O temacie
Autor Vanarius
Zaczęty 3.01.2016 roku
Wyświetleń 8363579
Odpowiedzi 37317
Apprentice
Cooba
Czemu nie mogę dołączyć do gildii złodziei? Jestem nekromantą a Cassi coś nie pasuje. Prócz nich kto uczy otwierania zamków
Czy dalej w Returnie jest "Kunszt obrony południowców", ta książka co dawała 5% do jednoręcznych? Zastanawiam się do ilu uczyć się jednoraków. Mam 12% z tabliczek, 2 od Wulfgara, 2 od Bitwy o Varant.
ko19m
Nubuku
Thorben mówi mi że mnie nauczy jak będę uczciwy. Jak zdobyć 9 Inteligencji na poczatku gry? Jak czytam książki w niektórych domach to mnie zaczynają bić bo "kradne".Gdzie w klasztorze jest więzienie Xardasa?
Cytat: ko19m w 2016-11-17, 20:02Thorben mówi mi że mnie nauczy jak będę uczciwy. Jak zdobyć 9 Inteligencji na poczatku gry? Jak czytam książki w niektórych domach to mnie zaczynają bić bo "kradne".Gdzie w klasztorze jest więzienie Xardasa?Powiem tak, najlepiej jest dołączyć pierw do gildii kradziejuf i postarać się zrobić quest dla Gallahada ZANIM dołączysz gdziekolwiek, trudne to nie jest, a najlepiej wgl poczekać na dołączenie do jakiejkolwiek gildii do samego końca rozdziału, gdzie już większość questów porobisz ;)
@Cooba Widzę że z tabliczek dostaje się 14 + jeden chyba od Wulfgara + bitwa o Varant. Kwestia co z tą książką, czy jest czy nie, bo to 5% .Okej, przeczytałem - książka jest w starej wieży Xardasa, ale daje tylko 1% . Za to są jeszcze inne książki, ale też po 1%. A gram na Hardzie, mam ambitny plan wymaksowania dwuręcznych, kuszy, jednoręcznych i tarcze, więc każdy punkt się liczy :(.
Draks
Dezerow
Jeśli tarcza blokowałaby dodatkowo przynajmniej część obrażeń od czarów, stałaby się wówczas przydatna i opłacalna.
venuen
Simon Said Moderator
Pulaski
tldr
Cytat: Dezerow w 2016-11-18, 08:05Jeśli tarcza blokowałaby dodatkowo przynajmniej część obrażeń od czarów, stałaby się wówczas przydatna i opłacalna.Tak akurat przeczytałem - Nash z Doliny Cienia uczy takiej zdolności.