Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8839721 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8839721

Odpowiedzi 37317

darekstrzalka4

darekstrzalka4

Użytkownicy
posty86
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie prawda grając Nekro nie wazne czy zwykł szkielet czy szkielet woj, otrzymywał obrażenia. Dlatego zawsze kilku musiałem przyzywać. Wersja 0.61 i nwm jak ty robiłeś, że biłeś więcej niż szkielet.. pewnie w siłe ładowałeś ja full INT, mając tam 140 inta szkielety rozwalały każdego, Szkielet wojownik na 3 hity miał poszukiwacza.  Summony są nieumarłe w wersji 0.50 lub 0.56 nie pamiętam dokładnie widziałem jak gosciu na YouTube grał. Na 0.61 są zniszczalne. (Szkielet, i zombie potrafi na hita od orka paść)

Andy

Andy

Użytkownicy
posty47
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam taki problem... zostałem nowicjuszem cienia na samym początku gry i teraz nie mam jak się nauczyć otwierania zamków (0061 fix2) nie mogę dołączyć do gildi złodziei, ani zdobyć księgi Lemara brak kradzieży kieszonkowej/zręczności, ani nie ma jej przy sobie po pobiciu go. jakieś pomysły?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Thorben nauczy Cię w II. rozdziale, jak uratujesz Grittę.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Letho

Letho

DreamVader
posty206
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Mam taki problem... zostałem nowicjuszem cienia na samym początku gry i teraz nie mam jak się nauczyć otwierania zamków (0061 fix2) nie mogę dołączyć do gildi złodziei, ani zdobyć księgi Lemara brak kradzieży kieszonkowej/zręczności, ani nie ma jej przy sobie po pobiciu go. jakieś pomysły?
A to czemu nie możesz dołączyć do gildii złodziei  :P ?

Andy

Andy

Użytkownicy
posty47
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
yyy nobo tak twórcy returninga stwierdzili ? wypowiedz typu nie możesz dołączyć bo jesteś na innej ścieżce czy coś.

Letho

Letho

DreamVader
posty206
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
yyy nobo tak twórcy returninga stwierdzili ? wypowiedz typu nie możesz dołączyć bo jesteś na innej ścieżce czy coś.
Hmm no ale jesteś nowicjuszem cienia i potem zostaniesz Nekromantą :D  to raczej możesz dołączyć :D Gorzej by było gdybyś był nowicjuszem ognia lub wody..

Andy

Andy

Użytkownicy
posty47
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm no ale jesteś nowicjuszem cienia i potem zostaniesz Nekromantą :D  to raczej możesz dołączyć :D Gorzej by było gdybyś był nowicjuszem ognia lub wody..
Widziałem gameplay na starych wersjach i próbowałem naśladować (pierwszy kontakt z magiem w returningu) ale tu gościu nie ma tego problemu wiec chyba to zmienili z jakiegoś powodu

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Jeśli tak jest to imo bez sensu i nielogicznie. O ile mag ognia, wody czy strażnik/paladyn stoi na straży porządku i sprawiedliwości, które nakazują zniszczyć gildie złodziei, to taki nekromanta czy nawet najemnik nie ma takich zamiarów. Nekromanta to zło samo w sobie, bo niszczy największą zasade - bezcześci ciała i dusze, a najemnik znowu robi wszystko, byleby zarobić. Stąd te dwie gildie powinny mieć normalny dostep do gildii złodziei.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

if((hero.guild == GIL_KDF) || (hero.guild == GIL_KDM) || (hero.guild == GIL_GUR) || (hero.guild == GIL_KDW) || (hero.guild == GIL_NOV) || (hero.guild == GIL_NDM) || (hero.guild == GIL_NDW))

Te gildie nie mogą dołączyć.

ElNino

ElNino

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
darekstrzalka, pisałem jak wygląda to u mnie na wersji 061, mam poziom usual. Jak ktoś da mi szybki instruktaż jak wrzucać filmiki i jakim programem je klepać to mogę ci udowodnić że u mnie jest jak piszę.

a że mieczem robię większy dmg to też nie nowina, bo PISAŁEM również, że mam na 2 rozdział 180+ siły na mieczu 166 i 80 parę int, no to różnica musi być na korzyść miecza. Smigam jako wojownik z summonami to nie dbam aż tak o int. Jak jakieś książki/receptury wpadną to fajnie i to wszystko.

AvichiV

AvichiV

Użytkownicy
posty68
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rudę można kopać w nieskończoność?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

if((hero.guild == GIL_KDF) || (hero.guild == GIL_KDM) || (hero.guild == GIL_GUR) || (hero.guild == GIL_KDW) || (hero.guild == GIL_NOV) || (hero.guild == GIL_NDM) || (hero.guild == GIL_NDW))

Te gildie nie mogą dołączyć.

Teraz opisz która jest która :v :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

darekstrzalka4

darekstrzalka4

Użytkownicy
posty86
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
darekstrzalka, pisałem jak wygląda to u mnie na wersji 061, mam poziom usual. Jak ktoś da mi szybki instruktaż jak wrzucać filmiki i jakim programem je klepać to mogę ci udowodnić że u mnie jest jak piszę.

a że mieczem robię większy dmg to też nie nowina, bo PISAŁEM również, że mam na 2 rozdział 180+ siły na mieczu 166 i 80 parę int, no to różnica musi być na korzyść miecza. Smigam jako wojownik z summonami to nie dbam aż tak o int. Jak jakieś książki/receptury wpadną to fajnie i to wszystko.
Nie to że ja ci nie wierzę, tylko instalując czysto wersję 0.61 u mnie summonki są śmiertelne. Może masz zbugowane albo coś,  weź kopsnij na pw zapis, jakbyś mógł chętnie bym sprawdził takiego woja

AvichiV

AvichiV

Użytkownicy
posty68
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jak jestem najemnikiem to nie mogę wstąpić do wodnego kręgu? Wykonałem misje z handlarzem bronią, pokonałem Dextera i poinformowałem o tym Vatrasa. Nie mam nigdzie opcji dialogowej, że jestem gotowy aby wstąpić do kręgu :o

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Powiedziałeś Hagenowi o swoim zadaniu?

KOMPUTER:
Spoiler

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@AvichiV: Nie złożyłeś ornamentu.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

sysek1231

sysek1231

Użytkownicy
posty97
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co jest potrzebne to stworzenia runy przywołanie goblina? bo ja mam pusty kamien runiczny zwoj z przywolaniem kość goblina a bezio mówi że nie ma wszystkich składnikow...

AvichiV

AvichiV

Użytkownicy
posty68
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao rzeczywiście, nie złożyłem :O Dzięki wielkie.

Kolejna porcja pytań:
1. Do czego jest karma?
2. Jak się konkretnie nazywa item do włączania teleportów/kamieni druidów? I jak to aktywować? Wystarczy podejść do tego kamienia?
3. Czy pójście full w wojownika 1h bez żadnej magii będzie dobrym pomysłem?
4. Gdzie nauczę się kuć lepsze miecze od el bastardo?

Aceaelus

Aceaelus

Użytkownicy
posty36
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@AvichiV
1. Z tego co pamiętam Karmy potrzebujesz do przypisania do siebie Szponu Beliara. Do tego za karmę możesz dostawać statystyki od bogów. Wystarczy, że przy odpowiedniej ilości karmy pomodlisz się przy kapliczce. Powinna się pojawić nowa opcja.
2. Ancient Rune Tile czy jakoś się tak nazywa. Jak masz to w ekwipunku podchodzisz po prostu do kamienia druidów i klikasz lpm.
3. Ja bym poszedł chociażby dla runy zniszczenia nieumarłych u gallahada. Chociaż z tego wynikało to, że zawsze robiłem hybrydy. Zastępstwo dla tej runy znajdziesz w zatopionej wieży Xardasa więc tak naprawdę nie musisz.

0 użytkowników
Do góry