Pytania i problemy techniczne 72997 1479

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 72997

Odpowiedzi 1479

Halicor

Halicor

Użytkownicy
posty273
Propsy29
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
8GB ram więc nie wiem co jest :| to marvin działa ? Słyszałem że nie wyłączyli:F

EDIT: Co do instalacji to zrobiłem tak, czysty gothic 2nk-zawartość folderu soft z obrazu płyty i na końcu returning. Działa prawie jak należ bo mi wywala po godzinie grania out of memory gdzie w innych grach np wiesman 3 szmiga normalnie cały dzien.
 

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Ziemia jest płaska - wake up!
posty1295
Propsy199
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • online
  • Ziemia jest płaska - wake up!
Problem rozwiązany, gra działa ale co jakiś czas pojawia się błąd z out of memory i drastyczny spadek fps'ow. Procek AMD FX-8320 3,20Ghz 8rdzeni a karta to Radeon R7 370 4GB
Widzę, że dobra optymalizacja :)
 
Polecam obejrzeć i obudzić się z fikcyjnej rzeczywistości w jakiej przyszło nam egzystować :
The History of Flat Earth

http://www.youtube.com/watch?v=pGl8I3l-5ac

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5107
Propsy2045
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Dark Sun
Ja mam bardzo słaby komputer, a jadę na 60 fps, więc cóż to raczej nie wina Returna :)
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

http://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Halicor

Halicor

Użytkownicy
posty273
Propsy29
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Przez godzinkę gra się bardzo dobrze lecz później wywala co jakis czas out of memory i musze jeszcze raz odpalic grę
 

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5107
Propsy2045
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Dark Sun
Przez godzinkę gra się bardzo dobrze lecz później wywala co jakis czas out of memory i musze jeszcze raz odpalic grę

A korzystasz z Marvina czy nie?
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

http://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Halicor

Halicor

Użytkownicy
posty273
Propsy29
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
 

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5107
Propsy2045
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Dark Sun
Ale ciągle nie podałeś ile masz ramu?
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

http://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

gothic1210

gothic1210

Użytkownicy
posty3323
Propsy2509
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Problem rozwiązany, gra działa ale co jakiś czas pojawia się błąd z out of memory i drastyczny spadek fps'ow. Procek AMD FX-8320 3,20Ghz 8rdzeni a karta to Radeon R7 370 4GB
Widzę, że dobra optymalizacja :)
Nie ma czegoś takiego jak optymalizacja modów do gothica. Jest po prostu stosowanie trików, które sprawiają, że to wszystko nie rozpada się po naciśnięciu "nowa gra". i jeśli oceniać pod tym względem to r.2.0 trzyma się nieźle.
 

tldr

tldr

Użytkownicy
posty365
Propsy46
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakim cudem ten syf wam działa?

#8 gb ramu here
 

Bezio2012

Bezio2012

Użytkownicy
Kolega z Internetu
posty15
Propsy1
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Kolega z Internetu
U mnie wszystko śmiga, (12gb RAMU) ale w mieście to FPS spadają niemożebnie :D
 
Poproszę 2 Johnny Walkery, 2 Ballantinesy, 4 Napoleony i 20 piw

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty355
Propsy16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Mi wybija jak sprawdzam teren na kodach a tak pozatym mam wszystko na full i czasem spada jakość
Karta gtx 970 8gb ram windows 8
 
Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Splash

Splash

Użytkownicy
And i said...
posty3508
Propsy2486
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • And i said...
Nikt z was nie wpadł jeszcze na to, że powinno się zmniejszyć zasięg generowania terenu?
 

tldr

tldr

Użytkownicy
posty365
Propsy46
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak to instalowaliście?
 

Halicor

Halicor

Użytkownicy
posty273
Propsy29
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Cytuj
EDIT: Co do instalacji to zrobiłem tak, czysty gothic 2nk-zawartość folderu soft z obrazu płyty i na końcu returning. Działa prawie jak należ bo mi wywala po godzinie grania out of memory gdzie w innych grach np wiesman 3 szmiga normalnie cały dzien.
 

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5107
Propsy2045
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Dark Sun
No to jak macie wszystko na maks, to może pora obniżyć widoczność? :facepalm: Autor pisał, żeby grać na 100% i ja też Wam o tym wspomniałem. Najczęstszym powodem wywalania jest właśnie maksymalna widoczność przy światach zbyt dużą liczba obiektów.
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

http://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

tldr

tldr

Użytkownicy
posty365
Propsy46
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytuj
EDIT: Co do instalacji to zrobiłem tak, czysty gothic 2nk-zawartość folderu soft z obrazu płyty i na końcu returning. Działa prawie jak należ bo mi wywala po godzinie grania out of memory gdzie w innych grach np wiesman 3 szmiga normalnie cały dzien.

Nadal nie działa.
 

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy71
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Czy przy instalacji mam cos zaznaczac??

Jesli juz tam zaznaczona opcja nr 1 i jest na szaro, ze nie mozna jej odznaczyc

I nizesz sa jeszcze dwa kwadraciki ktore mozna zaznaczyc. Robic to czy nie??
 
#Król_GothicSite

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5107
Propsy2045
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Dark Sun
Pierwszy, przynajmniej ja zaznaczyłem.
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

http://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Halicor

Halicor

Użytkownicy
posty273
Propsy29
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dobra naprawiłem :wstyd:(chyba) zwiększyłem pamięć wirtualną. Teraz tylko czekać na spolszczenie bo ruskiego nie ogarniam :F
 

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty79
Propsy14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
podczas walki jak spadnie Ci wytrzymałość do zera i masz bardzo mało hp to zaczyna Ci spadać siła i zręczność. Czy potem już taka obniżona zostaje na stałe? 
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry