Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8871307 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8871307

Odpowiedzi 37317

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
co potrzeba zrobic zeby miec poparcie adanosa w 7 rozdziale?
wiem ze gdzies w trakcie robienia pustyni cos sie robi, ale ze wzgledu na to ze towarzysze nie przewidzieli ze ktos moze robic pustynie w 5 rozdziale, to xardas mi przepadl, a bez niego to tamtej mikstury do drzewa nie zrobie, przez co nie skoncze pustyni
potrzebuje wiedziec kiedy i jak aktywowac zadanie z wola adanosa, bo beliara i innosa to wiem

edit: niewazne, nie chce mi sie z tym modem juz meczyc, mod fajny, bledow malo, ale jak sie trafia to maja gruby radziecki kaliber uniemozliwiajacy dalsza rozgrywke, niestety
Netbek ten eliksir robi bodajże....

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

JustNatex

JustNatex

Użytkownicy
posty73
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Poza tym, mam jeszcze jedno pytanko, jak pokonać demona z kopalni orków? Mam Szpon Beliara, zadaję mu całkiem sporo obrażeń, tylko najbardziej denerwuje mnie to, że z każdym moim uderzeniem przyzywa 4 szkieletów, raz zaczaiłem się na niego z kuszą zadałem mu ledwo 100 obrażeń, gdy on zdołał już przyzwać z 20 szkieletów jak nic, a jeszcze gorsze jest to, że te szkielety nie pojawiają się obok niego, tylko obok mnie.

Gyoshi

Gyoshi

Użytkownicy
posty35
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ta gra nie przestaje mnie zaskakiwać. Jestem w 4 rozdziale, gram paladynem a jak gadałem z Salandrilem to zaskoczyło mnie trzęsienie ziemi :O po chwili było następne. Ostatnio się tak przeraziłem jak spotkałem poszukiwacza na przełęczy gdy chodziłem do 4 klasy podstawówki.. ktoś wie skąd się bierze to trzęsienie?

I gdzie kupie/znajdę hełm dla palladyna? na rosyjskiej wiki nie piszę.

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Poza tym, mam jeszcze jedno pytanko, jak pokonać demona z kopalni orków? Mam Szpon Beliara, zadaję mu całkiem sporo obrażeń, tylko najbardziej denerwuje mnie to, że z każdym moim uderzeniem przyzywa 4 szkieletów, raz zaczaiłem się na niego z kuszą zadałem mu ledwo 100 obrażeń, gdy on zdołał już przyzwać z 20 szkieletów jak nic, a jeszcze gorsze jest to, że te szkielety nie pojawiają się obok niego, tylko obok mnie.
Demona musisz bić na arenie, inaczej przywołuje szkielety. Polecam zastosować styl walki typu jeb>ucieczka> -..-. Jak masz mało życia to uciekasz po ARENIE bo inaczej boss się zresetuje.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie, wiecie jak otworzyć jaskinię, w której w jedynce wykonywało się zadanie dla Miltena? Przeszukałem ją dookoła, byłem obok stołu ofiarnego i tych kamiennych filarów, ale nie umiem znaleźć przycisku.

Jest to powiazane z questem na chromanima i czytajac ostatnia ksiege otwieraja sie te drzwi.

Post połączony: 2016-08-17, 23:52
Walnij Vatrasa Oblivionem, nie musisz go bić ?

to nie zadziala bo tez mialem ten problem.

Post połączony: 2016-08-17, 23:55
pytanko:

Mój problem jest następujący: robiłem parę questów dla gildii złodzieji. Następnie xardaś - szata nowicjusza, bo bez armora pokonać tych bandytów co mają notatkę harvola było niemożliwe.
następnie attila, klucz do kanałów i quest na pierścień. Tutaj trochę odpuściłem gildię złodzieji, porobiłem masę innych zadań, podbiłem lvle i tak dalej. Po jakimś czasie wracam z pierścieniem do Cassi, a ta picza mi mówi że pierścień ok, ale nie może mi zaufać. (rozumiem że chodzi o to że chcę być magiem czy jak?)

i tutaj problem, bo nie nauczą mnie włamywania. Z thorbenem też przesrałem sprawę, bo wydębiłem od gritty kasę. A księgi lehmara bez otwierania zamków też nie wyłuskam, aby zdobyć zaufanie stolarza.

Wiem że mam max 10h w grze, ale nie chce mi się zaczynać od początku. Więc jest może jeszcze jakiś nauczyciel?
brak otwierania zamków zamknęło mi m. zadania dla galaharda (trzeba tutaj 4 listy a nie 3, więc brakuje mi tego od lutero. Po zabiciu go nie miał weksla w eq, więc pewnie jest w jednej z jego skrzyń)

czy idzie kogoś jeszcze dorwać w 1 rozdziale kto uczy otwierania zamków?

W sumie jest też 2 problem: int. Nauczyłem się z 10 rzeczy od myślwych, a nie podskoczył mi int ani o pkt. Dodatkowo mam bicie miecza na el bastardo (więc 5 pkt z samego tego powinno dojść) oraz przynajmniej ze 3 receptury warzenia potków, jakąś tam umiejkę od węża a int stoi 10, tyle ile nabiłem z książek. co się dzieje?

To nie Returning 1 gdzie za każdą umiejke lecial pkt do inta.
10 h gry - przed tobą JESZCZE CONAJMNIEJ ok. 170 H i to na dobrym speedrunie w sumie z odpaloną solucją z rosyjskiego forum. Ziomek nie oszukuj się bo jak spieprzysz to wiele rzeczy pozniej ma swoje powazne konsekwencje (poziom sredni w gore). Odpal tego moda od 0 i zacznij robic jak Innosy i Adanosy przykazały. Ja tego moda przeszedlem i skonczylem na 83 lvlu i da sie podbic INT powyzej 400. Lutero w skryptach ma zaprogramowane tworzenie dokumentu w momencie wykonania dla niego questa wiec pozostaje ci grzebac w skryptach (sa udostepnione na necie, poszukaj kurwa, nie bede za ciebie odpierdalal czarnej roboty) i sobie przywloac z konsoli.

Post połączony: 2016-08-18, 00:01
Dobra, znowu jestem, esencja arcydemona- ktory arcydemon ja ma?
W temacie solucja i porady ktos napisal ze ten z orkowej kopalni- on ma silna esencje a nie zwykla, wszystkie demony jakie kojarze poubijalem, senyak zostal ale on chyba najsilniejszy z demonow?

z kopalni orkow i u yberiona ten demon maja silna esencje, stara wieza xardasa, cave of pain, forteca kamienna, lucian, wszystkie martwe
sa jeszcze jakies? moze ktos obil tego po lesie asasynow i wie jaka on ma esencje? ja jeszcze do tego lasu nie wybralem sie

Esencje arcydemona ma wlasnie demon z lasow assasynow i w ZATOPIONEJ wiezy xardasa.

Post połączony: 2016-08-18, 00:03
Mam dziwny problem z grzywną w Khorinis. W pierwszym rozdziale po walce z Regisem w misji dla Valentino, dostałem 3250 monet grzywny, a ja przecież nie mam jak tego spłacić w pierwszym rozdziale (i szkoda kasy), a do tego straż mnie nigdzie nie wpuszcza. I pytanie czy da sie tą grzywne jakoś skasować bez płacenia jej?

zainstaluj patch 0061+hotfix i zacznij gre od nowa llub zresp sobie hajs i plać

JustNatex

JustNatex

Użytkownicy
posty73
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wykonuję zadanie dla strażnika wody, szukam czarnych kryształów. Byłem już w podwodnej jaskini z rudą, byłem za wodospadem przy lodowej krainie, byłem na bagnie przy smoku, byłem przy zatopionej wieży Xardasa i tej jaskini pod wulkanem, zebrałem te kryształy lecz dalej nie mogę poruszyć dialogu z strażnikiem. Czy pominąłem jakąś lokację?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Simon Said
Moderator

Pytania odnośnie zadań i rozgrywki
#1926 2016-08-18, 10:06(Ostatnia zmiana: 2016-08-18, 11:37)
Jak to ze strażnikiem? Przecież po dowiedzeniu się o czarnych kryształach od Ur-Daha, umieszczasz je w takiej kapliczce i otwierasz tym samym więzienie Ducha Wody.

