Pytania i problemy techniczne 1042401 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1042401

Odpowiedzi 3676

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
W takiej sytuacji, tak powinien pomóc

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

BUMCYKAFYSZ

BUMCYKAFYSZ

Użytkownicy
posty235
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
reinstalacja nie pomogła najwyraźniej popsuty jest cały save bo na innych wchodzenie na pustynie też nie działa da sie przejść returna bez robienia pustyni adanosa

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiecie jak zmienic textury szat magów wody w Returnig AB ?
Uzywam programu GOman jednak po dodatniu innej tekstury ta sie nie wczytuje - jest nadal ta sama.
Mam dołożone texture replecment i tam proboje zaladowac plik do GoMana. Mam wrazenie ze cos robie zle i powinienem w innym pliku podmienic szate maga wody wiecie w którym ?

Jeszcze dopytam. Szata na która zmieniam ma miec jakies konretne rozszerzenie ? moze byc zwykle .jpg ?

MrPietero

MrPietero

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam 

Ostatnio znów zaczołem grać w returniga ale konfortową grę niesamowicie przeszkadza mi to że gdy zapisuje jest szansa tak na oko 60% że mi gra się zamrozi i będe musiał ją wyłączyć za pomocą komendy ctrl+alt+delet.To niesamowicie utrudnia konfortow grę i prosił bym o jakieś rozwiązanie.Już próbowałem reinstalacje zarazem gothica jak i samego moda oraz używam spina.

skellige

skellige

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z ballem Cadarem kiedy daje mu bagienne ziele od keina on tylko wzdycha i koniec dialogu i nie mam już z nim żadnej opcji dialogowej a powinien on się to mnie zwrócić i dać zadanie "Ziele dla Baala Cadara"
POMOCY

mathet1992

mathet1992

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Mam problem z instalacją pliku gothic2_fix-2.6.0.0-rev2.
https://ibb.co/Ss9Rr92
W momencie instalacji wyskakuje mi powyższy błąd. Nie mam problemu z zainstalowaniem playerkita, ale z tym plikiem nie potrafię sobie poradzić. Co może być powodem?
Mam zainstalowanego "czystego" Gothica Noc Kruka bez żadnych dodatków, który normalnie działa.
https://ibb.co/sP0DVyM
To są parametry mojego laptopa.
Z góry dziękuje za pomoc.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie daję gwarancji, że to zadziała, ale uruchom instalatora jako administrator.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

mathet1992

mathet1992

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety próbowałem to robić wcześniej i również to nie pomogło.
Taka informacja pojawia mi się przed tym jak mam znaleźć folder Gothica 2 NK gdzie ten plik będzie instalowany.
https://ibb.co/mtPqKwq

Ronimek

Ronimek

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z leczeniem pod klawiszem h, reinstalowałem dwa razy grę, zmienialem w pliku gothic.ini i dalej nie działa, ani h ani sprint na m też nie działa, może ktoś pomóc?

BUMCYKAFYSZ

BUMCYKAFYSZ

Użytkownicy
posty235
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Ronimek  grasz pierwszy raz w r2.0 ? bo takie ustawienia były w rebalancie a w 2.0 sprint jest pod tyldą (~) a leczenie pod num1

Post połączony: 2019-08-13, 11:59
w którymś temacie napewno znajdziesz wszystkie skróty klawiszowe

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Witam. Mam problem z mapą górniczej doliny. Nie widzę na mapie swojej aktualnej pozycji co cholernie utrudnia mi poruszanie sie po mapie i robienie questow. Bug występuje na mapie kupionej od npc na zamku jak i na napie która dostałem od gościa na G również w zamku (z zaznaczonymi kopaniami).
Jest jakiś sposób by to naprawić?
Trochę jak życie bez gps tylko w prawdziwym życiu nie czekają na ciebie orki gdziekolwiek sie ruszysz:D

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Oke naprawiło się. Wydaje mi się że naprawiłem to zaglądając do księgi miltena (tą z mapą). Na niej widziałem swoją lokalizacje i na przenośnym gps też zacząłem już widzieć od tego momentu:)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Wiesz, nie chcę wyjść na aroganta, ale nie jestem pewien, czy chcesz grać w Returna, jeśli nie poruszasz się swobodnie po GD bez mapy. Just saying...

You didn't grow.
You didn't improve.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Mam wszystkie "żywioły" i miecz z czarnej rudy ale gdy klikam na zwój przesyłania energii nic się nie dzieje. Dlaczego ??

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Załóż miecz ;)

You didn't grow.
You didn't improve.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Załóż miecz ;)

I serio nie wpadłeś na to, że próbowałem z mieczem i bez zanim to napisałem ? :D  :lol2:

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Chyba za dużo czasu spędziłem na tym forum, wybacz.
Hmmm... Pomyślmy. Na pewno wszystko masz? W sensie miecz z czarnej rudy - ten zadający ok. 200 obrażeń (dwuręczny zadaje bodaj 230), item ze Śniącego (coś w stylu "mroczna dusza"), oprócz tego itemy z atronachów ze wszystkich trzech miejsc, gdzie były smoki? Upewnij się, że wszystko poprzeszukiwałeś.
Jeśli tak, to nie mam zielonego pojęcia, co jest nie tak, jeśli chcesz wyślij mi sejwa.
Aha. I upewnij się, że używasz właściwego zwoju.

You didn't grow.
You didn't improve.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Chyba za dużo czasu spędziłem na tym forum, wybacz.
Hmmm... Pomyślmy. Na pewno wszystko masz? W sensie miecz z czarnej rudy - ten zadający ok. 200 obrażeń (dwuręczny zadaje bodaj 230), item ze Śniącego (coś w stylu "mroczna dusza"), oprócz tego itemy z atronachów ze wszystkich trzech miejsc, gdzie były smoki? Upewnij się, że wszystko poprzeszukiwałeś.
Jeśli tak, to nie mam zielonego pojęcia, co jest nie tak, jeśli chcesz wyślij mi sejwa.
Aha. I upewnij się, że używasz właściwego zwoju.

Udało się po ponownym uruchomieniu. Trochę ten mod pobugowany pod koniec gry zawsze z czymś problemy jak nie w GD z Zamkiem albo z farmą Onara to jeszcze to

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Wiesz, nie chcę wyjść na aroganta, ale nie jestem pewien, czy chcesz grać w Returna, jeśli nie poruszasz się swobodnie po GD bez mapy. Just saying...
Istotą gry jej nie znanie i poznawanie w trakcie :) za dużo czasu w gothica nie grałem i nie pamiętam mapy:) A gra mi się rewelacyjnie! świetny klimat między innymi własnie dlatego że nie pamiętałem górniczej :) nie wiedziałem gdzie jestem, skradanie, rozglądanie się, spie**alanie, szukania czegoś co nie wiedziało się gdzie jest na mapie- coś pięknego :)

Post połączony: 2019-09-23, 23:00
Mam dziwny problem, chciałem zrobić sobie parę mikstur na stole alchemicznym ale gdy próbuję podchodzić do stołu widze komunikat "nie mam odpowiedniego przedmiotu by tego użyć" o co kaman? Wcześniej normalnie tworzyłem wszystko na stole alchmicznym a teraz nagle coś nie tak, bug? jak naprawić :/

I niestety tak jest przy każdym jednym stole na jakim chce coś przyrządzić ...

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Brak przedmiotu to tylko przychodzi mi na myśl brak menzurek.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry