Pytania i problemy techniczne 1145040 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1145040

Odpowiedzi 3676

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@zeddicus94 Ramirez mówi o gildii zabójców tylko jak jesteś strażnikiem miejskim, i masz zadanie od Lorda Andre.

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
to niech popierdoli Q, kilka tysi sobie nadrobi bugujac prety a zbroja pod zreke nie potrzebna najemnikowi

DVCI

DVCI

Użytkownicy
posty9
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam.Mam taki problem w Returningu 2.0066.Mianowicie wczytuję grę,wszystko przez pare sekund jest wporządku aż nagle Bezi staje w bezruchu lub wykonuje czynność na której skończyłem w nieskończoność.Nie działa żaden klawisz na klawiaturze ani myszcze.Po naciśnięciu Ctrl+Alt+Delete wywala całą grę,wyświetla się komunikat 'Mem Bad Pointer'.
Co mogę z tym zrobić ? :c

Bielski26

Bielski26

Użytkownicy
posty47
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
Ktoś wie co zrobić zeby gothic pobierał wiecej ramu ? bo gram mam płynnie ale nie raz mam straszne spadki fps z 200 nawet do 15 miejscami i takie wkurzające przycinki przeszkadzające podczas gry , kompa mam bardzo dobrego wiec to nie jego wina a przy tych spadkach fps zużycie ramu to 15% max... wiec co jest 5

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie graj na więcej fpsach niż 60

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ktoś wie co zrobić zeby gothic pobierał wiecej ramu ? bo gram mam płynnie ale nie raz mam straszne spadki fps z 200 nawet do 15 miejscami i takie wkurzające przycinki przeszkadzające podczas gry , kompa mam bardzo dobrego wiec to nie jego wina a przy tych spadkach fps zużycie ramu to 15% max... wiec co jest 5

Podczas instalacji miałeś opcję 4GB dla .exe innej opcji nie ma, ew. możesz to ręcznie zrobic jakimś programem typu  http://www.ntcore.com/4gb_patch.php ale nie wiem czy gra odpali się normalnie po tym bo wcześniej na innej wersji gothica wywalało monit o błędach crc.

Te spadki fps mogą byc spowodowane ustawieniami DX11 ew. te w grze. Wyłącz efekty pogodowe, wiatr i mgłę a w opcjach DX11 ustaw zasięg wyświetlanie na odpowiednio 20, 20, 5, 5, 5 (chyba tak to było, pisze z pamięci) Z tego co zaobserwowałem to ustawienia cieni i oświetlenia powodują duże spadki FPS, ja na swoim gtx 1080 i 6700k też mam problemy ze stabilnością.

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Po co, skoro twórcy R2 udostępnili własny patcher?

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po co, skoro twórcy R2 udostępnili własny patcher?

A czytasz ze zrozumieniem? Rozumiem, że myślenie sprawia Ci ból ale skup się jeszcze raz.

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Tak, nadal nie wiem czemu wrzucasz jakiś chujowy program, który jak sam powiedziałeś wypierdala błędy, skoro twórcy R2 w razie problemów udostępnili taki patcher?

Cocytus

Cocytus

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Cocytus Musisz pierw zabic demona z bagien sekty potem demona z kopalni orkow i dopiero wtedy sniacy i po tym dolina cieni
@eteryt jako najemnik nie blokuja ci sie gildie poboczne, z tego co wiem ramirez mowi o gildi zabojcow i cie wysyla na spotkanie z asmalem

Problem jest w tym że zabiłem już demona z bagien a do kopalni nie mam możliwości wejść.

Gaxio

Gaxio

Użytkownicy
posty44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Otóż mam spory problem , gram 2 raz  jestem w 2 rozdziale i poszedłem do kopalni po płomień eligora i zastała mnie przykra sytuacja. Kopalnia jest pusta , leży w niej kilka trupów szkieletów których nie można zlootowac , skrzynki gdy je otwieram dają expa ale sa puste , książki na stole na dnie szybu kopalni tez nie ma , ogólnie 0 przebywających tu npc  kilka grzybków ale możliwe ze ich nie zebrałem wcześniej. Wygląda to jakby wczytało ta mapę z poprzednich save'ow . Co w takiej sytuacji zrobić??

Pozdrawiam i Dzięki 

J-Dog

J-Dog

Użytkownicy
posty35
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ponawiam Pytanie:
Emm, mały problem mam. Jestem już w 7 rozdziale, dałem Januszowi kamień duszy smoka-ożywieńca, i chce brać na pysk tego golema, a tu nagle czytam, gdzie JEST NAPISANE to dopiero w połowie solucji ... że potrzebna mi runa z Wyprawy Magów Ognia, otóż prośba ma jest taka. Ktoś mógłby użyć kodu set ffbox i dać mi kod na tą runę?

ps. Wolę tutaj to napisać, bo w Pytaniach odnośne Zadań etc... Jest w luj bullshitu i nie widać wtedy prosby. ...

MonCalamari

MonCalamari

Użytkownicy
posty180
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z gra. Po jakiejs 1-2h gry pokazuje mi sie napis w grze "Krytyczne obciazenie pamieci". Jak nie "zresetuje" gry to po jakims czasie gra sie zawiesi. Ktos? Cos?

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam ponownie.
Jest jakiś realny sposób żeby returning 2.0 używał więcej ramu niż te 4gb które jest w instalce?
Tak czytałem posty wyżej i wiem o ty innym patchu ale jak już pisalem "REALNY". Chyba że trzeba czekać na inne patche. Po prostu nie rozumiem czemu gra nie wykorzystuję całego ramu a mam 16GB jak pisałem parenaście postów wyżej.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam ponownie.
Jest jakiś realny sposób żeby returning 2.0 używał więcej ramu niż te 4gb które jest w instalce?
Tak czytałem posty wyżej i wiem o ty innym patchu ale jak już pisalem "REALNY". Chyba że trzeba czekać na inne patche. Po prostu nie rozumiem czemu gra nie wykorzystuję całego ramu a mam 16GB jak pisałem parenaście postów wyżej.

Bo Gothic nie jest aplikacją 64 bitową.

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam problem z gra. Po jakiejs 1-2h gry pokazuje mi sie napis w grze "Krytyczne obciazenie pamieci". Jak nie "zresetuje" gry to po jakims czasie gra sie zawiesi. Ktos? Cos?

użyj no grassa ale tego co usuwa "wszystko"

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co zrobic zeby postac po wpisaniu marvina nie siadała i dupa koniec?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Wyłączyć marvina, proste. W międzyczasie możesz zrobić dosłownie wszystko, poza F8 i zmianą gildii.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A jaka jest komenda do wylaczenia marvina juz po wpisaniu tego co potrzebuje?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
"42", jak w zwykłym Gothicu.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

0 użytkowników
Do góry