Pytania i problemy techniczne 1141747 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1141747

Odpowiedzi 3676

Maststs

Maststs

Użytkownicy
posty164
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy da się przetłumaczyć Returna wraz z Alternative Ballance ( z najnowszymi skryptami ) na język angielski za pomocą translatora? Jeśli tak to jak? Edit: Nieważne :)

Strona moda ( AB ): https://rpgrussia.com/index.php?topic=13992
Ret 2.0 AB (25.04.18) : https://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1518099-RETURNING-v2-0-Stand-Fragen-Antworten-13

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Dobra, tamten błąd zażegnałem, ale mam następujący problem: nauczyłem się walki tarczą, zakładam ją, bezi niby ma animacje zdejmowania i walki z tarczą ale tarcza zostaje na plecach. WTF? :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam dziwny problem z Returningiem 2.0. Mod pomimo zaznaczonych opcji w menu, nie chce wyświetlać liczby dni oraz poziomu głodu i snu. Co ciekawe licznik FPS nie ma już z tym żadnych problemów i normalnie go widzę podczas rozgrywki. Testowałem problem na rosyjskiej wersji oraz na świeżym spolszczeniu. Restartowałem grę kilka razy. Zero zmian. Ktoś ma pomysł czemu tak się dzieje?

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Mam dziwny problem z Returningiem 2.0. Mod pomimo zaznaczonych opcji w menu, nie chce wyświetlać liczby dni oraz poziomu głodu i snu. Co ciekawe licznik FPS nie ma już z tym żadnych problemów i normalnie go widzę podczas rozgrywki. Testowałem problem na rosyjskiej wersji oraz na świeżym spolszczeniu. Restartowałem grę kilka razy. Zero zmian. Ktoś ma pomysł czemu tak się dzieje?

Kliknij "I".

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki, pomogło:)

Jeszcze dwa szybkie pytania:

1. Jak włączyć podświetlanie przedmiotów, na które się patrzy z bliska? W opcjach mam chyba wszystko okej, jednakże przedmioty z daleka się świecą, a z bliska robią się bardzo ciemne i słabo je widać. Jestem pewien, że w R1.0/G2NK świeciły się o wiele mocniej, nieważne w jakiej odległości się od nich znajdowaliśmy.

2. Jak w początkowych fazach gry poradzić sobie z głodem/pragnieniem itp? Ciągle ubywa mi życia, zużywam swoje wszelkie zasoby, żeby utrzymać paski i jest to delikatnie irytujące (gram oczywiście na trudnym).

MiZielek

MiZielek

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To tak w skrócie

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Ile o tym można? Zaznaczyłeś opcję w instalacji Returninga "Russian Version Installation"?

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ktoś wie czy da się w ogóle Marvin mode odpalić? Jak odpalam konsolą od chickena to postać siada i wywala do menu

szoldrus

szoldrus

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mój problem wygląda mniej więcej tak, że podczas gry roślinność, NPC i inne elementy renderują mi się dosłownie przed postacią. Odległość widzenia mam ustawiona na 300%. Wie ktoś co dokładnie może mi pomóc? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Kyp

Kyp

Użytkownicy
posty72
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za pomoc przy poprzednim problemie. Myślałem, że bug, a tu po prostu sporo się pozmieniało od mojej ostatniej wizyty w Returnie. Świetnie się bawię, dużo nowości, ale chyba tym razem natrafiłem na prawdziwego buga, który psuje mi rozgrywkę. Po wykonaniu zadania dla Gerbrandta pytam się go o Asmala i on oczywiście radzi mi w nocy przejść się po Górnym Mieście. Idę o północy tam, gdzie ma odbyć się zabójstwo Wambo. Widzę ich dwóch, podchodzę, po czym Asmal zmienia ubiór z assasyna na muzyka, Wambo bierze pochodnie i obaj ruszają do swoich podstawowych lokacji. Wczytywałem, zmieniałem porę, po północy w ogóle nie ma ich na spotkaniu. Asmal po prostu go nie zabija, przez co nie mogę dostać się do najfajniejszej gildii pobocznej. Jest na to jakiś sposób?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Mam pytanko, czy istnieje jakiś plik albo coś co przywraca stare tekstury i starą grafikę? bo muli strasznie ten 2.0 czy da się cokolwiek zrobić aby zwiększyć płynność?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Kyp
Musisz zakraść się od dobrej strony, mi się udało od strony domu Sędziego.

@garry18
Wywal DX11 i zmniejsz jakość tekstur i modeli.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Danke, jak wrócę z roboty to pobawię się tym :)

Znaczy a w jaki sposób wywalić dx11?
Nie chce czegoś zepsuć przez pomyłkę?

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
wystarczy że usuniesz plik ddraw w folderze system

Kyp

Kyp

Użytkownicy
posty72
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No od strony domu sędziego to jedyne wyjście, inne kierunki są obudowane xD Także porada kiepska. Ponawiam pytanie, da się coś z tym zrobić? Da się inaczej dołączyć do Gildii Zabójców?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
To popróbuj pod różnymi kątami skradając się? Każdy przechodzi tą samą grę więc da się.
Możesz dołączyć inaczej tylko jako strażnik miejski.

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Podchodzisz normalnie za studnią przy ścianie i tyle, ja pierdole co za cyrk z tymi pytaniami się porobił. Niech ktoś zrobi takie FAQ jak włączyć gre, uruchomić kamień teleportacyjny, naostrzyć broń itp :F a nie zapomniałem że już wszystko jest w pieprzonym temacie o Solucji i poradach na start ale nikomu nie chce się sprawdzić xD

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podchodzisz normalnie za studnią przy ścianie i tyle, ja pierdole co za cyrk z tymi pytaniami się porobił. Niech ktoś zrobi takie FAQ jak włączyć gre, uruchomić kamień teleportacyjny, naostrzyć broń itp :F a nie zapomniałem że już wszystko jest w pieprzonym temacie o Solucji i poradach na start ale nikomu nie chce się sprawdzić xD

to sobie wyobraz co bedzie sie dzialo jak oni wszyscy zaczna robic Pustynie Adanosa :lol: :D :D

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Żeby jeszcze tam trafili :D

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715