Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8848281 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8848281

Odpowiedzi 37317

Gyoshi

Gyoshi

Użytkownicy
posty35
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Czy jak Vatras się obrazi to Gravo mi pomoże? zabijałem tylko bandytów i wszystkich z zleceń Asmala, a Vatras drugi raz się przyczepił..

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Walnij Vatrasa Oblivionem, nie musisz go bić ?

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kopce rudy z "orkowej kopalni" w zadaniu wyprawa magow ognia, chodzi o dawna wolna kopalnie nowego obozu w GD?
chodze po tej kopalni i cos znalezc tych 2 kopcow nie moge

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kopce rudy z "orkowej kopalni" w zadaniu wyprawa magow ognia, chodzi o dawna wolna kopalnie nowego obozu w GD?
chodze po tej kopalni i cos znalezc tych 2 kopcow nie moge
Bodajże kilka jest w Starej Kopalni i w Snieżnych górach orków.

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
to tak: ze starej kopalni mam (tam gdzie piec hutniczy), a orkowa kopalnia to kopalnia zelaza, tam na dole sa 2 kopce, ja chodzilem po tej wolnej kopalni i szukalem, ide do tych snieznych zobaczyc co tam maja

to normalne ze te sniezne orki rzucaja sie do mnie od razu?
mam ulu mulu, mam szate szamana orkow od Ur Thralla i tak sie rzucaja od razu jak mnie widza

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Część będzie się rzucać, część nie : Ważne, żebyś dotarł tam do orkowego szamana, nie wiem jak ma na imię i wykonał jego polecenie. Potem już, Ci orkowie atakujący Cię są źli :P

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tzn atakuja mnie wszyscy orkowie tam jakich spotkalem, troche dalej spotkalem takich co sa niesmiertelni i nie da sie ich zabic, przypadkiem wpadlem do jakiejs dziury z ktorej wyjsc nie moglem i jakis lodowy mlot znalazlem, przedarlem sie do cholernego Janusza ktory znowu mnie atakuje bez powodu i gadac nie chce !!

Czyli ze oni zawsze beda atakowac? A ja chce jakos sie dostac do ich kopcow rudy zeby naladowac rune, czy jak tego szamana spotkam to juz nie beda atakowac no i co z tym januszem cholernym, byles u niego moze? Ten szaman to jakos daleko czy blisko jest?

jakiegos orc leadera tam zalatwilem tez co glowe jego wziac mozna, tam jakies questy chyba sa, a to ze mnie atakuje nie wynika z tego ze trzeba cos gdzies zrobic lub z kims pogadac?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie chcesz poczekać z dwa tygodnie na let's play z tego? xD
Sporo wyjaśniania, a wizualnie łatwiej zaczaisz.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Kolejny problem pogadałem z Ash'tarem potem poszedłem do Saturasa i powiedziałem mu o wszystkim, problem jest taki że nie mogę pogadać ponowanie z Ash'tarem targetuje go naciskam prawy i nic się nie dzieje.

Gyoshi

Gyoshi

Użytkownicy
posty35
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Podejdź bliżej i bardziej z lewej, i powinno załapać.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Nadal nic ;/

EDIT: Po wielu próbach kilkania i wczytywania gry udało się :) dzięki Gyoshi

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie chcesz poczekać z dwa tygodnie na let's play z tego? xD
Sporo wyjaśniania, a wizualnie łatwiej zaczaisz.

Mam translatorowa solucje i poki co grzeje po skore bialego trolla,
mozesz mi powiedziec czy te orkowe zadanka sa powiazane z tym Januszem? Zacznie gadac ze mna?

edit:
Porobilem wszystko, uwolnilem kumpla lee, mam w pelni naladowana rune, lece elegancko jako krwiopijca do janusza co by niczego nie denerwowac po drodze a ten znowu mnie atakuje i w ogole gadac nie chce ;|
o co z tym chodzi?? byles u janusza? wczesniej jak gralem najemnikiem tez mnie atakowal, cos znowu zle robie =/

ExCluzivee

ExCluzivee

Użytkownicy
posty66
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Opłaca się iść do 3 rozdziału bez ukończonej doliny cieni i pustyni adanosa, tylko po to by i Mateo mieć lepsze ringi do craftowania?

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Opłaca się iść do 3 rozdziału bez ukończonej doliny cieni i pustyni adanosa, tylko po to by i Mateo mieć lepsze ringi do craftowania?

No raczej. Jesli lubisz wyzwania, i grasz wyzej niz na latwym to Pustynia Adanosa w 2 rozdziale dostarczy ci wiele wrazen :D

Post połączony: 2016-08-17, 10:59
To ta Xardasowska misktura?

to ta mikstura co sie znajduje kilka czesci przepisu chyba, mam 1sza czesc i sam sie zastanawiam co ona daje jak sie ja zrobi
Ta mikstura powoduje, że nieumarli na pewien czas cię nie atakują. Są tylko 2 części receptury
1.W jaskini bólu
2. Ma ją nekromanta ze świątyni śniącego
No i ta mikstura jest powiązana z zadaniem od magów wody, gdzie trzeba zdobyć dziennik Y'beriona, a ta miksura jest takim pacyfistycznym rozwiązaniem zdobycia tego dziennika.

Co za bezsens mikstura. Widzieliście w ogóle jakie są tego składniki?

Xardas sam ja zrobi jesli gramy nekromanta.

ElNino

ElNino

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
pytanko:

Mój problem jest następujący: robiłem parę questów dla gildii złodzieji. Następnie xardaś - szata nowicjusza, bo bez armora pokonać tych bandytów co mają notatkę harvola było niemożliwe.
następnie attila, klucz do kanałów i quest na pierścień. Tutaj trochę odpuściłem gildię złodzieji, porobiłem masę innych zadań, podbiłem lvle i tak dalej. Po jakimś czasie wracam z pierścieniem do Cassi, a ta picza mi mówi że pierścień ok, ale nie może mi zaufać. (rozumiem że chodzi o to że chcę być magiem czy jak?)

i tutaj problem, bo nie nauczą mnie włamywania. Z thorbenem też przesrałem sprawę, bo wydębiłem od gritty kasę. A księgi lehmara bez otwierania zamków też nie wyłuskam, aby zdobyć zaufanie stolarza.

Wiem że mam max 10h w grze, ale nie chce mi się zaczynać od początku. Więc jest może jeszcze jakiś nauczyciel?
brak otwierania zamków zamknęło mi m. zadania dla galaharda (trzeba tutaj 4 listy a nie 3, więc brakuje mi tego od lutero. Po zabiciu go nie miał weksla w eq, więc pewnie jest w jednej z jego skrzyń)

czy idzie kogoś jeszcze dorwać w 1 rozdziale kto uczy otwierania zamków?

W sumie jest też 2 problem: int. Nauczyłem się z 10 rzeczy od myślwych, a nie podskoczył mi int ani o pkt. Dodatkowo mam bicie miecza na el bastardo (więc 5 pkt z samego tego powinno dojść) oraz przynajmniej ze 3 receptury warzenia potków, jakąś tam umiejkę od węża a int stoi 10, tyle ile nabiłem z książek. co się dzieje?

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś może jak pociągnać dalej wątek assasynów? Ball Namib wysłał mnie do Balama, wykonałem u niego wszystkie zadania i nie mam dalej nic do roboty u niego, Ball Namib nic mi nie mówi. Byłem również u Sharta ale tam też nic.

Zaicev

Zaicev

Użytkownicy
posty54
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tldr - Tak, pustynia dostarczyła wiele wrażeń Magiem Ognia. Nie mogłem pierwszemu stworkowi zadać obrażeń z kosturu, kuli ognia, ognistego pocisku czy też pocisku, który się uczy z dziennika Vatrasa. Od razu wyszedłem i musiałem się prześlizgnąć do 3 rozdziału.

ElNino. Inteligencja po pierwsze się nabija dopiero wtedy gdy zostaniesz nowicjuszem w którejś z gildii magów.
Nie dostaniesz punktów z uczenia się kowalstwa czy też sztuki myśliwskiej.
Inteligencje będziesz nabywał z receptur (nie wszystkich), pulpitów (ksiąg, które leżą na stojakach), nauki kręgów magii, run, zwojów.
Czy poza Thorbenem i Ramirezem, ktoś Cię nauczy otwierania zamków w 1 rozdziale ? Nie spotkałem innej osoby.
Nie wiem dlaczego nie zaniosłeś tego pierścienia wcześniej. Constantino przecież wychodzi ze swego pomieszczenia (chyba o porannej porze) Nie musiałeś się uczyć nawet skradania.
Zaliczyłeś poważny błąd.
Jednak nie masz czym się martwić. Także popełniłem kilka katastrofalnych błędów, przez co trzeba było zaczynać od początku.
Taka to już modyfikacja.

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
co potrzeba zrobic zeby miec poparcie adanosa w 7 rozdziale?
wiem ze gdzies w trakcie robienia pustyni cos sie robi, ale ze wzgledu na to ze towarzysze nie przewidzieli ze ktos moze robic pustynie w 5 rozdziale, to xardas mi przepadl, a bez niego to tamtej mikstury do drzewa nie zrobie, przez co nie skoncze pustyni
potrzebuje wiedziec kiedy i jak aktywowac zadanie z wola adanosa, bo beliara i innosa to wiem

edit: niewazne, nie chce mi sie z tym modem juz meczyc, mod fajny, bledow malo, ale jak sie trafia to maja gruby radziecki kaliber uniemozliwiajacy dalsza rozgrywke, niestety

Festus

Festus

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wie ktoś może jak pociągnać dalej wątek assasynów? Ball Namib wysłał mnie do Balama, wykonałem u niego wszystkie zadania i nie mam dalej nic do roboty u niego, Ball Namib nic mi nie mówi. Byłem również u Sharta ale tam też nic.
Musisz jeszcze sprowadzić ochroniarza do Balama i wykonać jego zadania. Pogadaj z Gor Na Tothem.

JustNatex

JustNatex

Użytkownicy
posty73
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Panowie, wiecie jak otworzyć jaskinię, w której w jedynce wykonywało się zadanie dla Miltena? Przeszukałem ją dookoła, byłem obok stołu ofiarnego i tych kamiennych filarów, ale nie umiem znaleźć przycisku.

0 użytkowników
Do góry