Pytania i problemy techniczne 1064642 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1064642

Odpowiedzi 3676

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Cześć mam pytanie mam problem z wchodzeniem na wyższe miejsca w nie których lokacjach na d11 np w nowej kopalni tam gdzie był ranny ork w g1 nie mogę wejść na d11 ale jak gram bez d11 wszystko działa normalnie o co kaman ??

SarethOfDown

SarethOfDown

Użytkownicy
posty2
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Witam , mam problem z zadaniem oko innosa. Po zrobieniu większości questa czyli naprawa u benneta i zawołaniu 3 magusów udaje się do słonecznego kręgu. Pojawia się mini "przerywnik". Xardas i pyrokar sobie gestykulują a kamera wokół nich krąży. Po chwili to się kończy , tj paski hp many wracają , mogę otworzyć ekwipunek , wyciągnąć broń ale nie mogę się ruszać. Dodatkowo kamera rusza się cały czas wokół nich i nie skupia się z powrotem na mnie. Jestem wstanie grę zapisać ale wczytywanie daje acces violation. Runy teleportacyjnej użyć nie mogę, tylko pierścienie które postać przenoszą ale nie kamerę. Jakiś pomysł jak to rozwiązać ?

darel666

darel666

Użytkownicy
posty44
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Od początku chciałem lecieć w siłę i 2h. Dołączyłem do najemników, dobiłem 160 siły, wykułem dwuręczny miecz z magicznej rudy i podbiłem walkę 2h na tyle, że z bonusami mam 35%.
I w sumie nie jestem pewien czy warto widząc jak cholernie wolno tym się macha. Jednoręczna przy 30% wydaje mi się o wiele wygodniejsza, także pytanie do ludzi, którzy grali 1h jak i 2h.
W returningu jednak lepsze będą 1h czy 2h ? Czy dopiero za dwureczne brać się od 60%? Póki co 2kryty z jednoręcznej są lepsze niż ledwo ledwo zadany jeden kryt z dwu. Jak to się przekłada na dalsze etapy gry. Z  czego da się wykręcić lepszy dmg i jest płynniejsza gra ?
Patrząc jak szybkie comba robią Silvio i Cord w porównaniu z Lee i Torlofem zaczynam się przekonywać to 1h.
Jestem na samym początku 2 rozdziału, 22 poziom. Gram na trudnym.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@SarethOfDown Weź kawę i poczekaj, aż skończą. Ta rozmowa trochę trwa.
@darel666 Jedne i drugie mają swoje atuty, ale koniec końców twórcy nieco faworyzują 2h, co od jakiegoś 3 rozdziału robi się boleśnie oczywiste. Jeśli jednak chcesz grać 1h - nie ma sprawy, dobre bronie się znajdą, a styl mistrza w 1h daje parę bardzo przydatnych ruchów. Jednak jeśli chcesz prawdziwych gamebreakerów, to tylko 2h.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

alek525

alek525

Użytkownicy
posty67
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moglby mi ktos poradzic jak sie instaluje Shadery (sweetFX) do Returninga 2.0? nie wiem co robie zle bo po prostu wypakowuje do osobnego folderu poza gra odpalam instalke wybieram plik exe wybieram shader w Dx 10/11 i jak odpalam gre to tak mam rozmazany ekran jakbym siedzial pod woda i patrzyl na swiat spod niej. ( chodzi tu o wszystko , Menu i nie tylko )

PRO LEGEND

PRO LEGEND

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam przychodzę z problemem odpalenia Alternative Balance (wersja z 20.08.2018) do returna 2.0 po zainstalowaniu na CZYSTY żeby mi ktoś nie mówił i proszę nie mówić o przeinstalowywaniu bo to robiłem 4 razy a mój malutki dysk cierpi robię wszystko by było miejsce na kolejną poprawkę. Po wejściu do menu głównego i new game ładuje się do końca i wywala grę do pulpitu i wyłącza całkowicie program to samo przy load game i proszę również nie mówić o piractwie ja się tym nie param mam kilka wersji moda z różnych źródeł i żadna nie działa z alternative balance z góry dziękuję za odpowiedź :D

Post połączony: 2018-08-25, 09:17
I TAK CZYŚCIŁEM KOMPUTER CAŁY X RAZY

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skąd pobrałeś translaty skryptów, ast itp. Możliwe, że po prostu masz najnowszego rosyjskiego AB, ale stare tłumaczenia.

malec1

malec1

Użytkownicy
posty12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Istnieje sposob zeby usunac pragienie i glod na trudnym poziomie trudnosci?

killerblanko

killerblanko

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pewien problem: przy instalacji returninga mam od razu włączoną opcję rusyfikacji steama/goga (czy jakoś tak). Nie potrafię tego wyłączyć :/  Czy jest inna opcja uzyskania wersji gry z polskim dubbingiem i ruskim dla nowych postaci >?

@EDIT: udało mi się załatwić ten problem jednak ciągle mam rosyjski dubbing w grze. W opisie pobrania moda jest napisane o możliwości zmiany języka na łamany polski/rosyjski lub sam rosyjski. Ja takiej opcji nie widziałem podczas instalacji.
Ktoś coś ?

ProblemMam

ProblemMam

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Przychodzę z pewnym problemem, który wystąpił u mnie w returningu 2.0, otóż błąd bezpośrednio dotyczy broni dwuręcznej, mianowicie mam 100% 2H,  a mimo to moja postura z bronią jest taka sama, gdy miałem mniej niż 10%, czyli ta początkująca. Próbowałem wczytać save z poprzedniego dnia, ale tam ten błąd też występuje. Jedyny save na którym tego błędu nie ma jest z przed 2 tygodni, gdy miałem jeszcze 75% 2H. Dodam że na wczorajszym save nie było odrazu tego błędu, dopiero dzisiaj gdy chciałem wczytać i sprawdzić czy tam jest wszystko w porządku, coś się zepsuło. Jakieś pomysły co z tym zrobić? Byłbym bardzo wdzięczny jeśli ktoś byłby mi wstanie pomóc ;C
Ps. Dobra po 7 razach ponownego uruchamiania naprawiło się na jednym z save, lecz na innych nadal to występuje.

seba290669

seba290669

Użytkownicy
posty72
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
acces volation przy użyciu many ( nr 2 na klawie ) ,wcześniej wszystko było dobrze.
Jakieś porady? Gram magiem i ciężko bez szybkiego użycia many.

swirus325

swirus325

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam pewien problem z modem Returning 2.0 mianowicie mam zadanie w świątyni Adanosa ze pradawnym Kamiennym Strażnikiem i używając młotu Adanosa fpsy spadają mi do 1 przez co strasznie mi laguje grę i nie da się go zabić czy ktoś pomoże mi rozwiązać ten problem ?

Z góry dziękuję za Pomoc.

PRO LEGEND

PRO LEGEND

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem z góry mówię o odpowiedź proszę zaawansowanych moderów. Mam problem bo chciałem stworzyc jakby to powiedziec bardziej zaawansowany skok potrzebny do outra nie taki jak ze zwykłego gothica. Przejdę do sedna chcę stworzyc skok w przepaśc ale bardziej z prawdziwego zdarzenia a za bardzo nie wiem jak się za owy zabrac chodzi oczywiście o g2 z góry dziękuję

Adu

Adu

Użytkownicy
posty92
Propsy3
  • Użytkownicy
Mam problem.. podczas próby wejścia na pustynie adanosa przez tp (pierwsze wejście dopiero co zacząłem quest) wywala mnie do pulpitu z komunikatem :

. 'D: zModel(zcModelTexAniState::BuildTexListFromMesh): Too many textures in meshLib.. 5'.

Idzie to jakoś naprawić? Nie chce kończyć gry przez jakieś bugi..

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Adu Spróbuj ściągnąć wszystkie założone rzeczy i wtedy wejdź.

Janisz

Janisz

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Mraug To nie rozwiązuje problemu. Mam to samo i kiedy tylko próbuje wczytać zapis z pustyni wywala mi ten sam błąd. Co prawda wszedłem do niej bez ubrań ale co z tego jeśli nie mogę wczytać gry.

Dameczek

Dameczek

Użytkownicy
posty56
Propsy5
  • Użytkownicy
A ja natomiast mam problem z samym texturepackiem (Texturepack by ExCluD3D).

Otóż pasek życia i many są na równi ze sobą a pasek wytrzymałości jest niżej.

W sumie to mam dwa pytania:
1. Wie ktoś jak to naprawić?
2. "instalując" ten texturepack po prostu wrzuciłem te dwa pliki (Textures_Replacer_01 i 02) do folderu Data. Czy trzeba było z niego coś usuwać po wgraniu tych dwóch plików czy nie?

Szreder1977

Szreder1977

Użytkownicy
posty56
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wlasny oboz kogo można zwerbować do obozu i kogo najlepiej ?

killerblanko

killerblanko

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
witam, moja modyfikacja jest całkowicie poddana ruskiemu dubbingowi. Czy tak powinno być? Podczas instalacji nie miałem żadnej opcji wyboru dubbingu polsko-rosyjskiego, ani nie pobierałem pliku dubbingu, który jest zamieszczony w instrukcji. Chciałbym w końcu przywitać się z Panem Marzeckim :( ...

sebix

sebix

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam. sprawa jest taka, że nie mogę się teleportować na Pustynię Adanosa, wyskakuje mi taki komunikat https://imgur.com/a/QBAhpOP i wywala grę. spotkał się ktoś z tym? wcześniej nie mogłem wczytywać gry na Pustyni, jedynie po restarcie gry, a teraz nie mam jak się tam dostać. komputer mam mocny, więc to na pewno nie jego wina. (zrobiłem zdjęcie, bo na screenie widać ekran ładowania)

0 użytkowników
Do góry