1. Nie zdążyłem uratować orka na górce obok niclasa, czy będzie to miało konsekwencje w zamknięciu przede mną jakiegoś wątku?
2.Jestem przed wejściem do Jarkendaru 1200 HP,61% 2h i 170 siły. Mam 91 PN na co je przeznaczyć z dodatkowych umiejętnośći dostępnych dla mnie w tym etapie rozgrywki nie mam jedynie kradzieży kieszonkowej i akrobatyki no i tylko 30 zręczności
1. O ile dobrze myślę to pozbawiłeś się kilku misji na reputacje w mieście orków. Na 100% będzie ci ciężej ale wątek myślę że dasz rade zrobić. Jeśli masz save to mimo to wczytaj(sporo expa i w sumie ciekawe misje). Jak mnie pamięć nie myli to z misji tego orka jest około 70 repy.
2.Ogólnie ja mocno polecam akrobatykę ale na najnowszej wersji trzeba mieć 120 żeby się jej nauczyć. Kradzież kieszonkowa tez must have bo co 10 udane wyłganie się z kradzieży to punkt do retoryki która mocno będzie ci potrzebna. Rezerwuj sobie 20/30 punktów na kopanie złota plus wytapianie monet w jarkendarze. Jak dobrze używasz akrobatyki to jesteś w stanie wygrać z każdym npc i orkiem. Można zachodzić ich z łatwością od pleców robiąc przewroty (dzięki temu zrobiłem na lajcie arenę orków).
Co do tej zręki jeszcze będzie ci potrzebna do okradnięcia paladynów w zamku i do kilku innych questów więc prędzej czy później się jej nauczysz. Aha w gildii tych co lubią sobie przywłaszczyć różne przedmioty Cassia nie da ci questa jeśli nie będziesz mieć wystarczająco zręczności.
Post połączony: 2017-11-20, 17:57
Gdzie można znaleźć czarną rude? 5 sztuk oddałem orkowi, a potrzebuję dwóch na wykucie broni.
Taką odpowiedź znalazłem w temacie z solucjami. SERIO WARTO PRZEJRZEĆ
1. Leży w stosie skarbór Feomathara (ognistego smoka)
2. Można kupić u Jory po wykonaniu wątku z Gildią Kupców i założeniu Pierścienia Kupców
3. Na stole w pomieszczeniu Haniara, za kapliczką Beliara
4. 5. 6. Trzy szuki w skrzyni w pomieszczeni tak jak w 3.
7. W grobowcu Lorda Ulzara [V rozdział] (za tawerną Orlana, jaskinia koło teleportera)
8. W grobowcu Inubisa [V rozdział], pomieszczenie po lewej
Dolina Cieni / Orkowa Kopalnia Żelaza (aktualnie 4 sztuki):
1. W skrzyni, w kopalni, w pobliżu Miasta Umarłych
2. Po pokonaniu pierwszego bossa, idąc korytarzem, drugie pomieszczenie po lewej, w skrzyni
3. Podobnie jak 2. lecz w pierwszym korytarzu po lewej, w pomieszczeniu z Almanachem uczącym wyrobu "Świętych Strzał", na zniszczonej kamiennej szafce
4. Otrzymujemy za wykonanie zadania od Morrighana (Kopalnia Żelaza)
A jeszcze mi się przypomniało 2 sztuki chyba sprzedaje typek z gildi złodzieji i jedną sprzedaje też handlarz u piratów.