Pytania i problemy techniczne 1038343 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1038343

Odpowiedzi 3676

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Cześć, mam problem przy odpaleniu gry, a mianowicie: kiedy odpalam returna, to wyskakuje mi komunikat z błędem, daję "ok" i włącza się konsola, a potem już normalnie włącza się gierka. Tylko, że jak chcę dać nową grę, to wywala mi crasha. Jakieś rady?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Winzipior
Na poprzedniej stronie kolega napisał jak to zrobić.
@Niemy
Odpal jako administrator z folderu gry.

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
I nic, cały czas to samo.

metek58

metek58

Bractwo Spolszczenia
posty21
Propsy38
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Czy po wyjściu spolszczenia do Returning 2, jest możliwość dania wyboru, aby gracz sam zdecydował o istnieniu tej zagęszczonej roślinności? Ten co lubi hasać po gęstwinie, będzie miał gęsto, aż mu ślipia wyjdą z orbit od wypatrywania przeciwnika, a ten co chciałby widzieć więcej, to nie dodawałby tych krzaczorów. W formie patcha lub jakiejkolwiek innej. Myślę, że dla fachowców w tej materii, jest to do zrobienia.

Xanatek

Xanatek

Użytkownicy
posty42
  • Użytkownicy
Czy ktoś miał crashe w obozie piratów?

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem z takim błędem. Pobrałem najnowszego patcha zrobiłem totalny reinstal Returna oraz instalacje na nowo wgranego G2. Pograłem normalnie przez około 2h w tym bez problemu wyłączając i włączając returna. Po przerwie włączam go od nowa i jeszcze przed wczytaniem się menu wywala do pulpitu z takim błędem. Ktoś coś?

Vanarius

Vanarius

Riquer Team
Początkujący Modder
posty332
Propsy62
ProfesjaGrafik 3D
  • Riquer Team
  • Początkujący Modder
Mam malutki problem, chciałem zacząć wątek zabójców. Gadam se z Gerbrandtem, i mówi że możemy tego zabójce <imienia nie pamiętam> Spotkać obok domu sędziego. Ja idę sobie tam i nikogo nie ma. Chodzę tam o północy :/
Co jest nie tak? Próbowałem też jeszcze raz zapytać się o tego zabójce ale dalej tak samo :/

Xanatek

Xanatek

Użytkownicy
posty42
  • Użytkownicy
Pod żadnym pozorem nie rób tak jak Niemy - nie zamieniaj się w żadną z postaci, najlepiej w ogóle nie używać marvina bo to ponoć bardzo lubi bugować grę, jak nie na tym etapie to na późniejszym. Osobiście też miałem z tym problem, u mnie pomogło to że NPC jak się okazało stali tam już od około 21 i po prostu rozmawiali. Poczekałem do 23 (chociaż nie wiem czy to konieczne), i przeszedłem jak najbliżej ściany sędziego, później pod murem i pod tę studzienkę, i po chwili zaczęli się bić - wcześniej w ogóle nie zaczynali tylko około północy się rozchodzili po prostu. No i samą walkę też ze 3-4 razy musiałem wczytywać bo czasami pullowali się paladyni z koszar i na następny dzień w chatce zabójców było tylko ciało Asmala.

Vanarius

Vanarius

Riquer Team
Początkujący Modder
posty332
Propsy62
ProfesjaGrafik 3D
  • Riquer Team
  • Początkujący Modder

Vanarius
Riquer Team

Pytania i problemy techniczne
#428 2016-06-05, 23:38(Ostatnia zmiana: 2016-06-06, 23:03)
Pod żadnym pozorem nie rób tak jak Niemy - nie zamieniaj się w żadną z postaci, najlepiej w ogóle nie używać marvina bo to ponoć bardzo lubi bugować grę, jak nie na tym etapie to na późniejszym. Osobiście też miałem z tym problem, u mnie pomogło to że NPC jak się okazało stali tam już od około 21 i po prostu rozmawiali. Poczekałem do 23 (chociaż nie wiem czy to konieczne), i przeszedłem jak najbliżej ściany sędziego, później pod murem i pod tę studzienkę, i po chwili zaczęli się bić - wcześniej w ogóle nie zaczynali tylko około północy się rozchodzili po prostu. No i samą walkę też ze 3-4 razy musiałem wczytywać bo czasami pullowali się paladyni z koszar i na następny dzień w chatce zabójców było tylko ciało Asmala.
Ogarnąłem problem już, jaki pisał Niemy przyszedłem wcześniej i byli ale odchodzili. Potem znów o tej samej godzinie poszedłem i wszedłem na malutki daszek, tam gdzie się wchodzi do pokoju paladynów, i czekałem aż zaczną się bić. Potem po rozmowie z Asmalem, szybko uciekłem od Asmala żeby go nie zabili. (miałem tak, jak pisałeś w poprzedniej wersji returninga)

Post połączony: 2016-06-06, 23:03
Przyjaciele, mam kolejny problem :/
Gadałem z smokiem Ashtarem za pierwszym razem (podczas wykonywania misji "Sekrety Śwątyni Adanosa") Chce z nim ponownie pogadać, ale nie mogę. Klikam Ctrl i nic :/ co jest nie tak?

Gyoshi

Gyoshi

Użytkownicy
posty35
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jeżeli chce zmienić nowe textury na stare z NK to muszę reinstalować grę? Zainstalowałem 0060 i postnowiłem zainstalować nowe textury, lecz niestety po kilku zapisach gra crashuje podczas kolejnego zapisywania, co jest nieco irytujące. Dodam, że na poprzednich wersjach crashe były sporadycznie, 2 razy na rozdział i nie zdarzały się podczas zapisywania.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie, nie musisz.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wie ktoś, co zrobić, kiedy Asmal i Wambo idą tam, gdzie normalnie powinni zacząć się bić, a gdy już każdy staje na swoim miejscu, to Asmalowi pojawiają się normalne ciuchy i razem z Wambo zaczynają wracać tam, gdzie są cały czas? Dzieje się tak tylko, jak podejdę. Nie zaczynają się bić.

Vanarius

Vanarius

Riquer Team
Początkujący Modder
posty332
Propsy62
ProfesjaGrafik 3D
  • Riquer Team
  • Początkujący Modder
Mi zawsze pomaga, wchodzenie na daszek, obok wejścia do pokoju paladynów, wchodzisz na daszek i jak masz wyuczone skradanie, idziesz powli i próbujesz ich zobaczyć kątem kamery. I czekasz aż skończą gadać i po walce lecisz do Asmala.

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mi zawsze pomaga, wchodzenie na daszek, obok wejścia do pokoju paladynów, wchodzisz na daszek i jak masz wyuczone skradanie, idziesz powli i próbujesz ich zobaczyć kątem kamery. I czekasz aż skończą gadać i po walce lecisz do Asmala.
Wielkie dzięki, leci props.  :D

Gyoshi

Gyoshi

Użytkownicy
posty35
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie jest Greg? Po zainstalowaniu wersji 0060 nie spotkałem go w drodze do miasta, pod tawerną też go nie ma.
Pojawi się on gdy zaatakuje Dextera? Nie wiem czy to bug, czy teraz Grega spotykamy w innej lokacji.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Hmm. Greg powinien byc w miejscu gdzie kiedys byl Canthar. Jezeli go tam nie ma to powinien byc pod tawerna. Jesli go tam nie ma to raczej masz buga.

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wie ktoś, dlaczego niektóre postacie znajduję martwe tam, gdzie powinny stać? Np. Nigela na farmie Onara, po oddaniu mu pieniędzy. Albo Gravo leżącego w tawernie.

ruunaldo

ruunaldo

Użytkownicy
posty117
Propsy14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś, dlaczego niektóre postacie znajduję martwe tam, gdzie powinny stać? Np. Nigela na farmie Onara, po oddaniu mu pieniędzy. Albo Gravo leżącego w tawernie.

Mi Gravo tez kilka razy deda wylapal bo nie zauważyłem że go potworki biją. Gdzieś na filmiku chyba u Simena widziałem ze go wskrzesza ale nie pamiętam jak to robił (bez konsoli).

Zapraszam na mój kanał!

https://www.youtube.com/watch?v=UCy34kgDAxy

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Do tego jest chyba potrzebny jakis zwoj.

BenShi

BenShi

Użytkownicy
posty13
Propsy14
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Siemka da się jakoś odpalić konsolę w R2?

0 użytkowników
Do góry