Jakiś erpeg 19991 60

O temacie

Autor Werewolf

Zaczęty 2.02.2016 roku

Wyświetleń 19991

Odpowiedzi 60

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Patriotyczny bunt przed nauką angielskiego, co zrobi...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Czemu patriotyczny? Ucze sie jezyka angielskiego w szkole, fakt, ze nie jest to wystarczajacy poziom do grania w gry. Ale w zyciu nie nazwalbym czegos buntem a tym bardziej patriotycznym, predzej lenistwo i to, że na codzien mi sie to nie przydaje bo dogadac po angielsku z osobami sie umiem a wiecej narazie mi nie potrzeba :F

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
A, dzięki squerol, nie śledziłem, może zagram jak wyczyszcze mój backlog gier w które chcę zagrać (za parę lat). No więc werewolf masz odpowiedź. Jest gra dla ciebie tylko nie możesz w nią grać boś nieuk i buc i nie znasz angielskiego nawet. Trudno było podauczyć się słówek i gramatyki w szkole albo oglądnąć film zamiast z lektorem to z napisami od czasu do czasu. To tyraz masz. Nie możesz w gry grać.

Patriotyczny bunt przed nauką angielskiego, co zrobi...

Czytaj "lenistwo"

Edit:
predzej lenistwo i to, że na codzien mi sie to nie przydaje bo dogadac po angielsku z osobami sie umiem a wiecej narazie mi nie potrzeba :F

Welp nvm

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hwep to przecież napisalem, że lenistwo :facepalm:

EDIT: Przede wszystkim hwepu sytuacja mojego angielskiego jest taka, że w podstawowce mialem niemiecki ktorym zajebiscie wladalem (serio, gdybym mial charyzme na poziomie hitlera to stworzylbym nową rzesze i przejal wladze nad swiatem), potem gimnazjum i bang - jezyk angielski. Inni juz mieli jakies czasy, trudne i zaawansowane rzeczy a ja nawet sie przestawic nie umialem. Poszedlem na korepetycje, troche sie nauczylem, pozniej szkola srednia i juz cos tam umialem ale nadal nie nadrobie tych brakow tak szybko, tym bardziej, ze mi sie nie chce. Teraz chodze do szkoly dla doroslych i z angielskiego dostalem 4 na koniec semestru ale to nadal nie jest poziom aby rozumieć całe gry w 100% :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
czytaj edit, napisałem zanim ty napisałeś ale wysłałem po tym jak napisałeś. Leniu

edit:
czytam

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Teraz Ty czytaj edit xD

KOMPUTER:
Spoiler

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Jak mówiłem wcześniej. To tak na serio, tego się nigdy nie trzeba było uczyć ani wkuwać. Wystarczy oglądać filmy z napisami zamiast z lektorem, popatrzyć na tłumaczenie piosenki którą próbujesz śpiewać itp. Tak się nauczyłem Angielskiego i  co nieco Rosyjskiego. Szkoła nie dała mi prawie nic tak naprawdę (Poza podstawą rosyjskiego, bo cyrylice trza było wkuwać)

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Hwep to przecież napisalem, że lenistwo :facepalm:

EDIT: Przede wszystkim hwepu sytuacja mojego angielskiego jest taka, że w podstawowce mialem niemiecki ktorym zajebiscie wladalem (serio, gdybym mial charyzme na poziomie hitlera to stworzylbym nową rzesze i przejal wladze nad swiatem), potem gimnazjum i bang - jezyk angielski. Inni juz mieli jakies czasy, trudne i zaawansowane rzeczy a ja nawet sie przestawic nie umialem. Poszedlem na korepetycje, troche sie nauczylem, pozniej szkola srednia i juz cos tam umialem ale nadal nie nadrobie tych brakow tak szybko, tym bardziej, ze mi sie nie chce. Teraz chodze do szkoly dla doroslych i z angielskiego dostalem 4 na koniec semestru ale to nadal nie jest poziom aby rozumieć całe gry w 100% :D
W szkole tak czy siak chuja się tego "praktycznego", przydatnego angielskiego nauczysz (przynajmniej w moim wypadku, nie wiem jak inne szkoły), rozmowy, filmy, TV, gazety, muza, gry, internet to najlepsi nauczyciele. Ja angielski miałem tylko przez 2 klasy w podstawówce a potem dopiero od technikum i nic ciekawego mnie tam nie douczyli. Za łebka często styczność z angielskim miałem i jakoś wpadło ;-)
EDIT: Nie zauważyłem, kolega wyżej pisał o tym samym  :)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Jakiś erpeg
#48 2016-02-03, 09:54(Ostatnia zmiana: 2016-02-03, 10:49)
Dla niego ta gra jest nieosiągalna, bo nie ma spolszczenia(jak na razie).
Bo nie ma spolszczenia, serio?  :ayfkm: Sporo lepszych RPGów chłopaka ominie
Niby jakich? Najlepsze crpg z topki i tak są po PL. Znając życie to większość tych rpg jest izo, więc werewolf i tak by nie zagrał. :)

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Squerol

Jakiś erpeg
#49 2016-02-03, 11:05(Ostatnia zmiana: 2016-02-03, 11:20)
Dla niego ta gra jest nieosiągalna, bo nie ma spolszczenia(jak na razie).
Bo nie ma spolszczenia, serio?  :ayfkm: Sporo lepszych RPGów chłopaka ominie
Niby jakich? Najlepsze crpg z topki i tak są po PL. Znając życie to większość tych rpg jest izo, więc werewolf i tak by nie zagrał. :)
Głównie te lepsze RPG o które mi się rozchodzi to na konsole, gdzie spolszczeń nie uświadczysz - świetne tytuły wg mnie na PSX,NES,PS2,NDS,GBA i PSP,  na PC w nie też pograsz, są do tego emulatory - chyba że jesteś "legalnym" graczem i sumienie ci nie pozwala ściągać ROMów z neta  :lol2:
EDIT:
Kolega w temacie szuka TPP/FPP, zatem te angielskie RPGi na tych konsolach i tak by odpadły,  przepraszam  :P

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

mathsicist

Jakiś erpeg
#50 2016-02-03, 12:35(Ostatnia zmiana: 2016-02-03, 13:20)
@Squerol @Gerry Rafferty a jaki jest panów poziom angielskiego? Pytam, bo trochę bałagan tu wprowadzacie. Obyć się z językiem na tyle, aby móc - z mniejszymi bądź większymi problemami - zrozumieć tekst czytany i słowa piosenki to jedno. Drugie to nauczyć się tak władać z tym językiem, aby mówić np. Draw your attention to, zamiast, no nie wiem, point your attention to (?). Nie wierzę również że nie przykładając się ani trochę do nauki języka można intuicyjnie nauczyć się używać czasów i ich realnego, "dogłębnego" znaczenia (np. I must have gone oraz I must go). Pozostaje kwestia oficjalnych certyfikatów. Jeżeli się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu bo może niepotrzebnie wyrzucałem hajs na korki  :F

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Druga sprawa, że nie sadze, aby ktoś znał tu 100% jezyk angielski w nawet jego najmniejszym szczegole (powiada sie, ze nawet starzec w swoim jezyku nie zna wszystkiego, co dopiero mlodzi ludzie z innych krajów) tak, aby 100% zrozumieć gre. Zawsze pozostanie coś niezrozumialego, chyba, że gra to wiecej walki jak dialogow, ale to dla mnie juz nie Rpg :P

KOMPUTER:
Spoiler

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
No wlasnie, co innego grac w takiego fps, rts czy gre akcji po ang, ale nie rpg gdzie cala gra skupia sie na fabule i dialogach.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Władca Pierścieni: Wojna na Północy.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@Werewolf   

http://neverwintervault.org/project/nwn1/hakpak/tileset/nwncq-project

Teksture pack do neverwintera. Jak będziesz miał grę, to napisz, to powiem ci jak zainstalować go.
I polecam zacząć od Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide, a oryginalną kampanie NWN 1 sobie darować.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kuźwa, to NWN jest w izo? :(

