Pytania i problemy techniczne 1041974 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1041974

Odpowiedzi 3676

Letho

Letho

DreamVader
posty206
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Czy da się uruchomić konsole na wersji 060 ?

ElNino

ElNino

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram 15 min bo w mieście mam 10 fps i szukam pomocy na forach
Post połączony: 2016-08-18, 20:47
i nie mam wyboru karty w menu niestety

ja też nie mam, w grach to normalne.
U mnie to działa tak: w oprogramowaniu producenta od karty ,,dodatkowej" możesz ustawić na sztywno przy jakich programach ma się włączać i że ma działać tak cały czas (u mnie to panel sterowania nvidia. Domyślnie returna chciało odpalać na zintegrowanej, zanim nie poprawiłem tej haniebnej pomyłki sprzętu;)  Ustawiać tryb auto na grach ani programach graficznych nie polecam, bo zauważyłem u mnie że czasami w trakcie rozgrywki karty się przełączały podczas niektórych zadań. Trochę mi to psuło ergonomię, nieważne czy to była gra czy program wymagający trochę więcej karcianych cudów w stresie, a podczas chwilowych bezczynności wystarczało tyle co nic. Wtedy po powrocie do pracy lagi straszne zanim zintegrowana ogarnie, że nie daje sobie rady i prosi o zmianę koleżankę ze szkoły gtx).
Np ja returna odpalam na moim gtx-sie, i mimo że gra ,,podpisuje mi" że grafika jest na intelu (który notabene prędzej by się zesrał niż returna by udźwignął) to gra chodzi naprawdę płynnie (oprócz lokacji xardasa, no ale to ja mam jakoś dziwnie chyba - niby wyłączone trawy podczas instalacji i tak dalej, ale mimo to busz wszędzie)

Jak chcesz na bank sprawdzić że działa ci program na karcie lepszej - w oprogramowaniu producenta od kart jest możliwość podejrzenia pracy kart graficznych (temperatury, taktowania). Normalnie lapek zawsze chodzi na zintegrowanej, a dodatkowa ma 0 mhz (dzisiejsze systemy oszczędzania energii), ale jak na sztywno jest ustawiona karta lepsza, i odpalisz returna a po 5 min wyłączysz, to jak sprawdzisz historię wydajności kart to zobaczysz że karta lepsza była eksploatowana mniej lub bardziej, a nawet automatycznie ,,podkręcana" ponad stan, jeśli twoja karta ma taką opcję.

Jak producent nie daje możliwości podejrzenia pracy kart, no to trzeba ściągnąć program który to dla nas zrobi.

Jeśli jest jak mówię - to ok. Jak program wykaże że jednak faktycznie nie włącza ci karty lepszej - no to warto się upewnić czy ma się wszystkie aktualizacje kart w porządku (głównie w nvidia experience, bo tam nam podają sterownik ,,przełączania się" między kartami)

Ważne - aby nie grać na oszczędzaniu energii, inaczej nawet dobra karta będzie mulić tak że uznasz że śmigasz na zintegrowanej.

Swoją drogą - zauważyłem też 1 rzecz: jak powyłączam opery i inne ramożerne bzdety, to na 8 bg ram nie ma błędów wyrzutu do pulpitu, nawet po paru h grania (6+, czasami z przestojami w grze. tzn gra chodziła, ale mnie nie było za konsoletą;) ). Jednak jeżeli cusik chodzi, nieważne czy przeglądarka, czy w tle jakiś program, nawet głupie pc schematic, to co parę h błędy jednak są.

Gdzieś się spotkałem z postem że po tym błędzie ginie kursor i nie da się z task listy błędu wyrzucić, i w zasadzie trzeba kompa resetować - otóż nie:) normalnie z klawiatury alt+ctrl+del otwieramy okno menedżera, alt+tab ,,uaktywniamy go" aby było na wierzchu, następnie tab dopóki nie podświetli nam obwódką nagłówków (wtedy strzałkami wybieramy ,,szczegóły), a następnie tab jeszcze raz, wtedy na niebiesko ,,złapie" nam jakiś proces. strzałkami tylko sterujemy do gothica, i najnormalniej w świecie killujemy dziada przyciskiem del :)

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam pewien problem z uruchomieniem gry a mianowicie gdy odpalam "new game" to wyskakuje mi komunikat: ASC not found ARMOR_W2_TKNIGHT.ASC.
Jeżeli dobrze rozumiem to nie ma określonego pliku w grze i próbowałem go szukać w internecie ale bez skutku. Proszę o pomoc :)

Ponawiam prośbę o pomoc :)

Malczutt

Malczutt

Użytkownicy
posty22
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie! Mam ten sam problem :/
Witam,

Mam problem z Lobartem, kiedy po raz pierwszy do niego podchodzę mówi mi że, ukradłem mu jego ubranie które miał w skrzyni, i mówi mi żebym mu je oddał. Problem jest taki że, ja nie mam tego ubrania (nie ukradłem mu tego ubrania a w skrzyni w jego domu tego ubrania też nie ma), żadna opcja dialogowa mi nie pomaga, Lobart po rozmowie rzuca się na mnie i nawet jak go pokonam to i tak się obraża i nie chce ze mną rozmawiać.

