Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8401584 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8401584

Odpowiedzi 37317

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nic cie nie ominie.Ten quest kończy sie po przyniesieniu tych książek i tyle.

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Panowie, na hardzie da się ubić ognistego smoka w walce wręcz? No ręce opadają, już mniejsze problemy miałem z Azgalorem.

alek525

alek525

Użytkownicy
posty67
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy jezeli zrobiloby sie postac pod zrecznosc to trzeba bedzie tez ladowac w sile zeby ukonczyc jakies wiatki fabularne? jezeli tak to ile tej sily by bylo potrzeba mniej wiecej

Puma127

Puma127

Użytkownicy
posty142
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wziąłem list polecający od Fernando, mam wszystkie dowody na handel z bandytami opłaca się go wydawać w 1 rozdziale czy lepiej poczekać do późniejszego rozdziału, bądź do zakończenia misji dla Gallahada?

alek525

alek525

Użytkownicy
posty67
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
poczekac do zakonczenia z galahadem

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@alek nie trzeba dodawać do siły z samych boostow bedziesz jej miał 100+ to questow trzeba max 30-40

alek525

alek525

Użytkownicy
posty67
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Miksu

Miksu

Użytkownicy
posty57
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajde 1 notatke związaną z dziadkiem Falka ?

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Miksu obok piramid w miejscu gdzie był cieniostwor miedzy największą piramidą, a ta małą

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Nie mam u Regisa opcji dialogowej o dołączeniu do obywateli miasta. Czy najpierw trzeba zagadać do kogoś innego ??

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ktos z was miał problem z wykuciem najlepszej orkowej broni? Ostatnia i przedostatnia których się uczymy mają te same rzeczy wymagane do zrobienia, z czego przedostatni mogę a najlepszy już nie bo czegoś brak, ktoś wie o co chodzi?

Post połączony: 2018-08-10, 19:26
Dobra już mam, musialem włączyć i wyłączyć lol.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@paulpolska Pewnie dlatego, że chodzi o Ruperta.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

dei

dei

Użytkownicy
posty46
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam Ponownie kolejny szereg pytań się rodzi

Co daje miodowe ciasto w sumie piernik jeśli chodzi o bonus bo w solucji tylko pierwsze cztery widzę. W 2 rozdziale dopiero zaczyna go uczyć Thekla.
Edit. Znalazłem na ruskiej stronie +2 Do intelektu useless na razie to mi się nie opyla wydawać 5 PN nauki na to lepiej zainwestować w robienie Eliksiru Ducha albo Życia

Które ciasta opyla się piec? Jakby rybny placek jest okey póki co. Grzybowy odpada bo mięso kopacza lepiej użyć na robienie potionów ochrony przed magią widziałem że normalne jedzenie jabłek też daje HP ale trzeba ich 2x tyle zjeść więc bardziej opyla się placek. Co do ciasta mięsnego nie jestem pewien bo nie mogę znaleźć informacji ile smażonych mięs trzeba zjeść aby otrzymać bonus +1 siły a na placek idzie 25 aby dostać +1 siły dobra ostatnie też wyjaśniłem 50 smażony dla +1 siły więc ten placek też się opyla. Czyli grzybowy odpada

Podlinkuję dla potomnych ruską stronę
https://rpgrussia.com/threads/gotika-2-vozvraschenie-2-0-permanentnye-bonusy.8764/#post-262698

Mogę używać już kosturu maga ale pomimo tego że umiejętności posługiwania się bronią dwuręczną i jednoręczną mam te same to jednak miecz pod zręczność od gildii złodziei jest bardziej skuteczny a według statystyk w ekwipunku niby mniej powinien obrażeń zadawać czyżby do kosturu coś innego w obrażeniach się liczyło niż siła?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Tak trudno jest zapisać i sprawdzić?
Kolejne pytanie bez sensu, każde ciasto daje pewna statystykę użyteczna dla gracza który pod nią gra proste nie?
Wytłumaczyłem to wcześniej ze ekwipunek bardzo nieudolnie ustawia bronie i wcale nie oznacza ze ustawia je wedle dmg to tylko iluzja daleka od prawdy.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy i za co dostajemy kostury będąc magiem wody?

Ile ich jest w ogóle do zdobycia?

dei

dei

Użytkownicy
posty46
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak trudno jest zapisać i sprawdzić?
Kolejne pytanie bez sensu, każde ciasto daje pewna statystykę użyteczna dla gracza który pod nią gra proste nie?
Wytłumaczyłem to wcześniej ze ekwipunek bardzo nieudolnie ustawia bronie i wcale nie oznacza ze ustawia je wedle dmg to tylko iluzja daleka od prawdy.

To raczej twoja odpowiedź jest bezsensu googlowałem w poszukiwaniu informacji co daje ciasto piernikowe ale nic nie byłem w stanie znaleźć po Polsku więc tutaj zapytałem. I z czego zapisać jak potrzebuję danych porównawczych hę? Dużo danych widziałem że się wyklucza na polskich stronach więc zapytałem tutaj no ale Ruskie forum było tutaj rozstrzygające

Co do broni szereguje niby według obrażeń Rapier Złodzieja który nosiłem ma niby 80 obrażeń ten kostur nekromanty w teorii 120 albo 125. Tyle że bije za o wiele mniej niż Rapier złodzieja i się zastanawiam wtf? Czy obrażenia w przypadku kosturu nie są zależne od siły czy może ten bonus od przebijania z Broni Gildii Złodziei jest taki przekokszony. Zaznaczam że mam w tym i tym gdzieś po 30-40% umiejętności. W każdym razie kostur ma potężny bonus do inteligencji więc ciężko będzie zrezygnować.

Miksu

Miksu

Użytkownicy
posty57
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czemu jak próbuje zrobić rune mając wszystkie składniki to mówi że ich nie mam ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@dei Przez "zapisać i sprawdzić" Tizgar miał na myśli następującą procedurę: zapisz grę -> naucz się robić ciasto -> zrób ciasto -> zobacz, co ci dodaje -> jeśli nie jesteś zadowolony, wczytaj grę.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

dei

dei

Użytkownicy
posty46
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@dei Przez "zapisać i sprawdzić" Tizgar miał na myśli następującą procedurę: zapisz grę -> naucz się robić ciasto -> zrób ciasto -> zobacz, co ci dodaje -> jeśli nie jesteś zadowolony, wczytaj grę.

A sorry nie zrozumiałem myślałem że chodziło mu o spisy jakie są na forach tych danych odnośnie bonusów
Edit. Wiadomo można i tak tylko to trochę zajmuje obecnie miody jakie miałem wydałem na mieszanie z tytoniami więc musiałbym polatać po handlarzach i szukać

Pasterz z Feshyr

Pasterz z Feshyr

Użytkownicy
posty126
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak ja mam do ciężkiej cholery pokonać tego zjebanego Kruka, podczas drugiej walki, łucznikiem?
Nie ma raczej żadnego miejsca w którym można by go zbugować i spokojnie strzelać.
Niby próbowałem delikwenta zabić dwoma mieczami, co jakiś czas uciekając i uzdrawiając się wodą Adanosa, ale przez ten jego chory zasięg jest to prawie niewykonalne, udało mi się jedynie zabrać mu około połowę żyć napierdalając przez jakieś 10 min.
Więc jak macie jakiś dobry sposób albo radę to sobie możecie napisać, bo już wychodzę z siebie.
Z góry dzięki.

0 użytkowników
Do góry