Pytania i problemy techniczne 1150626 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1150626

Odpowiedzi 3676

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Jakie są sposoby na zwiększenie ilości wytrzymałości? Początkowo jest 100 a niedługo po juz miałem 110 i tu nie wiem nawet za sprawą czego. Chodzi mi o oszczędzanie pn bo to słaby biznes ( gram na trudnym ).
mikstury/tabliczki

Nie nie, te magiczne 10 wytrzymałości tez dostałem nie wiem skąd a nie używałem mikstur ani tabliczek, wydaje mi się że podczas treningu % w broni musiało wskoczyć.

Ambrose

Ambrose

Użytkownicy
posty7
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ponownie wracam z tym problemem, ponieważ nie mogę go rozwiązać. Gdy odpalam grę pokazuje mi się komunikat o braku api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll. Instalowałem Microsoft Visual C++ oraz instalowałem również grę bez DX11 i cały czas mam ten sam błąd.

Sanguinem

Sanguinem

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może ktoś pomóc znaleźć plik trawy w Returningu?

Matrixen

Matrixen

Użytkownicy
posty84
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://bractwospolszczenia.pl/showthread.php?tid=481
W pierwszym poście jest co trzeba zrobić aby było mniej trawy bo rozumiem że o to ci chodzi.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
widzę, że niestety nikt nie jest w stanie mi pomóc, ale zapytam od innej strony, może ta ostatnia deska ratunku coś pomoże..

da się jakoś wgrać standardowe tekstury, modele i inne graficzne rzeczy z oryginalnego gothica w taki sposób, by return 2.0 działał? Czy jednak rzeczywiście jedyne co mi pozostaje to inwestycja w nową kartę graficzną?

2018 rok
ktoś narzeka że nie może grać w gothica, bo ma za słaby sprzęt
 :trollface:

Erwin

Erwin

Użytkownicy
posty128
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie znam się kompletnie na tej wersji, ale kiedyś wszedlem na ruska stronke i cos tam bylo.
Popatrz we wlasnym zakresie. Tu masz link

http://rpgrussia.com/index.php?topic=8669.0

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Refresh
W Returnie normalnym przy wyłączonej opcji usuwania ciał martwych NPC po przeszukaniu podpisy nad nimi znikały, podobnie jak w systempacku do G1, w spolszczeniu zaś podpisy normalnie zostają. Na pewno coś w AST za to odpowiada, tylko no właśnie co? I co się zmieniło w spolszczeniu, że te podpisy nie znikają? Wie ktoś? xD

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Neck

Neck

Użytkownicy
posty82
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś dlaczego Larius nie chce przyjąć przesyłki od Oruna?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Neck Musisz mieć założoną opaskę nowicjusza.

Samoth

Samoth

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ludzie złoci, pomocy!

Nagur nie chce ze mną rozmawiać, ponieważ jestem nowicjuszem magów ognia. Zadanie dla Halvora i Rengaru złapany, a Akila nadal nie chce się pojawić. Szukałem go również po mieście, niestety bezskutecznie. Kody na klucz oczywiście nie działają bo marvin zablokowany. Jest jakiś inny sposób?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ludzie złoci, pomocy!

Nagur nie chce ze mną rozmawiać, ponieważ jestem nowicjuszem magów ognia. Zadanie dla Halvora i Rengaru złapany, a Akila nadal nie chce się pojawić. Szukałem go również po mieście, niestety bezskutecznie. Kody na klucz oczywiście nie działają bo marvin zablokowany. Jest jakiś inny sposób?

a kardiff Ci powiedział o attyli? Bo tak było w podstawce nawet, że nawet jak wsypiesz któregoś ze złodziei to attylla nie pojawi się, dopóki nie zagadasz z kardiffem.

Samoth

Samoth

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ludzie złoci, pomocy!

a kardiff Ci powiedział o attyli? Bo tak było w podstawce nawet, że nawet jak wsypiesz któregoś ze złodziei to attylla nie pojawi się, dopóki nie zagadasz z kardiffem.

Z kardiffem dialog już jest wyczerpany, Nagur też nie chce rozmawiać Halvora i Rengaru nie wsypałem, a nie ma już opcji dialogowej u Andre żeby jednak to zrobić

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Samoth Popróbuj poszperać w skryptach za pomocą GVE.

Samoth

Samoth

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Samoth Popróbuj poszperać w skryptach za pomocą GVE.

Absolutnie nie mam pojęcia co to jest GVE, ani jak tego szukać.
To może pytanie rozwiązujące problem z innej beczki. Czy jest inna możliwość nauki otwierania zamków niż w gildii złodziei, lub jest inny sposób na dołączenie do nich?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Samoth GVE+ Zmieniasz IS_LOVCACH z 0 ma 1
Knows_SecretSign z 0 na 1
THIEF_REPUTATION - Możesz dać +1 reputację
Poprzez MARVINA przyzywasz klucz  - ITKE_XHIEFGUILDKEY_HOTEL_MIS

Samoth

Samoth

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Samoth GVE+ Zmieniasz IS_LOVCACH z 0 ma 1
Knows_SecretSign z 0 na 1
THIEF_REPUTATION - Możesz dać +1 reputację
Poprzez MARVINA przyzywasz klucz  - ITKE_XHIEFGUILDKEY_HOTEL_MIS

Wartości, które napisałeś pozmieniałem, ale dalej mam zablokowany marvin mode w gothicu. Trzeba to zrobić jakoś poprzez GVE?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Samoth Pause break -> marvin -> esc. , aby wyjść pause break -> 42 -> esc.

Samoth

Samoth

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Samoth Pause break -> marvin -> esc. , aby wyjść pause break -> 42 -> esc.

Mega czad, wszystko gra. Dzięki bardzo za pomoc i cierpliwość! ;)

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie znam się kompletnie na tej wersji, ale kiedyś wszedlem na ruska stronke i cos tam bylo.
Popatrz we wlasnym zakresie. Tu masz link

http://rpgrussia.com/index.php?topic=8669.0

niestety, pomimo wgrania tego pliku, problem nie został rozwiązany ;/
strasznie mnie to dziwi.
no trudno, trzeba zainwestować ze 300 zł i kupić nową kartę..

Sparrow

Sparrow

Użytkownicy
posty137
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak odpalić kody?

Mam problem bo utknąłem w świątyni adanosa przed krukiem. Wcześniej był dla mnie za mocny więc zwiałem portalem, ale teraz gdy tam wracam ta kamienna brama nie chce sie otworzyć i nie mogę sie dostać do kruka. Najchętniej bym sie przebił przez nią prostym K ale widze ze marvin nie działa. Jakieś rady?

0 użytkowników
Do góry