Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8897959 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8897959

Odpowiedzi 37317

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Mam pytanie:

W świątyni śniącego w pomieszczeniu do którego dostęp się dostaje po umieszczeniu czterech kryształów na piedestałach,  jest zamknięta skrzynia na posągu śniącego ? Wie ktoś gdzie jest klucz do tej skrzyni ? Nie pamiętam bym ją otwierał przechodząc moda poprzednio?

Na wszelki wypadek wrzuce screen:

https://imgur.com/a/TbyvH

:D

barbor92r

barbor92r

Użytkownicy
posty117
Propsy23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Hearthstone, klucz posiada nekromanta Hoshkar.

Widzę, że masz czcionkę z krzaczkami. Polecam post Scrander:
https://themodders.org/index.php?topic=28180.msg1296904#msg1296904

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Hearthstone, klucz posiada nekromanta Hoshkar.

Widzę, że masz czcionkę z krzaczkami. Polecam post Scrander:
https://themodders.org/index.php?topic=28180.msg1296904#msg1296904

Zabijałem tego nekromantę ze świątyni śniącego ale nigdy tej skrzyni nie otwierałem :) Dobrze wiedzieć :) Co do czcionki to ją mam tylko przez te instalacje od nowa moda zapomniałem wrzucić :)

Sapharan

Sapharan

Użytkownicy
of Razielim
posty82
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • of Razielim
Gdzie można znaleźć Snipes'a?
Jakiego narzędzia potrzebuje do używania stołu do obrabiania skór?
Kto oprócz Erola uczy wiecej niż 60 siły?
I tutaj obszerne pytanie: U jakich i do którego momentu moge robić zadania dla każdej z 6ciu ważniejszych gildii zanim się do nich przyłącze na stałe? (żeby jak nawiecej expa zgarnąć)

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Gdzie można znaleźć Snipes'a?
Jakiego narzędzia potrzebuje do używania stołu do obrabiania skór?
Kto oprócz Erola uczy wiecej niż 60 siły?
I tutaj obszerne pytanie: U jakich i do którego momentu moge robić zadania dla każdej z 6ciu ważniejszych gildii zanim się do nich przyłącze na stałe? (żeby jak nawiecej expa zgarnąć)

1) Snipes jest na farmie Lobarta jesli przyjąłes zadanie z pakunkiem rudy od Weża w karczmie Kardifa
2) Nóż do skór kosztuje 250 złota, sprzedaje Bosper
3) Jeśli chodzi o nowe gildie to dla Bractwa możesz zrobić zadanie tylko z przesyłką Lariusa, nekromanta, mag wody, mag ognia nie mają żadnych zadań przed dołączeniem :) U najemników powykonuj wszystkie zadania jakie się da łącznie z zadaniem szacunek najemników :) Strażnicy miejscy również nie mają zadań przed dołączeniem do gildii

Post połączony: 2017-11-09, 12:40
Jak zakończyć zadanie Zapomniane wspomnienia Loa ? Loa stoi na plaży niedaleko statku w obozie piratów i jedyne opcję dialogowe to to że Greg się zgodził by weszła na pokład ale zadanie dalej wisi w dzienniku ? Czy ono zniknię w późniejszych rozdziałach?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zadanie z Loą ma być kontynuowane w nowej lokacji... tyle, że tej nie ma w grze. Ogólnie nie do ukończenia, dopiero w patchu 0066.3 będzie można je zrobić.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Zadanie z Loą ma być kontynuowane w nowej lokacji... tyle, że tej nie ma w grze. Ogólnie nie do ukończenia, dopiero w patchu 0066.3 będzie można je zrobić.

No to po co dawali zadanie którego nie da się ukończyć ? Czy zniknie mi ono w VI rozdziale czy do końca gry będzie w dzienniku

Da się węża do swojego obozu zaprosić w solucji pisze że można ale wąż po zaprowadzeniu do kopalnii rudy obok obozu Dextera coś tam gada że ma już dość kopania i żeby poszukać innych doświadczonych kopaczy :) Retorykę mam max 100 wiec to nie to ?

MaRsXzU

MaRsXzU

Użytkownicy
posty55
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Hearthstone
Jeśli nadal masz problem z tymi szkieletami mocarzami to znalazłem rozwiązanie.
Zakładasz miecz , który ma ten buff na nieumarłych (w zatopionej wieży Xardasa taki jest) i i nabiegasz na nich (u mnie strzałka w górę, trzymana cały czas), blokujesz się na nich (cały czas idąc w miejscu) i zaczynasz wciskać mega szybko ctrl (tj ten atak w biegu). Jak wystarczająco szybko to wciskasz to ten buff się mega szybko zaczyna nakładac, a szkielet nie nadąża parować i atakować. Takiego szkieleciora z 8k hp można położyć może w 15 sekund.

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Macie jakieś porady jak rozwijać postać w Returningu 2.0?
Chce być strażnikiem i cholera wie jak sie rozwijać w tak wielkiej modyfikacji

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Kiedy Maleth daje zadanie z znalezieniem tej jego laski pasterza :) W podstawce dawał w 3 rozdziale ale nie dął mi tego zadania :/ Czy najpierw trzeba ruszyć wątek Oka Innosa czy jak, gram Paladynem

Post połączony: 2017-11-09, 15:45

Ale jakim strażnikiem miejskim czy świątynnym ?

Post połączony: 2017-11-09, 15:48
@Hearthstone
Zakładasz miecz , który ma ten buff na nieumarłych (w zatopionej wieży Xardasa taki jest) i i nabiegasz na nich (u mnie strzałka w górę, trzymana cały czas), blokujesz się na nich (cały czas idąc w miejscu) i zaczynasz wciskać mega szybko ctrl (tj ten atak w biegu). Jak wystarczająco szybko to wciskasz to ten buff się mega szybko zaczyna nakładac, a szkielet nie nadąża parować i atakować. Takiego szkieleciora z 8k hp można położyć może w 15 sekund.

Nie korzystam z takich bagów bo jeszcze coś mi się w modzie namiesza :) Już nie mam problemów z tymi szkieletami uświęcony miecz z rudy od Harada to istny pogromca nieumarłych :) Wyczyściłem nim już stary obóz bractwa, świątynie śniącego i 2 kopalnie :) Ten miecz jeśli wpadnie buff to potrafi zabrać kostkowi nawet 1000 HP jednym atakiem :)

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedy Maleth daje zadanie z znalezieniem tej jego laski pasterza :) W podstawce dawał w 3 rozdziale ale nie dął mi tego zadania :/ Czy najpierw trzeba ruszyć wątek Oka Innosa czy jak, gram Paladynem

Post połączony: 2017-11-09, 15:45

Ale jakim strażnikiem miejskim czy świątynnym ?

Post połączony: 2017-11-09, 15:48
@Hearthstone

Nie korzystam z takich bagów bo jeszcze coś mi się w modzie namiesza :) Już nie mam problemów z tymi szkieletami uświęcony miecz z rudy od Harada to istny pogromca nieumarłych :) Wyczyściłem nim już stary obóz bractwa, świątynie śniącego i 2 kopalnie :) Ten miecz jeśli wpadnie buff to potrafi zabrać kostkowi nawet 1000 HP jednym atakiem :)
Oczywiście że miejskim

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie w pierwszym rozdziale mogę jakąś dobrą broń dwuręczną wyhaczyć? W pierwszej części returninga latało się do jaskini koło khorinis po "siekacza" ale teraz są tam zrespione takie potwory, że ta opcja odpada.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Gdzie w pierwszym rozdziale mogę jakąś dobrą broń dwuręczną wyhaczyć? W pierwszej części returninga latało się do jaskini koło khorinis po "siekacza" ale teraz są tam zrespione takie potwory, że ta opcja odpada.

Jest kilka broni 2H dobrych w 1 akcie ale są bronione przez silne potwory . Przy czarnym trolu jest topór 2h ponad 100 dmg . Kolejne  bronie to Topór i Halabardę (obie bronie biją 120dmg )  masz w jaskini z golemami obok piramid :) Topora broni królowa pełzaczy ale jest tak powolna że wystarczy tam wbiegnąć zabrać topór z ziemi i uciec :) Halabarda natomiast leży na jednym z grobowców chroniona przez bossa golemów. I to tyle z tych mocnych , polecam ci zabrać ten topór obok królowej  pełzaczy bo tą broń najłatwiej zdobyć :)

Edit : jakbyś miał problem z ominieciem golemów użyj eliksiru czarnej mgły który daje niewidzialność na jakiś czas (2szt zdobywasz z ciała Luciana demona z pierwszego zadania dla opiekunów)

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To pomoże ktoś z tą postacią?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
To pomoże ktoś z tą postacią?

https://megawrzuta.pl/download/57db975d0c57e318824475b548a60f16.html

Tutaj masz mój save postaci robionej pod strażnika miejskiego właściwie to postać tuż przed dołączeniem do straży :) Wczytaj sobie ten zapis i będziesz wiedział w co inwestować :)

Tutaj dorzucam ci staty pod strażnika miejskiego : 

https://imgur.com/a/L6sIa

MaRsXzU

MaRsXzU

Użytkownicy
posty55
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Hearthstone
A jak pokonałeś tego Demona? Jest jakaś sekwencja na niego, albo jakiś protip? Mam chyba koło 270 siły i mieczyk na 220 i jedyne co mu zabiore to 1k hp. Ucieczka w celu regenki hp'a nie ma sensu, bo mu się wtedy odnawia do pełna.

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Bardziej chodziło mi jak rozwijać postać pod straż miejska a wszystko robić sam a nie zamierzam brać od kogoś Save, ale dzięki

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Hearthstone
A jak pokonałeś tego Demona? Jest jakaś sekwencja na niego, albo jakiś protip? Mam chyba koło 270 siły i mieczyk na 220 i jedyne co mu zabiore to 1k hp. Ucieczka w celu regenki hp'a nie ma sensu, bo mu się wtedy odnawia do pełna.

Jeśli mówisz o demonie na bagnie to jest to jeden z prostszych bossów, Taktyka: oddal się od niego, demon wystrzeliwuje pocisk potem podlatuje i tak jakby ryczy wtedy masz czas na 2 ataki, po ich wykonaniu uciekasz za bossa i się oddalasz na parę metrów aż boss znów wystrzeli pocisk, potem podleci i znowu masz czas na 2 ataki  itd . To samo z leczeniem lecz się kiedy boss po wystrzeleniu pocisku dolatuje do ciebie :) Ta taktyka działa nie tylko na demony ale też na miniaturowe śniące :)

Edit : Jeśli już naprawdę nie dajesz rady to jest bug dzięki któremu zabijesz go bezstresowo :) W trakcie używania zwoju przemiany kliknij strzałkę w bok, wtedy zniknie ci pasek wytrzymałość i możesz bić bossa ile chcesz on ci nic nie zrobi będzie tylko stał :) Po pokonaniu bossa by przywrócić pasek wytrzymałość przemień się w coś np: zębacza, topielca :) Ja z tego nie korzystałem , bo jak na razie bossowie których spotkaem

grzesiekk

grzesiekk

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam taki dość nietypowy problem mianowicie zacząłem wątek pustyni adanosa dopiero w 7 rozdziale a ponieważ saturas jest już na farmie onara a xardasa już nie mam nie mogę zdobyć korzenia życia służącego do ożywienia suchego drzewa na pustyni zna ktoś kod na ten przedmiot lub link do wszystkich kodów do returninga?

MaRsXzU

MaRsXzU

Użytkownicy
posty55
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@grzesiekk
https://rpgrussia.com/index.php?topic=8731.60
3/4 spoiler

####

Jak użyć tego zwoju do ożywiania NPC? Wciskam Lewy shift i 9 na numerycznej mając namierzone na typka i nic.

0 użytkowników
Do góry