KOMPUTER:
Spoiler

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie jest izo, kamere masz swobodną i możesz nawet tpp grać.  Ogólnie NWN jest prawie identyczne jak DA, jeśli chodzi o kamerę.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie wierzę również że nie przykładając się ani trochę do nauki języka można intuicyjnie nauczyć się używać czasów i ich realnego, "dogłębnego" znaczenia (np. I must have gone oraz I must go).
Akurat w tekście pisanym można się domyślić co to oznacza i w jakim czasie jest. W dużej mierze chodzi by zrozumieć kontekst i to wystarczy by zrozumieć grę. Podobnie jest z czytaniem książki czy graniem po polsku. Czasem może się zdarzyć, że pojawia się zwrot, słówko, o którym się nie miało pojęcia i nie za bardzo się wie, co to oznacza. :D Dobrym pomysłem może być przejście gry najpierw po polsku, a potem po angielsku. Żeby nauczyć się języka trzeba dużo mówić, by było to naturalne, a z grami trudno rozmawiać...

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wierzę również że nie przykładając się ani trochę do nauki języka można intuicyjnie nauczyć się używać czasów i ich realnego, "dogłębnego" znaczenia (np. I must have gone oraz I must go).
Akurat w tekście pisanym można się domyślić co to oznacza i w jakim czasie jest. W dużej mierze chodzi by zrozumieć kontekst i to wystarczy by zrozumieć grę. Podobnie jest z czytaniem książki czy graniem po polsku. Czasem może się zdarzyć, że pojawia się zwrot, słówko, o którym się nie miało pojęcia i nie za bardzo się wie, co to oznacza. :D Dobrym pomysłem może być przejście gry najpierw po polsku, a potem po angielsku. Żeby nauczyć się języka trzeba dużo mówić, by było to naturalne, a z grami trudno rozmawiać...

Podpisuję się obiema rękami, ja raczej piję do:
W szkole tak czy siak chuja się tego "praktycznego", przydatnego angielskiego nauczysz (przynajmniej w moim wypadku, nie wiem jak inne szkoły), rozmowy, filmy, TV, gazety, muza, gry, internet to najlepsi nauczyciele

To tak na serio, tego się nigdy nie trzeba było uczyć ani wkuwać. Wystarczy oglądać filmy z napisami zamiast z lektorem, popatrzyć na tłumaczenie piosenki którą próbujesz śpiewać itp.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
@Squerol @Gerry Rafferty a jaki jest panów poziom angielskiego? Pytam, bo trochę bałagan tu wprowadzacie. Obyć się z językiem na tyle, aby móc - z mniejszymi bądź większymi problemami - zrozumieć tekst czytany i słowa piosenki to jedno. Drugie to nauczyć się tak władać z tym językiem, aby mówić np. Draw your attention to, zamiast, no nie wiem, point your attention to (?). Nie wierzę również że nie przykładając się ani trochę do nauki języka można intuicyjnie nauczyć się używać czasów i ich realnego, "dogłębnego" znaczenia (np. I must have gone oraz I must go). Pozostaje kwestia oficjalnych certyfikatów. Jeżeli się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu bo może niepotrzebnie wyrzucałem hajs na korki  :F

Mój poziom? Całkowicie płynny. Lepszy niż niejednego Amerykanina czy Anglika z niektórych części Londynu. Jedyny "certyfikat" jakm mógłbym się pochwalić to matura zrobiona na 100%, słowna i pisana. Czytałem ksiązki historyczne po Angielsku bo niektórych wydań po Polsku nie ma i tłumaczyłem co nieco z Polskiego na Angielski. Deal with it.

druga sprawa, że nie sadze, aby ktoś znał tu 100% jezyk angielski w nawet jego najmniejszym szczegole
To źle sądzisz, nie sądź innych swoją miarą. Ty jesteś zbyt tępy żeby to ogarnąć. My nie jesteśmy.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry