Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8863092 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8863092

Odpowiedzi 37317

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś jak zabić mrocznego golema? Tam gdzie jest teleportacja po Necronomicon
Próbowałem wszystkiego, zaklęcie światla, zaklęcia paladynów

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto uczy eliksiru zwiększającego HP? bo sagitta go nie ma a u constantino nie mam możliwości nauki alchemii bo nie jestem jego czeladnikiem

Wcale nie trzeba być czeladnikiem Constantino :) Ja jestem u Harada a u alchemika normalnie mogę się uczyć alchemii :) Constantino uczy jeśli wykonałeś zadanie pierwszy eliksir albo zadanie z zabójstwem Ignaza :)

Co do eliksiru HP to Sagitta , Ignaz (jeśli żyje).

Zarówno Ignaz jak i Sagitta nie uczą mikstury na zwiększenie max hp. Sagitta uczy miksturki na zręczność i elixiru many a ignaz wgl ma jakiś syf. Czyli wychodzi na to, że nie mam jak się tego nauczyć bo nie zrobiłem tego questa u constantina a po zostaniu czeladnikiem harada nie mam opcji, żeby go wziąć

MaRsXzU

MaRsXzU

Użytkownicy
posty55
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Rockplat
Z tego co pamiętam to trzeba było użyć zwoju światła, ale nie tego zwykłego, tylko tego od paladynów (2 różne zwoje), ma go chyba Martin.

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Rockplat
Z tego co pamiętam to trzeba było użyć zwoju światła, ale nie tego zwykłego, tylko tego od paladynów (2 różne zwoje), ma go chyba Martin.
Próbowałem z Świętą Strzałą a też nic, chyba że to nie jest związane z światłem

MaRsXzU

MaRsXzU

Użytkownicy
posty55
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Rockplat
"Święty płomień" chyba.

W którym momencie pojawia się, albo jak się nazywa ten quest związany z naładowaniem Uriziela energią z rudy?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Jak ruszyć zadanie ze zdobyciem amuletu Triamar ? Xardas mówi by pomodlić się do Beliara o pomoc ale kiedy to robię to piszę że nic się nie stało ? Czy to ma jakiś związek z paladynem i tym że mam ponad 400 karmy u Innosa?? Jeśli to wina tego że jestem Paladynem to jest możliwość zdobycia tego pierścienia z zadania Dar szaleńca?

W razie czego jaki jest kod na ten pierścień ?

:D

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A jeśli jeszcze spytam to można gdzieś liste tych których trzeba zabić w zadaniu Dead or Alive?

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakieś porady jak zdobyć młot tarrakota? Przebicie się przez ogniste jaszczury a kończąc na golemach i golemowym bossie to jest tortura. I czy żeby wejść do piwnicy w klasztorze trzeba okraść goraxa czy ten klucz jest gdzie indziej?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
A jeśli jeszcze spytam to można gdzieś liste tych których trzeba zabić w zadaniu Dead or Alive?

Po przeczytaniu listów gończych powinno ci wyskoczyć ilu bandytów amsz zabić i jakie nagrody za nich :
Podam ci lokalizację tych bandytów
1) Jaskinia z bandytami niedaleko Khorinis tam gdzie z Bartokiem na polowanie idziesz
2) Jaskinia obok farmy akila gdzie brudna notatka Halvora
3) Obok farmy Sekoba, tam gdzie list lucii
4) obok miejsca gdzie jest magiczny golem w zadaniu dla magów ognia (jest tam Elvrich)
5) Dexter (wiadomo)
6) Ostatni został dodany na nowym terenie mianowicie idziesz od wieży Xardasa do jaskini z bandytą i w okolicy powinieneś zauważyć nowy teren którego w podstawce nie było :) Trzymaj się lewych skał i idź do samego końca a trafisz na ostatniego z bandytów

Post połączony: 2017-11-11, 19:35
Jakieś porady jak zdobyć młot tarrakota? Przebicie się przez ogniste jaszczury a kończąc na golemach i golemowym bossie to jest tortura. I czy żeby wejść do piwnicy w klasztorze trzeba okraść goraxa czy ten klucz jest gdzie indziej?

Dla uczciwych : wykorzystaj piramidę
Dla mniej uczciwych :) Jest błąd który możesz wykorzystać, jeśli masz zwój przemiany to użyj go :) Podczas animacji przemiany kiedy zniknie ci pasek wytrzymałość kliknij strzałkę w bok :) Jeśli nie będzie widać paska staminy znaczy że działa, nie będziesz mógł zapisywać ale będziesz mógł zabić wszystkie jaszczury i golemy , a oni będą tylko stac :) Po wszystkim by pasek wytrzymałość znów się pojawił i znowu mógł zapisywać grę użyj zwoju przemiany ale tym razem nie przerywaj animacji :)

:D

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hearhstone użyłem zwoju przemiany wcisnąłem strzałke w bok pasek staminy zniknął ale potwory i tak mnie widzą i atakują

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Po przeczytaniu listów gończych powinno ci wyskoczyć ilu bandytów amsz zabić i jakie nagrody za nich :
Podam ci lokalizację tych bandytów
1) Jaskinia z bandytami niedaleko Khorinis tam gdzie z Bartokiem na polowanie idziesz
2) Jaskinia obok farmy akila gdzie brudna notatka Halvora
3) Obok farmy Sekoba, tam gdzie list lucii
4) obok miejsca gdzie jest magiczny golem w zadaniu dla magów ognia (jest tam Elvrich)
5) Dexter (wiadomo)
6) Ostatni został dodany na nowym terenie mianowicie idziesz od wieży Xardasa do jaskini z bandytą i w okolicy powinieneś zauważyć nowy teren którego w podstawce nie było :) Trzymaj się lewych skał i idź do samego końca a trafisz na ostatniego z bandytów

Post połączony: 2017-11-11, 19:35

Dla uczciwych : wykorzystaj piramidę
Dla mniej uczciwych :) Jest błąd który możesz wykorzystać, jeśli masz zwój przemiany to użyj go :) Podczas animacji przemiany kiedy zniknie ci pasek wytrzymałość kliknij strzałkę w bok :) Jeśli nie będzie widać paska staminy znaczy że działa, nie będziesz mógł zapisywać ale będziesz mógł zabić wszystkie jaszczury i golemy , a oni będą tylko stac :) Po wszystkim by pasek wytrzymałość znów się pojawił i znowu mógł zapisywać grę użyj zwoju przemiany ale tym razem nie przerywaj animacji :)
Dziękuje bardzo!

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przecież zabicie golemów i ich bossa jest niemożliwe jak w pierwszej części returninga dało się ich bronią 2h trzymać na dystans tak teraz przez nowe animacje walki przeciwników golemy spamują i nie robią sobie nic z naszych ataków

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Cóż, umiejętne uniki pozwalają obejść szarżującego golema i znaleźć się za jego plecami, do zdobycia młota nie potrzeba jednak zabijać bossa, młot leży przy królowej pełzaczy.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jao właśnie oszczędziłeś mi pół tony nerwów. Zamieniłem się w smoczego zębacza pobiegłem do królowej przy końcówce hp odmieniłem się jedno machnięcie i po robocie. Dzięki
Doszedłem do drugiego rozdziału dałem constantinowi truciznę i dalej nie chcę mnie uczyć alchemii wtf?

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Ma ktoś może Soundtrack z Returninga 2.0 ? Czy ta ścieżka dźwiękowa jakoś nieosiągalna jest ?

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

Pandrodor99

Pandrodor99

Użytkownicy
posty6
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie, mam dwa pytanka dotyczących rozgrywki.
1/ Jakie "składniki" potrzebuje do wyrobu strzal. Nauczyłem się wyrobu u niclasa i mam w ekwipunku te kawałki drewna ale strzal dalej nie mogę robić.

2/ Jak wyleczyć rannego orka na płaskowyżu obok niclasa??

Poziom hard
Lvl 21
Rozdział 1

barbor92r

barbor92r

Użytkownicy
posty117
Propsy23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Pandrodor99, cytat z solucji + porady:

9. Wytwarzanie strzał i bełtów.. Najlepiej strzały i bełty robić w mieście bo wszystkie urządzenia masz pod ręką.
Najpierw musisz rozgrzać pręt. Później na kowadle z jednego pręta robisz 30 grotów do strzał.
Następnie idziesz do stolarza i mając piłę używasz jej na pniu drewna i masz jeden klocek, który następnie używasz obok na stole i robisz z jednego kloca trzydzieści "patyków" do strzał.
Mając te "patyki" i groty idziesz do Bospera i z tyłu za nim jest stół, na którym robisz już gotowe strzały i groty.

Co do 2.
Z tego co pamiętam to zwój leczenia miał Salandril.

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ma ktoś może Soundtrack z Returninga 2.0 ? Czy ta ścieżka dźwiękowa jakoś nieosiągalna jest ?
Niestety nie ma pełnego soundtracku a kilka osobnych jest na yt
PS: Tutaj masz trzy nuty ze soundtracku od Warda
https://www.youtube.com/watch?v=dwlvMR0tC3E

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Te trzy soundtracki chyba jednak nigdy nie pojawiają się w grze xD
Ale na pewno część muzyki z Dark Sagi została wykorzystana, np. Realm of Dead w świątyni Śniącego, Cemetery w Dworze Irdorath, Camp of Hunters w lesie Masjafu. Do tego jeszcze soundtracki z G3 na farmie Onara i na pustyni.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś mi w końcu odpowie jak wyglada sprawa z nauczeniem sie mikstury zwiększająca max hp? Sagitta i Ignaz nie uczą tego eliksiru, a z constantinem nie mam nawet opcji dialogowej z nauka alchemi. Może to wina tego, że przed zostaniem czeladnikiem harada nie zrobiłem questa z pierwszą mikstura, ale czy przez to bede musial zacząć gre od nowa?

0 użytkowników
Do góry