Post połączony: 2016-08-18, 10:59
Jak to jest z tym Muritanem w Lesie Asasynów? Mam wyrzucić mięso w nocy w jaskini, gdzie wcześniej był ten czarny troll czy jak?

Post połączony: 2016-08-18, 11:37
Już nieważne.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Tigorner

Tigorner

Użytkownicy
posty11
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak włączyć MARVIN/konsole/kody w Returning'u 2.0?  Bo przepadł na zawsze mi jeden ważny przedmiot do ważnego zadania i tylko kodem bym mógł go odzyskać by ukończyć quest'a :/

JustNatex

JustNatex

Użytkownicy
posty73
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Racja, Simen. Mój błąd, lecz mam kolejne pytanko. Gdzie mogę znaleźć Ur-Shaka, po tym jak polepszyłem mu reputację wśród braci, będzie w orkowym mieście? Byłem w Klanie Wysokiej Skały, byłem także w Mieście Orków i nie potrafię go odnaleźć. :(

Zaicev

Zaicev

Użytkownicy
posty54
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niedawno podałem link dla użytkownika ElNino, poszukaj. W tym czasie od kiedy zadałeś pytanie już dawno byś miał rozwiązanie Tigorner, tylko jesteś leniwym człowiekiem i nie chce Ci się nawet klikać myszką.

Arakros

Arakros

Użytkownicy
posty31
Propsy13
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ktoś wie czemu po rozpoczęciu trzeciego rozdziału nie mogę używać żadnych skilli teleportacji i przemiany ale tylko w khorinis? w Jarkendarz i GD działa

JustNatex

JustNatex

Użytkownicy
posty73
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Arakros Ponieważ poszukiwacz stojący niedaleko bramy przy której byli paladyni, wiesz, chodzi o tą, która prowadzi do górniczej doliny, blokuje Ci teleportację. Musisz iść, pogadać z nim a potem spokojnie będziesz mógł używać teleportów.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Wie ktoś co trzeba zrobić żeby poszukiwacz w 3 rozdziale przy bramie do GD zgodził się nas przyjąć. Niby można przyłączyć się do Beliara. Koledze wyjechał tekstem że nie jest godzien czy coś w tym stylu.

ExCluzivee

ExCluzivee

Użytkownicy
posty66
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Halicor Przejść dopiero można będzie w dodatku.

Gyoshi

Gyoshi

Użytkownicy
posty35
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
To chyba jest tak, że poszukiwacz sam nakłania bezimiennego, a bezi sam w jednym dialogu odmawia. Wybór powinien być dopiero jak wyjdzie modyfikacja do Returninga 2.0

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Szkoda, dzięki za odpowiedź.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Jak zabić mini-śniących (Ancient Guard) na pustyni? Simen w swoim let's playu normalnie ciacha ich mieczem, a ja nie mogę najmniejszych obrażeń im zadać.

EDIT: No niby coś im tam robię, ale przy atakowaniu obrywam piorunem więc nie jestem w stanie nawalać non-stop, a ich tempo regeneracji życia jest śmieszne. Da się ją jakoś zatrzymać?

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Zaicev

Zaicev

Użytkownicy
posty54
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto uczy tworzenia magicznej biżuterii i od którego rozdziału ?

JustNatex

JustNatex

Użytkownicy
posty73
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To co z tym Ur-Shak'iem? Wie ktoś gdzie go mogę znaleźć, gdy wyniósł się spod wieży Xardasa?

Hoder

Hoder

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam.
Mam mały problem z wykonaniem zadania próby wiary od Stonnosa. Otóż znalazłem wszystkie sfery, oprócz sfery kamienia. Szukałem w starym obozie bractwa na bagnie ale jedyne co znalazłem to demona w świątyni Y'beriona. Wiem że w returnie 1 tam była, teraz jedyne co tam znajduje to kilka szkieletów i 2 skrzynie.

0 użytkowników
Do góry