Proszę o pomoc!

ElNino

ElNino

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
malczutt:

miałem to samo. nie przejmuj się, po prostu nie wykonasz tylko misji z gregiem odnośnie stroju rolnika i tyle.

Lobarta idzie załatwić później, czarem niepamięć dla igaraza (dostajesz spell, podchodzisz do lobarta, obijasz go i castujesz). po tym zabiegu normalnie możesz zbierać rzepę do questa i tak dalej, choć ubrania już nie kupisz. A gregiem się nie przejmuj, da sobie chłopak radę:)

RoTher

RoTher

Użytkownicy
posty123
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam czy wie ktoś może jak w gothic 2 zrobić szybkie podnoszenie rzeczy, tak jak robi ten Rosjanin:
https://www.youtube.com/watch?v=4RdVj0uENIU

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Masz opcje w menu, wyłączajsz nią efekt animacji i zbierasz przedmioty bez schylania się

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Jest jakis sposób na naprawienie save? Gralem i mi sie system zawiesił i musiałem zrobic restarta. I teraz nie moge wczytac go bo miniaturka jest na biało nie ma czasu gry ani nazwy save :/

Bermax

Bermax

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poszukuje odpowiedzi na pytanie dotyczące wersji językowej moda mianowicie.
Posiadam gothica II w języku polskim, mod instaluje w języku rosyjskim oraz wkładam angielskie napisy. W trakcie gry polski dubbing miesza się z rosyjskim a wszystko uwiecznione jest pięknymi angielskimi napisami :) Moje pytanie brzmi: jak mogę ustawić aby dubbing w CAŁEJ grze był rosyjski a polski całkowicie wyeliminować? (czy muszę "zapożyczyć" rosyjską wersję gry)?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ja "zapożyczyłem".

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Bermax

Bermax

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Simen  lub jakaś dobra dusza na forum

Czy na PW mógłbym dostać źródło zapożyczenia ?:) i dzięki za odpowiedź

AvichiV

AvichiV

Użytkownicy
posty68
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zainstaluj wersję 0.61 pomoże.

Grę ściągałem tydzień temu a wersja 0.61 jest od początku sierpnia. Jakim cudem ściągnąłem wersję 0060? :O

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Pierwsze pytanie zdaje się być zbędne, co do drugiego to tak. Aczkolwiek chciałbym Ci powiedzieć, że to Ty zawaliłeś, bo wersja 0061 już wyszła dawno temu.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

AvichiV

AvichiV

Użytkownicy
posty68
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tydzień temu właśnie korzystałem z tego tematu na forum żeby grę pobrać. Ale nie mam pojęcia jakim cudem mam wersję 0060.

EDIT.
Wklejam zdjęcie instalatora który pobrałem tydzień temu. Jak widać wyraźnie jest to wersja 0061. A wchodząc do gry widnieje 0060. O co kaman więc :o
Spoiler

GornWojownik

GornWojownik

Użytkownicy
posty22
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Simen w polskiej wersji będzie cały rosyjski dubbing czy będzie przeplatany z polskim?

Możliwe że pytanie już było ale nie mam zamiaru przekopywać się przez wszystkie tematy  :cool:

Letho

Letho

DreamVader
posty206
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Jak mogę dostać się do kopalni żelaza w mieście orków ? Mam misje od Garonda oraz pokonałem smoka Azoga w Dolinie Cieni i  nadal nie mam dialogu z Ur-Tharlem mówiącego o wejściu do kopalni..

Bermax

Bermax

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@GornWojownik przecież zadałem to pytanie 3 posty wyżej dubbing jest przeplatany rozwiązanie ściągnięcie wersji rosyjskiej

GornWojownik

GornWojownik

Użytkownicy
posty22
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ale chodzi mi o to czy Simen zintegruje w spolszczeniu dubbing rosyjski czy zostawi tak jak jest i będzie przeplatany.

Aceaelus

Aceaelus

Użytkownicy
posty36
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Bermax @GornWojownik
Ja normalnie zainstalowałem Returning 2.0 z opcją pełnej rusyfikacji na polską wersję Gothica 2 NK i mam pełny, rosyjski dubbing z angielskimi napisami z auto-translate.

GornWojownik

GornWojownik

Użytkownicy
posty22
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A to git. Myślałem że jak wyjdzie spolszczenie to będę miał przeplatankę :D
Dzięki za info. Łap propsa

0 użytkowników
Do góry