Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8849878 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8849878

Odpowiedzi 37317

ExCluzivee

ExCluzivee

Użytkownicy
posty66
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Też miałem ten problem. Zapisałem przed walką miałem tego buga co Ty i potem wczytałem i już go normalnie zabiłem.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Gdzie znajde adamant? Do zbroi od opiekunów?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
W ciele czarnego maga Hoshkara.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Letho

Letho

DreamVader
posty206
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Zna ktoś kod na przywołanie Zigosa ?? Drań mi po prostu zniknął i teraz nie mogę wykonać qesta Dar szaleńca ponieważ nie mam żadnego dialogu z Fellangorem gdy spotykam go w pobliżu spalonej chaty...

ElNino

ElNino

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hejka, mam parę pytań bo pomału już dostaję szału.

1. gdzie nakopać sobie bryłek żelaza? ze złotem i rudą nie ma problemu, a żelazo potrzebuję na ulepszanie zbroi bo te są cienizna bez tego. dalej śmigam na ciężkiej zbroi straży (bandyckiej, 90 obrona), ale mam tylko jedną sztabę żelaza, sam w zasadzie nie wiem skąd.
Względnie info gdzie można jakieś zbroje dorwać. Armor na 100+ def. Gdziekolwiek, mam kamień przemiany w krwiopijcę więc mogę latać nawet w lokacje gdzie normalnie bym ,,się nie przebił"
Nawet z duchem 1 na 1+summon dam radę ręcznie na srebrnym mieczu jeżeli będzie trzeba gdzieś wbić, gdzie się z takowymi stworkami spotkam

2. Kto do jasnej ciasnej ma ten przepis na hp z jagód? byłem w khorinis u handlarzy, constantino ani luthero nie mają. Byłem w gd gdzie ani sengrath, ani edgar ani tandor nie mają przepisu na hp, tylko te sa siłę z serc orków, wytrzymałość z jaszczuroczłeków i jakieś ochrony przed ogniem i czymś tam jeszcze. A jagód w sumie z 500, to trochę hp bym nadarł.

3. Jakaś w miarę ogarnęta broń 1h? do 190 siły. Wciąż latam z czymś na 166 dmg z 1 rozdziału, nic lepszeo nie mogę znaleźć. Nawet w leżu ognistego smoka nie ma na returnie 2.0 nocnego łowcy. Został chociaż złoty obłudnik na 190 dmg w tej grocie corristo?  Ze szkieletem 1 na 1 w miarę daję radę bez summona, może tam ogarnę ale to ostatnia deska ratunku, wolałbym jakieś inne opcje jak są.  W razie jakiś innych lokacji pod miecz to i z elitarnym orkiem też sobie dam radę, ale tylko 1 na 1 bo mam słaby def, więc ja go mam na 5 critów, a on mnie na 4 hit.

4. Dlaczego matteo nie chce mnie nauczyć ulepszania biżuterii? mówi że ,,nadejdzie pora", a mogę klepać tylko te pierścienie żelazne za 10 lp, a szkoda na nie chyba pchać dobrych kryształów.

To są rzeczy które chciałbym w miarę sobie wyprostować zanim wezmę od garonda list do hagena i wejdę 1 raz na pustynię adanosa. Wszystko jest ważne  hp pod saktę na 3 krąg czar, def i miecz no bo def i miecz, zawsze czuję się z nimi lepiej, a i gra płynniej dzięki nim mija;)

Aceaelus

Aceaelus

Użytkownicy
posty36
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@ElNino
1.Wychodząc z miasta kierujesz się w stronę latarni morskiej. Tylko zamiast wchodzić pod górę idziesz do tego lasu przy murach miasta. Będziesz miał tam jaskinię. W jaskini idziesz w prawo przebijając się przez bandytów. (W Global Modzie znajdowałeś tam ciało Lucy) I tam masz żyłę żelaza.
2. A nie uczy tego kucharz Cliff w zamku gd ?
4. Tego uczy chyba dopiero w 3-4 rozdziale. Więc musisz poczekać.

AvichiV

AvichiV

Użytkownicy
posty68
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Gdzie jest Elvrich?
2. Nauczyłem się kopać rudę żelaza od Vipera (karczma Kardifa) a mimo to nie mogę kopać. WTF

ElNino

ElNino

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aceaelus:

cliff uczy tylko gotowania jakiś zup, nie ma opcji sprzedaży ani nic z tych rzeczy.

Avichi:

1.lokacja gdzie kamienny golem dla nowicjusza ognia. idziesz trochę ,,głębiej" i w prawo

2.a viper to przypadkiem nie uczy przetapiania bryłek żelaza w sztabę?
snipes uczy kopania rudy żelaza, tak mi się wydaje.

Grimes jest do kopania rudy, scatty/finn do złota a crimson do przetapiania w złote sztaby. Na razie tyle wiem:)

Miszczep

Miszczep

Użytkownicy
posty27
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziś zacząłem przygodę z Returningiem a tu przykra niespodzianka: Lobart na starcie oskarża mnie o kradzież stroju farmera (potem sprawdziłem, nie ma go w skrzyni). Obawiam się że przez to nie będę mógł pomóc Gregowi w wejściu do miasta i fabuła się nie będzie ciągnęła. Wiecie co na to poradzić?

tekkeno

tekkeno

Użytkownicy
posty19
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakie dusze są potrzebne do szponu beliara? Bo mam ponad 100 karmy u beliara, a tam coś mi pisze że nie mam wystarczająco dużo dusz.

AvichiV

AvichiV

Użytkownicy
posty68
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aceaelus:

cliff uczy tylko gotowania jakiś zup, nie ma opcji sprzedaży ani nic z tych rzeczy.

Avichi:

1.lokacja gdzie kamienny golem dla nowicjusza ognia. idziesz trochę ,,głębiej" i w prawo

2.a viper to przypadkiem nie uczy przetapiania bryłek żelaza w sztabę?
snipes uczy kopania rudy żelaza, tak mi się wydaje.

Grimes jest do kopania rudy, scatty/finn do złota a crimson do przetapiania w złote sztaby. Na razie tyle wiem:)

Dzięki wariacie za pomoc. Muszę chyba doszlifować angielski. A gdzie znajdę tego Snipesa? Czy z żelaza da się robić stal?

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
@tekkeno Karmy musisz miec 200-300. Dusze zbierasz uzywając mora urtolu. Ja zebralem ich równo 500 a beliar wziął 400 i dał mi szpon

kubczak

kubczak

Użytkownicy
posty1
ProfesjaKompozytor
  • Użytkownicy
siemka kto mi powie gdzie jest martin bo obok paladynów go nie ma :(?

Darant

Darant

Użytkownicy
posty77
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
siemka kto mi powie gdzie jest martin bo obok paladynów go nie ma :(?
Dodane stocznię, czytaj - nowy obiekt którego nie było oryginalnie w NK, szukajcie a znajdziecie xd

ElNino

ElNino

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki wariacie za pomoc. Muszę chyba doszlifować angielski. A gdzie znajdę tego Snipesa? Czy z żelaza da się robić stal?

snipes - gość na farmie lobarta, jeden z kopaczy związany z questem vipera

Na 1 sztabę żelaza trzeba przetopić masę żelaznych bryłek, z 50 chyba. Z 1 żelaznej sztaby robisz 1 stalowy pręt, wszystko formujesz w kuźni. Słaby zysk, nakopałem z 1000 bryłek, a finalnie za wykute el-bastarda dostałem niecałe 10k.
Swoją drogą - fajna sprawa, bo podczas kopania cały czas ćkałem ginesy, piwa i wina, takie bzdety które regenerują wytrzymałość, ale nie do użycia podczas walk, gdzie się wszystko chce robić szybko i sprawnie.
Wypiłem chyba ze 100 sikaczy spokojnie, i gdzieś koło tej setki dostałem 2500 xp za wyczyn xD
W sumie norma, przecież to rosyjski mod:)

Co do kasy - dużo lepsza papucha za wytapianie monet ze sztab złota, które wytapia się z bryłek złota:)

1. wie ktoś coś odnośnie sztab magicznej rudy? można coś z tym sensownego zrobić lub w miarę opłacalnie komuś opchnąć?

2. Jak z tymi broniami 1h? nie wierzę, że ludzie którzy przechodzili returna 2.0 w 2/3 rozdziale napierniczali ze 166 dmg, c`mon

sysek1231

sysek1231

Użytkownicy
posty97
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam zabieram sie któryś tam raz do returna i zastanawiam sie kim grać gdyż lubie wszelakich wojownikow ALE lubie tez wszelakich summonerów ;p no i teraz moje pytanie: jak wygląda sprawa z przywołańcami u nekromanty? można spokojnie "zrobić" go pod przywołańców? czy raczej są one bardzo niepotrzebne ? a może jest jakaś inna gildia z fajnymi przywołańcami?

