z miasta zdobywamy reputację.

Zeuskyy111

Zeuskyy111

Użytkownicy
posty47
Profesjabrak
  • Użytkownicy
SiemaczyS mam tak ustawione, na 1.

0 użytkowników
Do góry