Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8349316 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8349316

Odpowiedzi 37317

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok, dzięki. Właśnie zauważyłem że dwa razy, ten drugi jest troszkę gorszy :/.

Czy dalej w Returnie jest "Kunszt obrony południowców", ta książka co dawała 5% do jednoręcznych? Zastanawiam się do ilu uczyć się jednoraków. Mam 12% z tabliczek, 2 od Wulfgara, 2 od Bitwy o Varant.

@ko19m
A co mówi?

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czemu nie mogę dołączyć do gildii złodziei? Jestem nekromantą a Cassi coś nie pasuje. Prócz nich kto uczy otwierania zamków

Juz nie sie  nie da.
Uczy Thorben

Post połączony: 2016-11-17, 20:02

Czy dalej w Returnie jest "Kunszt obrony południowców", ta książka co dawała 5% do jednoręcznych? Zastanawiam się do ilu uczyć się jednoraków. Mam 12% z tabliczek, 2 od Wulfgara, 2 od Bitwy o Varant.

Łykaj tabliczki i pakuj do mistrza 90%, a PN i tak ci zostanie

ko19m

ko19m

Użytkownicy
posty87
Propsy9
  • Użytkownicy
Thorben mówi mi że mnie nauczy jak będę uczciwy. Jak zdobyć 9 Inteligencji na poczatku gry? Jak czytam książki w niektórych domach to mnie zaczynają bić bo "kradne".

Gdzie w klasztorze jest więzienie Xardasa?

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Cooba
Widzę że z tabliczek dostaje się 14 + jeden chyba od Wulfgara + bitwa o Varant. Kwestia co z tą książką, czy jest czy nie, bo to 5% :/.

Okej, przeczytałem - książka jest w starej wieży Xardasa, ale daje tylko 1% :/. Za to są jeszcze inne książki, ale też po 1%.

A gram na Hardzie, mam ambitny plan wymaksowania dwuręcznych, kuszy, jednoręcznych i tarcze, więc każdy punkt się liczy :(.

Nubuku

Nubuku

Użytkownicy
posty99
Propsy4
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Thorben mówi mi że mnie nauczy jak będę uczciwy. Jak zdobyć 9 Inteligencji na poczatku gry? Jak czytam książki w niektórych domach to mnie zaczynają bić bo "kradne".

Powiem tak, najlepiej jest dołączyć pierw do gildii kradziejuf i postarać się zrobić quest dla Gallahada ZANIM dołączysz gdziekolwiek, trudne to nie jest, a najlepiej wgl poczekać na dołączenie do jakiejkolwiek gildii do samego końca rozdziału, gdzie już większość questów porobisz ;)

ko19m

ko19m

Użytkownicy
posty87
Propsy9
  • Użytkownicy

Powiem tak, najlepiej jest dołączyć pierw do gildii kradziejuf i postarać się zrobić quest dla Gallahada ZANIM dołączysz gdziekolwiek, trudne to nie jest, a najlepiej wgl poczekać na dołączenie do jakiejkolwiek gildii do samego końca rozdziału, gdzie już większość questów porobisz ;)

Trudno, może faktycznie zresetuje gre i wstrzymam się z decyzją. Dzięki za pomoc. A wie ktoś gdzie w klasztorze jest więzienie Xardasa?

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Cooba
Widzę że z tabliczek dostaje się 14 + jeden chyba od Wulfgara + bitwa o Varant. Kwestia co z tą książką, czy jest czy nie, bo to 5% :/.

Okej, przeczytałem - książka jest w starej wieży Xardasa, ale daje tylko 1% :/. Za to są jeszcze inne książki, ale też po 1%.

A gram na Hardzie, mam ambitny plan wymaksowania dwuręcznych, kuszy, jednoręcznych i tarcze, więc każdy punkt się liczy :(.

To po co zawracasz sobie glowe jednorecznymi?

Powiem tak... po to nawet na hardzie jest wiecej PN bo bonusy są ale tylko po 1,2 lub 3 %

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@ko19m
Chodzi o tego questa z notatkami dla Xardasa? To jest ten pokój koło nowicjusza co zamiasta, gdy wchodzisz to po prawej stronie, przed Goraxem. Notatki są w biblioteczce.

@Cooba
A bo zacząłem grać w Returninga z myślą o graniu Miecz Jednoręczna/Tarcza, mimo tego że każdy zaleca granie dwurakiem, dlatego też na razie na jednoręcznej się skupiam. Jeszcze się zastanowie nad tą dwuręczną.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Broń dwuręczna jest w chuj razy lepszy od jednoręcznej, nie dość, że dużo większe obrażenia to szybsza animacja, polecam ;) Tarcza to największy syf, ale zagraj, może zrozumiesz swój błąd ;P

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Draks
Tak, ale ta animacja tak paskudnie wygląda, że nie potrafiłbym grać z nią dłużej niż jakieś 5 sekund :D. Jeśli będę grał dwurakiem to tylko ze starymi animacjami, na rpgrussia widziałem 'fix' do tego.

A akurat animacja mistrza tarczy mi się jako jedna z niewielu nowych podoba :(. I w nowym patchu się w końcu do czegoś  przyda - będzie można odbijać strzały nią.

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A kto bedzie tymi strzałami do ciebie strzelał? Bandyta?! Ork?! Troche ich malo nie zauwazyles?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
No bardzo proste jest to do zrobienia, dziwne, że dodali to dopiero teraz, szczerze to to jest zbędny bajer, zamiast blokować jak debil, podleciał by i zabił by szybciej przeciwnika niż schował by kuszę ;)

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Cooba
Trochę tych orkowych kuszników jest, nie wiem jak to będzie działać, ale możliwość dobiegnięcia do paru bez straty życia wydaje się być dobrym pomysłem :P. Szkielety łucznicy też wchodzą w gre.

@Draks
Też się dziwie, no ale cóż. Na początku to się może bardziej przydać.

Dezerow

Dezerow

Użytkownicy
posty42
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeśli tarcza blokowałaby dodatkowo przynajmniej część obrażeń od czarów, stałaby się wówczas przydatna i opłacalna.

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli tarcza blokowałaby dodatkowo przynajmniej część obrażeń od czarów, stałaby się wówczas przydatna i opłacalna.

Tak akurat przeczytałem - Nash z Doliny Cienia uczy takiej zdolności.

Dezerow

Dezerow

Użytkownicy
posty42
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie można zdobyć żywicę? Nie mogę jej gdziekolwiek znaleźć...

venuen

venuen

Użytkownicy
posty94
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto uczy wydobywania rudy żelaza powyżej 50% ?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Co trzeba zrobić by dostać misje do kopalni orków? Mam 4 rozdział, mam misje ze zaginionymi paladynami gadalem z talibem i nie wiem co dalej wiem ze kazal mi isc wzdluz rzeki,,,

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tak akurat przeczytałem - Nash z Doliny Cienia uczy takiej zdolności.
Serio? :D

0 użytkowników
Do góry