ElNino

ElNino

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nekruś wojownik z summonami jest w dechę:)

Nawet grupki orków mogę klepać, mimo że bez summona moje szczyty to 1 elitarny wojownik na 2 rozdział.
A tak, to przywołuję sobie summonka, wszyscy go leją a ja tylko podchodzę i szybkimi paroma ciosami wyciągam jakiegoś elitarnego, który zanim zaczyna mnie lać ma już tylko połowę hp:)

wszystko pcham jak wojownik, tylko alchemię dorzuciłem pod int + 1-2 krąg magii, sakta nomen i 1 lvl przywołanie szkieleta i 2 krąg leczenie średnich ran (oszczędność mikstur, bo 400 hp ładuję z boajże 20 hp;) ).
Szkielet na moim 85 int jest tak dobry, że sam bez pomocy klepie 3 niebieskie zębacze w przeciągu jakiś 20 sec, a więc mniej więcej na połowie mojej many (150), co ja sam bez summona na 3 sztuki z armorem 150 i hp 1400 nie mam się co zbliżać, mimo że każdego mam na 3 crit przy 166 dmg, 180+ siły i 75% jednoręki, bo one mają mnie na jakieś 6-7 strzałów.

spokojnie rozwalasz każdego minibossa typu pająki, trolle mając 1 szkieleta koło siebie. Teraz z saktą to w ogóle nie muszę many ładować, bo szkielet mi zabiera jakieś 2-3 pkt życia na sec, a hp się odnawia ze 20 pkt na 1-2 sec więc luz:)

Myślałem że w gd będzie naprawdę pogrom, i bez summona rzeczywiście tak jest. Ale jak masz nieśmiertelnego tanka na którego się wszyscy rzucają to mało kto da ci radę, jak masz jeszcze cokolwiek obrażeń w ręce.

BackArrow

BackArrow

Użytkownicy
posty22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich,
mam do was male pytanie, zaczynam ponownie grac w owa modyfikacje.
Podczas ostatniej gry dolaczylem do strazy, po dlugiej eksploracji mapy trafilem na ciekawa notakte.
Notka byla podpisana przez Peck'a (ten z czerwonej latarni). Dotyczyla ona jego przekretow.
Nastepnie pokazalem ja Wulfgarowi, a on nagrodzil mnie pancerzem.
Czy ktos z was wie gdzie mozna ta notatke znalesc?

sysek1231

sysek1231

Użytkownicy
posty97
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurcze czyli jednak nekro wojownik :D połączenie idealnie dopasowane do moich preferencji :)  dzieki za odpowiedz stary aha i jeszcze jedno siła przywołańców skaluje się z intem ? jezeli tak to co sie skaluje? dmg zycie ? aaa i jeszcze da sie je jakos ulepszyc?

ElNino

ElNino

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tylko uważaj, bo jak walczysz ze szkieletami to twoje summony niewiele zmieniają. to na razie jedyne potworki, które nie ,,odwracają się" w stronę mojego szkielecika, który co prawda coś tam ich klepie, ale nie zabiera kto wie ile. Na szkielety idę solo, na 1 vs 1 jest ok.

Wystarczy że raz tykniesz szkieletka wrogiego mieczem i już będzie miał cię nacelowanego do końca świata, nieważne że ktoś inny go łata.

Int to chyba siła szkieleta, więc jego dmg to int + dmg broni, ale kto to wie jaki dmg mają te przeklęte miecze. mogą miec 1, mogą 50, nie wiadomo.
Szkielety w returnie 2.0 na wersji 061 życia nie mają, są immortal póki masz manę/hp albo nie przeżegnasz ich mieczem niechcący.

co do ulepszania - no to jak podnosisz int to oni mocniej biją. poza tym na 3 krąg jest przyzwanie szkieleta wojownika, więc pewnie dodatkowo będzie miał silniejszy atak, ale nie ich atak jest przecież najważniejszy. Grunt że nieśmiertelni i tani, co za różnica 10 int w tę czy w tę. Mój crit robi potworkom zdecydowanie większe obrażenia, ale mam problemy z defem. Swietnie się więc z summonkiem uzupełniamy.

Żeby było jasne - na starszego elitarnego orka nie idę, nawet jak jest solo. Co z tego że z summonkiem, jak elitarnemu mój crit bierze może z 1/30 hp, to szkielet robi mu tyle co nic. A ja schodzę na 3 strzały, więc minimalna nieuwaga i idę spać. Po co się tak męczyć, plan jest ok, tylko teraz siły podrzucić i defa lepszego dorwać i starsze elity będą padać, nawet na tym 1 kręgu szkieleta

0 użytkowników
Do góry