Wasze zadania w Zagadce Orków 138306 330

O temacie

Autor Darkmodders

Zaczęty 26.01.2016 roku

Wyświetleń 138306

Odpowiedzi 330

Darkmodders

Darkmodders

Moderator działu
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • Moderator działu
  • Mistrz mrocznych sztuk
Można zrobić tak jak mówisz, choć powiem Ci że dodanie orkom możliwość pobicia, jak w G3, była by ciekawe. Nie wiem czy przypadkiem takiej możliwości nie było w DS.

Blog grupy DarkModders Team.

http://darkmodders.pl/

Discord: darkmodders

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Była w Dark Sadze.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Darkmodders

Darkmodders

Moderator działu
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • Moderator działu
  • Mistrz mrocznych sztuk
Czyli dobrze myślałem.

Misiex

Misiex

Użytkownicy
posty137
Propsy44
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
kolejne zadanie do obozu orków:

Podczas rozmowy z jednym z orkowych wojowników wspomina on o swoim bracie który kilka lat temu poległ w walce z oddziałem paladynów, wedlug jego rodzinnej tradycji gdy ktoś ginie w walce jego przeciwnik (jeśli żyje) powinnien oddać mu cześć to zapewni duszy orka wieczny spokój, nasz bohater widział jak w walce jego brat ginie pokonany przez kapitana garonda, ork prosi nas o pomoc udajemy się wiec do kapitana ten jednak jest niechętny gdyż jest gorliwym wyznawcą innosa, musimy go jakoś do tego przekonać na początek wystarczy błogosławieństwo od maga ognia (może być milten), nasz zleceniodawca mówi nam też że jeśli garond zgodzi się pomóc ofiaruje mu w zamian cenny posążek innosa z klasztoru w nordmarze który kiedyś zdobył, (tutaj to zadanie można rozszerzyć moze to być np jeden z kompletu 3,5 itd) ale oprócz tego grób jego brata należy oczyścić z besti i chwastów (grób może znajdować się w dowolnym miejscu w górniczej dolinie np kanion trolli) po oczyszczeniu grobu wracamy do orka ten oddaje nam posążek z którym idziemy na kapitana garonda on udaje się na grób poległego oddaje mu hołd w naszej obecności. Pojawia się duch który dziekuje naszemu bohaterowi za pomoc. wracamy do zleceniodawcy dostajemy reputacje oraz jakiś orkowy oręż

Misiex

Misiex

Użytkownicy
posty137
Propsy44
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Coż jeśli przez kozaczenie rozumiesz kilka pomysłów na misję to tak właśnie przy-kozaczyłem szkoda tylko że krytykę wyrażasz przez obrażanie nie podoba się spoko masz prawo do własnego zdania to tylko luźny pomysł na questa  nie ma  przymusu żeby  go realizować posiadasz lepsze pomysły napisz chętnie się zapoznam

Darkmodders

Darkmodders

Moderator działu
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • Moderator działu
  • Mistrz mrocznych sztuk
Nie wiem o co chodzi z tym powyższym postem i kto przed Twoim pisał. Co do samej misji to raczej z tego by nic nie wypaliło. Bo paladyni jak i cała reszta nie wiedzą że ci orkowie nie są przeciwko nim. Oni po prostu uważają ich jak całą resztę, czyli wrogo. Jak ich widzą to ich tłuką. Pomyśl jeszcze nad innymi, może być zadanie wewnątrz obozu, jakieś zawody czy coś.

Misiex

Misiex

Użytkownicy
posty137
Propsy44
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
powyższy post odnosił się do komentarza jednego z użytkowników na temat przedstawionego przeze mnie  zadania, usuniętego przez samego użytkownika lub kogoś z administracji rozumiem to zadanie nie pasuje w ogóle nie znałem po prostu realiów modyfikacji to dlatego nad czymś nowym pomyśle jeśli coś przyjdzie mi do głowy napiszę

Darkmodders

Darkmodders

Moderator działu
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • Moderator działu
  • Mistrz mrocznych sztuk
Musiał być ktoś z administracji bo użytkownicy takich uprawnień raczej nie mają. Pomyśl na spokojnie. Jakbyś potrzebował więcej wytycznych to napisze tutaj co i jak.

wiwi

wiwi

Użytkownicy
posty152
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Moja propozycja na zadanie- (X-nasz bohater) X dowiaduje się o zbroi od np handlarza
(dialog- nie masz nic lepszego do sprzedaży - a co Cię interesuje-
hm,porządna zbroja -ja nie mam,ale słyszałem że W/koło cmentarzyska orków pochowano wielkiego wodza orków Hun-para
i został pochowany z rynsztunkiem .Możesz odszukać grób i wykopać)
Do wykopania potrzeba łopaty -kto ma ? ktoś na farmie, da X za np skórę trolla .
X odnajduje grób kopie-ziemia za twarda potrzeba kilofa.
Kilof-holera skąd go wziąć -może jakiś kowal mi wykuje -tak wykuję ,ale przynieś mi rudę.
Ruda (dialog- nie wiesz gdzie znajdę rudę - może w wrakch statków)
Z brzegu Korinis widać wrak statku. Drugi wrak jest pod latarnią też możesz tam kilka grudek umieścić.
Podczas kopania ukazuje się duch orka -BĄDŻ PRZEKLĘTY ZBESZCZEŚCIŁEŚ GRÓB. Klątwa zabiera np połowę życia.
Aby pozbyć się klątwy należy pogadać z magiem orków który każe nam zdobyć święty eliksir orków oraz wybudować na mogile
pomnik z kryształów.( Kryształy do zdobycia np w jaskiniach)
święty eliksir orków-do zdobycia np w mieście orków ( w podziemiach byl tam miecz za kratami -teraz fiolka z eliksirem.
 Nagroda Miecz.Zbroja

Czy ja wiem, za dużo latania. Bo po co sie wracać do Khorinis na farme po łopate czy kilof? Po drodze można znaleźć kilka

NIE TRZYMAJ SIĘ SZTYWNO TEGO CO NAPISAŁEM,  TO JEST TYLKO POMYSL-KILOF CZY ŁOPATĘ MOŻESZ UMIEJSCOWIĆ
 U KOGOKOLWIEK  I GDZIEKOLWIEK  TAK SAMO JAK IELIKSIR  itd.

Darkmodders

Darkmodders

Moderator działu
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • Moderator działu
  • Mistrz mrocznych sztuk
To ja wiem. Każde z zadań, które zaakceptuje, będę lekko przerabiał tak żeby pasowały do moda.

Misiex

Misiex

Użytkownicy
posty137
Propsy44
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
możesz coś bliżej opowiedzieć o tym obozie jakie panują w nim relacje czy są tam jacyś ludzie (wstyd ale nie grałem w demo i nie mam pojęcia o modzie) ,jakie zadania preferujesz?

KuX

KuX

Użytkownicy
posty42
Propsy13
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Tytuł : Nie dla Morr!
Opis : Podczas chodzenia po obozie orków zagadujemy do kowala (dowolna nazwa postaci). Pytamy się go, czy nie sprzedałby nam broni. I wtedy uruchamia się zadanie. Według orka jesteśmy zbyt słabi i nie mamy honoru, aby dzierżyć broń orka. Musimy więc :
  • Mieć 80 punktów siły oraz co najmniej 35% walki bronią dwuręczną.
  • Należy wytropić i pokonać orkowego zbiega <Z>, który ponoć sprzymierzył się z "ludźmi - puszkami". Dokładnie wypytujemy więc w obozie na temat banity. Uwagę naszą zaś przykuwa strażnik, który mówi nam o tym aby zapytać <X>, przyjaciela <Z>. Pozostaje nam iść i siłą lub dialogiem przekonać orka, aby wyjawił nam miejsce <Z>. Wędrówka trwa nadal. Orka znajdujemy w jednej z jaskini w towarzystwie dwóch knechtów. Pokonujemy ich i zbieramy rzeczy.

X - poszukiwany.
Z - przyjaciel poszukiwanego.

Nagroda/Doświadczenie:
Po wykonaniu tych zadań możemy bez problemu handlować z orkiem. Otrzymujemy też + doświadczenia :
- 250 za pierwszy punkt.
- 150 (wypytanie strażnika), 300 (przyjaciel X) i 1000 za pokonanie X i knechtów oraz zdanie raportu kowalowi.

Darkmodders

Darkmodders

Moderator działu
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • Moderator działu
  • Mistrz mrocznych sztuk
Tytuł : Nie dla Morr!
Opis : Podczas chodzenia po obozie orków zagadujemy do kowala (dowolna nazwa postaci). Pytamy się go, czy nie sprzedałby nam broni. I wtedy uruchamia się zadanie. Według orka jesteśmy zbyt słabi i nie mamy honoru, aby dzierżyć broń orka. Musimy więc :
  • Mieć 80 punktów siły oraz co najmniej 35% walki bronią dwuręczną.
  • Należy wytropić i pokonać orkowego zbiega <Z>, który ponoć sprzymierzył się z "ludźmi - puszkami". Dokładnie wypytujemy więc w obozie na temat banity. Uwagę naszą zaś przykuwa strażnik, który mówi nam o tym aby zapytać <X>, przyjaciela <Z>. Pozostaje nam iść i siłą lub dialogiem przekonać orka, aby wyjawił nam miejsce <Z>. Wędrówka trwa nadal. Orka znajdujemy w jednej z jaskini w towarzystwie dwóch knechtów. Pokonujemy ich i zbieramy rzeczy.

X - poszukiwany.
Z - przyjaciel poszukiwanego.

Nagroda/Doświadczenie:
Po wykonaniu tych zadań możemy bez problemu handlować z orkiem. Otrzymujemy też + doświadczenia :
- 250 za pierwszy punkt.
- 150 (wypytanie strażnika), 300 (przyjaciel X) i 1000 za pokonanie X i knechtów oraz zdanie raportu kowalowi.
Zadanie fajnie wymyślone. Troche bym je przerobił. Ork niech się wkurza na pytającego ale tego wątek z banitą bym zmienił. Otóż mógłby kolaborować z wrogimi klanowi orkami. Bo do tych, do których się dostajemy to orkowie sprzymierzeni z ludźmi. Więc raczej pasował by tu motyw orka - szpiega.

KuX

KuX

Użytkownicy
posty42
Propsy13
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jasne, możesz to dowolnie edytować/zmieniać. Dzisiaj może dostarczę jeszcze jakiś quest.

Darkmodders

Darkmodders

Moderator działu
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • Moderator działu
  • Mistrz mrocznych sztuk
Ok, podsyłaj, każde ciekawe zadanie na pewno zaakceptuje i wykorzystam :)

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Planujesz dodać im nowe wierzenie ? W sensie by czcili coś innego niż beliara. Możesz pójść w stronę jaką obrali twórcy złotych wrót. Ogólnie polecam kierować się w sensie ich społeczności i zachowań patrząc na indian. Jakoś najbardziej mi ich przypominają + masz jakiś dobrze przemyślany ten pomysł, że "Ci" orkowie są sojusznikami paladynów ? Ciężko mi to wyobrazić co najwyżej sojusz lub lekkie wspomaganie a nie otwartą wojnę. Jedyne co przychodzi mi do głowy to jakieś plemię górskich orków które czciło własnych bożków i sprzeciwiło się reszcie orków z wyspy która przyłączyła się do tych z kontynentów, którzy przypłynęli by zdobyć khorinis. Trochę to skomplikowane ;p

Darkmodders

Darkmodders

Moderator działu
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • Moderator działu
  • Mistrz mrocznych sztuk
Widze że padło wreszcie to pytanie, nawet i dobrze bo wyjaśnie to za jednym razem. Otóż ci orkowie przypłyneli wraz z pozostałymi orkami do Górniczej Doliny ale nagle zbuntowali się i sprzeciwili się wojnie. Skazańcy, którzy przetrwali upadek bariery i najazd orków dołączyli oni do właśnie tych orków. Oni nie wspomagają paladynów, tyle że są normalnie nastawieni dol udzi. Paladyni postrzegają ich jako zwykłych orków którzy przyszli tu po to by grabić i przejmować. Obóz na bagnach należy do nich i są w stanie wojny ze swoimi braćmi, nawzajem się wyniszczają. Ci właśnie orkowie mają też swoją wyspę.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hm, średnio mnie to przekonało. Taki rozłam mógł powstać po pokonaniu smoków. Tak bez jakieś akcji z zewnątrz wydaje mi się że mało prawdopodobne. No i nie przekonuje mnie miejsce ich obozu.(to tylko moja opinia)  Ale myślę, że dasz radę fabularnie to wytłumaczyć i dobrze skomponować. Powodzenia.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1152
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Tytuł:
Problemy farmera
Wymagania:
Ukończone zadania: Zebrać rzepę, Bandyci Cavalorna
Opis:
Po zebraniu rzepy z pola lobarta, bohater zauważa że coś jest nie tak z farmerem. Farmer mówi nam że coś w nocy strasznie wyje zza kamiennego kręgu, oraz widać tam dziwne światła... Bezi zgadza się pomóc, przychodzimy w nocy, za kręgiem pojawia się "Bestia" (płonący wilk) a Lobart ucieka z farmy... Zabijamy bestię i odnajdujemy Lobarta (Jaskina bandytów Cavalorna). Pokazujemy farmerowi kły bestii i zadanie się kończy...
Nagroda:20 sztuk złota oraz dostęp do kolejnego zadania...

Tytuł:
Ochrona dla Lobarta
Wymagania:
Ukończone zadania: Problemy farmera.
Opis:
Lobart prosi nas po zabiciu bestii o sprowadzenie ochrony...Bezi nic nie obiecuje ale mówi mu że pomoże. Idealnym kandydatem jest Cavalorn... który zgadza się odrazu... Po tej informacji Lobart jest spokojny i daje nam nagrodę oraz idzie odpoczywać (Cavalorn zajmuje jego miejsce :P)
Nagroda:5 smażonych mięs lub 20 strzał (jeden kołczan)

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Darkmodders

Darkmodders

Moderator działu
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • Moderator działu
  • Mistrz mrocznych sztuk
Tytuł:
Problemy farmera
Wymagania:
Ukończone zadania: Zebrać rzepę, Bandyci Cavalorna
Opis:
Po zebraniu rzepy z pola lobarta, bohater zauważa że coś jest nie tak z farmerem. Farmer mówi nam że coś w nocy strasznie wyje zza kamiennego kręgu, oraz widać tam dziwne światła... Bezi zgadza się pomóc, przychodzimy w nocy, za kręgiem pojawia się "Bestia" (płonący wilk) a Lobart ucieka z farmy... Zabijamy bestię i odnajdujemy Lobarta (Jaskina bandytów Cavalorna). Pokazujemy farmerowi kły bestii i zadanie się kończy...
Nagroda:20 sztuk złota oraz dostęp do kolejnego zadania...

Tytuł:
Ochrona dla Lobarta
Wymagania:
Ukończone zadania: Problemy farmera.
Opis:
Lobart prosi nas po zabiciu bestii o sprowadzenie ochrony...Bezi nic nie obiecuje ale mówi mu że pomoże. Idealnym kandydatem jest Cavalorn... który zgadza się odrazu... Po tej informacji Lobart jest spokojny i daje nam nagrodę oraz idzie odpoczywać (Cavalorn zajmuje jego miejsce :P)
Nagroda:5 smażonych mięs lub 20 strzał (jeden kołczan)
Zadanko niczego sobie  :D
Widze że temat się spodobał, cieszy mnie to bardzo. Za niedługo zrobię spis zadań które będą występować w modyfikacji.

0 użytkowników
Do góry