Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 7870324 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 7870324

Odpowiedzi 37317

Sapharan

Sapharan

Użytkownicy
of Razielim
posty82
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • of Razielim
O, a ja myslałem, że szybkie leczenie jest wyłączone i się męcze z walkami z ludzmi. (tak zardzewiałem w gothicu, że na łatwym sobie czasem z ludzmi nie radzę. No ale postanowiłem casualowo do returninga 2.0 podejść).

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
@Pulaski Masz Szpon?
tak . Już założony jednoręczny.

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Nie zdążyłem uratować orka na górce obok niclasa, czy będzie to miało konsekwencje w zamknięciu przede mną jakiegoś wątku?
2.Jestem przed wejściem do Jarkendaru 1200 HP,61% 2h i 170 siły. Mam 91 PN na co je przeznaczyć z dodatkowych umiejętnośći dostępnych dla mnie w tym etapie rozgrywki nie mam jedynie kradzieży kieszonkowej i akrobatyki no i tylko 30 zręczności

Boonqu

Boonqu

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie można znaleźć czarną rude? 5 sztuk oddałem orkowi, a potrzebuję dwóch na wykucie broni.

wicos

wicos

Użytkownicy
posty39
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
1. Nie zdążyłem uratować orka na górce obok niclasa, czy będzie to miało konsekwencje w zamknięciu przede mną jakiegoś wątku?
2.Jestem przed wejściem do Jarkendaru 1200 HP,61% 2h i 170 siły. Mam 91 PN na co je przeznaczyć z dodatkowych umiejętnośći dostępnych dla mnie w tym etapie rozgrywki nie mam jedynie kradzieży kieszonkowej i akrobatyki no i tylko 30 zręczności

1. O ile dobrze myślę to pozbawiłeś się kilku misji na reputacje w mieście orków. Na 100% będzie ci ciężej ale wątek myślę że dasz rade zrobić. Jeśli masz save to mimo to wczytaj(sporo expa i w sumie ciekawe misje). Jak mnie pamięć nie myli to z  misji tego orka jest około 70 repy.

2.Ogólnie ja mocno polecam akrobatykę ale na najnowszej wersji trzeba mieć 120 żeby się jej nauczyć. Kradzież kieszonkowa tez must have bo co 10 udane wyłganie się z kradzieży to punkt do retoryki która mocno będzie ci potrzebna. Rezerwuj sobie 20/30 punktów na kopanie złota plus wytapianie monet w jarkendarze. Jak dobrze używasz akrobatyki to jesteś w stanie wygrać z każdym npc i orkiem. Można zachodzić ich z łatwością od pleców robiąc przewroty (dzięki temu zrobiłem na lajcie arenę orków).
Co do tej zręki jeszcze będzie ci potrzebna do okradnięcia paladynów w zamku i do kilku innych questów więc prędzej czy później się jej nauczysz. Aha w gildii tych co lubią sobie przywłaszczyć różne przedmioty Cassia nie da ci questa jeśli nie będziesz mieć wystarczająco zręczności.

Post połączony: 2017-11-20, 17:57
Gdzie można znaleźć czarną rude? 5 sztuk oddałem orkowi, a potrzebuję dwóch na wykucie broni.

Taką odpowiedź znalazłem w temacie z solucjami. SERIO WARTO PRZEJRZEĆ :D
1. Leży w stosie skarbór Feomathara (ognistego smoka)
2. Można kupić u Jory po wykonaniu wątku z Gildią Kupców i założeniu Pierścienia Kupców
3. Na stole w pomieszczeniu Haniara, za kapliczką Beliara
4. 5. 6. Trzy szuki w skrzyni w pomieszczeni tak jak w 3.
7. W grobowcu Lorda Ulzara [V rozdział] (za tawerną Orlana, jaskinia koło teleportera)
8. W grobowcu Inubisa [V rozdział], pomieszczenie po lewej
Dolina Cieni / Orkowa Kopalnia Żelaza (aktualnie 4 sztuki):
1. W skrzyni, w kopalni, w pobliżu Miasta Umarłych
2. Po pokonaniu pierwszego bossa, idąc korytarzem, drugie pomieszczenie po lewej, w skrzyni
3. Podobnie jak 2. lecz w pierwszym korytarzu po lewej, w pomieszczeniu z Almanachem uczącym wyrobu "Świętych Strzał", na zniszczonej kamiennej szafce
4. Otrzymujemy za wykonanie zadania od Morrighana (Kopalnia Żelaza)

A jeszcze mi się przypomniało 2 sztuki chyba sprzedaje typek z gildi złodzieji i jedną sprzedaje też handlarz u piratów.

Slesh

Slesh

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co mogę zrobić jeśli wszedłem już do lasu assasynów, ale zapomniałem porozmawiać z Gonzalesem. Oczywiście wszystkie save'y sprzed musiałem nadpisać... Kiedy odpalam konsole wyrzuca mnie do głównego menu.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomysł z wczytaniem odpada bo nie wiem w którym momencie on zginął a nie chce mi się nadrabiać mam nadzieję, że faktycznie będę mógł zrobić tą reputacje u orków.
120 zręki na akrobatyke? przesada ciekawe skąd tyle wezmę

chowder123

chowder123

Użytkownicy
posty56
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam. Już jakiś czas nie udzielałem się na forum i nie grałem w Returninga. W związku z tym mam kilka pytań.
1. Jaka jest najnowsza wersja gry?
2. Czy w najbliższym czasie wychodzi jakaś nowa wersja?
3. Którą wersję polecacie najbardziej?

wicos

wicos

Użytkownicy
posty39
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Witam. Już jakiś czas nie udzielałem się na forum i nie grałem w Returninga. W związku z tym mam kilka pytań.
1. Jaka jest najnowsza wersja gry?
2. Czy w najbliższym czasie wychodzi jakaś nowa wersja?
3. Którą wersję polecacie najbardziej?

1. 66.2.
2. Nie, podobno za kilka miesięcy 66.3.
3. Zdecydowanie 66.2.

Post połączony: 2017-11-20, 21:31
Co mogę zrobić jeśli wszedłem już do lasu assasynów, ale zapomniałem porozmawiać z Gonzalesem. Oczywiście wszystkie save'y sprzed musiałem nadpisać... Kiedy odpalam konsole wyrzuca mnie do głównego menu.

Wyrzuca cię raczej nie za konsole a za próbę użycia f8 i K... One są zablokowane ale możesz się tepać za pomoca goto vob albo waypoint. Pamiętaj że osiągniecia stracisz jak użyjesz marvina.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
W lesie asasynów i lokacji za pustynią Adanosa (może gdzieś jeszcze, nie sprawdzałem) wyrzuca za samą konsolę.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Raster Na twoim dał bym 2 ręke do 90% w obozie piratów u, zręcznością i akrobatyką się nie przejmuj nie są ci one do niczego potrzebne. Jednak jak byś bardzo chciał wyuczyć się akrobatyki to tu masz kilka porad jak ją zdobyć :
Spoiler
-ciasta rybne - wyrabiania ciast uczy Tekla na famie onara
-zjedzenie 40 zup rybnych daje nam +1 do zręczności, UWAGA nie robimy sami zup rybnych, wszystkie 40 powinniśmy znaleźć w grze
-Eliksir zręczności - pijemy go dopiero kiedy mam "pref" przy zręczności w zakładce statów
-mutageny
-kradzież kieszonkowa - za każde 10 okradzionych osób dostajemy +1 do zręczności, NPC z którymi nie da się rozmawiać okradamy za pomocą  zmiany w ustawieniach AST, zmian ta powoduje że kradzież kieszonkowa przypomina bardziej tą Skyrimową
-pasy z gildii złodziei
-wyrobiona przez nas biżuteria
-zabicie odpowiedniej liczby potworów da nam bonus +1 do zręczności
-pokazanie złodziejskiego znaku Rengarowi, o ile go nie wydaliśmy +1 do zręczności
-na poziomie trudnym - wejście do miasta od strony morza i porozmawianie z Laresem
-tabliczki

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty Przeciwnie. Akrobatyka będzie potrzebna :).

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram na patchu 66.1 obecnie mam 61 zręki potrzebuje 59. Robienie mikstur zręczności odpada bo szkoda mi marnować szczawów a po progu 50 pkt za 5 zręki płaci się 15 PN trochę przesada

wicos

wicos

Użytkownicy
posty39
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
+20 z wykutych pierscieni, +20 z pasa z założoną zbroją ( z gildii złodz) Jakiś tam plus z naszyjnika dajmy na to że wycisniesz z tego 45 i reszte dopakujesz za punkty. Chyba najbardziej optymalna opcja. Nauczysz się akro i możesz smiało eq zmienić.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobry pomysł ale wykute pierścienie odpadają bo nie odblokowałem u mateo opcji nauki jubilerstwa. Na marginesie strasznie głupio wymyślili ten wątek z jubilerstwem mogli zrobić coś takiego, że przy zdobyciu tych narzędzi będzie opcja dialogowa u matea a nie, że przykładowo dowiadujesz się na forum i musisz cofać się 20h do tyłu z grą bez sensu

Od którego rozdziału tekla uczy tych ciast?

barbor92r

barbor92r

Użytkownicy
posty117
Propsy23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Raster, jak grałem na wersji 66.1 to akrobatyki nauczył mnie człowiek(Hut chyba się nazywał) z areny w mieście Orków. Miałem wtedy około 70(możliwe, że nauczy jak masz mniej) zręczności, także Cassia nie jest jedynym nauczycielem. Jedyne co musisz dla niego zrobić, żeby nauczał to oddać mu jego stary miecz. Miecz znajdziesz w magazynie paladynów(Zamek w Górniczej Dolinie).

//Aktualizacja:
Trochę poczytałem i okazuje się, że poza oddaniem miecza musisz jeszcze zostać mistrzem areny w mieście Orków + chyba nie potrzebujesz tej zręczności w ogóle - przynajmniej nic o niej nie piszą w solucji na rpgrussia, tutaj masz link jakbyś był zainteresowany, drugi post w czwartym odnośniku:
http://rpgrussia.com/index.php?topic=8769.0

Maravel

Maravel

Użytkownicy
posty123
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chce zagrać magiem ognia na łatwym, jak wyglada gra nim? Łatwo, trudno? I czy warto pakować PN w zręczność na poczatku gry? I czy karma u bóstw jakoś wpływa na gre magiem?

"Zatrute strzały trzymają kołczany z nami jest bóg Khorne,
zdobyczne buzdygany, blisko trzymamy jak łuk Thorgal,
a w kaftanach długie noże co głoszą cicho pieśń,
a swą klingą wbitą w pierś, niosą cicho śmierć."

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Raster, jak grałem na wersji 66.1 to akrobatyki nauczył mnie człowiek(Hut chyba się nazywał) z areny w mieście Orków. Miałem wtedy około 70(możliwe, że nauczy jak masz mniej) zręczności, także Cassia nie jest jedynym nauczycielem. Jedyne co musisz dla niego zrobić, żeby nauczał to oddać mu jego stary miecz. Miecz znajdziesz w magazynie paladynów(Zamek w Górniczej Dolinie).

//Aktualizacja:
Trochę poczytałem i okazuje się, że poza oddaniem miecza musisz jeszcze zostać mistrzem areny w mieście Orków + chyba nie potrzebujesz tej zręczności w ogóle - przynajmniej nic o niej nie piszą w solucji na rpgrussia, tutaj masz link jakbyś był zainteresowany, drugi post w czwartym odnośniku:

Się okaże czy śmierć tego orka koło myśliwego niclasa mi nie przeszkodzi, ale dzięki

wicos

wicos

Użytkownicy
posty39
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

//Aktualizacja:

Się okaże czy śmierć tego orka koło myśliwego niclasa mi nie przeszkodzi, ale dzięki

Jak nie masz jubilerki to bez sensu gra. Te bonusy są ogromne.
Co do zręki to w patchu 66.2 zmienili i teraz wymaga akrobatyka 120. Wczesniej z tego co wiem wymagała tylko 60.

Post połączony: 2017-11-21, 15:28
Chce zagrać magiem ognia na łatwym, jak wyglada gra nim? Łatwo, trudno? I czy warto pakować PN w zręczność na poczatku gry? I czy karma u bóstw jakoś wpływa na gre magiem?

Karma wpływa chyba na przywołańce. Dotyczy tego czy się "słuchają".
A co do gry magiem na łatwym... Nie musisz się mocno zastanawiać nad rozdawaniem PN bo i tak masz ich ogrom. Wg mnie ciężko osiągać progi(mana) mimo to. Ja od siebie polecam Nekromante bojowego tj. z mieczem i duża ilością many na przywoływanie.

barbor92r

barbor92r

Użytkownicy
posty117
Propsy23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Raster, nie przeszkodzi, sam wątku z nim nie robiłem i było wszystko dobrze, nie miałem problemów z niczym w mieście Orków.

0 użytkowników
Do góry